پاسخ : آزمون شخصیت شناسی میرز - بریگز (MBTI)
من خیلی روی این تیپای شخصیتی وقت گذاشتم و یکی از مسائل مورد علاقۀ منه این موضوع
در این حد هم رو من تأثیر گذاشته که تقریبا میتونم بگم مثل نئو توی ماتریکس که همه رو به صورت کد میدید منم همه رو به صورت تیپ شخصیتی میدیدم
ولی علی رغم اینا، این یه تست روانشناسی گسترده نیست. شاید جالب باشه بدونین ولی مراکز روانشناسی تست غالبی که از افراد میگیرن MMPI عه که اصلا زیرساخت و مدلش با MBTI فرق میکنه.
حالا خودتونم وقتی خیلی روی این موضوع وقت بذارید متوجه میشین عوامل زیادی وجود دارن که باعث میشن صحت این تست
حداکثر به 70% برسه. بیشتر جنبۀ فان داره تا این که بخوایم جدی ش بگیریم.
خیلی چیزای باحالی در کنار این تست میسازن که دیدنشون توصیه میشه مثل اینها:
+ یه مطلب خیلی مهمتری هم در مورد MBTI وجود داره که فک کنم تقریبا هیچکس تو این تاپیک در موردش صحبتی نکرد؛ فانکشنها.
توضیح این که فانکشن اصلا چیه رو حتما از
اینجا بخونید.
برای هر تیپی
4 تا فانکشن درنظر میگیرن، که دوتای اول غالبن و دوتای آخر معمولا اثر کمی روی تیپ میذارن.
توضیحات خلاصهوار اگه بخوام در مورد هر کدوم از فانکشنا بدم؛
Extraverted Sensing (Se): Acts on concrete data from here and now. Trusts the present, then lets it go
Introverted Sensing (Si): Compares present facts and experiences to past experience. Trusts the past. Stores sensory data for future use
Extraverted Intuition (Ne): Sees possibilities in the external world. Trusts flashes from the unconscious, which can then be shared with others
Introverted Intuition (Ni): Looks at consistency of ideas and thoughts with an internal framework. Trusts flashes from the unconscious, which may be hard for others to understand
Extraverted Thinking (Te): Seeks logic and consistency in the outside world. Concern for external laws and rules
Introverted Thinking (Ti): Seeks internal consistency and logic of ideas. Trusts his or her internal framework, which may be difficult to explain to others
Extraverted Feeling (Fe): Seeks harmony with and between people in the outside world. Interpersonal and cultural values are important
Introverted Feeling (Fi): Seeks harmony of action and thoughts with personal values. May not always articulate those values
++ من چندین بار از سایت 16personalities و چندین بار هم از ایران ذهن و جاهای دیگه تست دادم، به این نتیجه رسیدم INXP عم
البته ویژگیای تیپ INTP و INFP رو کامل خوندم و شاید به INFP نزدیکتر باشم تا INTP ، منتها بازم بهتره بگم که تلفیق این دو باهم هستم.
یه نکتۀ دیگه هم این که به اون درصد Assertive یا Turbulent ای که سایت 16personalities بهتون میده هم توجه کنین
من مثلا Turbulent بودم اونم با یه درصد بالا، که خب از نظر من خیلی خوب نیست. هر چند در مورد Assertive و Turbulent هم توضیح داده که دقیقا چی هستن ولی برداشتی که من کردم، اینه که اسرتیوها کمتر دچار استرس میشن، خیلی به خودشون سخت نمیگیرن، خوب موو آن میکنن گذشته براشون چندان مهم نیست، اعتماد به نفسشونم بالاست، ولی تربیولنتها به استرس حساسن، خیییلی رینج وسیعی از احساسات رو تجربه میکنن (صرف نظر از تی و اف بودنشون اصلا) دمدمی مذاج میشن، تنوع طلب، از طرفی واسه همین حساس بودنشون ایدهآلیستتر میشن. بعد ولی در نهایت میگفت که تربیولنتها تو نقشای جدیشون نتایج بهتری میگیرن در مقایسه با اسرتیو ها چون اونا اهمیت نمیدن به اون outcome نهایی که چی میخواد بشه. من خودم اسرتیو بودن رو بهتر میدونم در کل.
+++ یه توضیح دیگه هم لازم دونستم بدم، چند نفر گفتن تیپ افراد اصلا عوض نمیشن و trait ها ثابتن؛ خب اصولا در راحتترین حالت فک کنم P و J به هم تبدیل شن، بعد I و E ، بعد T و F ، ولی N و S خیلی بعیده شیفت پیدا کنن به هم. یعنی مثلا منِ INFP ممکنه INFJ شم، ممکنه ENFP شم و ممکنه INTP شم ولی امکان نداره ISFP شم! تمام این تغییرات هم وابسته به زمان و محیطی که توش قرار میگیریم هستن. خودِ من مثلا قبلا کاملا یک INTP بودم، ولی الان بنا به شرایط و گذر زمان و هر چیز دیگه، Tی من شیفت پیدا کرد به سمت F. تو آخرین تستی که دادم 56% F بودم.
یه بحثی هم هست که خودِ ایدهآل و خودِ واقعی رو مطرح میکنه و بقیه تو زندگیشون تو ذهنشون یه چیزی هستن و در واقعیت چیزی که بروز میدن یه چیز دیگه، اینم باعث میشه رفته رفته این تریتهاشون شیفت پیدا کنن.
در مورد تیپ سلبریتیا هم یکی یه جا جواب خوبی داده بود:
Celebrity typing is wrong most of the time. It's hard enough typing people you know, typing people who put out a public persona is even harder, yet people blithely type away
++++ یه روش سریع هم برای این که تیپتون رو پیدا کنین وجود داره
اونم استفاده از
ویژگیای هر تریت ه. مثلا من ویژگیای Mind Traits رو میخونم، متوجه میشم قاعدتا آی عم، Energy Traits رو میخونم میفهمم کاملا N هستم و S نیستم، Tactics Traits رو میخونم میگم بدیهیه که J نیستم و P عم
ولی خب مثن توی Nature Traits میمونم که کدومم. این یه راه سریعه ولی خب دقتش مسلما پایینه.
× در نهایت هم یه تست به اسم
enneagram رو پیشنهاد میکنم که مشابه MBTI عه و چیزای جالبی هم تو خودش داره. نتیجه ش رو با MBTI تطبیق هم میدن.