N.M
لنگر انداخته
- نام مرکز سمپاد
- فرزانگان یک
- شهر
- تهران
- مدال المپیاد
- طلای دوره ۲۷ المپیاد ادبی
- دانشگاه
- دانشگاه تهران
- رشته دانشگاه
- ادبیات فارسی
نمی خوام بزنم اما دلم نمی یادبه نقل از The Bug :خوب به نظر من عامه پسند یعنی رمانای سطحی! یعنی یک داستان رو فقط بیان میکنه به صورت ساده هم این داستان رو جلو میبره. داستان هم معمولا موضوع هایی که تو جامعه بیشتر طرفدار داره مثه عشق و عاشقی و جنایی و این حرفا
ولی خوب بعضی داستانا هستن که در کنار تعریف داستان یک موضوع دیگه ای رو هم میخوان بیان کنن! مثلا اگر عشق و عاشقی داره تمام هدف نویسنده اون نیس.
یا ممکنه سبک نوشته فرق کنه. خیلی سر راست و راحت الحلقوم نباشه و این حرفا!
البته من خودم یک دسته دیه دارم برا خودم و اونم کتابای فلسفی و اینای عامه پسنده که فقط و فقط به خاطر پائولو کوئلیو درستش کردم (اصن هم نمیگم بده! این معنی که عامه پسند یعنی بد رو از ذهنتون پاک کنین)
فک کنم دوستان همه بدونن که این نظر منه و نه آیه منزل نزنینم
به نقل از The Lich King :به نام خدا
داستان عامه پسند فقط در ژانر رومانتیک یا پلیسی جنایی نیست! بلکه تو بیشتر ژانر ها، شایدم همشون،موجوده.
مطمئنا حالت اول امکان پذیر نیست. اصلا با عقل جور در نمیاد.به نقل از . ...Kimi :الان یه سوال
شما منظورتون اینه که کتابای عامه پسند نمیتونن شاهکار باشن؟
یا یه کتاب شاهکار نمیتونه عامه پسند باشه؟
با کس خاصی نیستم کلی دارم میپرسم
به نقل از MissMarvelous :به نظرم عامه پسند نوشته ایه که متن و داستان خیلی روون و ساده ای داره...در اکثر مواقع موضوعاتش کلیشه ایه...داستان هم سیر ساده و قابل پیش بینی داره...بیشتر مسائل روزمره و سطحیو شاخ و برگ میده...
شاهکار یه سری فرقایی با این داره...هر کسی نمیتونه بنویسه تجربه و ذوق میخواد...داستان و مفهومش پیچیده تره... نگاه و توصیفاتش فرق میکنه...
مخاطباشونم فرق میکنه...
برای اینکه توانایی درک و خوندن شاهکارو داشته باشیم میشه از همین عامه پسندا شروع کرد ولی نه خیلی زیاد...
به نظر من با کتاب هایی شروع کنه که بین این دو هستن!!!!به نقل از نرگس² :میشه از عامه پسندا شروع کرد بنظرم و به شاهکارا رسید ، اما بهتره این کارو نکرد . نمیدونم چجوری بگم امّا آدماییُ دیدم که شاهکارم میخوندن ، دو سه تا عامه پسند که خوندن کلاً دیگه سمتِ شاهکارا نرفتن ! یه جورایی ذهن آدمُ عادت میده یجورایی !
بهتره از شاهکارای ساده نویس شروع کنه ..
هری و دارن یه فرق دیگه هم دارن و اون اینه که مخاطبشون بزرگسال نیس...ینی ممکنه بین ژانر خودشون بشه گف شاهکار...به نقل از The Lich King :به نام خدا
به نظر من با کتاب هایی شروع کنه که بین این دو هستن!!!!
مثلا می گم، من تو پست های قبلیم گفتم که هری پاتر یا دارن شان کتاب هاشون عامه پسنده و در این موضوع شکی نیست اگر ما فقط بخوایم کتاب ها رو به دو بخش عامه پسند و شاهکار تقسیم کنیم اما اگر بیایم منصفانه تر نگاه کنیم، می بینیم که یه دسته که از کتاب ها هستن که اگه بهشون بگیم شاهکار، ارزششون رو خیلی بالا بردیم و اگه بهشون بگیم عامه پسند حق مطلب رو در موردشون ادا نکردیم مثل همین دوتا که گفتم . می تونیم به این کتاب ها یه گروه دیگه بدیم مثل گروه کتاب های خوب و از اینا شروع کنیم به خوندن(مثل من )
خب به راهنمای هم نیاز داره یه ذره...یا اینکه خود فرد بتونه جهت بده و توی کتابای ابکی نمونه...!به نقل از afroDt :به نظرم مهم نیس که ادم با چی شرو کنه...بستگی به خودِ فرد داره...
بعد دیگه زدم تو خط کارای درست و حسابی...
اما بچه ها یه سوال... چه معیاری یه شاهکارُ از یه عامه پسند تمیز میده؟
کسی چیزی نگف در موردش...
موافق...به نقل از MissMarvelous :اره حد وسطم میشه در نظر گرف...موافقم در کل...خب به راهنمای هم نیاز داره یه ذره...یا اینکه خود فرد بتونه جهت بده و توی کتابای ابکی نمونه...!
معیارارو فک کنم من گفتم
یه مسئله دیگه هم بحث سن و هدف از کتابخونی هس فک کنم...
ینی مثلن یه خانوم ۳۵ ساله هدفش کتابخون حرفه ای شدن نیس پس یه ذره سخته بشه به شاهکارا علاقه مندش کرد...!
به نقل از MissMarvelous :به نظرم عامه پسند نوشته ایه که متن و داستان خیلی روون و ساده ای داره...در اکثر مواقع موضوعاتش کلیشه ایه...داستان هم سیر ساده و قابل پیش بینی داره...بیشتر مسائل روزمره و سطحیو شاخ و برگ میده...
شاهکار یه سری فرقایی با این داره...هر کسی نمیتونه بنویسه تجربه و ذوق میخواد...داستان و مفهومش پیچیده تره... نگاه و توصیفاتش فرق میکنه...
مخاطباشونم فرق میکنه...
دارن شاید اما هری هم نوجوان و هم بزرگسال مخاطبش هستن، شاید نوجوانان بیشتر باشن اما این باعث نمی شه که بزرگسال رو در نظر نگیریمبه نقل از MissMarvelous :هری و دارن یه فرق دیگه هم دارن و اون اینه که مخاطبشون بزرگسال نیس...ینی ممکنه بین ژانر خودشون بشه گف شاهکار...
اره حد وسطم میشه در نظر گرف...موافقم در کل...خب به راهنمای هم نیاز داره یه ذره...یا اینکه خود فرد بتونه جهت بده و توی کتابای ابکی نمونه...!
یه مثال می زنم. مجموعه جادوگر شهر اُز یه شاهکار بلامنازعه اما مخاطبش کودکان هستن و اگر ما الان اونو بخونیم(من خودم دوم دبیرستان خوندم )مطمئنا نمی تونیم این رو قبول کنیم، همونطور که من اون موقع که خوندم نتوستم اما یکی دو سال بعد که به کتاب فکر کردم و همینطور تو جاهای مختلف در موردش شنیدم، فهمیدم که واقعا کتاب شاهکاریه اما من در زمان نامناسب خوندمشبه نقل از نرگس² :من نميفهمم چرا بسته به سن و اينا فرق ميکنه .
طبق تعريف موبينا( ) ، اثر شاهکار اثريه که با يه ديد نويي نوشته شده . خب ، تعريف نشده که حتما کتاباي پيچيده ي فلان نويسنده شاهکاره !
يعني هر کتابي تو هر سطح(از نظر سادگي/سختي) ميتونه شاهکار باشه . پس چرا ميگين بستگي به سن مخاطب داره و اينا؟ يا مثلا چرا سخته اون خانوم 35 ساله رو به خوندن شاهکارا علاقمند کرد؟
+ هرکي نفهميد چي گفتم مشکل خودشه "