- شروع کننده موضوع
- مدیر کل
- نام مرکز سمپاد
- علامه حلی
- شهر
- تهران
- سال فارغ التحصیلی
- 1389
به نظر شما به چه کسی باید روشنفکر باید گفت؟ روشنفکر یعنی چی؟
من فک میکنم معنی ای که امروزه برای این کلمه جا افتاده،به نقل از محمّد :به نظر شما به چه کسی باید روشنفکر باید گفت؟ روشنفکر یعنی چی؟
به نقل از اکبر گنجی :
- روشنفکر نگاش به حقیقته ، نقد میکنه ، همه رو ، برای ما فرق نمیکنه ، نمیشه که تو یک کشوری شما زندگی کنی 33 سال یک فردی تو قدرت باشه و شما اینو نقدش نکنید ! پس کیو میخوای نقدش بکنید ؟! کار ما نقده ، ولی شما ببینید این کسایی که ادعای روشن فکری می کنن و این فرد رو نقدش نمی کنند اینا روشن فکر نیستن ،چون بهش میگید چرا نقدش نمی کنید ؟ میگن مصلحت نیست ، مصلحت چی ؟ مصلحت سیاسی ، میگه ما به این نیاز داریم باش ائتلاق بکنیم ، پس کار سیاسی با کار روشن فکری فرق می کنه
- روشن فکر مسئله ی اصلیش ، اینه که نگاه می کنه ، قدرت سیاسی رو نقد میکنه ، قدرت اقتصادی رو نقد می کنه ، قدرت دینی رو نقد میکنه ، حقیقت مسئلشه ، ائتلاف نمیخواد با کسی بکنه ، روشن فکر هیچ خط قرمزی نداره !
به نقل از ویکی پدیا :روشنفکری (در انگلیسی Intellectualism در فرانسه Intellectuelité و در زبان لاتین Intelligere) به معنی تفکیک دو چیز از همدیگر است. به همین دلیل به عنوان روح انتقادگرا و ممیز شناخته میشود.
به نقل از جلال آل احمد :«روشنفکر کسی است که فارغ از تعبد و تعصب و به دور از فرمانبری، اغلب نوعی کار فکری میکند و نه کار بدنی، و حاصل کارش را که در اختیار جماعت میگذارد، کمتر به قصد جلب نفع مادی میگذارد.» (غرب زدگی)
روشنفکری در منظر کلی شامل مجموعه خصلتهایی است:[list type=decimal]
- روشنفکر سیاسی بیرون از سیاست است، و جهت هرچه بهتر دفاع کردن از آرمانها و شناساندن آنها، حتی نسبت به گروههای هم آرمان هم تعلق و وابستگی ندارد
دارای امید به آینده و حرکت در آن جهت و همزمان تردید در واقعیات و حرکت جهت اصلاح آنهاست.- مخالف هرگونه عقب ماندگی و جهل و خرافهاست و در جهت رشد و نوسازی تلاش میکند.
- منتقد است و تحول خواه
[*]اصحاب قدرت(دولت-حکومت)
[*]اصحاب دین(کلیسا-روحانیت)
[*]طبقه حاکم (زمین داران-سرمایه داران)
[/list]
چنين شخصي نمي تونه روشن فكر باشه چون هنوز تكليفش با خودش هم روشن نيست . اگر كسي به هيچ چيز اعتقاد نداشته باشه من يكي كه شك مي كنم از مغزش استفاده كرده باشه چه طور ممكنه روشن فكر باشه ؟ولي قبول دارم يك شخص روشنفكر بايد انعطاف پذير باشه و البته منطقي و عقلگرا.به نقل از HIM :روشن فکر کسیه که به هیچ مکتب و حزبی وابسته نباشه و بر اساس منافع هیچ حزبی حرف نزنه و فکر نکنه! پس دیگه روشن فکر اسلام گرا و رویالیست و کمونیست و ... نداریم اصن!
من نگفتم به هیچ چیز اعتقاد نداشته باشه ، من گفتم بر اساس منافع یه حزب نباید نظر بده!به نقل از ساقي :چنين شخصي نمي تونه روشن فكر باشه چون هنوز تكليفش با خودش هم روشن نيست . اگر كسي به هيچ چيز اعتقاد نداشته باشه من يكي كه شك مي كنم از مغزش استفاده كرده باشه چه طور ممكنه روشن فكر باشه ؟ولي قبول دارم يك شخص روشنفكر بايد انعطاف پذير باشه و البته منطقي و عقلگرا.