پاسخ : تاثیر اسم روی شخصیت آدمها
به نظرم اسم روی تصور ابتدایی که ما از یک نفر خیلی تاثیر می ذاره اما با نزدیک شدن به اون شخص شاید اسم اونقدر که چیز هایی مثل رفتار روی آدم تاثیر می گذاره اثر گذار نباشه.
به نظرم تصور ما ازاسم ها دقیقا به پیشینه مون برمی گرده. یعنی مثلا اسن مرضیه ممکنه ما رو یاد یه آدم سنگین و محجب و خانواده دار(!) باندازه نه اینکه اسم مرضیه این طوره یا تصور ما از مرضیه صرفا به معنای مرضیه اینطور باشه. بلکه به خاطر اینه که اسم مرضیه متعلق به دنیایی که آدم هاش به صورت استریوتیپ سنگین و خانواده دارن. در واقع ما با این کار یه جورایی به شخصی که اون اسم رو داره برچسب می زنیم.(نه خوب و نه بد صرفا یه برچسب)
گاهی هم آهنگ یک اسم به ما یک تصور رو می ده.
اما آزمون وقتی سخت می شه که اسامی کمی بی طرف ترن. مثلا با اسم خودم بازی می کنم. رها. که معنای آزاد رو می ده. رها دقیقا به هیچ طبقه ی خاصی مرتبط نمی شه. تاریخ خاصی رو بیان نمی کنه. نه به ایران باستان تعلق داره, نه به کتاب آشپزی و نه به یک فیلم معروف. من اسم خودم رو همیشه به صورت یه صفحه ی آبی تجسم می کنم که دختری با حالتی خواب آلود وسط صفحه معلقه.
اما باز هم اسامی این طوری در طول زمان می تونن حالت استریوتیپی بگیرن. ولی اسم هایی که هم آهنگشون نا آشناست هم مفهومشون چی؟
مثلا تصورتون از کسی که اسم فدلمید(فونتیک لاتین: fedelmid) رو داره چیه؟ دختره یا پسر؟