• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

سهمیه های کنکور چطوریاست؟

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع Admin2
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
قبل از هرچيز من يه توضيح بدم (:
من مامانم "پزشك" عه و هيئت علمي دانشكده پزشكيه، و حقوق ثابتش [ چيزي كه توي حكم مياد ] ٥ مليونه بدون حساب چيزي كه براي دارايي و ماليات و اين چيزا بايد بده بدون حساب كارانه و حقوقي كه از بيمارستان [ و نه دانشگاه ] دريافت ميكنه، من از سهميه هيئت علمي استفاده نكردم -نياز نداشتم - و خانوادم ميخواستن اصفهان بمونم. در نتيجه شخص من بدون هيچ سهميه اي دارم زندگيمو ميكنم درسمو ميخونم. لذا من هيچ نفعي نبردم و دفاع نميكنم از هيچي ((: صرفاً از روي منطقم صحبت ميكنم.
مورد دوّم اينكه شما مياي وارد دانشگاه ميشي ميبيني به وزارتخونه بيشتر بايد اعتماد كني يا بنياد شهيد، وقتي سي درصد ظرفيت با سهميه ايثارگران پر ميشه يني براي دانشكده اي كه ١٠٠ نفر ظرفيت دانشجوي جديدالورود داره ٣٠ نفر ايثارگرانن، بعد بنياد شهيد بياد بگه نه اينا جاي كسيو نگرفتن كدوم عقل سليمي ميخواد بپذيره؟
مسئله اصلي اينه كه پيامد اين سهميه دهي ها چي هست.
غير از اينه كه حقّ كسايي كه درس خوندن گرفته ميشه؟ غير از اينه كه مردم عادّي حق دارن از سرويس كسايي استفاده كنن كه قابل اعتماد و با سوادن و خيلي از بچه هاي سهميه اي اين اعتماد و سواد رو كسب نميكنن كه نتيجش توي رشته اي مث پزشكي ميشه زنده موندن يا نموندن يه نفر؟ غير از اينه كه اساس اين سهميه دهي ها اشتباهه؟ چون همينجا به درستي مثال زدن بچه ها كه كسايي كه پدر معتاد دارن، وضعيت زندگي بد دارن، آيا اونا به اندازه ي بچه ي جانباز ٥ درصدي استحقاق ندارن وارد دانشگاه شن؟ كشوراي ديگه والدين موظفن از موقع به دنيا اومدن فرزندانشون براشون حسابي باز كنن كه بعد از بزرگ شدنش خرج تحصيلش بشه. سيستم هايي هستن كه وام ميدن به دانشجو و دانشجو بعد از پايان تحصيلش بخشي از درامد كار كردنشو به دولت برميگردونه [ اينجوري بيكار نموندن فارغ التحصيلان هم تضمين ميشه ]، ورود به دانشگاه بر اساس پر كردن اپليكيشن هاييه كه نمره ي مدرسه فقط يكي از عوامل ورود به يه دانشگاهه، بچه ها بر اساس سوابق پژوهشيشون ارزيابي ميشن، بر اساس سوابق كارهاي اجتماعيشون، مهارت هاي فرديشون ، كارهايي كه به صورت داوطلبانه انجام دادن، خلّاقيت هاي فرديشون و غيره. هيچ جاي دنيا بچه ي كسي كه به جنگ رفته از خدمات اينجوري تحصيلي برخوردار نيست، بلكه براي خود سربازهايي كه برميگردن از جنگ خدماتي مثل تحصيل رايگان درنظر گرفته ميشه. هيچ كشور درستي از دنيا بچه ي يه استاد دانشگاه شانس قانوني بيشتري براي ورود به دانشگاه نداره [ ميتونه از خدمات ديگه اي استفاده كنه، استفاده ي رايگان از سرويس هاي دانشگاهي كه پدر يا مادر استادش هستن يا جزء استف هستن جزء اين خدمات هست ]. هيچ جايي نميان ببين كي تو پايتخت بزرگ شده كي توي روستا. به خاطر اينكه سيستم گزينش دانشجو در هيچ كجاي دنيا به مسخرگي ايران نيست.
تمام اينا بي انصافي و بي عدالتيه، به خاطر سيستمي كه از بيس غلطه، فقط نسبت به سهميه هاي مختلف حدّ و اندازه ي ظلمي كه ميشه فرق ميكنه.

من هم چیزی غیر این نگفتم فقط خواستم بگم که تو هیئت علمی هم بی عدالتی هست همین!
مرسی نیایش که خیلی خوب توضیح دادی در مورد بقیه جاها هم

یه چیزی .
توی ضایع شدن حق در رابطه با تناسب رتبه و رشته/دانشگاه قبولی که شکی نیست . اما دیدم که چند بار گفته بودید افرادی پزشک یا هر چی مملکت میشن که توانایی لازمو ندارن . کنکور ملاک خوبی واسه توانایی مثلا پزشک یا مهندس یا ... بودن نیست . کنکور یه آزمون با منابع نیمه مزخرفه فقط :-"

یه چیزی .
توی ضایع شدن حق در رابطه با تناسب رتبه و رشته/دانشگاه قبولی که شکی نیست . اما دیدم که چند بار گفت;ه بودید افرادی پزشک یا هر چی مملکت میشن که توانایی لازمو ندارن . کنکور ملاک خوبی واسه توانایی مثلا پزشک یا مهندس یا ... بودن نیست . کنکور یه آزمون با منابع نیمه مزخرفه فقط :-"
کنکور ملاک خوبی نیست ولی تنها ملاکیه که وجود داره.

«پدرشون رفته جنگ، جانباز شده، تو خونه شرایط سختی دارن، نمی‌تونن درس بخونن، پس بهشون ۳۰٪ صندلیای دانشگاه رو بدیم بیان درس بخونن. اصلاً اگه پدرشون نبود دانشگاهی بود که ملت توش درس بخونن؟»
با همین استدلال:
«پدرشون رفته جنگ، جانباز شده، تو خونه شرایط سختی دارن، رو روح و روانشون تاثیر منفی گذاشته، مشکلات روحی دارن، کمبود دارن، از بقیه عقب‌ترن، کسی باهاشون ازدواج نمی‌کنه. پس بهشون ۳۰٪ دختر/پسر آی مملکت رو اختصاص بدیم برای ازدواج. اصلاً اگه پدرشون نبود دختر یا پسری بود تو این مملکت؟»

بله هستم و به پدرم افتخار میکنم که رتبه کنکورشون بعد از اینکه در سنِ 15 سالگی اسیر شدن و تا سن 24 سالگی اسیر بودن،همون سالی که برگشتن در حالیکه فقط 4ماه به کنکور باقی مونده بوده رتبه کنکورشون 2 رقمی کشور میشه. و پزشکی بهشتی خوندن... و در طولِ اسارتشون به زبان هایِ آلمانی،فرانسه،عربی و انگلیسی تسلط کامل پیدا کردن.
من به داشتنش افتخار میکنم و اینکه پستِ اولمم دقیقاً شرایط خودم بود چیزی که هیچ کدوم از شماها درکی ازش ندارید!
و تلاشمم میکنم تا مثلِ خودش بشم و به جامعه ای که حتی بلد نیست یک تشکر خشک و خالی کنه،اندک خدمتی و آنجه از توانم برمیاد انجام بدم....
لازم به ذکره که بگم ایشون تا قبل از اسارتشون تویِ منطقه 3 درس میخوندن و در طول دانشگاهشون همیشه نمره اول رو اوردن.
الان سوختی؟ :/ چی ازت کم میشه واقعا؟ :/
الان شما دختر پزشکی ... شما سختی ای کشیدی به خاطر اسیر بودن بابات؟که قراره 20 برابر رتبت بهتر بشه (تو هر رتبه ای چه دو رقمی چه 4 رقمی)
شما از وقتی بودی که تو ناز و نعمت بزرگ شدی ... پس فردا نتایج که بیاد یکی با رتبه 2300 تو تایپک انتخاب رشته مینویسه بچه ها بنطرتون داروسازی بابل قبول میشم؟بعد ایشون فقط با 5 تا سواله که الان روز و شبش تبدیل شده به جهنم که قبول میشم یا نه .
بعد یکی ( نه مطلقا شما) با خیال اسوده پزشکی شو گذاشته زیر سرش دغدغه اینو داره الان بهشتی میشم یا ایران.

اینجا هیشکی بدبخت تر از من نیست که منطقه 3 زندگی میکنم منطقه 2 محسوب میشم برین از خدا بترسین:D

آخرین ویرایش:
ببینید، من شخصا قبول دارم بی عدالتیه.
ایثارگرانم حتی اگر وجودش بی عدالتی نباشه، مقدارش هس.
امّا یک انسانِ ناعادل بسیار ارجحه بر یک انسانِ گاو.
و من شخصا هر سهمیه ای داشتم تا قطره آخرشو استفاده میکردم.

کنکور ملاک خوبی نیست ولی تنها ملاکیه که وجود داره.
نه واسه شایستگی پزشک و مهندس و فلان خوب بودن . صرفا برای پذیرفته شدن ملاکه. مقایسه ی این چند نفری که گفتند درست نبود به نظرم .

به واسطه‌ی پدربزرگ سهمیه‌ای نمی‌شه داشت؟ اگه نمی‌شه داشت که حداقل امیدواری موجود اینه که تا چندین سال دیگه سهمیه‌ی ایثارگران حذف می‌شه.
+ البته اگه مدافعین‌حرم رو جزء ایثارگران حساب نکنن. :‌)‌)

نه واسه شایستگی پزشک و مهندس و فلان خوب بودن . صرفا برای پذیرفته شدن ملاکه. مقایسه ی این چند نفری که گفتند درست نبود به نظرم .
ببین، کنکور تنها گزینه نیس.
ولی با این اهمیتی که الان مدرک و رشته دانشگاه توی مملکت ما داره، اگر هدف کمک به زندگیِ یه نفر باشه، هر سهمیه ای جز کنکور تاثیری نخواهد داشت واقعا.
و دقیقا به همین دلیل که رشته و دانشگاه خیلی مهمه پس سهمیه کنکور ناعادلانه ترین هم هست.
به هرحال حق یکی باید ضایع میشد و برای اولین بار حق اکثریتو ضایع کردن.

به واسطه‌ی پدربزرگ سهمیه‌ای نمی‌شه داشت؟ اگه نمی‌شه داشت که حداقل امیدواری موجود اینه که تا چندین سال دیگه سهمیه‌ی ایثارگران حذف می‌شه.
+ البته اگه مدافعین‌حرم رو جزء ایثارگران حساب نکنن. :‌)‌)
من شنیدم که ایثارگر شامل مرزبان و یه سری شغلای خاصم هستا:-؟
نمیدونم، شنیدم.

آخرین بار توسط مدیر ویرایش شد:
Back
بالا