میزگرد فمینیسم و حقوق زنان - با حضور میهمان

وضعیت
موضوع بسته شده است.

مریم بهرمن

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
-
شهر
-
پاسخ : میزگرد فمینیسم و حقوق زنان - با حضور میهمان

به نقل از ..AndromedA.. :
خب حالا چیکار میتونیم انجام بدیم در راستای رفع تبعیض؟

البته که برای این موضوع قطعا نمی توان نسخه ی از پیش آماده ای را داشته باشیم ، و البته که وجود هم ندارد . اما به نظر من به عنوان یک شهروند با خود آگاهی ، افزایش آگاهی و آگاهی بخشی می توانیم در این راستا قدم های موثری برداریم ...

BLACK HOLE

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان امين
شهر
اصفهان
سال فارغ التحصیلی
1392
مدال المپیاد
نجوم
دانشگاه
University of Alberta
رشته دانشگاه
Computer Science

خوب میدونم ...فرض کنید همه ی خانوم ها حالا اگاه شدن...چیکار میخوان بکنن مثلا؟
یه ترسی وجود داره تو بعضیاشون از بعضی اتفاقا مثه طلاق و ...اینا ...

حالا ترسم که نباشه مثلا میخوایم انقلاب کنیم حق حضانت(؟!) بچه رو بگیریم؟
یا چی مثلا؟

L.E

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان 1 ِ تهران
شهر
تهران

تعداد زیادی از زنان جامعه ی ما این شرایطو پذیرفتن یا اونقدر توش غرق شدن که نمی دونن وضعشون خوب نیست زیاد!
خوب اگرم کسی این وسط بخواد که کاری برای زنان بکنه خیلیا هستن که راضین از وضعشون!
خوب این اصلا خوب نیست!
خیلی از افراد هستن که اینطورین!
به نظرتون با وجود این افراد که خودشون حتی زن هم هستن می شه کاری کرد؟با این افراد چی کار باید کرد؟

SOUL KEEPER

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
گنبد کاووس
رشته دانشگاه
مهندسی صنایع

خانم بهرمن شما توی ویکی پدیاتون نوشته شده که دینتون اسلام هست و مذهب شیعه رو دارید ، با توجه به این یک سوالی می پرسم :

همونطور که میدونید یا بارها شنیدید که در اسلام مرد می تونه زن رو بزنه و عموم مردم هم بر این عقیده ان که اگر زن نافرمانی کنه از شوهرش یا کارخلافی انجام بده ، مرد حق ِ این رو داره که روی زنش دست بلند کنه ، همین چند وقت ِ پیش هم آیت الله قرائتی از آیه ی 34 سوره ی نساء در قرآن ، این برداشت رو کردن که "مرد در مرحله ی سوم می تواند زن را با مسواک یا وسایلی شبیه ِ این (چوب بلال و ...) بزند" ، نظر شما در این مورد چیه ؟ برداشت آیت الله قرائتی اشتباه ِ ؟ دین اسلام مشکل داره ؟

بعد اینکه میگن اسلام دینی ِ که بیشترین بها به زن رو داده و بیشترین حمایت از زن رو کرده رو قبول دارید ؟ شما از جایگاه زن تو ادیان دیگه اطلاعی دارید حتما" ، چقدر فرق میکنه یا باید فرق بکنه رفتار یک مرد ِ مسلمون با مرد ِ مسیحی یا یهودی ؟ (ادیان بودایی و ... هم هست) - (فرق از لحاظ حقوق زنان هست ، یعنی اون مقداری که شما فکر می کنید در حق ِ زنان ظلم میشه چقدره ؟)

farshidGCD

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
-
سال فارغ التحصیلی
91
دانشگاه
MMU
رشته دانشگاه
IBM - ID

1. خانم بهرمن تو پاسخ ها رو خیلی کلی ارائه می کنی، مثلا میگی با "خودآگاهی" میتونیم با تبعیض مقابله کنیم، این خودآگاهی اصلا یعنی چی؟
تبعیض یعنی چی؟
تبعیض نسبیه، مثلا شاید از نظر منِ پسر این که وقتی یک دختر توی خیابون داد بزنه کمک درجا 10 نفر میریزن برای کمک ولی یک پسر اگه درحال مرگ هم باشه فقط ازش فیلم میگیرن و بعد برای همدیگه بلوتوث می کنن و میخندن تبعیض باشه

2. موارد کمپین یک میلیون امضا تماما درباره قوانین کشورن و خب، میدونیم که این رو نمیشه عوض کرد مگر با تغییر حکومت (چیزایی مثل دیه و حجاب اجباری و...)
پس اینا رو میزاریم کنار، اجتماعی بحث می کنیم
به نظر تو توی جامعه چه مواردی از نفی حقوق زن هست؟ با مثال بگو، کلی گویی هایی مثل "نابرابری در کار" یا "سلطه جنس مذکر!!" قابل قبول نیست

3. برای تعریف فمنیسم از افرادی مثل کاستلز نقل قول کردی، اما من میخوام بدونم نظر خودت به عنوان یک فرد مدعی درباره "فعال فمنیسم در ایران" درباره فمنیسم چیه؟
تعریفی که در ذهنت از فمنیسم و فضای ایده آلته رو برای من بگو

4. من و خیلی های دیگه (چه پسر و چه دختر) که از بیرون موضوع "فمنیسم ایرانی" رو میبینیم معتقدیم فمنیسم در ایران به صورت نوعی عقده گشایی فراگیر شده که نتیجش شده "فمنیسم ایرانی" که به صورت مرد ستیزی در اومده، به طوری که از دید یک "فعال فمنیسم در ایران" مرد = موجودی مسلط و استثمارگر جنس مخالف، مگر این که خلافش ثابت بشه و این اثبات هم موقعی قابل قبوله که مرد در موقعیت ضعیف تر باشه (از دید مثلا فمنیست های ایرانی)
تو به عنوان کسی که دستی در کار داری و خودت رو صاحب نظر میدونی در این زمینه، این مساله رو چطور توجیه می کنی؟

(یک توضیح داخل پرانتز عرض کنم برای انگ های احتمالی: من ابدا مذهبی نیستم، ابدا ملی گرا نیستم، مطالعات زیادی هم در زمینه جامعه شناسی و تاریخ معاصر داشتم که بخش عمده ایش شامل فمنیسم بین المللی میشه)

مریم بهرمن

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
-
شهر
-

خب حالا چیکار میتونیم انجام بدیم در راستای رفع تبعیض؟
خوب میدونم ...فرض کنید همه ی خانوم ها حالا اگاه شدن...چیکار میخوان بکنن مثلا؟
یه ترسی وجود داره تو بعضیاشون از بعضی اتفاقا مثه طلاق و ...اینا ...

حالا ترسم که نباشه مثلا میخوایم انقلاب کنیم حق حضانت(؟!) بچه رو بگیریم؟
یا چی مثلا؟

اولا بحث آگاهی زنان به تنهایی نیست .آگاهی زنان و مردان به عنوان انسان ، مد نظر هست و وقتی آگاهی صورت بگیره ، به چالش کشیدن موارد تبعیض آمیز و پاسخ طلبی به دلایل آن و تلاش برای رفع آن از نخستین گام های رسیدن به برابری ست و بعد این که هر فردی با توجه به زمینه های فکری ش راه های مختلفی را می تواند در پیش بگیرد .مثلا در سال 85 جمعی از زنان تصمیم گرفتند که با صحبت کردن با زنان و مردان و جمع آوری امضا ، در خواست تغییر موارد تبعیض امیز حقوقی که همین بحث حضانت هم در آن مطرح بود را به مجلس بفرستند تا مطرح بشود . این که فضای سیاسی چه تاثیری براین حرکت گذاشت و این حرکت چه نقاط ضعفی هم داشت موضوع ی ست که مورد بحث نیست ...

dorna

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان امین1
شهر
اصفهان

داشتم بخشی از سخنرانتیون رو توی اجلاس 55 کمسیون مقام زن در ارتباط با تبعیض جنسیتی در نظام آموزشی، فن آوری اطلاعات و ارتباطات، و اشتغال در ایران میخوندم.
گفته بودید:
"با توجه به در صد نفوذ تلفن همراه در ایران و استفاده ی زنان از این ابزار ارتباطی این وسیله می تواند ابزاری مناسب جهت جبران برخی مشکلات زیرساختی جهت دسترسی به اینترنت باشد اما تا کنون از آن در راستای افزایش آگاهی و توانمند سازی زنان استفاده ای نشده است والبته در سال های اخیر با کنترل محتوای اس ام اس ها جهت اطلاع رسانی توسط فعالین حوزه های اجتماعی، این موضوع مورد پی گیری دستگاه های امنیتی هم قرار می گیرد ."
و در بخش دیگه گفته بودید:
" حضور کمرنگ زنان در عرصه های تصمیم گیری و عدم رویکرد جنسیتی در برنامه ریزی ها و اجرای برنامه های حمایتی به ظاهر طرفدار زنان باعث شده است که مشکلات موجود در جوامع سنتی ، همچنان بر وضعیت زنان شاغل در این حوزه تاثیر گذارمی باشد و در کل می توان گفت آی سی تی هنوز نتوانسته در جهت حل عوامل و موانع سنتی موجود در اشتغال زنان تاثیر گذار باشد ."

سئوالم اینجاست که دقیقن چه تبعیض "جنسیتی" این وسط وجود داره؟
نهایتن هر کس که توانایی بیشنری داره توی زمینه های مختلف حضور پررنگ تری داره!این که حضور زنان کم رنگ تره چه ارتباطی با "تبعیض جنسیت"داره؟
اگه تعداد مرد های موفق در یک زمینه بیشتره جز اینه که طبیعتن تعداد مرد هایی که در اون زمینه مستعد ترن بیشتر از زن ها بوده؟
در کل تبعیض جنسیت رو تو این زمینه توضیح بدید!

anahid_30s

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان یک
شهر
همدان
سال فارغ التحصیلی
1392

به نقل از مریم بهرمن :
با تلاش در راستای افزایش آگاهی
این که باید تلاش در راستای افزایش آگاهی کرد ، مسلم ترین و بدیهی ترین پاسخه. سوال اینه که چطور باید تلاش کرد؟

N¡na

کاربر جدید
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1
شهر
شیراز
سال فارغ التحصیلی
1396
مدال المپیاد
گذاشتم كنار
دانشگاه
هنرهاي زيبا دانشگاه تهران
رشته دانشگاه
طراحي صنعتي

به نقل از مریم بهرمن :
اابته من متوجه تعریف تون از دید جـنس‍‌‍یتی و شخصیتی نشدم ولی فکر کنم مباحث جامعه شناسی جـنس‍‌‍یت می تواند مبحث قابل تاملی برایتان باشد که به اختصار عنوان می کنم و تفاوت جنس و جـنس‍‌‍یت
جنس (s e x)، بر اساس تفاوت های بیولوژیکی و آنوتومیکی که دو جنس از بدو تولد دارند، به نرینگی و مادگی تعبیر می شود. ویژگی جنس ذاتی و زیست شناختی است . لذا در بحث جنس تفاوت وجود دارد اما تبعیضی وجود ندارد.
در جـنس‍‌‍یت (gender) تفاوت ها اکتسابی است . بیولوژیکی نیست بلکه فرهنگی_اجتماعی است که بین زنان و مردان تاکید می شود. براساس جـنس‍‌‍یت خصلت های پیچیده زن و مرد تعریف می شود. رفتار اجتماعی و انتظاراتی که از جنس می رود بر اساس جـنس‍‌‍یت می باشد و نکته ی قابل توجه این که در هر فرهنگی جـنس‍‌‍یت به گونه ای خاص تعریف می شود.
و در نهایت این که جامعه پذیری جـنس‍‌‍یتی: فرایند درونی کردن ارزش های جـنس‍‌‍یتی در کودکان از بدوتولد. بر این اساس خانواده، گرو همسالان، مطبوعات، کتب های درسی، محیط شغلی،نگرش های مذهبی، زمینه های فرهنگی-سیاسی-اجتماعی در ایجاد و در تبعیض جـنس‍‌‍یتی و در فرایند جامعه پذیری تاثیر دارند .
منظورم اینه که دید مردم به کلمه ی " زن " بیشتر به خاطر جنسیت اون هست ! و وقتی که شما می گید : ((فلان خانوم ، فلان کار رو کرد ، )) اولین چیزی که احتمالا بهش برخورد می کنید اینه که راجب اون زن قضاوت می کنن ، و گاهی هم ممکنه بگن که اینکار زن ها نیست و خلاصه از این چیز ها !
و من فکر می کنم که این بر می گرده به دید جامعه نسبت به زن . می خوام نظر شما رو در این مورد بدونم !
و این که گفتم دید شخصیتی منظورم این هست که هر کسی یک شخصیتی داره و متناسب با شخصیتش یه سری کارها رو انجام می ده و یا از اون ها پرهیز می کنه و به خودش مربوط هست . اما در حال حاضر چیزی که من دارم می بینم اینه که کارهایی رو که زن ها می کنن پایه شخصیتشون نمی ذارن و صرفا می گن این به خاطر زن بودنش هست . و با این دید در مورد درست یا غلط بودن اون قضاوت می کنن .
در کل می خوام بدونم این نگرش ها چقدر با چیزی که من می بینم تفاوت دارن !

Shadow!

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید هاشمی نژاد 1 مشهد
شهر
مشهد

اول از همه اينكه خيلي ميز گرد سطح پاييني هست ! خانوم بهرمن اصلا نيازي نيس به همه سوالا در مورد هر موضوعي و حتي سوال هاي تكراري هم پاسخ بدين ! وقتي حجم سوالا بالا باشه شما هم راحت ميتونين با جواباي كوتاه و سطحي و كلي گرايي از توضيح دادن جا خلي كنين (;
من موضوع رو جزئي ترش ميكنم و ميخوام بيشتر راجع به فيمينسم ايراني حرف بزنم
اكثرا تو ايران فيمينيسم رو به عنوان يه جنبش مرد ستيزي ميدونين و يه جورائي يه تعريف افراطي تر از تعريف امانوئل کاستلز دارن !
يعني اينكه فيمينسم هاي ايراني يه عقده عليه مردا تو وجودشون هست و همش ميخوان خودشون رو برتر و بهتر بدونن ! كه اين خودش يعني يه تبعيض جنسيتي كه طبق گفته هاي شما با اهداف فمينيسم كاملا متغايره !
فمينسم ايراني يه جنبش سطحي و بي هدف تو ايران هست كه چند وقتيه باب شده و عده اي رو جذب كرده ! متاسفانه مردم ايران فك ميكنن هر چيزي كه خلاف عرف باشه و از حالت طبيعي اندكي خارج باشه خوب و با كلاسه ! ديگه اگه اين جنبش از غرب نشئت بگيره و يه اسم خارجي هم داشته باشه كه واويلا ! مثلا تو ايران مدتي هيپي ها ! يه زماني Emo ها و فرقه هاي امثال اينها باب شدن و همه ديديم كه هجوم عظيمي ملت بردن به سمتشون ! فمينسم ايراني هم همچين شرايطي داره ! يعني خيلي ها بدون اينكه بدونن چي هست و قراره چه اهدافي داشته باشه و چه عقايدي دنبال ميشه ميرن سراغش ! فقط واسه اينكه بگن : ما فمينيسم هستيم ! ما خيلي high class هستيم ! ما تافته جدا بافته ايم و ....
ضمن اينكه خيلي از همين افراد هيچ پايبندي اي به عقايد فمينسم ندارن و فقط كافيه يه مرد وارد زندگيشون بشه تا همه چي رو به راحتي فراموش كنن :)) و تمام شرايط داخلي ايران كه تقريبا به نوعي مردسالاري هم جزوشه بپذيرن !

پوریا

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
helli 1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
زنجان
رشته دانشگاه
پزشکی
تلگرام

سلام خدمت شما...
1-هدف فمنیسم چیست؟...برابری یا تناسب؟...
2-چرا روند فمنیسم امروزی(مقصود ایران نیست...فمنیسم جهانی)به سوی همجنسگرایی رفته است؟
3-چرا غالبا فمنیسم را در مقابل کانون خانواده قرار میدهند؟(برای مثال شخص والامقامی مثل ویلیام گاردنر در کتاب"جنگ علیه خانواده"فمنیسم را از سلاح های اصلی جنگ میداند)
4-رویکرد فمنیسم مردانه چیست؟...فمنیست های مرد چگونه میتوانند از حق زنان دفاع کنند؟
5-فمنیسم شاخه های مختلفی دارد...یکی از انواع فمنیسم به بررسی شاخص های جـنس‍‌‍ی میپردازد...به عنوان مثال یکی از انواع این فمنیسم اصرار بر این دارد که در رابطه ی جـنس‍‌‍ی به زن ظلم میشود...این فمنیسم ایمان دارد که زن در رابطه با مرد دچار نوعی موضع پایین داشتن میشود...یعنی بی آنکه مرد یا زن بخواهند نوعی موازنه ی قدرت برقرار خواهد شد...همون جور که خودتون زیرکانه گفتید دلیل را میتوان در یک کلمه خلا3 کرد:تفاوت...حال برداشت من اینست که فمنیسم چه به مرد و چه به زن بیاموزد"برابری در عین تفاوت...
از سوال اصلیم دور نشم! :-"...شاخه ای از فمنیسم از این جا نشات میگیرد با نام"فمنیسم رادیکال"که معتقد است زن برای زندگی به مرد نیازی ندارد و زن برای زن از هر نظر میتواند شریک زندگی باشد...
مسلما این راه حل مسئله نیست...اما فمنیسم کلاسیک چه راهی برای"تفاوت"دارد؟...برای اینکه زن ساخته شده است برای بچه داری و شوهر داری؟(تاکید میکنم این نظر بنده نیست...بنده خود شدیدا با فمنیسم موافقم...اما نمیتوانم تفاوت های روانی و جسمی مرد و زن را از خاطر ببریم و فکر کنیم زن مناسب تر نیست برای این گونه کارها)
مثلا ما در فلسفه ی قدیم یونان نیز داریم نابغه ای مانند ارسطو به اشتباه گمان برد زن مانند گیاه و درخت میماند که ساکن است...چرا که زن را کارخانه ی تولید مثل تصور کرد...و سپس گفت مرد مانند حیوانات است بیشتر تا گیاهان...و بدین ترتیب نتیجه گیری وحشتناکش این بود که مرد باید بیاموزد اما زن با سازگار باشد...برای مرد"شدن"و برای زن"بودن"را تصور کرد...
بنده چنین تصوری و تصوراتی از این قبیل را قبول نمیکنم...اما خب فمنیسم لیبرال چگونه جوابی برای این تفاوت ها دارد؟

کلیت سوال اصلی را یک بار دیگه مطرح میکنم:پیش از پرداختن به"چگونگی"فمنیسم لازم است"چرایی"آن را درک کنیم...سوال من در مورد"چرایی"فمنیسم است...

saranaz

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1
شهر
یزد
سال فارغ التحصیلی
1393
رشته دانشگاه
پزشکی

به نقل از مریم بهرمن :
به نظر من حجاب مساله و انتخابی فردی ست که مخل آزادی هم نیست .

خب جواب شما اصلا هیچ کمکی به من نکرد!

میشه دلیل بیارید که چرا مخل آزادی نیست؟ میشه بگین فلسفه حجاب جز چیزی که گفتم دیگه چیه؟

tanha17

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان امین
شهر
اصفهان

منم یه سوال داشتم :-/
می خواستم بدونم نظر شما راجع به اینکه دیه مرد 2 برابره زنه L-: چیه؟؟؟
اگه به نظرتون غلطه پس میشه گفت دین اسلام یه اشکالاتی داره ؟

empress

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
تهـــران
دانشگاه
صنعتی‌شریف
رشته دانشگاه
مهندسی برق

سلام منم یه سوال داشت
به نظر شما در زمان پهلوی بیشتر به حقوق زن اهمیت داده می شد یا الآن؟
و در کل وضع زنان در ایران امروز رو نسبت به غرب چطور توصیف می کنید؟

closeman

کاربر فوق‌حرفه‌ای
شهر
مشهد
دانشگاه
ازاد:-""
رشته دانشگاه
مهندسی معماری

فامیلتونو چجوری تلفظ می کنن؟ :-?
بِهَرمن؟بَهَرمَن؟؟
(حقیقتا با وجود پست های بچه ها موقع نوشتن این سوال عرق شرم روی پیشانیم نشست:-" ولی خب بهر حال سوال برام پیش اومد دیگه:-")

ashkan-raessi

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
دبيرستان شهيد بهشتي اهواز
شهر
اهواز
سال فارغ التحصیلی
94
دانشگاه
جندی شاپور اهواز
رشته دانشگاه
داروسازی

فمنيسم تو ايران خوبه اما تا يه جايي،بعدش بايد متوقف بشه
چون كه باعث ميشه ما مثل بعضي از كشور هاي خارجي ،حقوق زنان را بيشتر از مردان رعايت كنيم،كه باعث سست شدن بنياد خانواده ميشه.
اشتباه ميكنم؟

مریم بهرمن

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
-
شهر
-

به نقل از گولـی :
تعداد زیادی از زنان جامعه ی ما این شرایطو پذیرفتن یا اونقدر توش غرق شدن که نمی دونن وضعشون خوب نیست زیاد!
خوب اگرم کسی این وسط بخواد که کاری برای زنان بکنه خیلیا هستن که راضین از وضعشون!
خوب این اصلا خوب نیست!
خیلی از افراد هستن که اینطورین!
به نظرتون با وجود این افراد که خودشون حتی زن هم هستن می شه کاری کرد؟با این افراد چی کار باید کرد؟

صحبت شما درسته ، اما یادمون باشه که سال های پیش در همین کشور مان آموزش به زنان کار خلاف عرفی بوده ؛ سواد آموزی گاه از لحاظ شرعی حرام در نظر گرفته می شده ، تاسیس مدارس دخترانه ممنوع بوده است و بعضی مشاغل مثلا وکالت دور از دسترس برای زنان بوده و ... قطعا برای رسیدن به چنین شرایطی که در آن به سر می بریم تلاش های زیادی شده و افراد زیادی سختی ها را تحمل کردند البته که هنوز هم باید تلاش های زیادی کرد .
به نظر من فرهنگ ساری و آگاهی رسانی به زنان و مردان مهم ترین و اصلی ترین ابزار برای تغییر و تحول هست و البته قطعا برای این آگاهی در سطح کلان نیازمند ابزارهایی چون رسانه های عمومی گسترده مثل تلوزیون و نشریات و نظام آموزشی هستیم که خود باز تولید نابرابری نکند . اما به عنوان یک فرد با تمام محدودیت های موجود قرار نیست کل و همه ی جامعه را درست کنیم ، اگر از خودمان و اطرافیان شروع کنیم ، با آن ها به بحث بنشینیم ، با دیدی انتقادی به وضعیت نگاه کنیم و آن را به چالش بکشانیم و در راستای پیدا کردن راه کاری عملی برای حل آن مشکل خاص به بررسی تجارب دیگران و گذشتگان بپردازیم می توانیم در این راستا موثر و تاثیر گذار باشیم و راهکارهای موفق خودمان را هم به دیگران ارائه دهیم ...

dorna

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان امین1
شهر
اصفهان

به نقل از مریم بهرمن :
صحبت شما درسته ، اما یادمون باشه که سال های پیش در همین کشور مان آموزش به زنان کار خلاف عرفی بوده ؛ سواد آموزی گاه از لحاظ شرعی حرام در نظر گرفته می شده ، تاسیس مدارس دخترانه ممنوع بوده است و بعضی مشاغل مثلا وکالت دور از دسترس برای زنان بوده و ... قطعا برای رسیدن به چنین شرایطی که در آن به سر می بریم تلاش های زیادی شده و افراد زیادی سختی ها را تحمل کردند البته که هنوز هم باید تلاش های زیادی کرد .
خانم بهرمن این حرف دقیقن شبیه این میمونه که بگیم تا چند سال پیش مردم به اینترنت دسترسی نداشتن اما حالا تعداد بیشتری دارن پس ما پیشرفت کردیم :D
این پیشرفت نیست از نظر من.پیشرفت رو باید نسبت به جهان سنجید نه نسبت به گذشته ی خودمون!

مریم بهرمن

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
-
شهر
-

به نقل از Amir - Eblis :
خانم بهرمن شما توی ویکی پدیاتون نوشته شده که دینتون اسلام هست و مذهب شیعه رو دارید ، با توجه به این یک سوالی می پرسم :

همونطور که میدونید یا بارها شنیدید که در اسلام مرد می تونه زن رو بزنه و عموم مردم هم بر این عقیده ان که اگر زن نافرمانی کنه از شوهرش یا کارخلافی انجام بده ، مرد حق ِ این رو داره که روی زنش دست بلند کنه ، همین چند وقت ِ پیش هم آیت الله قرائتی از آیه ی 34 سوره ی نساء در قرآن ، این برداشت رو کردن که "مرد در مرحله ی سوم می تواند زن را با مسواک یا وسایلی شبیه ِ این (چوب بلال و ...) بزند" ، نظر شما در این مورد چیه ؟ برداشت آیت الله قرائتی اشتباه ِ ؟ دین اسلام مشکل داره ؟

بعد اینکه میگن اسلام دینی ِ که بیشترین بها به زن رو داده و بیشترین حمایت از زن رو کرده رو قبول دارید ؟ شما از جایگاه زن تو ادیان دیگه اطلاعی دارید حتما" ، چقدر فرق میکنه یا باید فرق بکنه رفتار یک مرد ِ مسلمون با مرد ِ مسیحی یا یهودی ؟ (ادیان بودایی و ... هم هست) - (فرق از لحاظ حقوق زنان هست ، یعنی اون مقداری که شما فکر می کنید در حق ِ زنان ظلم میشه چقدره ؟)

من با تفاسیری از همان نوع که شما مثال آوردین نزدیکی فکری ندارم و با این نوع نگاه هم موافق نیستم و اما می توانم تنها آرزوی این را داشته باشم که همه ی قرائت ها و تفاسیر از دین برای تمامی دین باوران در راستای حرمت به انسانیت تمامی انسان ها چه زن و چه مرد باشد ، به هر حال در زندگی امروزین و عرفی ،تنبیه بدنی جزء انواع خشونت ها قرار دارد و مذموم است و عملی غیر انسانی و غیر اخلاقی ... در مورد بحث جایگاه زن در ادیان مختلف متاسفانه حوزه ی مطالعاتی من نبوده اما نوشته های آقای علیجانی را می توانید دنبال
کنید در صورت علاقه " Zdmm.blogfa.com

مریم بهرمن

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
-
شهر
-

به نقل از Dorna :
خانم بهرمن این حرف دقیقن شبیه این میمونه که بگیم تا چند سال پیش مردم به اینترنت دسترسی نداشتن اما حالا تعداد بیشتری دارن پس ما پیشرفت کردیم :D
این پیشرفت نیست از نظر من.پیشرفت رو باید نسبت به جهان سنجید نه نسبت به گذشته ی خودمون!

من این مثال ها را در راستای سوال پرسیده شده گفتم بحث پیشرفت و مقایسه ایی مطرح نبود. کل موضوع این بود که در طول تاریخ در همین کشور توسط مادران و مادر بزرگان ما در زمانه ی خودشان تلاش هایی زیادی برای بدست اوردن حقوق و رفع تبعیض صورت گرفته است .

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا