پاسخ : سيگار كشيدن
به نقل از ایلیا :
چ محدودیتی؟کپنیش کنن مثلا؟ :/
من با افرادي كه جوونيشون رو قبل از انقلاب طي كردن كه صحبت مي كردم در اين زمينه مي گفتن كه دولت در روستاها ترياك توزيع ميكرده بين پيرمردا كه اعتياد داشتن اگه اشتباه نكنم ميگفت سهميه داشتن و اون زمان جوونا نبايد از مواد مخدر استفاده ميكردن يعني اين مسئله قبح زيادي داشته اون موقع.
البته مسئله ي سيگار تا حدي فرق داره اما من فكرمي كنم بايد محدوديت دسترسي داشته باشه از نظر مكاني، نبايد تو هر دكه و سوپرماركتي به فروش برسه.
محدوديت سني هم من در موردش فكرمي كنم اما در مورد روش انجامش ايده ي خيلي خاصي ندارم.
در مورد افزايش قيمت هم از جهاتي خوبه و از جهاتي خطرناك به نظر ميرسه.
اما مهم تر از همه ي اينا كارفرهنگي ست.
ما اصلن نمي تونيم منكر تاثير زياد سينما و تلوزيون باشيم و خب من فكرمي كنم بايد در فيلم ها و سريال ها ترويج اين مسائل نشه و سعي در ريختن قبح اين جور مسائل نداشته باشن.
متاسفانه در كشور ما تفريحات سالم و مناسب براي جوونا چندان وجود نداره و خب اين مسئله هم جوونا رو سوق ميده به اين كه وقتشون رو با قليون تو قهوه خونه ها پركنن.
و مسئله ي ديگه هم اينه كه قليون با وجود اين كه بسيار بسيار مضرتر از سيگار هست قبح كمتري نسبت به سيگار داره.
حالا سودجويي هاي يك عده افراد رو هم بذارين كنار اينا؛مي بينين كه اين مسئله خيلي پيچيده و گسترده است و بايد يه اقدام همه جانبه و گسترده براش صورت بگيره؛
اما من فكرميكنم هر اقدامي يك گام اوليه اي براي انجام داره و شايد بشه گفت ايجاد محدوديت ميتونه اولين گام باشه.