sjazayeri
کاربر حرفهای

- نام مرکز سمپاد
- شهید دستغیب ۱
- شهر
- شیراز
- مدال المپیاد
- برنز کامپیوتر
پاسخ : میکنتاش ، ویندوز یا لینوکس ؟! نظر شما چیه ؟!
چرا یک نفر ممکنه نخواد از اوبونتو استفاده کنه؟(البته openSUSE یا mint هم خوبن!
)
خیلی واضحه که یه توزیع نمیتونه همه ویژگی هارو با هم داشته باشه! واسه همین هست که چند تا توزیع داریم!
(البته این قضیه ربطی به گروه کاربرایی که از یه توزیع استفاده میکنن نداره. مثلا اوبونتو هم توسط کاربرای عادی استفاده میشه هم واسه کار های پیشرفته(برای مثلا توسعه سیستم عامل گوگل کروم, فقط روی اوبونتو امکان پذیره!)
اگر یک برنامه برای یک توزیع باشه برای بقیه هم هست.
(این عدد هارو شما از کجا آوردین؟)
به هر حال یه راه هایی واسه دور زدنش هست:
https://help.ubuntu.com/community/RestrictedFormats/BluRayAndHDDVD
2- برخلاف تصوری که وجود داره توی خود لینوکس پشتبانی سخت افزاری بهتری نسبت به خود ویندوز وجود داره(یعنی دقیقا بعد از نصب)
به عنوان مثال من توی اوبونتو نیازی ندارم درایور بلوتوث یا کارت SD رو نصب کنم, همراه با خود سیستم عامل هست.
در مورد بقیه هم که درایور هاش باید نصب شه توی اوبونتو با یک کلیک انجام میشه. (البته چند تا استثنا هست)
۳-خب؟
(بعلاوه, افرادی که چنین کاری میکنن فلسفه نرم افزار آزاد رو متوجه نشدن!)
توی اوبونتو که دیگه عکسشو گذاشتم!
در مورد بقیه هم به نظر من حتی از ویندوز هم آسون ترن, نوشتن ۱ خط توی ترمینال نسبت به گشتن و پیدا کردن برنامه + گذروندن تمام مراحل ستاپ خیلی آسون تره.(هرچند که خیلی توزیع های دیگه هم واسه نصب برنامه رابط گرافیکی دارن)
در مورد امنیت هم علاوه بر چیزی که پویا گفت دو مورد دیگه هم هست:
۱-لینوکس اپن سرسه, این یعنی مشکلات خیلی سریع تر پیدا میشن و خیلی سریع تر هم رفع میشن
۲- میشه معادل AppArmor, SELinux , PaX توی مک رو نام ببرید؟
یعنی چی فرق داره؟ توی هر سیستم عاملی چیز هایی هست که واسه کاربرای عادی سخته.به نقل از missmarvelous :گاهی اوقات با اون چیزی که باید تو لینوکس بلد باشی فرق میکنه! خب حالا اگه به هر دلیلی یکی نتونه یا نخواد از Ubuntu استفاده کنه چی؟ منظورم اینه که تا حالا توزیعی از لینوکس ندیدم که همه ویژگی ها رو با هم داشته باشه و هر کاربری از اماتور و تازه وارد گرفته تا فوق حرفه ای با هر سطح تخصصی بتونه باهاش کار کنه.
چرا یک نفر ممکنه نخواد از اوبونتو استفاده کنه؟(البته openSUSE یا mint هم خوبن!
)خیلی واضحه که یه توزیع نمیتونه همه ویژگی هارو با هم داشته باشه! واسه همین هست که چند تا توزیع داریم!
(البته این قضیه ربطی به گروه کاربرایی که از یه توزیع استفاده میکنن نداره. مثلا اوبونتو هم توسط کاربرای عادی استفاده میشه هم واسه کار های پیشرفته(برای مثلا توسعه سیستم عامل گوگل کروم, فقط روی اوبونتو امکان پذیره!)
گفتن اینکه یک برنامه برای یک توزیع هست و واسه یکی دیگه نیست بی معنیه(بجز چند مورد خاص)به نقل از missmarvelous :مثلا واسه اوبونتو نزدیک به 3500 تا برنامه داریم و واسه یه توزیع دیگه به زور به 2000 تا میرسه.
اگر یک برنامه برای یک توزیع باشه برای بقیه هم هست.
(این عدد هارو شما از کجا آوردین؟)
۱- این بخاطر این هست که دیسک های بلو ری به این شکل ساخته میشن!(بحثش طولانی و توی این تاپیک نمیشه گفت)به نقل از missmarvelous :پ.ن: من تا حالا نتونستم با لینوکس از Blue-ray استفاده کنم.
پ.ن2: قبلنا اینطوری بود که لینوکس با این که سخت افزارهای بیشتریو پشتیبانی میکرد ولی سخت افزارهای تخصصیو پشتیبانی نمیکرد و درایور ها رو هم باید دانلود میکردی. نمیدونم الانم همینه یا نه؟
پ.ن.3: مقایسه استفاده از سیستم عامل های مختلف(کلاینت و سرور): ویندوز87% - مکینتاش 11% توزیع های مختلف لینوکس 2%
سیستم های سرورحدود 93% لینوکس
به هر حال یه راه هایی واسه دور زدنش هست:
https://help.ubuntu.com/community/RestrictedFormats/BluRayAndHDDVD
2- برخلاف تصوری که وجود داره توی خود لینوکس پشتبانی سخت افزاری بهتری نسبت به خود ویندوز وجود داره(یعنی دقیقا بعد از نصب)
به عنوان مثال من توی اوبونتو نیازی ندارم درایور بلوتوث یا کارت SD رو نصب کنم, همراه با خود سیستم عامل هست.
در مورد بقیه هم که درایور هاش باید نصب شه توی اوبونتو با یک کلیک انجام میشه. (البته چند تا استثنا هست)
۳-خب؟
من تاحالا فقط ۱ برنامه اپن سرس دیدم که نسخه تجاری داشته باشه(دوتا در حقیقت) شما میتونی ۳ تا دیگه نام ببری که بشه ۵ تا؟به نقل از missmarvelous :بعدشم حتی برنامه های اوپن سورس هم نسخه تجاری دارن با امکانات بیشتر از ورژن رایگانش! به جز قسمت اولش من بقیه رو کاملا قبول دارم. اوپن سورس بودن واقعا مزیت بزرگیه.ولی نصب آسان؟ مگه اینکه تو Ubuntu آسون باشه تو بقیه که من همچین چیزی ندیدم!
در مورد امنیت هم فکر میکنم مکینتاش بهتره.
(بعلاوه, افرادی که چنین کاری میکنن فلسفه نرم افزار آزاد رو متوجه نشدن!)
توی اوبونتو که دیگه عکسشو گذاشتم!
در مورد بقیه هم به نظر من حتی از ویندوز هم آسون ترن, نوشتن ۱ خط توی ترمینال نسبت به گشتن و پیدا کردن برنامه + گذروندن تمام مراحل ستاپ خیلی آسون تره.(هرچند که خیلی توزیع های دیگه هم واسه نصب برنامه رابط گرافیکی دارن)
در مورد امنیت هم علاوه بر چیزی که پویا گفت دو مورد دیگه هم هست:
۱-لینوکس اپن سرسه, این یعنی مشکلات خیلی سریع تر پیدا میشن و خیلی سریع تر هم رفع میشن
۲- میشه معادل AppArmor, SELinux , PaX توی مک رو نام ببرید؟