- شروع کننده موضوع
- #1
farbod.rahimi
کاربر نیمهفعال
- ارسالها
- 7
- امتیاز
- 3
- نام مرکز سمپاد
- علامه حلی 1
- شهر
- تهران
فکر میکنید برای رسیدن به یک جامعه ی آرمانی دین چه نقشی دارد؟ اصلا فکر میکنید نقشی دارد؟
به نقل از Dorna :کلن که جامعه اس که توش عدالت و رفاه 100 درصد باشه وجود خارجی نداره.
اگه هم بخوای همچین جامعه ای بسازی یه چیز شبیه تئوری های سوسیالیسم و کمونیسم و اینا میشه که خب جواب نمیده اصلن
من درباره ی سیستم دینی هم همچین نظری دارم.
دین شعارش عدالت محضه.که همچین چیزی ایده آله و به دست نمیاد.
تو همچین جوامعی به نظرم خیلی سریع به سوء استفاده از باور های مردم روی میارن.
خب اینجوری نمیشه گفت!به نقل از farbod.rahimi :دوست عزیز فرض کن تو توی درس مثلا فیزیک ضعیف هستس (البته همینجوری گفتم) و با خودت قرار می ذاری که باید 20 بگیری هرف تو و به عبارت دیگه ارمان تو رسیدن به نمره ی 20 هستش و تلاش خودت رو میکنی و درس می خونی. اگر که هدفت رو 20 گرفتن قرار بدی نمره ی بالا مثلا 19 بگیری البته ممکنه که 20 بگیری.ضمن اینکه همی ما اینو میدونیم هیچ چیزی تو دنیا مطلق نیست.
در اینجا ما هم هدف رو عدالت و قسط کامل قرار میدیم تا به عدالت و قسط نسبی برسیم.
یک نکته رو فراموش نکن دوست عزیز من راجع به دین صحبت می کنم نه ایدئولوژی . میخوایم ببینیم که دین میتونه چه نقشی رو برای رسیدن به این جامعه ایفا کنه. نکته بعدی اینه که من اصرار ندارم که همه در این جامعه آرمانی باهم برابر باشند.به نقل از Dorna :خب اینجوری نمیشه گفت!
مثال میزنم همین جوامع کومونیست رو مثلن.
هدف برابریه و عدالت.اما سیستم ظرفیت همچین چیزی رو نداره و متلاشی میشه.مثال هم براش زیاد هست و در اصل اسلن جامعه ای رو پیدا نمیکنی که سیستم رو بر اساس ایده آل برابری کامل تنظیم کنه و دووم بیاره.
هدف رو هم بله.باید برابری تا حدی که میشه قرار داد ولی نباید ایده آل به قضیه نگاه کرد.با اون 20 فرق داره.....جامعه میترکه به عبارتی!
خب این "خدا باوری" تو سطح فردیه یا تو سطح اجتماعی و سیاسی؟به نقل از farbod.rahimi :اولا ما نمیخوایم که دین رو کاملا سرمشق این جامعه آرمانی قرار دهیم ما می خواهیم ببینیم که دین چقدر می تواند برای رسیدن به این جامعه نقش داشته باشد. نه این که مانند کمونیسم رو یک موضوع پافشاری کنیم و بگوییم اینست و جز این نیست. منظورم از ایدئولوژی نبودن دین همین بود . وگرنه حرف شما هم درسته اما فکر میکنم خوب منظور منو نفهمیدی.
ایدئولوژی بوسیلة مبشرین و کسانی که سعی دارند اثراتی بر جریان تاریخی جامعه خود بگذارند، ارائه می شود اما دین بر اساس فطرت خود انسان است و میل به خداشناسی و....
ایدئولوژی یه سری از باید ها و نباید هاست که به انسان در رسیدن به کمال کمک می کند بنابر این تعریف احکام دین ایدولوژیست اما خود دین نه
ما در این جا از خود دین صحیت می کنیم.خدا باوری چه تاثیری بر اون جامعه آرمانی که گفتیم میذاره.