معیار صدق و کذب قضایا

• شروع کننده موضوع

Senpai

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
شهید قدوسی
شهر
قم
سلام
از کجا می فهمید که یک گزاره صادق هست و یا کاذب ؟ یک گزاره صحیح است یا غلط ؟
این بحثی است که در معرفت شناسی و منطق خیلی داغ مطرح می شه ... حالا شما فکر می کنید تا حالا روی چه حساب با صدق و کذب قضایا برخورد می کردید و راه صحیح چیه ؟

khamoosh

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
هاشمی نژاد1
شهر
مش‍‌‌هَد
دانشگاه
علوم پزشکی مشهد
رشته دانشگاه
پزشکی
پاسخ : معیار صدق و کذب قضایا

به نقل از Senpai :
سلام
از کجا می فهمید که یک گزاره صادق هست و یا کاذب ؟ یک گزاره صحیح است یا غلط ؟
بعضي وقتها ميشه با توجه به شواهد موجود به كذب و صدق خيلي چيزا پي برد اما گاهي اوقات چيزهايي هست كه اگه آدم حتي راجع به اونها تحقيق هم بكنه بازم به جايي نخواهد رسيد...مثلا من به شما ميگم ديشب كسي تو خونه ما نبود و من تو خونه با فلان كس تماس گرفتم.
اما اگه بخوايم دقيقا مشخص كنيم كه يك چيزي راسته يا دروغ شايد همون پرس و جو و اينكه ببينيم اون قضيه منطقي هست يا نه بهترين راه باشه.مثلا در مورد خدا شايد اگر پيامبران نبودند ما به وجود خدا ايمان نمياورديم ولي پيامبران مردم رو به خدا دعوت كردند و چون حرفشون با منطق مطابق بود پذيرفته شد.(گر چه هنوز هم بسياري خدا رو قبول ندارند)
بازم بگم كه به نظر من ما نميتونيم با توانايي خودمون تمام صدق و كذب قضايا رو مشخص كنيم.

• شروع کننده موضوع

Senpai

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
شهید قدوسی
شهر
قم
پاسخ : معیار صدق و کذب قضایا

سلام
منظورم این است که اگر بخواهید بفهمید یک گزاره صادق است یا نه ، چی کار می کنید ؟ مثلا من به شما می گم در دست چپ من یک خودکار است. بعد شما نگاه می کنید می بینید نیست . حالا یعنی من دروغ گفتم و جمله کاذب بوده ؟
هر جمله با چه شرطی صادق است و با چه شرطی کاذب؟

بالا