خانه ی سالمندان ؟ چرا ؟

• شروع کننده موضوع

shekoofeh

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1
دانشگاه
دانشگاه علوم پزشکی تهران
رشته دانشگاه
پزشکی
نظرتون در مورد خونه ی سالمندان و فرزندانی که پدر ، مادرشون ُ میذارن اونجا چیه ؟
آیا واقعا کودکان نسـل امروز وقت ندارن از کسایی که سالها وقت صرف کردن تا به اینجا برسن ، حمایت کنـن ؟ :|

anahid_30s

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان یک
شهر
همدان
سال فارغ التحصیلی
1392
پاسخ : خانه ی سالمندان ؟ چرا ؟

اولین مسئله اینه که نگهداری از بعضی سالمندا واقعا سخته یا شاید حتی توی خونه غیر ممکن باشه.
دومین مسئله هم اینه که همه ی ما فقط پیری و ناتوانی این افرادو میبینیم و دلمون میسوزه و بدون هیچ تردیدی بچه هاشونو گناهکار میدونیم. اما کدوم از ما با دیدن یه آدم پیر و سالخورده و بیمار میتونه بفهمه اون توی جوونیش چجوری بوده؟؟؟ شما از کجا میدونین اون چه رفتاری با بچه هاش داشته؟ من میگم وقتی میشه راجع به این اتفاقا قضاوت کرد که دقیق طرف و بچه هاشو بشناسی. تازه بازم نمیشه، چون هیچکس به غیر از خودشون توی خصوصی ترین لحظه هاشون نبوده.

روژین د.

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1 تهران
شهر
تهران
دانشگاه
علوم پزشکی تهران
رشته دانشگاه
پزشکی

بستگی داره. تو بیشتر موارد واقعا کم لطفیه که آدم پدر و مادرش رو ببره خانه سالمندان.هر چی باشه این همه زحمت مارو کشیدن. اما بعضی وقتا دیگه نه تنها آدما وقت نگه داری از سالمندان رو ندارن، خود سالمندان هم اگه مدت زیادی توی خونه بشینن و هیچ حرفی هم با جوونا نداشته باشن حوصلشون سر میره. اما وقتی برن خانه سالمندان یه عالمه آدم هم سن و سال خودشون هست و راحت ترند.
البته خیلی از خانواده ها هم چون از نظر مالی نمیتونن هزینه های نگه داری یه سالمند رو تامین کنن میبرنشون اونجا.

SOUL KEEPER

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
گنبد کاووس
رشته دانشگاه
مهندسی صنایع

مگه ملت بچه هاشو نمیذارن مهد کودک میرن سر زندگیشون ؟ خب وقتی یکی هم انقد پیر باس بره خانه سالمندان دیگه ، مراقبت از سالمندا از بچه ها خیلی سخت تره ، هم به نفع خودشونه هم به نفع بقیه که بره خونه سالمندان ، هر چند خونه سالمندانای ایران به درد نمیخوره ، ولی خب ما داریم در مورد یک قضیه کلی صحبت می کنیم

mute

کاربر نیمه‌فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان تهران

به نقل از Amir - Eblis :
مگه ملت بچه هاشو نمیذارن مهد کودک میرن سر زندگیشون ؟ خب وقتی یکی هم انقد پیر باس بره خانه سالمندان دیگه ، مراقبت از سالمندا از بچه ها خیلی سخت تره ، هم به نفع خودشونه هم به نفع بقیه که بره خونه سالمندان ، هر چند خونه سالمندانای ایران به درد نمیخوره ، ولی خب ما داریم در مورد یک قضیه کلی صحبت می کنیم

خوب ملت بچه هاشونو میذارن مهدکودک نمیذارن یتیم خونه که!!!همین ملت بعد ظهر میرن اونا رو از مهد کودک میارن شبا باهاشون بازی میکنن اگه مریض بشن ازشون مراقبت میکنن و....(توجه داشته باشید که من حالت عمومی و کلی رو در نظر میگیرم شاید خیلی ها بیشتر و کمتر از این به بچه هاشون توجه کنن)
در ضمن سالمندان شاید نیاز به مراقبت ویژه داشته باشن اما قبلش نیاز به امید زندگی که محبت بچه هاشون است دارن

SOUL KEEPER

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
گنبد کاووس
رشته دانشگاه
مهندسی صنایع

عموم مردم بچه ها شونو فقط شبا از مهدکودک ها میگیرن ، می برن برا خواب باز صبح کله سحر می برن میذارن مهد ! ( باور کنید اگه مهد جای خواب داشت همینکارم نمی کردن )
لحظات تو ماشین از مهد تا خونه شاید ولی بقیه اوقات نه ! اتفاقا" کم پیش میاد مادر یا پدری بچشو ببره دکتر ، معمولا" تو مهد دکتر میارن ، یا مربی یا یکی از مسئولین می بره یه دکتری ، همون دورو بر مهد
خب قرار نیست بذارن و خداحافظی کنن که ، هفته چند بار می رن سر میزنن ، شبای خاص میرن سر میزنن ، بعد اونجا هم سن و سالا و دوستاشون هستن ، مسئولین خانه ی سالمندان خودشون مهم ترین نقش رو دارن ، همه ی اینا امید لازم به زندگی رو نمیده ؟ ( والا طرف مرز خودکشی هم باشه امیدوار میشه )
تازه خیلی از سالمندا خودشون درخواست می کنن که برن خانه ی سالمندان ، چون بهشون خوش میگذره و راحت ترن
اینم یکی از چیزایی که تو ایران ( مثه خیلی چیزای دیگه ) بد جا افتاده و فرهنگ غلط ( یا بهتره بگم بی فرهنگی ) باعث شده نگاه مردم اینجوری باشه
(چشمهارو باید شست)

پگاهــــ

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان 1
شهر
مشهد

بعضی مواقع لازمه...
مثلا ممکنه خیلی مواقع به خاطر کمبود تجهیزات برای مراقبت از اون فرد یا به خاطر تنها بودن سالمند (یعنی بچه های اون فرد نتونن بهش سر بزنن!!!!) و خیلی از دلایل دیگه این کارو بکنن...
ولی توی ایران مرکز نگهداری از سالمندان واقعا مثلِ زندان میمونه...
من یکبار رفته بودم تا چند روز فقط به اون صحنه ای که دیده بودم فکر میکردم...
یه پیرزنی رو دستاش رو با پارچه به صندلی بسته بودن :|
دلیلی که این کارو کرده بودن یادم نیست ولی هیچ فردی حق انجام این کارو نداره... :|(طرز صحبت کردنشون هم خیلی بد بود!!! :|)
و کلا به نظرم باید تا جایی که میتونیم خودمون ازشون مراقبت کنیم ولی اگر هم نشد به جای مطمئنی بسپریمشون...

Pedram.fe

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهيد بهشتي
شهر
نیو نیشابور سیتی
رشته دانشگاه
مهندسی عمران

اگه بخوايم به طور كلي به اين قضيه نگاه كنيم به نظر من خانه ي سالمندان يه مكان كاملا ضروري هم براي بچه ها و هم براي خود سالمندانه.
همون طور كه بقيه گفتن خوب شايد يه سري از افراد نتونن مراقب پدر مادراشون باشن.پس بهتره كه اون پدر يا مادرو بزارن خونه ي سالمندان و هر هفته چند بار بهشون سر بزنن.
مهم اينه كه سالمندا تو ارامش باشن.وقتي تو خانه ي سالمندان راحت ترن چرا نبايد برن اونجا؟
به نقل از پــــــگـــــــــاه :
بعضی مواقع لازمه...
مثلا ممکنه خیلی مواقع به خاطر کمبود تجهیزات برای مراقبت از اون فرد یا به خاطر تنها بودن سالمند (یعنی بچه های اون فرد نتونن بهش سر بزنن!!!!) و خیلی از دلایل دیگه این کارو بکنن...
ولی توی ایران مرکز نگهداری از سالمندان واقعا مثلِ زندان میمونه...
من یکبار رفته بودم تا چند روز فقط به اون صحنه ای که دیده بودم فکر میکردم...
یه پیرزنی رو دستاش رو با پارچه به صندلی بسته بودن :|
دلیلی که این کارو کرده بودن یادم نیست ولی هیچ فردی حق انجام این کارو نداره... :|(طرز صحبت کردنشون هم خیلی بد بود!!! :|)
و کلا به نظرم باید تا جایی که میتونیم خودمون ازشون مراقبت کنیم ولی اگر هم نشد به جای مطمئنی بسپریمشون...
مسئوليت پذيري كجاي ايران هست كه تو خانه ي سالمندان باشه.اين وظيفه ي مسئولاي خانه ي سالمندانه كه از سالمندا مراقبت كنن ولي خوب متاسفانه اينطور به نظر نمي رسه.

b.95

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1 تهران
شهر
تهران
دانشگاه
دانشگاه تهران
رشته دانشگاه
مهندسی کامپیوتر

يه بار چند تا بنده خدا( :D ) داشتن راجع به اين موضوع حرف ميزدن، يكيشون يه چيزی گفت كه نميدونم.... از يه لحاظ به نظرم درست اومد و از يه لحاظ ديگه
خيلي نامردی بود! :|
گفت" به نظرتون واقعا اين كه آدم يه سالمندو تو خونش نگه داره(هرچند پدر و مادرش باشن) يه ظلم بزرگ در حق خودش نيست؟
چرا بايد آدم وقتي جوونِ و دنبال علايق خودشه، بايد قسمت بزرگی از وقتشو صرف نگه داری از يه سالمند بكنه كه واقعا از نگهداری
يه بچه به مراتب مشكل تره.
وقتی پدر مادر دارن از بچه هاشون مراقبت ميكنن،اونقدر دست و پا گير و سخت نيست كه بچه ها از پدر و مادرِ سالمندشون نگه داری
كنن! از طرفی بودن بچه با پدر مادرش اونو خوشحال ميكنه اما وقتی يه سالمند تو يه جمعيه( هرچند اون جمع بچه هاي خودش
باشن) كه همش احساس ميكنه ياعث زحمت هستش و از طرفي تقريبا هيچ همدمِ خوبی نداره، خودش احساس بدی پيدا ميكنه. احساس اينكه زندگيه بچه خودشو سخت كرده..."
اما من ميگم همه ي اين حرفارو تا زماني ميتونيم قبول كنيم كه خودمون جوونيم.يه لحظه اگه تصور كنيم كه پير شديم و
بچه هامون ميخوان اينكارو با ما بكنن،شايدنظرمون عوض شه.

oo00oo

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه حلی1
شهر
تهران
مدال المپیاد
نچ!
دانشگاه
بقیت الله
رشته دانشگاه
دندان پزشکی

ببین بستگی داره در برخی مواقع خیلی لازمه و در برخی مواقع اصلا لازم نیستش .
بعد به نظر من در خانه سالمندان نیز بسیار بهتر میتونن ازشون مراقبت کنن و پیرمرد یا پیرزن میتواند با فارادی مثه خودش نیز به خوبی ارتباط برقرار کند ولی بعضی مواقع نمیتونن به خوبی محافظتشون کنن مثه اون آتیش سوزی خانه سالمندان که نمیدونم تو کدوم کشور بود :-?

Pedram.fe

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهيد بهشتي
شهر
نیو نیشابور سیتی
رشته دانشگاه
مهندسی عمران

به نقل از dea :
يه بار چند تا بنده خدا( :D ) داشتن راجع به اين موضوع حرف ميزدن، يكيشون يه چيزی گفت كه نميدونم.... از يه لحاظ به نظرم درست اومد و از يه لحاظ ديگه
خيلي نامردی بود! :|
گفت" به نظرتون واقعا اين كه آدم يه سالمندو تو خونش نگه داره(هرچند پدر و مادرش باشن) يه ظلم بزرگ در حق خودش نيست؟
چرا بايد آدم وقتي جوونِ و دنبال علايق خودشه، بايد قسمت بزرگی از وقتشو صرف نگه داری از يه سالمند بكنه كه واقعا از نگهداری
يه بچه به مراتب مشكل تره.
وقتی پدر مادر دارن از بچه هاشون مراقبت ميكنن،اونقدر دست و پا گير و سخت نيست كه بچه ها از پدر و مادرِ سالمندشون نگه داری
كنن! از طرفی بودن بچه با پدر مادرش اونو خوشحال ميكنه اما وقتی يه سالمند تو يه جمعيه( هرچند اون جمع بچه هاي خودش
باشن) كه همش احساس ميكنه ياعث زحمت هستش و از طرفي تقريبا هيچ همدمِ خوبی نداره، خودش احساس بدی پيدا ميكنه. احساس اينكه زندگيه بچه خودشو سخت كرده..."
اما من ميگم همه ي اين حرفارو تا زماني ميتونيم قبول كنيم كه خودمون جوونيم.يه لحظه اگه تصور كنيم كه پير شديم و
بچه هامون ميخوان اينكارو با ما بكنن،شايدنظرمون عوض شه.
نگه داري از خيلي از سالمندا اونقدر كه ميگي سخت نيست ها
شايد مراقبت از عده اي شون كه اوضاعشون زيادي خرابه اين قدر سخت باشه
ولي به نظر نمياد كه اين سختي نگه داري در مورد همه صادق باشه
خيلي از اين سالمندان تنها انتظاري كه از بچه هاشون دارن اينه كه فقط تو خونشون باشن و از بودن كنار خانواده لذت ببرن ولي خوب خيلي از بچه ها اين رو كاري بس دشوار ميدونن :D (البته سوء تفاهم نشه ها)
در اين مورد هست كه من ميگم بردن پدر و مادر هاي سالمند به خانه ي سالمدان كار درستي نيست

koorosh.m

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
گنبد کاووس
سال فارغ التحصیلی
90
دانشگاه
امیر کبیر (پلی تکنیک)

حالا شاید این بحث مربوط به اینجا نشه خیلی، اما من وضعیت دانشگاهم که معلوم شد و تو تهران ساکن شدم، دوست دارم هرچند وقت سر بزنم به همچین جاهایی، مطمئنم اینجا یا فیــســبـوک بالاخره چند نفر آدم پیدا می شن با هم بریم، احساس مسئولیت دارم درباره قشر سالمند جامعه.
حالا شما پایه ی یه همچین برنامه ای هستید اگر باشه؟

poorya.kh

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
شهیـد بهشتی
شهر
نیشابـور
دانشگاه
علم‌وصنعت‌ ایران
رشته دانشگاه
مهندسی‌کامپیوتر

میتونیم واسشون پرستار بگیریم که در خونه ازشون مراقبت کنن
درسته که خانه ی سالمندان جای خوبیه ولی اینکه شما رو ببرن بین یه عده مُسن اصلا خوب نیست
نه شادی و نه نشاطی و نه هیچ سرگرمی ، ولی اگه تو خونه باشن میتونن تا حدودی سرگرم بشن مثلا با نوه شون :D
مشکل اینجایه که الان خانه ی سالمندان بین بیشتر افراد جامعه ی ما یه جای بد تلقی میشه
یعنی کسی که پدر یا مادرشو برده اونجا کار خیلی بدی کرده و در حق اونا ظلم کرده
من به شخصه نمیدونم اگه یه روز مجبور بشم اینکار رو بکنم باید چجوری بهشون بگم :|
چون فکر میکنم این تفکر در پدر و مادر من هم وجود داره

------------------------------
به نقل از کوروش :
حالا شاید این بحث مربوط به اینجا نشه خیلی، اما من وضعیت دانشگاهم که معلوم شد و تو تهران ساکن شدم، دوست دارم هرچند وقت سر بزنم به همچین جاهایی، مطمئنم اینجا یا فیــســبـوک بالاخره چند نفر آدم پیدا می شن با هم بریم، احساس مسئولیت دارم درباره قشر سالمند جامعه.
حالا شما پایه ی یه همچین برنامه ای هستید اگر باشه؟
کارخیلی خوبیه ، من پایه ام (;

koorosh.m

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
گنبد کاووس
سال فارغ التحصیلی
90
دانشگاه
امیر کبیر (پلی تکنیک)

به نقل از !Poorya! :
میتونیم واسشون پرستار بگیریم که در خونه ازشون مراقبت کنن
درسته که خانه ی سالمندان جای خوبیه ولی اینکه شما رو ببرن بین یه عده مُسن اصلا خوب نیست
نه شادی و نه نشاطی و نه هیچ سرگرمی ، ولی اگه تو خونه باشن میتونن تا حدودی سرگرم بشن مثلا با نوه شون :D
مشکل اینجایه که الان خانه ی سالمندان بین بیشتر افراد جامعه ی ما یه جای بد تلقی میشه
یعنی کسی که پدر یا مادرشو برده اونجا کار خیلی بدی کرده و در حق اونا ظلم کرده
من به شخصه نمیدونم اگه یه روز مجبور بشم اینکار رو بکنم باید چجوری بهشون بگم :|
چون فکر میکنم این تفکر در پدر و مادر من هم وجود داره
من جدا نمی دونم حق رو به کدوم یکی بدم، یکی حرف خوبی زد اینجا، نگه داری از پیر ها از نگه داری از کودکان خیلی سخت تره.
اینها بعد یه مدت مغزشون چروکیده می شه، اب ور می داره، آلزایمر می گیرن، انواع و اقسام بیماری ها... یهو شروع می کنن داد و هوار کردن، میوفتن زمین دست و پاشون می شکنه، تو زندگی متمدن امروز که اگر کار نکنی نمی تونی زندگی کنی کمتر کسی این همه وقت داره برای نگه داری سالمند ها.

poorya.kh

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
شهیـد بهشتی
شهر
نیشابـور
دانشگاه
علم‌وصنعت‌ ایران
رشته دانشگاه
مهندسی‌کامپیوتر

به نقل از کوروش :
من جدا نمی دونم حق رو به کدوم یکی بدم، یکی حرف خوبی زد اینجا، نگه داری از پیر ها از نگه داری از کودکان خیلی سخت تره.
اینها بعد یه مدت مغزشون چروکیده می شه، اب ور می داره، آلزایمر می گیرن، انواع و اقسام بیماری ها... یهو شروع می کنن داد و هوار کردن، میوفتن زمین دست و پاشون می شکنه، تو زندگی متمدن امروز که اگر کار نکنی نمی تونی زندگی کنی کمتر کسی این همه وقت داره برای نگه داری سالمند ها.
فکر نکنم همه ی سالمندان به این امراض دچار بشن :-"
کسانی تو فامیل ما بودن که حتی تا 80 سالگی مثل یه جوون 20 ساله کار میکردن ^-^
ولی اگه این اتفاق بیفته بهترین راه همون خانه ی سالمندانه

ImPiSh

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فـرزانگان یـک
شهر
تهران

خانه سالمندان خیلی بی انصافیه
نمی دونم تصور کنم که بعضی مامان باباشونو بذارن اونجا =((

Amir.A

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی نیشابور
شهر
نیشابور
مدال المپیاد
هممممممم
دانشگاه
خونه واسه یه سال دیکه
رشته دانشگاه
تاپ ان شاء الله

حالا منم زیاد دوس ندارم ولی به نظرم وجودش لازمه.

Pedram.fe

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهيد بهشتي
شهر
نیو نیشابور سیتی
رشته دانشگاه
مهندسی عمران

به نقل از کوروش :
موارد اين چنيني خيلي كم هستن
اكثر سالمندان نياز به ساعات زياد مراقبت ندارن
اما با اين حال عده اي اين جور سالمندارو ميزارن خانه ي سالمندان كه به نظر من نوعي ظلم هست در حق اون پدر يا مادر :|

parnian.d

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزنگان1 بندرعبّاس
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
داروسازی

به نظر من سن افراد که خیلی زیاد بشه اخلاقشون بیشتر به بچه کوچولو ها شبیه میشه. حساسیتشون، نیازشون به توجه، شکنندگیشون،... با این تفاوت که اونا کم کم به این باور میرسن که دیگه دوره شون تموم شده و لیاقت این توجه و حمایت رو ندارن و سربار دیگران هستن. در صورتیکه اینطور نیست و نباید باشه!

من 100% و بلکه بیشتر، با خانه ی سالمندان مخالفم. هرکسی تو هر خانواده ای، یه توجه منحصر به خودش میخواد. یعنی چی ببریمش اونجا بگیم با هم سن و سالاش خوش میگذرونه؟! مگه کمپ تابستانیه؟ رفتن به خانه ی سالمندان یعنی "میدونم توجه میخوای. میدونم نیاز داری یکی ازت مواظبت کنه؛ ولی اون من نیستم"
هیچ وقت حاضر نیستم این کار رو در حق کسی کنم.

f.m

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان1 مشهد
شهر
مشهد
مدال المپیاد
شيمي
دانشگاه
علوم پزشکی مشهد
رشته دانشگاه
پزشکی

اين كه بگيم چون اونا در بچگي با ما خوب برخورد نكردن پس ما حق داريم كاملا اشتباست
اون ها به هر حال پدر و مادر ما هستن و براي ما زحمت كشيدن
ولي به نظر من هم خيلي بد نيست من به شخصه خودم علاقه مندم كه برم
ولي بحثي هست كه بعضي از پدر مادر ها به زور اونجا هستن و دوست ندارن اين واقعا خيلي بده چون مثل اينه كه اون ها رو زنداني كرديم
اگر توان مالي باشه بهترين كار اينه كه سالمندان تو خونه خودشون باشن و يه پرستار براشون استخدام كنيم

بالا