شناخت شخصيت افراد بر اساس ساختار جسمانى

• شروع کننده موضوع

امیر حسین .

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
راه دانش
شهر
میاندوآب
الگوهاى شخصيتى با هدف طبقه بندى افراد به دسته هاى متمايز از يكديگر در علم روانشناسى مورد استفاده فراوان قرار مى گيرند. يكى از اين الگوهاى شخصيتى كه توسط ويليام شلدون ابداع شده است شخصيت افراد را براساس ساختار جسمانى و جثه بدنشان به سه دسته اصلى كه سوماتوتيپ ناميده مى شوند، طبقه بندى كرده است.شما مى توانيد با به كارگيرى اين الگوها به شخصيت افراد مورد نظر خود تا حدودى پى برده و با آنان بهتر و موثرتر ارتباط برقرار كنيد.

1) آندومورف (endomorph): آندومورف ها از نظر فيزيك بدنى معمولاً داراى دور كمر پهن و شانه هاى باريك و كم عرض هستند. گوشتالو، فربه و گلابى شكل هستند ولى قوزك پاهايشان و مچ دست هايشان باريك و لاغر است كه سبب بيشتر به چشم آمدن ديگر نواحى بدنشان مى شود.

خصايص شخصيتى: لذت گرا، خوش مشرب، بردبار، راحت طلب، صلح جو، شوخ طبع، خيره سر، آسوده خاطر، خواب سنگين و طولانى مدت، عاشق خوراكى، محتاج محبت، خونسرد و كارها را پشت گوش مى اندازند.

2) اكتومورف (ectomorph): اكتومورف ها نقطه مقابل آندومورف ها هستند. از لحاظ فيزيكى داراى شانه ها و دور كمر باريك، صورت لاغر و پيشانى بلند و كشيده، قفسه سينه لاغر و باريك و دست و پاهاى نحيف بوده و چربى اندكى در بدنشان موجود است. هرچند ممكن است به اندازه آندومورف ها غذا بخورند اما چنين به نظر مى آيد كه هيچ گاه اضافه وزن پيدا نمى كنند (بزرگترين دغدغه آندومورف ها).

خصايص شخصيتى: متفكر، آرام و ساكت، شكننده، خجالتى، حساس، كناره گير، درون گرا، دلواپس، عدم ابراز احساسات، هنرمند، غيرقابل پيش بينى، خلاق، قوه تخيل بالا، بدخلق، كارها را خوب شروع كرده اما درست به پايان نمى رسانند.

3) مزومورف (mesomorph): مزومورف ها بين آندومورف ها و اكتومورف ها جاى دارند. از لحاظ فيزيكى داراى تركيب مطلوبترى بوده و به اصطلاح داراى تناسب اندام هستند. داراى سر بزرگ، شانه هاى پهن(چهار شانه) و ميان تنه باريك همراه با بازوها و زانوهاى نيرومند و چربى خيلى كمى در بدنشان هستند. مستطيل شكل بوده و اغلب سر بزرگى دارند.

خصايص شخصيتى: عمل گرا، فعال، نيرومند، ستيزه جو، ماجراجو، بى باك، بى تفاوت نسبت به عقايد ديگران، گستاخ، سلطه جو، عاشق ريسك كردن، قدرت طلب، طعنه زن، علاقه مند به فعاليت هاى بدنى، تغذيه و خواب منظم.

توجه داشته باشيد كه: این تقسیم بندی مربوط به سالهای دور استِ مسلماتقسيم بندى فوق به این شکل صادق نبوده و اين احتمال وجود دارد كه مثلاً فردى داراى جثه و اندام اكتومورف بوده اما برخى از خصوصيات شخصيتى آندومورف ها و يا مزومورف ها را از خود بروز دهد.
www.ravanshenasi.mihanblog.com

L.E

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان 1 ِ تهران
شهر
تهران
پاسخ : شناخت شخصيت افراد بر اساس ساختار جسمانى

هوممم....خیلی شبیه بود واقا!
می تونم بگم همش درست بود!
ولی یه کم مدلاش کمه...یه سریم هستن که هیچ کودوم ازینا نیستن!

• شروع کننده موضوع

امیر حسین .

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
راه دانش
شهر
میاندوآب

به نقل از گلی :
هوممم....خیلی شبیه بود واقا!
می تونم بگم همش درست بود!
ولی یه کم مدلاش کمه...یه سریم هستن که هیچ کودوم ازینا نیستن!
اره این همش نیست اگه بگیشو پیدا کنم میزارم

Bahar.no

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 4
شهر
طهران

به نظرم درست نبود ، من خيليا رو ميشناسم كه لاغرن اما روابط عمومي بالايي دارن و برون گرا هستن

legend B

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
farzanegan
شهر
tehran

من 2نفرو چک کردم خیلی شبیهشون بود.. ;;)

• لایک
امتیازات: Zed

robo.poor

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
دهدشت

من اكتومورف هستم ولی خصایص مزومورف رو دارم :D

tizechamoosh

Hasty Khoshg Daman
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
اراک
سال فارغ التحصیلی
1395
رشته دانشگاه
مهندسی عمران
اینستاگرام
این منطقی نیست که همه ادمای دنیا به سه دسته تقسیم بشن :|
مثلا از هزار نفر ۳۳۳نفرشون شخصیت مشابه داشته باشن-_-

Leo

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
-
سال فارغ التحصیلی
1399
دی ماهیم. خیلی خونسردم ولی مواظب رفتارت باش.
با یه شهریوری بمون چون خیلی وفاداره.
آبانیم. مهربون و صمیمی.
هیچ وقت به یه اردیبهشتی دروغ نگو چون هیچ وقت نمی بخشتت.
کام آن بابا :)) یعنی مثلا کسی که میان تنه باریک داره نسبت به عقاید دیگران بی تفاوته؟ :))

SAREH AKBARI

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
۳
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1400
دی ماهیم. خیلی خونسردم ولی مواظب رفتارت باش.
با یه شهریوری بمون چون خیلی وفاداره.
آبانیم. مهربون و صمیمی.
هیچ وقت به یه اردیبهشتی دروغ نگو چون هیچ وقت نمی بخشتت.
کام آن بابا :)) یعنی مثلا کسی که میان تنه باریک داره نسبت به عقاید دیگران بی تفاوته؟ :))
:-b :D
منطقیه!

بالا