• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

    ثبت نام عضویت

کارگاه اسطوره شناسی

  • شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع هلهله
  • تاریخ شروع تاریخ شروع

به نظر شما اساطیر تا چه حد در زندگی ما نقش دارن؟

  • زیاد

    رای‌ها: 6 28.6%
  • کم

    رای‌ها: 5 23.8%
  • نمیدونم

    رای‌ها: 6 28.6%
  • تاثیری ندارن

    رای‌ها: 4 19.0%

  • رای‌دهندگان
    21
پاسخ : اساطیر یونان و روم

به نقل از رهاـbehemoth :
بعضی نکات:
1- در طول جنگ موجودات کریه با یک چشم به نام سیکلوپ ها به کمک فرزندان کرونوس آمدند. آنها برای زئوس رعد و برقی ساختند که با آن بر دشمنانش آذرخش می بارید. یک نیزه ی سه سر برای پوسایدون ساختند و یک کلاه خود نا مرئی برای هادس.
2- همه تیتان ها بد نبودند. بعضی از آنها مانند تتیس یا هلیوس به خدایان المپ کمک می کردند.
1-هکاتونکایرها هم به المپیان کمک کردن: سه نفر بودن در ضمن هر کودوم دارای 50 سر و 100دست بودن!
+
2-آره، مخصوصا پرومتئوس(خالق انسان)
+
بچه ها فیلمشو دیدین: clash of titans & wrath of titans
البته بیشتر به پرسیوس(پسر زئوس) مربوطه تا تایتانها!!
 
پاسخ : اساطیر یونان و روم

به نقل از رهاـbehemoth :
در طول جنگ موجودات کریه با یک چشم به نام سیکلوپ ها به کمک فرزندان کرونوس آمدند. آنها برای زئوس رعد و برقی ساختند که با آن بر دشمنانش آذرخش می بارید. یک نیزه ی سه سر برای پوسایدون ساختند و یک کلاه خود نا مرئی برای هادس.

علت کمک سایکلاپس ها این بود که 3 سایکلاپس که از گایا و اورانوس متولد شده بودند، اورانوس از قدرت سایکلاپس ها ترسید و اون ها رو در تارتاروس زندانی کرد ، بعد زئوس اون ها رو آزاد کرد و اون ها هم برای زئوس،پوزئیدون و هادس اون هدایا رو اوردند
 
پاسخ : اساطیر یونان و روم

قبل از اینکه بریم سراغ داستانها اول ببینیم شخصیت های اون کیا هستن:
زئوس: خدای خدایان و فرمانروای جهان. پروردگار آسمان ها و رب النوع آذرخش. همانطوری که اشاره شد زئوس فرزند رئا و کرونوس بود و بعد از نجات خواهرها و برادرهایش به فرمان روایی آسمان و زمین رسید. زئوس پدر همه ی خدایان و آدمها تلقی می شود هر چند که به طور طبیعی پدر واقعی اونا نباشد.
زئوس با خواهرش هرا ازدواج می کند و صاحب سه فرزند می شود. هفایسئوس، آرس و هبه( و به نقل بعضی ایلتیا و اریس). زئوس نماد یک مرد رادیکال و تیپیک جامعه ی سنتی مردسالار باستان است. با غیرت به جنگ میرود و زنهای زیادی داردکه این مسئله همیشه باعث خشم هرا نسبت به اوست. تعداد فرزندان زئوس بسیار زیاد است که می توان به هرمس، آرتمیسريا، آپولو، دیونیزوس و...اشاره کرد.
نماد او درخت بلوط و آذرخش است. در کوه های المپ قصری دارد و از آنجا بر همه فرمان می راند.
معادل رومی= ژوپیتر
200px-Jupiter_Smyrna_Louvre_Ma13.jpg


images




هرا: ملکه ی خدایان، الهه ی زنان و ازدواج. او مراقبت ویژه ای از زنان متاهل به عمل می آورد. سنبل او طاووس و یا انار است به معنای باروری و زندگی. هرا در نظر یونانیان خدایی قدرتمند بود و سایر زنان زئوس همیشه از خشم هرا فرار می کردند. هرا نماد یک زن تیپیک در جامعه ی مرد سالار است.
هرا توسط اوکئانوس و تتیس( اقیانوس و دریا) بزرگ شد. متون یونانی او را زنی زیبا توصیف می کنند که با شکوه بر تخت سلطنت در المپ نشسته است و عصای نیلوفری به دست گرفته.
هومر در اشعارش بیشتر روی حسادت هرا تاکید می کند و تقریبا حسادت او در خیلی از داستان های اسطوره ای یونان مشهود است.
200px-Hera_Campana_Louvre_Ma2283.jpg



دیمیتر: الهه ی باروری و کشاورزی. یونانیان احترام ویژه ای برای او قائل بودند و از اولین برداشت خود نانی می پختند و به معبدش پیشکش می کردند تا در سال بعد نیز آنان را یاری کند. در بعضی نقاط او الهه ی ازدواج هم بود و به زوج های جوان در راه جدیدشان یاری می رساند.
دیمیتر نماد مادر مهربان است. زنان برای آنکه دارای فرزندی شوند به درگاه او نذر می کردند. دیمیتر همسری ندارد اما از خدا های مختلفی دارای فرزند است. فرزند او و زئوس پرسفونه نام دارد و داستانهای زیادی در مرود او و دیمیتر در اساطیر وجود دارد و ارتباط بین این دو پر رنگ است.
img_demeter.jpg



هستیا: الهه ی خانه و اجاق است. به طور کلی هستیا به زندگی رام شده و منظم تعلق دارد و مردم برای رضایت او حیوانات اهلی را پیشکش می کردند (به خصوص خوک). هستیا به برادرش زئوس قول داد که دست هیچ مردی به او نخواهد رسید و همین طور هم شد.

img_hestia.jpg
 
پاسخ : اساطیر یونان و روم

هادس(hades)
فرزند کرونوس و رئا برادر بزرگتر زئوس و پوسایدن.
در قرئه کشی که بین این سه برادر انجام شد هادس فرمانروایی بر مردگان را برنده شد.
محل فرمانروایی هادس دنیای زیر زمین(underworld) نام داشت. که تارتاروس هم در آن جا قرار داشت. یونانی ها خیلی از هادس می ترسیدن به همین علت هم هادس هیچ معبدی برای پرستش ندارد.
دقت کردین تو فیلماشون وقتی یه مرده رو می خوان چال کنن سکه رو چشماش می ذارن؟
الان می گم چرا:

اموات باید به دنیای مردگان برن چون در غیر این صورت به آرامش نمی رسن. و شاید برای زنده ها هم مشکل ایجاد کنن.
ارواح برای وارد شدن به عالم اموات باید از رودی به نام استوکس عبور کنن که اون سکه هایی که گفتم رو باید بدن به یه شخصی بنام شارون که ببردشون اون ور آب ;D
بعد نگهبان این عالم هم که یه سگ سه سر بنام سربروس هستش. ارواح هر چقد خواستن می تونن وارد بشن اما دیگه نمی تونن خارج بشن!
البته چنتا استثنا مشاهده شده(هرکول، اورفئوس)
عالم اموات صرفا جای عذاب و این حرفا نیس. ارواح خوب و پادشاهان و ... به یه جایی مثل بهشت می رن و آدمای بدم می رن به تارتاروس یا جهنم(hell).
همسر هادس: پرسفونه که دختر زئوس و دمیتر(الهه ی حاصل خیزی) هستش که بخاطر اناری که تو عالم اموات خورده بود باید یک سوم سال رو توی عالم اموات سپری کنه.
 
پاسخ : اساطیر یونان و روم

واقعا چه بحث دوست داشتنی رو شروع کردید.و خب منم یه سری از شخصیت ها رو معرفی میکنم:
پوزیدون :
او فرمانروای دریاها بود و برادر زئوس و از نظر مرتبه و مقام بعد زئوس بود. یونانی های ساکن هر دو سوی دریای اژه دریانورد بودند و خدای دریاها برای اونا از اهمیت خاصی داشت. او اولین اسب رو به انسان داد . او نیزه ی سه شاخی داشت که با اون به هر چیز که می زد اون رو درهم می شکست و به همینتا دتلیل او را زمین لرزان هم می نامند . در واقع وقتی زئوس ، کرونوس را از تخت به زیر کشید فرمانروایی جهان را بین خودش و دوتا برادرش تقسیم کرد . دریا به پوزیدون افتاد و خب همونطور که دوستان گفتند دنیای مردگان و زیرین به هادس افتاد .

آرس :
خدای جنگ و پسر زئوس و هرا که به قول هومر هر دو از او نفرت داشتند . هومر او را مرگ آفرین ، دست ها به خون آلوده و نفرت مجسم آدمیزادگان دانسته است . شگفت انگیز اینکه خدایی ترسو و بزدل نیز بود . او وقتی زخمی میشد از شدت زخم و درد زوزه می کشید و فرار میکرد. آرس هیچ شهر یا ولایت خاصی نداشت که پرستش بشه . او کرکس و لاشخور را دوست داشت و به سگ هم علاقه داشت .در واقع در نظر یونانیان که مردمانی آرام و به دور از خشونت بودند آرس نباید هیچ جایگاهی در بین اونا داشته باشه.

آتنا :
او تنها دختر زئوس بود . او در حالی که بزرگ بود و تمامی پیکره اش را در زره پوشانده بود از سر زئوس بالا میزد . او رو الهه ی فرد هم می نامند . همیلتون تو کتابش آورده که او قبل از هر چیز الهه ی شهر بوده. پشتیبان و نگه دارنده ی زندگی متمدن و صنایع دستی و کشاورزی و مخترع افسار بوده و نخستین کسی که تونست اسب رو رام کنه تا انسان ها بتوانند بر آن سوار شوند .یونانیان سه الهه ی باکره داشتند که مهمترین اونا آتنا بود . در ایلیا و هومر او الهه ای کاملاً شریر و تندخو و بی رحم معرفی شد. اما گفته ی هومر را در منبع های دیگه اینطور گفته اند که این جنگ جویی آتنا برا این بوده که می خواسته میهن را از شر دشمنان حفظ کند .
 
پاسخ : اساطیر یونان و روم

بچه‌ها به نظرم بهتره راجع به هرکودوم از اینا بحث بشه تا اینکه هرکس یه سری‌شون رو معرفی کنه. کلا روند بحث و بررسی رو پیش ببرید مفیدتره.
 
پاسخ : اساطیر یونان و روم

پرو متوس >:D<

همون خدایی هست که آتشو داد به انسان ها واسه همین زئوس شوتش کرد بیرون
 
پاسخ : اساطیر یونان و روم

به نقل از hassan_m :
هادس(hades)
فرزند کرونوس و رئا برادر بزرگتر زئوس و پوسایدن.


البته چنتا استثنا مشاهده شده(هرکول، اورفئوس)
.
فكر كنم زئوس بزرگِ بودا ;D :-??

وپرسى،گراور،آنابت(دخترآتنا)ومادر پرسى كه انسان فانى بزدش..يه سرى مرواريد وجود داشته ظاهراكه با اونا ميشده خارج شد!
 
پاسخ : اساطیر یونان و روم

یه چیزی این وسط چرا اساطیر ایران نه؟
 
پاسخ : اساطیر یونان و روم

به نقل از This is me :
فكر كنم زئوس بزرگِ بودا ;D :-??
نه! زئوس کوچکترین عضو خانوادشون بود چون کرونوس همه ی بچه هاش رو که متولد می شده می خورد ،مادر زئوس هم که نمی خواست این یکی فرزندش هم خورده بشه ;;) به جای زئوس یه سنگ به خورده کرونوس داد >) (کرونوس فک می کرد زئوس رو هم خورده ). پس نتیجه می گیریم زئوس آخرین عضو از خانواده بود که قرار بود خورده بشه!
 
Back
بالا