پاسخ : مشکلات ِ شما کنکوری ها
(نقل قول نمیکنم چون جا زیاد میگیره
) ...
در جواب به ~DREAM~ عزیز :
این سردرگمی این اوایل فقط یه علت داره , تا اونجایی که من فهمیدم دقیقا با برنامه ای که باید پیش برین نمیرین , و هیچ کدومتون به برنامه های آزمون هایی که بیرون نوشتید یا برنامه های خودتون پایبند نیستین ..البته شاید بعضیا الان میگن خب تازه داریم راه میفتیم و باید کم کم عادت کنیم ..اینم درسته ...ولی نه اینکه این کم کم 4-5 ماه طول بکشه ....دیگه باید عادت کنین که به برنامه هاتون برسین , نه اینکه وسط ِ راه ولشون کنین و برین دنبال ِ برنامه های دیگه , خب دیگه پس واسه چی آزمونو نوشتین ؟ از الان برنامه ی آزمونی که توی سال میخواید بدید ( مثل ِ قلم چی یا گزینه 2 ) رو نگاه کنید و ببینید برنامه هاش رو چجوری و با چی شروع کردن ...مطمئنا توی طول سال باید بتونین هم به پیش برسید و هم به پایه ...که این فقط به برنامه هاتون بستگی داره ...باید یه برنامه ی درست و حسابی داشته باشید , تا اینقدر باید به برنامه های درسیتون اعتماد داشته باشید که بدونید با اونا تا خود ِ کنکور تمام ِ درسها رو هم خوب میخونید و هم خوب دوره میکنید ....
ببینید همتون میدونید توی رشته تجربی عموم ِ بچه های قوی ( منظورم تا رتبه ی 300 هست) , زیست و شیمی رو بالای 85 میزنن ...و تنها چیزی که میاد بینشون توی دروس ِ اختصاصی اختلاف ِ رتبه ایجاد میکنه دروس ِ ریاضی و فیزیکه ....من معمولا توی طول ِ هفته اگه خوب به برنامه هام میرسیدم , 3 روز در هفته برنامه ی ریاضی داشتم و 3 روز در هفته فیزیک..بعد روزهایی که دیگه خیلی برنامه ام خیلی فشرده بود ریاضی و فیزیک رو با هم میزاشتم ...( اینا به جز تمارین ِ درسی بود که معلم ِ فیزیک و ریاضیم سر ِکلاسا میدادن ..یعنی من بعضی روزها میخواستم تمرین کلاسامو حل کنم ..هم فیزیک حل میکردم و هم ریاضی)...سعی کنید از الان هر مبحث ِ ریاضی و فیزیک رو میخونید , خوب یاد بگیرید ..
نزارید هر دفعه وقت بزارید روی ِ یاد گرفتنشون ....اولین دفعه ای که میخونید خوب هم یاد بگیرید ..این خیلی کمکتون میکنه ...واسه فیزیک و ریاضی 2 تا منبع تست بیشتر استفاده نکنید ...هم کلافه میشین ...هم نمیرسین ..هم آخرم گیج میشین ... تا کاراتون سنگین نشه ...
در مورد ِ حفظیات اختصاصی , که شیمی اولین حرفو میزنه ,باید تقریبا تمام ِ کتاب رو خوب بلد باشین ( امسال تجربی ها یه تست داشتن از فصل ِ 1 شیمی 3 , از یکی از خود را بیازماییدها , که گفته بود کاتالیزگر واکنش ترکیب ِ ِ متانول با سالیسیلیک اسید چیه ؟؟؟---خیلیا به خود ِ واکنش و فرمول شیمیایی مواد توجه کرده بودن , اما کاتالیزگرو یاد نگرفته بودن !! #-o)...بعد در مورد ِ فیزیک حتما باید تمامی کتاب ِاول و دوم و سوم و پیش دانشگاهی رو تقریبا بخونید( به خصوص سال اول و دوم -- امسال ریاضیا یه تست از تمرین فصل ِ 1 سال اول داشتن ) یه چند بار روزنامه وار که بخونید ,خودتون میفهمین جاها و سوالای مهم چیه , اونا رو هایلایت کنین دفعه بعدی همونا رو بخونین .....امکان ِ سوال از همه جاهاش هست ..طراحان دیگه ..یهو به سرشون میزنه بیان سوال بدن و مچ بگیرن ...توی ریاضی که حتی الامکان اگر هم متن ِ کتاب رو نگاه نمیکنید , به تمارینی که توی کتاب اشاره شده یا خودش حل کرده توجه کنید ...
اینکه زیاد خوندن تضمین داره یا نه ..باید خودتون بررسی کنید که شما وقتی ساعت مطالعه اتون رو افزایش میدین , تا آخرین ساعت به همون میزان از ذهنتون استفاده میکنید که توی ساعت ِ اول استفاده میکردین ؟؟ یا نه , اون ساعت ِ آخر حکم ِ روزنامه وار خوندن رو واسه شماها داره و دفعه بعدی که دوباره یه درسی رو شروع کنین , اون چیزای ِ ساعتای آخر رو هم باید بخونین ؟؟؟ ....
اینکه چند ساعت درس بخونید سوال کلیشه ای ایه ...معمولا هم جواب ِ درست و حسابی نداره ...به این فکر کنید که واقعا تواناییتون چقدره ..خب این اوایل واستون خیلی سخته تا بخواید خودتونو با برنامه هاتون تطبیق بدین و دقیقا همون ساعات ِ تنظیم شده رو درس بخونید ..عادت نکردین اینقد درس بخونین خب .....اما کم کم که بیفتین رو غلطک درست میشه ...تا جایی که میتونید روز ها از
توانایی هاتون استفاده کنید ..شاید توانایی من تو روزهای مدرسه 4 ساعت بوده , توانایی مهسا جان تو روزهای مدرسه 5 ساعت و یا توانایی آقا بهزاد تو روزهای مدرسه 6 ساعت ..اما هممون سعی کردیم توی اون روز تمام ِ تمرکز هامون رو بزاریم روی همون 4 یا یا 6 ساعتمون ...اینکه بعضیا میگن ما 7 ساعت خوندیم اما فقط 5 ساعتش مفید بود از نظر من مزخرفه ( اونا همون 5 ساعت رو هم مفید نخوندن
) خب مگه مجبوری فکرتو میزاری رو همه جا جز درس آخر سر میای اینو میگی ؟؟؟ سعی کنید اگه واسه یه مبحث مثلا 2 ساعت رو نتظیم کردید , به ذهنتون این دستور رو بدید چرا 2 ساعت ؟؟ من تورو توی 1 ساعت و نیم تموم میکنم
.... بزارید شما به ذهنتون دستور بدید ...بهش بگید کی خسته شه ..بهش بگید کی حال ِ درس خوندن داشته باشه ....ولی تا حالا دقت کردین ما صبح های امتحان چقد بازدهیمون بالاست ؟؟؟؟
من خودم همیشه فرمولای ریاضی رو صبح های امتحان میخوندم و قشنگ یادم میموند
... چون ذهنمون داره این دستور رو میگیره که من تا 1 ساعت دیگه امتحان دارما خوب یاد بگیر اینو ! ...و یاد میگیرین ...سعی نکنید به ذهنتون و خودتون هی تلقین کنین که وقت دارین , حالا نشد اشکال نداره ....
خیلی حرف زدم ببخشید !!!! :-[