• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

میزگرد فمینیسم و حقوق زنان - با حضور میهمان

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع Masih-j
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
وضعیت
موضوع بسته شده است.
پاسخ : میزگرد فمینیسم و حقوق زنان - با حضور میهمان

سلام خدمت شما...
1-هدف فمنیسم چیست؟...برابری یا تناسب؟...
2-چرا روند فمنیسم امروزی(مقصود ایران نیست...فمنیسم جهانی)به سوی همجنسگرایی رفته است؟
3-چرا غالبا فمنیسم را در مقابل کانون خانواده قرار میدهند؟(برای مثال شخص والامقامی مثل ویلیام گاردنر در کتاب"جنگ علیه خانواده"فمنیسم را از سلاح های اصلی جنگ میداند)
4-رویکرد فمنیسم مردانه چیست؟...فمنیست های مرد چگونه میتوانند از حق زنان دفاع کنند؟
5-فمنیسم شاخه های مختلفی دارد...یکی از انواع فمنیسم به بررسی شاخص های جـنس‍‌‍ی میپردازد...به عنوان مثال یکی از انواع این فمنیسم اصرار بر این دارد که در رابطه ی جـنس‍‌‍ی به زن ظلم میشود...این فمنیسم ایمان دارد که زن در رابطه با مرد دچار نوعی موضع پایین داشتن میشود...یعنی بی آنکه مرد یا زن بخواهند نوعی موازنه ی قدرت برقرار خواهد شد...همون جور که خودتون زیرکانه گفتید دلیل را میتوان در یک کلمه خلا3 کرد:تفاوت...حال برداشت من اینست که فمنیسم چه به مرد و چه به زن بیاموزد"برابری در عین تفاوت...
از سوال اصلیم دور نشم! :-"...شاخه ای از فمنیسم از این جا نشات میگیرد با نام"فمنیسم رادیکال"که معتقد است زن برای زندگی به مرد نیازی ندارد و زن برای زن از هر نظر میتواند شریک زندگی باشد...
مسلما این راه حل مسئله نیست...اما فمنیسم کلاسیک چه راهی برای"تفاوت"دارد؟...برای اینکه زن ساخته شده است برای بچه داری و شوهر داری؟(تاکید میکنم این نظر بنده نیست...بنده خود شدیدا با فمنیسم موافقم...اما نمیتوانم تفاوت های روانی و جسمی مرد و زن را از خاطر ببریم و فکر کنیم زن مناسب تر نیست برای این گونه کارها)
مثلا ما در فلسفه ی قدیم یونان نیز داریم نابغه ای مانند ارسطو به اشتباه گمان برد زن مانند گیاه و درخت میماند که ساکن است...چرا که زن را کارخانه ی تولید مثل تصور کرد...و سپس گفت مرد مانند حیوانات است بیشتر تا گیاهان...و بدین ترتیب نتیجه گیری وحشتناکش این بود که مرد باید بیاموزد اما زن با سازگار باشد...برای مرد"شدن"و برای زن"بودن"را تصور کرد...
بنده چنین تصوری و تصوراتی از این قبیل را قبول نمیکنم...اما خب فمنیسم لیبرال چگونه جوابی برای این تفاوت ها دارد؟

کلیت سوال اصلی را یک بار دیگه مطرح میکنم:پیش از پرداختن به"چگونگی"فمنیسم لازم است"چرایی"آن را درک کنیم...سوال من در مورد"چرایی"فمنیسم است...

به نقل از مریم بهرمن :
به نظر من حجاب مساله و انتخابی فردی ست که مخل آزادی هم نیست .

خب جواب شما اصلا هیچ کمکی به من نکرد!

میشه دلیل بیارید که چرا مخل آزادی نیست؟ میشه بگین فلسفه حجاب جز چیزی که گفتم دیگه چیه؟

منم یه سوال داشتم :-/
می خواستم بدونم نظر شما راجع به اینکه دیه مرد 2 برابره زنه :-L چیه؟؟؟
اگه به نظرتون غلطه پس میشه گفت دین اسلام یه اشکالاتی داره ؟

سلام منم یه سوال داشت
به نظر شما در زمان پهلوی بیشتر به حقوق زن اهمیت داده می شد یا الآن؟
و در کل وضع زنان در ایران امروز رو نسبت به غرب چطور توصیف می کنید؟

فامیلتونو چجوری تلفظ می کنن؟ :-?
بِهَرمن؟بَهَرمَن؟؟
(حقیقتا با وجود پست های بچه ها موقع نوشتن این سوال عرق شرم روی پیشانیم نشست:-" ولی خب بهر حال سوال برام پیش اومد دیگه:-")

فمنيسم تو ايران خوبه اما تا يه جايي،بعدش بايد متوقف بشه
چون كه باعث ميشه ما مثل بعضي از كشور هاي خارجي ،حقوق زنان را بيشتر از مردان رعايت كنيم،كه باعث سست شدن بنياد خانواده ميشه.
اشتباه ميكنم؟

به نقل از گولـی :
تعداد زیادی از زنان جامعه ی ما این شرایطو پذیرفتن یا اونقدر توش غرق شدن که نمی دونن وضعشون خوب نیست زیاد!
خوب اگرم کسی این وسط بخواد که کاری برای زنان بکنه خیلیا هستن که راضین از وضعشون!
خوب این اصلا خوب نیست!
خیلی از افراد هستن که اینطورین!
به نظرتون با وجود این افراد که خودشون حتی زن هم هستن می شه کاری کرد؟با این افراد چی کار باید کرد؟

صحبت شما درسته ، اما یادمون باشه که سال های پیش در همین کشور مان آموزش به زنان کار خلاف عرفی بوده ؛ سواد آموزی گاه از لحاظ شرعی حرام در نظر گرفته می شده ، تاسیس مدارس دخترانه ممنوع بوده است و بعضی مشاغل مثلا وکالت دور از دسترس برای زنان بوده و ... قطعا برای رسیدن به چنین شرایطی که در آن به سر می بریم تلاش های زیادی شده و افراد زیادی سختی ها را تحمل کردند البته که هنوز هم باید تلاش های زیادی کرد .
به نظر من فرهنگ ساری و آگاهی رسانی به زنان و مردان مهم ترین و اصلی ترین ابزار برای تغییر و تحول هست و البته قطعا برای این آگاهی در سطح کلان نیازمند ابزارهایی چون رسانه های عمومی گسترده مثل تلوزیون و نشریات و نظام آموزشی هستیم که خود باز تولید نابرابری نکند . اما به عنوان یک فرد با تمام محدودیت های موجود قرار نیست کل و همه ی جامعه را درست کنیم ، اگر از خودمان و اطرافیان شروع کنیم ، با آن ها به بحث بنشینیم ، با دیدی انتقادی به وضعیت نگاه کنیم و آن را به چالش بکشانیم و در راستای پیدا کردن راه کاری عملی برای حل آن مشکل خاص به بررسی تجارب دیگران و گذشتگان بپردازیم می توانیم در این راستا موثر و تاثیر گذار باشیم و راهکارهای موفق خودمان را هم به دیگران ارائه دهیم ...

به نقل از مریم بهرمن :
صحبت شما درسته ، اما یادمون باشه که سال های پیش در همین کشور مان آموزش به زنان کار خلاف عرفی بوده ؛ سواد آموزی گاه از لحاظ شرعی حرام در نظر گرفته می شده ، تاسیس مدارس دخترانه ممنوع بوده است و بعضی مشاغل مثلا وکالت دور از دسترس برای زنان بوده و ... قطعا برای رسیدن به چنین شرایطی که در آن به سر می بریم تلاش های زیادی شده و افراد زیادی سختی ها را تحمل کردند البته که هنوز هم باید تلاش های زیادی کرد .
خانم بهرمن این حرف دقیقن شبیه این میمونه که بگیم تا چند سال پیش مردم به اینترنت دسترسی نداشتن اما حالا تعداد بیشتری دارن پس ما پیشرفت کردیم ;D
این پیشرفت نیست از نظر من.پیشرفت رو باید نسبت به جهان سنجید نه نسبت به گذشته ی خودمون!

به نقل از Amir - Eblis :
خانم بهرمن شما توی ویکی پدیاتون نوشته شده که دینتون اسلام هست و مذهب شیعه رو دارید ، با توجه به این یک سوالی می پرسم :

همونطور که میدونید یا بارها شنیدید که در اسلام مرد می تونه زن رو بزنه و عموم مردم هم بر این عقیده ان که اگر زن نافرمانی کنه از شوهرش یا کارخلافی انجام بده ، مرد حق ِ این رو داره که روی زنش دست بلند کنه ، همین چند وقت ِ پیش هم آیت الله قرائتی از آیه ی 34 سوره ی نساء در قرآن ، این برداشت رو کردن که "مرد در مرحله ی سوم می تواند زن را با مسواک یا وسایلی شبیه ِ این (چوب بلال و ...) بزند" ، نظر شما در این مورد چیه ؟ برداشت آیت الله قرائتی اشتباه ِ ؟ دین اسلام مشکل داره ؟

بعد اینکه میگن اسلام دینی ِ که بیشترین بها به زن رو داده و بیشترین حمایت از زن رو کرده رو قبول دارید ؟ شما از جایگاه زن تو ادیان دیگه اطلاعی دارید حتما" ، چقدر فرق میکنه یا باید فرق بکنه رفتار یک مرد ِ مسلمون با مرد ِ مسیحی یا یهودی ؟ (ادیان بودایی و ... هم هست) - (فرق از لحاظ حقوق زنان هست ، یعنی اون مقداری که شما فکر می کنید در حق ِ زنان ظلم میشه چقدره ؟)

من با تفاسیری از همان نوع که شما مثال آوردین نزدیکی فکری ندارم و با این نوع نگاه هم موافق نیستم و اما می توانم تنها آرزوی این را داشته باشم که همه ی قرائت ها و تفاسیر از دین برای تمامی دین باوران در راستای حرمت به انسانیت تمامی انسان ها چه زن و چه مرد باشد ، به هر حال در زندگی امروزین و عرفی ،تنبیه بدنی جزء انواع خشونت ها قرار دارد و مذموم است و عملی غیر انسانی و غیر اخلاقی ... در مورد بحث جایگاه زن در ادیان مختلف متاسفانه حوزه ی مطالعاتی من نبوده اما نوشته های آقای علیجانی را می توانید دنبال
کنید در صورت علاقه " Zdmm.blogfa.com

به نقل از Dorna :
خانم بهرمن این حرف دقیقن شبیه این میمونه که بگیم تا چند سال پیش مردم به اینترنت دسترسی نداشتن اما حالا تعداد بیشتری دارن پس ما پیشرفت کردیم ;D
این پیشرفت نیست از نظر من.پیشرفت رو باید نسبت به جهان سنجید نه نسبت به گذشته ی خودمون!

من این مثال ها را در راستای سوال پرسیده شده گفتم بحث پیشرفت و مقایسه ایی مطرح نبود. کل موضوع این بود که در طول تاریخ در همین کشور توسط مادران و مادر بزرگان ما در زمانه ی خودشان تلاش هایی زیادی برای بدست اوردن حقوق و رفع تبعیض صورت گرفته است .

وضعیت
موضوع بسته شده است.
Back
بالا