• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

نمادهای شعری!

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع sahere
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
پاسخ : نمادهای شعری!

باد صبا مصداق پیک در شعر حافظ

نرگس : اگه به شکلِ ظاهریِ گل نرگس دقت کنین( ;;)) ، تقریباً یه شباهتایی با چشم انسان داره . از طرفی ، وسط گل نرگس زرده که یه جور حالتِ بیمار گونه رو القا میکنه به آدم انگار . به خاطرِ همینه که توی شعر فارسی به چشم بیمار و مست و اینا نرگس گفته میشه بعضاً .

از طرفی یه افسانه ای درباره ی گل نرگس هست که عکسِ خودشُ توی آب دید و عاشق خودش شد . بخاطرِ همین فک کنم معنیِ خود شیفته ـم بده بعضی جاها .

اینم ببینین !

باد
توی بیشتر فرهنگ ها مظهر روح و دم حیاتی عالم، پیك ایزد است . به دلیل انقلاب درونی باد، بادها نماد بی ثباتی، ناپایداری، بی استحكامی و گریزپایی هم هستن.

در نمادگرایی هندو، خدای باد یا «وایو» [vayo] همون نفخه كیهانی هست. باد از یك طرف پدیدآورنده «باران» یعنی حیات و از طرف دیگه به وجود آورنده «توفان» یعنی مرگ هست. در كتاب «زبور» باد پیك الهی و همسنگ فرشتگان است.

در آیین اوستایی، باد نقش پشتیبان جهان و تنظیم كننده توازن جهانی و اخلاقی رو بر عهده دارد. در عرفان اسلامی باد نشان و خواست و قدرت الهی است.

در اشعار عرفانی ، «باد» مظهر راحت و انس نیز هست

در شعر _ سهراب سپهری _ باد نماد هوشیاری و آگاهی است و دانش آفرین است:

«عبور باید كرد
صدای باد می آید، عبور باید كرد
و من مسافرم، ای بادهای همراه»

نماد نابودی ایران در شعر معاصر:

كاروانی در سفر
حماسه ای در باد
سایه ای بر باد...
بركتیبه باد

(حسن رجبی، دشنه و ماه)

یه سری از این نمادای تابلو رو بگم ؟ ;D X_X
شمع و پروانه نمادِ عاشق و معشوق
خورشید نماد حقیقت
آینه نماد روشنی ( ؟ ) یا زلالی ( ؟ )
کوه نمادِ سرسختی / استواری
سرو نماد آزادگی / ایستادگی
چشمه نمادِ پاکی

آپ ;D
جالبن این نمادها، چرا فعالیت نمیکنین ؟ ;D

شاعرای سایت هم میتونن بیان بگن که مثلن تو شعرای خودشون از چه نماد هایی استفاده میکنن ;;)

• لایک
امتیازات: N.M

چون معلوم نیست قراره چی بگیم. هر کی هر چی نماد بود تو ذهنش بیاد بگه؟

به نقل از BUG :
بهتر نیس مثلا بیاین شاعر شاعر بحث کنین؟

مثلا از یک شاعر شروع کنین نمادایی که زیاد میگرو بگین؟

آخه اینطوری بحث جهت نداره یک کم بد میشه به نظرم :-"

خوبه اما ممکنه همه شرکت نکنن :-? ممکنه یه نفر درمورد یه شاعر خاص بدونه اونوقت اگه شاعر شاعر کنیم فعالیت نکنه ;;) میگیری چی میگم ایشالا؟ ;;)

حالا شما درمورد هر شاعری که میدونی بیا بگو اگه دیدیم خیلی نا منظم و اینا میشه جدا جدا بحث میکنیم ;;)

به نقل از F@temeh :
خوبه اما ممکنه همه شرکت نکنن :-? ممکنه یه نفر درمورد یه شاعر خاص بدونه اونوقت اگه شاعر شاعر کنیم فعالیت نکنه ;;) میگیری چی میگم ایشالا؟ ;;)

حالا شما درمورد هر شاعری که میدونی بیا بگو اگه دیدیم خیلی نا منظم و اینا میشه جدا جدا بحث میکنیم ;;)
خوب یکی هم مثه من هیچی نمیدونه چی؟ :دی

اونطوری کلا برای نظم بهتره. برای فعالیتم خوب یک عده هستن میگن بقیه میخونن دیگه. تاپیک خوب که فقط به پست زیاد و یا کاربرای زیاد توش نیست که :دی مهم مطلبه :دی

حالا هر جور صلاحه البته :دی

خب شرو میکنیم ;D باتشکر از باگ ;;) ;D

نمادها نامحدودن. بعضیا خاصن. مثلن یه شاعر خودش اونارو نمادِ یه چیزی میگیره که فقط تو شعر خودشه!

اما بعضی ها کُلی هستن مثه شمع و پروانه و چشم نرگس و...

خب برای اینکه نظم و اینا بگیره از شعرای حافظ شروع کنیم.

خوبه که انقد مشتاقین ;;)

من با خودم ادامه میدم فعلن ;;)

توی شعرای حافظ کلماتی مثه رند و مغ و ساقی و پیر و ... اینا خیلی میبینیم. خب رند نماد عارفِ و مغ و ساقی و پیر نماد راهنما، رهبر و ایتاست. البته بعضی جاها نوشتن و گفتن که اینها شاید نماد خودِ حافظ هم باشه.

Back
بالا