• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

میزگرد تاریخ اروپا - جنگ جهانی دوّم

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع shekoofeh
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
وضعیت
موضوع بسته شده است.
پاسخ : میزگرد تاریخ اروپا - جنگ جهانی دوّم

به نقل از TOMCAT :
صد البته که انگليسي ها و کلا متفقين غربي به خاطر جلوگيري از نفوذ کمونيسم و شوروي به هيتلر فرصت رشد دادند .

درسته! فرصت اولیه رو انگلیس داد ولی تو فکرشم نمی گنجید آلمان یهو بر گرده اینارو بزنه!

یه چیزه جالب بگم قبل شروع جنگ: در آخرین بحث ها در مورد شروع جنگ بود که هیتلر و سران کشور و ژنرال ها بحث میکردن! یکی از سران ژرمن از هیتلر می پرسه همه ی جوانب جنگ آیا واقعا بررسی شده؟ و ما داریم میدونیم چی کار می کنیم؟
هیتلر تو جوابش گفت: ما در این جنگ دو حالت داریم، یک پیروز میشیم و بر دنیا حکومت میکنیم و یا شکست می خوریم و از آلمان ویرانه ای باقی خواهد ماند و بعد از چندین سال مانند ققنوسی از میان این ویرانه ها آلمانی جدید و قدرتمند ظهور میکنه!
و واقعا هم درست بود حرفش!

نگاه کنید. ما الآن منابعی که در دست داریم، منابعی هست که کشور های متفق نوشتند. در حقیقت درسته که میگند تاریخ را فاتحان می نویسند. الآن توی غرب تقریبا هیچ کی هیچ حقی به هیتلر نمی ده. بدون این که بررسی کنند. بهتره زیاد به منابع اطمینان نکنید.

عوامل ایجاد جنگ هم به نظر من اینا بوده:

1- شاید مهمترین عامل برای ایجاد جنگ تورم زیاد بوده. برید تحقیق کنید و ببینید قیمت ها چطوری بودند قبل از جنگ و ارزش پول آلمان چقدر پایین بود.

2- فشار های زیادی که سایر دولت ها برنده در جنگ اوّل بر آلمان وارد می کردند.

3- عقده های درونی هیتلر از یهودیان و صهیونیست ها

4- پیمان های شرم آوری که بعد از جنگ جهانی اوّل برای آلمان بسته شد.

با درود
همونطور که اتوفون بیسمارک صدراعظم آلمان گفته ابرقدرت ها مثله سگ های هار و وحشی هستند که نمیشه از هم جدا شون کرد
آمریکا در دوران رکود اقتصادی بوده و سیاست مدارهش که غالبا جمهوریخواه بودن تنها جنگو راه حل میدونستن
شوروی کمونیست هم برای به ارمغان آوردن آزادی( :^o)وانتقال اندیشه های کمونیستی به سراسر جهان(طبق وصیت لنین)خواستار جنگ بود
ژاپن هم که ناسیونالیستهایی افراطی بودن و میخواستن امپراطور شرق باشن
آلمانها هم که سخت تحت تاثیر عقاید برتری نژادی بودن و میخواست جنگ اول جهانیو جبران کنن
فرانسه و انگلیس هم دو گرگ پیر استعمار که نمیخواستن موقعیتشونو از دست بدن

حالا جهان مثله یه خیابون شده بود که یه مشت لات و الوات متظر بهونه اند

از نظر من هیتلر توی تاریخ یه فرد مثب هستش اینقدر که ازش دید منفی نشوت داده میشه غلطه هیتلر برای مردمش و برای کشورش همه کار ها رو کرد اگر در جنگ جهانی اول حکم ههای آن چنانی علیه آلمان نداده بودن و وضعیت بد اقتصادی بوجود نمی اومد این جنگ از نظر من شکل نمی گرفت چون معمولا جنگ ها به دلییل وضعیت اقتصادی بوجود میاد ثا نیا قدرت های دنیا بلوک شرق و بلوک غرب توی این جنگ ها نشون دادن اهداف اون ها یکی هستش از نظر من غرب بیشتر از روسیه از نظریه مارکس استفاده کرد(شاید گفته هام ربطی به جنگ جهانی نداره )ولی اون ها خودشون رو یک دوره جلوتر از روسیه قرار دادن توی نظریه مارکس 8-^ 8-^ 8-^

دوستان عزیز فراموش نکنید که بحث ما در مورد وقایع جنگ است نه دلایل و پیش زمینه ی آن.

به نقل از Shek8fe :
اگر موافق باشید و حرفی نمونده بریم سراغ اتفاقات جنگ که خیلی گسترده است!
لطفا ترتیب زمانی اتفاقات رو حفظ کنید تا یکی یکی بریم جلو! ;;)

پس لطفا از شروع جنگ و اتفاقاتی که در پیرامون آن افتاد بحث کنید.با تشکر.

به نقل از یلدا-ق :
وقتی 5تا کشورن که حق وتو دارن وسیاستای سازمان ملل متحد توسط اونا تعیین میشه،همیشه هم نمیشه انتظار داشت از جنگا جلوگیری کنه یا قضاوت عادلانه داشته باشه(وقوع وجریان داشتن بعضی جنگا به نفع اون5تاعضوه،منافعشون رو تامین میکنه پس دلیلی نداره ازش جلوگیری کنن)
از نظر من اینجا لازمه که کشور های دیگه با همکاری هم (به خصوص کشور های ضعیف تر) با هم باشن پس سیاست خارجه امروز ما این رو اقتضا میکنه که با کشور هایی مثل کشور ها آمریکای جنوبی که حیاط لابی آمریکا و ....... همکاری کنیم یا در آفریقا که میتونه بازار خوبی هم برای ما باشه همکاری داشته باشیم تا بتونیم اگر نمیتونیم در برابر رای اون ها ایستادگی کنیم حداقل تهدیدی برای اون ها باشیم .

لازمه که در اینجا از کشور خودمون صحبت کنیم رضا خان (بی سواد قلدر) که خیلی ادعاش میشد نتونست در برابر حمله روسیه دوام بیاره و بنا رو بر این دید که حکمت دیکتاتوری خودش رو به پسر بی عقل تر از خودش بسپاره .
من شنیدم انگلیس قصد داشته یک فرد از قاجار رو وارد حکومت کنه که با زرنگی فروغی در این کار نا موفق میشه
ثانیا من تو تاریخ ایران بیشتر از همه از رضا خان نفرت دارم از نظر من منفور ترین فرد تاریخه چون که با عث شد تا قومیت ها و به خصوص ترک ها مورد تمسخر یک عده قرار بگیرن و فرهنگی که با عث شذه بود تا قومیت ها سال ها بدون هیچ دغدغه ای کنارهم زندگی کنن ور از بین ببره ویک شکاف عظیم در بیم مردم بوجود بیاره و امروز این شکاف میدان جنگ خیلی از کشور ها با ما ایرانی ها هستش

× دو پست متوالی شما ترکیب شدند.

• خب ؛ جنگ شروع شده و نیرو ها در صحنه حاضر شدن.
    در رابطه با نیروی دریایی برتری کاملا با انگلستان و فرانسه هست. نیروی دریایی آلمان از برنامه ی ساخت کشتی هاش عقب مونده.
    نیروی زمینی رو با توجه به تعداد نفرات می شه تقریبا مساوی دونست. بریتانیا فقط 4 لشکر راهی فرانسه میکنه اما خود فرانسه توی مرز های شمالی و شرقیشبه اندازه ی کافی نیرو داره ؛ فرانسه همین طور خط ماژینو رو داره که در موردش صحبت شد ؛ خط دفاعی ای که از فرانسه حمایت می کرد.
    اما ارتش فرانسه ارتش مدرنی نیست. به چند دلیل :
    • پیری و خشک اندیش فرماندهان آن
    • ضعف زاد و ولد
    • عدم کفایت ساختار های صنعتی
    • دغدغه هایی مربوط به دفاع از واحد پول ملّی
    اینا همه به علاوه ی غرور فرانسه به خاطر جنگ 1914 - 1918 باعث شده بود که تانکهاش همه قدیمی باشن که اونها رو هم توی واحد های مختلف پراکنده کرده بودن و متمرکز نبودن.
    در نیروی هوایی به وضوح برتری با آلمان هست. چه از نظر تعداد و چه از نظر تکنولوژی ساخت.

خب بحث رو پیش ببریم دیگه :-"

منبع : جنگ جهانی دوم نوشته ی هانری میشل

خب،ساعت4:45در تاریخ 1 سپتامبر 1939 آلمان نازی به لهستان حمله کرد و بر اساس توافقنامه ای که بین المان و شوروی به نام پیمان مولوتوف-ریبن‌تروپ و در کرملین بسته شده بود،بنا گذاشته شد که طی حمله ای ناگهانی و سریع المان و روسیه به ترتیب غرب و شرق لهستان را اشغال کنند.که در این میان یک خللی بوجود امد که آن رایزنی بین روسه و ژاپن برای اتش بس که به سبب حمله ژاپنی ها به مناطقی از شوروی و مغولستان بود،بوجود امد. و شوروی با تاخیری حدودا 16 روزه در تاریخ 17 سپتامبر همان سال به وعده ی خود عمل کرد و نیمه ی شرقی لهستان را تصرف کرد.
نزدیک 2ماه بعد شوروی جنگی دیگر را با فنلاند شروع کرد که 2پیامد این جنگ،اول،اخراج شدن نماینده شوروی در سازمان ملل توسط کشور های بریتانیا و فرانسه بود،و دیگر پیامد این حمله،بدبین شدن نازی ها به روسیه و در صدد برنامه ریزی برای حمله ویا کنتاکت با روسیه و گذشتن از استفاده از نفوذ روسیه در شرق اروپا که به دلیل وسعت و مواد اولیه از قبیل معادن و...هیتلر نیز در کتاب" نبرد من" بیان کرده بود،بگذرند.
(البته باید گفت که پس از حمله ایتالیا به اتیوپی و تصرف آن، جامعه ملل در واقع هیج کاری نتوانست از پیش ببرد و به عنوان
مهمترین ارگان حفظ صلح در جهان ،کمی برای منتقدین و نیز صلح دوستان گران تمام شد و پس از آن تصمیمی جدی برای اخراج هر حمله کننده ای از هر کشور از جامعه،گرفته شد و تقریبا به قرینه بسیاری از شواهدحال حاضر ،انگلستان و فرانسه از همین تصمیم برای اخراج نماینده شوروی استفاده کردند.)
ولی همچنان بریتانیا و فرانسه پس از اعلام جنگ،نتوانسته بودند کار مهمی غیر از محاصره ی دریایی المان انجام دهند و المان نیز با خیالی اسوده از توافق بین خود و روسیه برای بدست اوردن منابع اولیه و نیز مقداری تسلیحات جنگی سود می برد و شکستن محاصره را دربالای لیست کارهای مهم الاجرا و ضروی قرار نمیداد.البته دلیل دیگر آن نیز پیدا کردن آمادگی برای حمله به خط انتقال سنگ اهن از سوئد به انگلستان بود که ما مشاهده می کنیم که به همین منظور به نروژ و دانمارک حمله کرد و انگلستان اولین عکس العمل آلمان را به سبب محاصره دریایی نازی ها دید.
منابع:
تاریخ مصور جنگ جهانی دوم(author:Michael Wright, Illustrated History of World War II)
نبرد من
چهره ی یک دیکتاتور: آدولف هیتلر
و...
ادامه بدین...

با نام او
هدف نازیسم سروری بر جهان بود و آلمان تلاش میکرد با راه حل های دیپلماتیک بر قدرت امپراطوریش اضافه کنه >)
به عقیده بنده با تند تر شدن مواضع فاشیستی در نیمه دوم دهه1930 وسیله رسیدن به امپراطوری جهانی از راه حل های دیپلماتیک به جنگ تغییر کرد زیرا اولتیماتوم دول فرانسه و انگلیس مبنی بر حمایت از لهستان نشان میداد که لهستان مانند اتریش چکسلواکی ویوگوسلاوی نیست.
علاوه بر تمام کتب تاریخی دم از فتنه بودن هیتلر میزنند(که من هم اینو رد نمیکنم)ولی شواهد تحقیقات دهه 1990 نشان میدهد که هیتلر جزو فراماسونرها بوده و چون نفوذ یهودیها از هیتلر بیشتر بوده این دستهای پشت پرده تلاش کردنند او را از صحنه به در کنند ولی یادمون باشه
همیشه تاریخو برنده مینویسه

وضعیت
موضوع بسته شده است.
Back
بالا