برای این که میزگرد از حالت کلیشه ای خودش دربیاد و اطلاعات کامل تری هم رد و بدل شه قرار شد که این میزگرد جامعه شناسی در زمینه "فمینیسم و حقوق زنان" با حضور یک میهمان برگزار بشه . ما از خانم مریم بهرمن ( فعال فمینیسم و حقوق زنان در ایران ) دعوت کردیم تا به پرسش های مطرح شده توسط کاربران پاسخ بدن .
و اما نحوه برگزاری میزگرد :
میزگرد به صورت پرسش و پاسخ / بحث برگزار می شه . به این صورت که شما از تاریخ 1 بهمن ماه سوالات مورد نظر خودتون را در زمینه ی حقوق زنان و فمنیسم در ایران و سایر جوامع مطرح می کنید و من هر روز پاسخ های ایشون را در تاپیک نقل قول می کنم.
بعداز قرار دادن جواب هر پرسش نوبت بحث میرسه.به این ترتیب که هر کس نظر خودش رو راجع به اون سوال و همچنین راجع به جواب خانم بهرمن میگه و در واقع حرف های ایشون رو نقد میکنیم!
تاپیک 1 بهمن باز می شه . سوالات و پیشنهادات خودتون را در رابطه با میزگرد می تونید در پ.خ مطرح کنید .
پاسخ : میزگرد فمینیسم و حقوق زنان - با حضور میهمان
سوالی که پیش اومده بود واسم و با خیلی ها بحث می کردیم ، راجع به فیلم ستایش بود. بعضی ها حق میدادن بهش بعضی هم نه ، من می خوام نظر ایشون رو راجع به زنی در این شرایط بدونم.
آیا حضانت فرزند با پدر باشه یا پدر بزرگ پدری و هیچ حقی برای مادر در نظر گرفته نشه از نقطه نظر زندگی اجتماعی برای فرزند و مادر قانون درستی هست؟
من موافقم که جامعه ما و نه دین ما بین زن و مرد تفاوت بسیار ی قایله ولی با این حال بنظرم فمنیسم یه بحث خیلی لوس و ریاکارانست من چند تا سوال در این مورد داشتم
1-اصلا یعینی چی فمنیسم؟شما از یه همچین موضوع حقوقی به عنوان یه مکتب فکری یاد می کنید که این خیلی بی معناست ما در زندگی در قالب های مختلفی قرار می گیریم مثلا من یک مسلمان می شم یا به عنوان یه نظام اقتصادی سرمایه داری را می پذیرم و الخ ولی من که نمی تونم به عنوان چیزی که از بدو تولد بودم مکتب تشکیل بدم و با بقیه بجنگم انسان ها یا مردند و یا زن پس وقتی ما از فمنیسم به عنوان یک مکتب فکری نگاه می کنیم انتظار داریم که حکما ما مرد ها هم مکتبی تحت عنوان میلیسم تشکیل بدیم و الی الابد با هم بجنگیم
نهایتا میشه گفت این به قولی مکتب فمنیسم باید یک سازمان یا انجیو حمایتی باشه(مثلا ما سسازمان حمایت کار گر داریم نه مکتب فکری وُرکریسم!)
در بحث بعدی من یک سوا دارم که اینکی بحث نیست واقعا چیزی که برام سواله شما فرض کنید در یک کشوری مثل کشور ما مشکل بیکاری وجود داره اونوقت زمانیکه یک فرصت شغلی ایجاد میشه چه باید کرد از نظر من هم این کار ظلمه که یک مردی که توانایی اش مثل یک زن رقیب نیست را ترجیح بدیم ولی خوب اگر اون خانوم بره سر کار و شوهرش هم بره سر کار در عوض اون مرد رقیب نه خودش کار داره و نه زنش پس هم در حق زن اون مرد چی میشه؟نظر شما چیه باید این شغل را به مرد با توانایی کمتر داد یا به زن با توانایی بیشتر؟
ممنون
1-فمنیسم در کل مخالفان زیادی داره.اما جدا از اون حتا خیلی ها که با خود فمنیسم مشکلی ندارن معتقدن "فمنیسم ایرانی" هدف و جهت مشخص نداره و ساده بگم بعضی جاهاش چرندیاته! قبول دارید این قضیه رو؟ و چرا همچین تفکری پیش اومده؟دلیلش فرهنگ مردم ایرانه یا مثلن فمنیست های ایرانی باعث شدن فمنیسم ایرانی اینجوری بشه یا چیز دیگه؟
2-شما از فعالیت به عنوان یه فمنیست ایرانی چه هدفی دارید؟
با سلام
هدف اصلی فمنیسها چیه؟واقعا همین برابری حقوق ؟این بیشتر فک میکنم یه شعار باشه که واسه
حساس نشدن زیاد جامعه داده شده قبول دارید؟ با این وضع شباهت هایی پیدا نمیکنه به مردسالاری؟
و این جریان هنگامیکه که حقوق مساوی مانند مردان برای بانوان در نظر گرفته شد پایان پذیره آیا؟
من یه سئول دارم که نیازی به هیچ توضیح اضافه ای نداره ، و از دوستان خواهش می کنم برداشت اشتباه نکنند !
سئوال :
چرا در جامعه ی ما دید همه نسبت به زن یک دید جنسیتی هست ؟ نه شخصیتی ؟
و باید چیکار کنیم ؟
من زن های زیادی رو دیدم که میگن : مگه ما بی صاحبیم؟ واقعا اینو میگن. آدم های محترمی هستن. اما خب شاید تحصیلات بالایی نداشته باشن. من فکر میکنم از بین بردن این تفکر که خودشونو در حد یک عروسک صاحب دار میبینن خیلی مهمه و خیلی سخت. به نظر شما چطور باید این کار رو انجام داد؟
یه مسئله دیگه اینه که چیزی که ما به عنوان فمینیسم توی ایران میبینیم یه جور تمایل به زن سالاریه. من با این خیلی مخالفم. میخوام بدونم فقط در ایران این مسئله وجود داره یا تفکر فمینیسم در همه جا به این سمت کشیده شده؟