پاسخ : میزگرد فمینیسم و حقوق زنان - با حضور میهمان
سلام خدمت شما...
1-هدف فمنیسم چیست؟...برابری یا تناسب؟...
2-چرا روند فمنیسم امروزی(مقصود ایران نیست...فمنیسم جهانی)به سوی همجنسگرایی رفته است؟
3-چرا غالبا فمنیسم را در مقابل کانون خانواده قرار میدهند؟(برای مثال شخص والامقامی مثل ویلیام گاردنر در کتاب"جنگ علیه خانواده"فمنیسم را از سلاح های اصلی جنگ میداند)
4-رویکرد فمنیسم مردانه چیست؟...فمنیست های مرد چگونه میتوانند از حق زنان دفاع کنند؟
5-فمنیسم شاخه های مختلفی دارد...یکی از انواع فمنیسم به بررسی شاخص های جـنسی میپردازد...به عنوان مثال یکی از انواع این فمنیسم اصرار بر این دارد که در رابطه ی جـنسی به زن ظلم میشود...این فمنیسم ایمان دارد که زن در رابطه با مرد دچار نوعی موضع پایین داشتن میشود...یعنی بی آنکه مرد یا زن بخواهند نوعی موازنه ی قدرت برقرار خواهد شد...همون جور که خودتون زیرکانه گفتید دلیل را میتوان در یک کلمه خلا3 کرد:تفاوت...حال برداشت من اینست که فمنیسم چه به مرد و چه به زن بیاموزد"برابری در عین تفاوت...
از سوال اصلیم دور نشم!
...شاخه ای از فمنیسم از این جا نشات میگیرد با نام"فمنیسم رادیکال"که معتقد است زن برای زندگی به مرد نیازی ندارد و زن برای زن از هر نظر میتواند شریک زندگی باشد...
مسلما این راه حل مسئله نیست...اما فمنیسم کلاسیک چه راهی برای"تفاوت"دارد؟...برای اینکه زن ساخته شده است برای بچه داری و شوهر داری؟(تاکید میکنم این نظر بنده نیست...بنده خود شدیدا با فمنیسم موافقم...اما نمیتوانم تفاوت های روانی و جسمی مرد و زن را از خاطر ببریم و فکر کنیم زن مناسب تر نیست برای این گونه کارها)
مثلا ما در فلسفه ی قدیم یونان نیز داریم نابغه ای مانند ارسطو به اشتباه گمان برد زن مانند گیاه و درخت میماند که ساکن است...چرا که زن را کارخانه ی تولید مثل تصور کرد...و سپس گفت مرد مانند حیوانات است بیشتر تا گیاهان...و بدین ترتیب نتیجه گیری وحشتناکش این بود که مرد باید بیاموزد اما زن با سازگار باشد...برای مرد"شدن"و برای زن"بودن"را تصور کرد...
بنده چنین تصوری و تصوراتی از این قبیل را قبول نمیکنم...اما خب فمنیسم لیبرال چگونه جوابی برای این تفاوت ها دارد؟
کلیت سوال اصلی را یک بار دیگه مطرح میکنم:پیش از پرداختن به"چگونگی"فمنیسم لازم است"چرایی"آن را درک کنیم...سوال من در مورد"چرایی"فمنیسم است...