شکاف بین نسل ها

• شروع کننده موضوع AynaazNh
  • تاریخ شروع
  • شروع کننده موضوع

AynaazNh

مهمان
این موضوعی ـه که اکثرا توی این سن باهاش درگیر میشیم.. من کسی رو ندیدم که "هیچ" مشکلی با خانوادش نداشته باشه. بین تاپیک های اینجا گشتم و دیدم همچین چیزی نبوده تا حالا. گفتم شاید بد نباشه راجبش صحبت کنیم و نظر همدیگه رو بدونیم. تفاوت سنی تون با خانواده چقدره ؟ به نظرتون چه تفاوت سنی مناسب تره ؟ چه مشکلاتی با خانوادتون دارین ؟ به نظرتون بهترین راه برای حل این مسائل، یا حداقل کمرنگ کردنشون چیه ؟

smart girl

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
اسفراین
مدال المپیاد
المپیاد ادبی
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
داروسازی
پاسخ : شکاف بین نسل ها

تفاوت سنی من با بقیه اعضای خانوادمون خیلی زیاده؛ ینی یه شکاف نسل بزرگ تو خانواده ما وجود داره، من این ور و اونا اون ور، ولی گاهی وقتا پل میزنیم.
پل زدن به این معنی گاهی اونا منُ تو جم خودشون راه میدن، و گاهی من اونا رو وارد دنیای خودم میکنم، ولی این شکاف اونقد بزرگه که با این چیزا پوشونده نمیشه.
این مشکل خیلی وقته برام درونی شده، ینی دیگه بش عادت کردم و اونام همینطور، اونا وقتاشونو با هم میگذرونن و من با همسنُ سالای خودم، یه جورایی عاقلانه ترم هس.

N.M

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
فرزانگان یک
شهر
تهران
مدال المپیاد
طلای دوره ۲۷ المپیاد ادبی
دانشگاه
دانشگاه تهران
رشته دانشگاه
ادبیات فارسی

تفاوت سنّيمون خيلي زياد نيست، كمم نيست. يه برادر دارم كه پنج سال ازم بزرگ‌تره، و به نظر خودش و خودم و خودمون(!) ، خيلي مشكلي با خانواده نداره و عقايد و كاراشون براي هم موجّهه. بعد دوباره به نظر خودم و خودش و خودمون، از داداشم به اين ور ( يعني من! )، كلاً انگار از يه نسل ديگه‌ايم و خيلي شكاف بين نسل ماها هست.

N.M

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
فرزانگان یک
شهر
تهران
مدال المپیاد
دانشگاه
دانشگاه تهران
رشته دانشگاه
ادبیات فارسی

خب هستن. يعني فك نكنم كسي باشه كه واقعاً تونسته باشه كنار بياد. به قول خاطره شكاف اونقد بزرگه كه با اين جور چيزا پوشونده نمي‌شه! :-??

ariadne

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان چهار
شهر
تهـــــران .

من اولین بچم و برادر و خاهر بزرگتر ندارم که باهاشون در این زمینه ب مشکل بخورم.
ولی در کل معتقدم تفاوت سنی زیاد واقعا بروز مشکل میشه ینی گاهی اوقات ما خودمونم نمیفهمیم ولی این تفاوت نسل واقعا میتونه رو روحیات یک فرد،عملکردش و افکارش تاثیر گذار باشه و اینم ب دلیل بروز اختلاف فرهنگ،عقیده و رفتاره.مثلا خونواده نمیتونه مشکلات یک جوون یا نوجوون شو درک کنه؛بهش کمک کنه.
البته اینا در مقیاس شدید و با شکاف های زیاد؛ اتفاق میفته.

clever child

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
Allame Helli.II
شهر
Tehran
سال فارغ التحصیلی
94
دانشگاه
Tehran Polytechnic
رشته دانشگاه
Electrical Engineering

به نقل از Hester prynne :
ولی در کل معتقدم تفاوت سنی زیاد واقعا بروز مشکل میشه ینی گاهی اوقات ما خودمونم نمیفهمیم ولی این تفاوت نسل واقعا میتونه رو روحیات یک فرد،عملکردش و افکارش تاثیر گذار باشه و اینم ب دلیل بروز اختلاف فرهنگ،عقیده و رفتاره.مثلا خونواده نمیتونه مشکلات یک جوون یا نوجوون شو درک کنه؛بهش کمک کنه.
البته اینا در مقیاس شدید اتفاق می افته ها...
من هم خواهر و هم برادر بزرگ تر از خودم دارم ، و اختلافم هم کم نیست ولی تا به حال به مشکلی خیلی حاد با هم دیگه نخوردیم

ariadne

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان چهار
شهر
تهـــــران .

به نقل از clever child :
من هم خواهر و هم برادر بزرگ تر از خودم دارم ، و اختلافم هم کم نیست ولی تا به حال به مشکلی خیلی حاد با هم دیگه نخوردیم
منم تاکید کردم در صورتی که اختلاف زیاد باشه مثلا اینکه کاملا از دونسل متفاوت باشن اینجوری میشه.

clever child

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
Allame Helli.II
شهر
Tehran
سال فارغ التحصیلی
94
دانشگاه
Tehran Polytechnic
رشته دانشگاه
Electrical Engineering

منم تاکید کردم در صورتی که اختلاف زیاد باشه مثلا اینکه کاملا از دونسل متفاوت باشن اینجوری میشه.
برادرم الان سی سالشه و من حتی برادر زاده هم دارم x:

N.M

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
فرزانگان یک
شهر
تهران
مدال المپیاد
دانشگاه
دانشگاه تهران
رشته دانشگاه
ادبیات فارسی

البته اینا در مقیاس شدید و با شکاف های زیاد؛ اتفاق میفته.
يعني به نظرت فقط اين اختلاف سنّه كه شكافُ به وجود مي‌آره؟ به نظر من خيلي چيزا هستن كه شايد در حدِ سن مهم باشن تو تفاوت نسلا!
شرايط جامعه، شرايط محيطِ دومي كه فرد توش بزرگ شده‌ (مدرسه) و ...

clever child

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
Allame Helli.II
شهر
Tehran
سال فارغ التحصیلی
94
دانشگاه
Tehran Polytechnic
رشته دانشگاه
Electrical Engineering

به نقل از نرگس² :
يعني به نظرت فقط اين اختلاف سنّه كه شكافُ به وجود مي‌آره؟ به نظر من خيلي چيزا هستن كه شايد در حدِ سن مهم باشن تو تفاوت نسلا!
منم با همین موافقم ولی بحثی که مطرح شده بود راجع به فاصله سنی بود من هم هی مورد استثنا بیان کردم که بعید می دونم استثنا باشه چون خیلی ها این طورین

dorna

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان امین1
شهر
اصفهان

مشکل شکاف نسل فقط تو خانواده و با والدین نیست.
تو مدرسه ، جمع های دوستانه ی خانوادگی و... همه با شکاف نسل مواجهیم.

به نظرم الان شکاف نسل به خصوص تو کشوری مثل ایران خیلی زیاده.یعنی حس میکنم نسل بعدی احتمالاً وضع بهتری داشته باشه.چون وضع زندگی و ارتباطات .وضع عقیدتی مردم یه تفاوت زیادی به خصوص توی متولدین دهه ی 60 داشته.
ممکنه یه سری مشکلات کمتری داشته باشن اما یه تعداد قابل توجهی هم مشکلاتشون زیاده.به نظرم بهترین راه اینه که اون نسل قدیم رو با وسایل و امکاناتی که این شکاف رو ایجاد کرده تا حدی که میشه آشنا کنیم.
خیلی ها به خاطر شکاف نسلی که احساس میکنن خودشون رو از نسل قبلی مثلاً والدینشون کنار میکشن که مثلاً بهشون کمتر "گیر" داده بشه!اما این راه خوبی نیست.بیشتر به مشکلات دامن میزنه!

ariadne

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان چهار
شهر
تهـــــران .

به نقل از نرگس² :
من فک کنم منظورمو بد رسوندم منظورم در حالت کلی گفتم تفاوت در سن،فرهنگ،اعتقدات و رفتار.

L.E

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان 1 ِ تهران
شهر
تهران

به نظرم فقط سن نیست که تاثیر داره هر چند اسمش شکاف بین نسلاست ولی ما خیلی از افرادو می بینیم که نمی تونیم باهاشون کنار بیایم و دلیلشم همین اختلاف سن میبینیم!
و از یه طرف دیگه یه آدم دیگه تو همون سن می بینیم و خیلیم باهاش راحت تریم!

بیشتر مشکلیم که به وجود میاد مقایسه ی شرایط اون موقه ی خودشون با الان یکی دیگه س!
دسته ی دومی که مثال زدم شاید بیشتر تو حال زندگی می کنن و از شرایط الان درک بیشتری دران!
ینی گذشته،گذشته براشون!
برا همینه که شاید بیشتر می شه باهاشون احساس نزدیکی کرد!

smart girl

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
اسفراین
مدال المپیاد
المپیاد ادبی
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
داروسازی

به نقل از Aynaaz Nh :
یعنی کنار اومدین با این قضیه یا اینکه مشکل دارین هنوز؟ ببین بعضا پیش میاد که این شرایط هس (همین که تو با هم سن و سالای خودتی و اونام تو جمع خودشون) اما مشکلا هنوز هستن و روز به روز بزرگتر میشن.
گاهی وقتا کنار میایم گاهی وقتا به شدت احساس تنهایی میکنم، خوب همیشه که دوستای آدم کنارش نیستن، ولی خوب چون اونام اینُ میدونن مشکلی نمیبینن که من با هم سن و سالای خودم وقت بگدرونم.

James Hetfield

کاربر حرفه‌ای
پاسخ

من که با پدر و مادرم اختلاف سنیم متوسطه ، یعنی خیلی زیاد یا کم نیست. با خواهرم هم 6 سال اختلاف سنی دارم (من بزرگترم). با خونواده رابطم خوبه و از نظر عقاید با اینکه تفاوتمون زیاده اما مشکلی نداریم. مشکل اصلی اینجاست که من یه سری افکار دارم که اصلا با افکار هیچ کس جور در نمیاد و همین باعث شده فقط با یکی دو تا از دوستام یه مقدار جوش بخورم و بیشتر تو خودم باشم. برای مثال در عرض همین 2 هفته ی اخیر حدود سه چهار نفر با من رابطشون رو قطع کردن، من هم با سه چهار نفر همین کار رو کردم و همش به دلیل اینه که طرز تفکرم فقط مختص خودمه و با کمتر آدمی جور درمیاد.

Delaram95

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
مشهد

من با پدرم و مادرم 25 سال اختلاف سنی دارم و خودم هم بچه ی اولم و با بردارم هم 2 سال اختلاف سنی دارم... اما به مشکل خاصی برنخوردم.. چون مامانم و بابام می دونن چه جوری باید با من رفتار کنن، البته من خیلی وقتا شده که با پدرم و مادرم اختلاف نظر داشته باشم، اما همیشه با هم حرف می زنیم، یا اونا قانع می شن یا من.... در کل من مشکل خاصی در هیچ زمینه با پدر و مادرم ندارم.
یه چیزی که من به شخصه بهش رسیدم اینه که هرچی پدر و مادرا بیش تر به بچه ها به قولی "گیر" بدن و اونا رو محدود کنن و نذارن یه وقتایی با خواسته ی خودشون عمل کنن، اختلافات شدید می شه، چون بالاخره بعضی وقتا لجبازی کار خودش رو می کنه.

skYboy

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
مدال المپیاد
نجوم و اخترفیزیک
دانشگاه
آزاد تهران
رشته دانشگاه
پزشکی

*ا بهترين راه هاي حل ه اين مشكل اينه ك خونواده ا خودشونو نسبت زمانه ب روز كنن،يعني نيان هميشه خاطرات گذشته رو مرور كنن و تو اون زمان سير كنن (البته گذشته مي تونه براي آينده درس اي مهمي ب ما بده) .

میلاد14

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
ساوه

تفاوت سنیمون زیتد نیست ولی تا خعلی سلیقه ها طرز فکدمون فرق میکنه
پدر و مادر ها علاوه بر اینکه باید آبدیت باشن باید فرزنداشون رو درک کنن

• لایک
امتیازات: N¡na

smart girl

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
اسفراین
مدال المپیاد
المپیاد ادبی
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
داروسازی

فک کنم اختلاف سنی من اینجا از همه بیشتر باشه؛ مامانم متولد 36 و بابام 29.
خواهر برادرامم 54،56،58،67.
وقتی تو جمعشونم خیلی احساس تنهایی میکنم،
نه اینکه منُ تو جمع راه ندن اتفاقا بیشترین تلاشُ میکنن که من احساس تنهایی بم دست نده،
اما من خودمُ نمیتونم وفق بدم چون نه من حرفای اونا رو میفهمم نه اونا حرفای منُ.

artemis ej

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان٢
شهر
مشهد
مدال المپیاد
داشتيم يه زماني...

ببینید درسته اختلاف بین نسل ها زیاده و به قول شما شکاف وجود داره بین ما و خانوادمون اما یادتون باشه امن ترین محیط خانوادس!
اگه از اون گریزون باشین بعدها پشیمون خواهید شد!درسته خیلی حرفارو نمیشه به پدر و مادر زد اما اگر رابطمون با اونها باشه بهتره!
سعی کنیم یکم خودمونو باهاشون وفق بدیم
ازشون بخوایم یه سری از عقاید ما رو قبول کنن ینی باهامون را بیان،و ماهم متقابلا باهاشون را بیایم اینطوری خودمون هم اذیت نمی شیم!

بالا