پاسخ : بومی گزینی ، عدالت آیا؟
به نقل از آبنبات چوبی :
من نمیدونم بومی گزینی دقیقا چجوریه؟؟ینی یکی مثلا تو تهران فقط تهران قبول میشه؟؟یکی واسه من توضیح بده لطفا!!مرسی
به!!!!!!!تا من برم اینارو تایپ کنم چه بحث هایی شده!!!موضوع بومی گزینی بود یا بحث در مورد شهری و دهاتی بودن؟؟؟؟؟؟یا عقده ای بودن؟ما چه بخوایم چه نخوایم افراد موفق موفق خواهند بود!!!حالا هر کجا میخوان باشن!!!!
من این مطلب رو از کتاب"کنکورت رو قورت بده" نوشتم:
گزینش بومی و رشته های بومی:
وزارت علوم برای نزدیک بودن محل تحصیل به محل اقامت داوطلبان رشته ها را به دو گروه بومی(استانی/ناحیه ای/قطبی) و غیر بومی(کشوری)تقسیم کرده است.60 تا 80 درصد ظرفیت رشته های بومی را برای متقاضیان بومی در نظر میگیرند.رشته های بومی شامل موارد زیر است:
الف-رشته های استانی:شامل رشته های شبانه/پیام نور/نیمه حضوری/دبیری/مناطق محروم و اکثر کاردانی ها است.
ب-ناحیه ای:شامل رشته هایی است که در چند استان مجاور ارائه میشود به عنوان مثال رشته ی برق یک رشته ناحیه ای است و داوطلب تهرانی که از سهمیه ناحیه (1) استفاده میکند میتواند از سهمیه 60 تا 80 درصدی ظرفیت رشته برق در دانشگاه های این ناحیه که شامل دانشگاه های استان زنجان/سمنان/قزوین/قم/مرکزی و تهران است استفاده کند.
ج-رشته های قطبی:معمولا هر قطب از دو ناحیه مجاور تشکیل میشود.سازمان سنجش کشور را به 5 قطب تقسیم کرده است.رشته هایی که در دانشگاه های هر قطب ارائه میشوند را رشته قطبی مینامند.این رشته ها در اکثر نواحی وجود ندارند.به عنوان مثال مهندسی معدن یک رشته قطبی است و داوطلب مشهدی که در قطب 2 فرار دارد میتواند از سهمیه 60 تا 80 درصدی ظرفیت رشته معدن دانشگاه های این قطب یعنی خراسان رضوی شمالی جنوبی کرمان و سیستان و بلوچستان استفاده کند.
سوال:آیا بوم همان محل سکونت است؟
پاسخ:خیر.در بالای کارنامه بخشی وجود دارد که "استان بومی"شما را نشان میدهد.بوم را سازمان سنجش تعیین میکند.استان بومی تان ممکن است با سهمیه منطقه شما یکسان یا متفاوت باشد.مثلا از سهمیه منطقه 1 استفاده کنید ولی بوم تان مربوط به بوشهر باشد.الان ففط مهم است بدانید که سهمیه پذیرش و شانس قبولی شما در رشته های استانی ناحیه ای و قطبی در دانشگاه های مربوط به بوم شما بیشتر از سایر دانشگاه های غیر بومی است.