تمرکز

• شروع کننده موضوع

ibtkm

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران
دانشگاه
دانشگاه تهران
درود

۱. تعریف خودتون از تمرکز و تمرکز کردن چیه؟ تعریف علمی تمرکز کردن چیه؟
۲. چطوری می‌شه توانایی تمرکز کردن رو افزایش داد؟
۳. تمرکز کردن روی چند موضوع، به خود محتوای اون موضوعات بستگی داره؟ چقدر؟ این وابستگی رو راهی هستش که کم و زیاد کنیم؟
۴. افرادی که توانایی تمرکز بالایی دارند رو از چه راهی می‌شه شناخت؟ یعنی چه ویژگی رفتاری‌ی دارند که آدم بتونه حدس بزنه توانایی تمرکز بالایی دارند؟

بدرود

كياناز

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگـان ۱
شهر
اصفهـان
سال فارغ التحصیلی
96
پاسخ : تمرکز

چرا تاپيك به اين گلي خوابيده ؟؟؟ عاپ :-"

1. تعریف خودتون از تمرکز و تمرکز کردن چیه؟
تمركز و تمركز كردن از نظر من يعني به كار گيري تمام حواسمون بر روي موضوع مورد نظر.
تعریف علمی تمرکز کردن چیه؟نميدونم :D
حذف عوامل مزاحم از ذهن و معطوف كردن تمام حواس به عمل مورد نظر.
تكرار و تمرين.
۳. تمرکز کردن روی چند موضوع، به خود محتوای اون موضوعات بستگی داره؟ چقدر؟ این وابستگی رو راهی هستش که کم و زیاد کنیم؟
منظور رو اصلا نگرفتم ! :D
۴. افرادی که توانایی تمرکز بالایی دارند رو از چه راهی می‌شه شناخت؟یعنی چه ویژگی رفتاری‌ی دارند که آدم بتونه حدس بزنه توانایی تمرکز بالایی دارند؟
اين افراد بازدهي بالايي در انجام اموري كه نياز به تمركز داره،دارند .(غيب گفتم... :-")

+صرفا جهت عاپ و راغب كردن بچه ها براي شروع بحث در اين زمينه! :D
استقبال كنيد افرين ! <D=

سیزیف

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فـرزانگان
شهر
مشهد

۱. تعریف خودتون از تمرکز و تمرکز کردن چیه؟ تعریف علمی تمرکز کردن چیه؟
نداشتن یا داشتن یه درصد کم جواس پرتی درانجام کاری
تمرکز حواس یعنی عوامل حواس پرتی رابه حداقل رساندن
به طوردقیق نمیدونم اما یکی ازدلائلی عَم که مانمیتونیم بعضی وقتا تمرکزکنیم یه جورایی ذهن ناخودآگاهمونه که مثلا میگه چون تو موقعیت ایکس نتونستی تمرکزکنی الانم نمیتونی
درصورتی که تمرکز درجنبه های مختلف برای یه فرد خیلی متفاوته .
تمرکزکردن روی چندموضوع اصلا باتمزکزجوردرنمیاد تمرکز ینی روی یک موضوع دقیق شدن
۴. افرادی که توانایی تمرکز بالایی دارند رو از چه راهی می‌شه شناخت؟ یعنی چه ویژگی رفتاری‌ی دارند که آدم بتونه حدس بزنه توانایی تمرکز بالایی دارند؟
همون بازده بالا که کیانازگفت ولی یه نکته ای روبگم هرکیُ میبینید زل زده به جایی نگید تمرکزواین ها توی سنین پایین به خصوص بچه ها این یک واکنش به محرکه
یکی ازروش های بالابردن تمرکز روش عنکبوته فکرکنم که یک مشاورتومدرسمون گفت
یکی هم اینه که مثلا اگه داریم درس میخونیم هروقت حواسمون پرت شد علامت بزنیم یه جا ودلیلشو بنویسم وبعد برگردیم به کارمون .این خودش تمرکزُ بالامیبره .
بالابردن تمرکزازراه عرفان واینا هم هست :-" العان یکی بیاد این جا بامن عِه راغب بحث کنه 8->
درود وبدرود :D

كياناز

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگـان ۱
شهر
اصفهـان
سال فارغ التحصیلی
96

به نقل از کیـ ـانـ ـاز :
حذف عوامل مزاحم از ذهن و معطوف كردن تمام حواس به عمل مورد نظر.
تكرار و تمرين.
در راستای این پست؛ خیلی از ما ها ممکنه نتونیم اون عوامل مزاحم رو از ذهنمون بیرون کنیم، و ناخودآگاهمون میره به سمت چیزایی که نباید بره، و در نتیجه تمرکز حواس نداریم.
اگر بخوایم یه تمرینی داشته باشیم، فک کنم بهترین تمرین واسه افزایش تمرکز این باشه که چند تا اهنگُ هم‌زمان play کنیمُ[nb]با وسایل مختلف مث گوشی، کامپ، اِ‌م‌پی‌تری پلیر، تبلتُ اینا کلا.[/nb] سعی کنیم که فقطُ فقط روی یکی از این چند تا اهنگ متمرکز شیمُ موسیقی و شعرش رو بخوبی بفهمیم، و تا جایی که میتونیم به اهنگای دیگه توجه نکنیم.
شاید این بتونه یه تمرین خوب واسه افزایش تمرکز باشه، و این‌که یاد بگیریم چطور ذهنمون رو معطوف چیزی که میخوایم بکنیم، هر چند با وجود عوامل مزاحمُ بیگانه.

سیزیف

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فـرزانگان
شهر
مشهد

باتشکرازاستقبال بی شاعبه دوستان :D
یک روشی هست که اون هم برای تمرکزمفیده
ابتدا یک مکان راحتُ انتخاب کنید بعد خیلی ریلکس به یک چیزی فکرکنید (حدود2 دقیقه )بعد سریعا به یک چیز دیگه فکرکنید ونزارید که اون تصویرقبلی بیادتوفکرتون یافکرکنید بش
به این میگن پرش آگاهانه ی فکر ممکنه اوایل سخت باشه اما به مرور بهترمیشه
بعد هم اینکه روش کلی :روی یه چیز تمرکزمیکنی بعد سریع برمیگردونی فکرتورویه چیز دیگه و... این داستان ادامه دارد :-"
یه مبحثی هم که هست میگه تمرکز روی موارد متلف باهم تفاوت داره مثلا اکه میخوای روی یک آهنگ تمرکزکنی روش ایکس خوبه .اگه داری درس میخونی روش ایگرگ خوبه .
میدونید چیزی دراین باره ؟ :-?

nilofar banihashem

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبيرستان فرزانگان/فرهنگ
شهر
بجنورد
رشته دانشگاه
روان شناسی

تمرکز اگه ادم نداشته باشه ..نمیتونه کارشو اونجوری که میخواد انجام بده

تمرکز یه بحث مهمیه اگه نباشه توزندگیمون دچار مشکل میشیم :)

سیزیف

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فـرزانگان
شهر
مشهد

افرادی که توانایی تمرکز بالایی دارند رو از چه راهی می‌شه شناخت؟ یعنی چه ویژگی رفتاری‌ی دارند که آدم بتونه حدس بزنه توانایی تمرکز بالایی دارند؟
این افراد معمولا" کارهاشون روباکیفیت بالایی انجام میدن ، و یکی ازویژگی های رفتاریشون هم اینه که مثلا" دارن یک کاری روانجام میدن ممکنه ازاطرافشون دورباشند کاملا" ،مثلا" شما یه فردی رومیبینی داره درس میخونه بعد یک کلمه خطاب به فرد که اون کلمه اسم فرد هم نیست چون افراد عکس العمل دارن نسبت به اسم شون بهش میگی اگه سریعا" جوابتُ داد این ینی که توجّه کامل روی کاری که انجام میده نداشته امّا اگه جواب نداد احتمالا" تمرکزبالایی داره .
بعداگه به نتیجه ی کاردوفرد ،بی تمرکزوباتمرکز هم نگاه کنیم معمولا" نتیجه ی کارفرد دوم بهتره .
افرادبی تمرکزمعمولا" چون نمیتونن یک کار رو فقط انجام بدن وپرش فکر دارن طبیعتا" استرس بیشتری هم باید نسبت به بقیه حس کنند . یاشایدم عصبی باشند حتی.

tufan_h91

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
خوی
مدال المپیاد
خیییییلیی ... خیییلییی.... از کجاش بگم؟؟! :P
رشته دانشگاه
پزشکی

به نقل از سیزیف :
افرادی که توانایی تمرکز بالایی دارند رو از چه راهی می‌شه شناخت؟ یعنی چه ویژگی رفتاری‌ی دارند که آدم بتونه حدس بزنه توانایی تمرکز بالایی دارند؟
این افراد معمولا" کارهاشون روباکیفیت بالایی انجام میدن ، و یکی ازویژگی های روفتاریشون هم اینه که مثلا" دارن یک کاری روانجام میدن ممکنه ازاطرافشون دورباشند کاملا" ،مثلا" شما یه فردی رومیبینی داره درس میخونه بعد یک کلمه خطاب به فرد که اون کلمه اسم فرد هم نیست چون افراد عکس العمل دارن نسبت به اسم شون بهش میگی اگه سریعا" جوابتُ داد این ینی که توجّه کامل روی کاری که انجام میده نداشته امّا اگه جواب نداد احتمالا" تمرکزبالایی داره .
بعداگه به نتیجه ی کاردوفرد ،بی تمرکزوباتمرکز هم نگاه کنیم معمولا" نتیجه ی کارفرد دوم بهتره .
افرادبی تمرکزمعمولا" چون نمیتونن یک کار رو فقط انجام بدن وپرش فکر دارن طبیعتا" استرس بیشتری هم باید نسبت به بقیه حس کنند . یاشایدم عصبی باشند حتی.

این اخرشو قبول ندارم.

سیزیف

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فـرزانگان
شهر
مشهد

چرا ؟ ؛ ببین استرس معمولا" وقتی که فرد از بازده کارش بترسه بیشترمیشه طبیعتا"،خوب؟
فردی که تمرکزنداره ،بازده بالایی هم نداره ، ترس /فشار روانی بیشتری روهم طبیعتا" باید حس کنه دیگه ؟
سلامت نیوز :كم خوابی، استرس و دلهره، هر نوع كار جسمی زیاد و بد غذایی باعث كم شدن تمركز، هوش و حافظه می شود.
بالعکس این هم درسته خوب، مثلا" ببین وقتی توفردا امتحان داری واون درس رو باتمرکز میخونی طبیعتا" راندمانت بالا میره وآمادگی بیشتری برای امتحان داری ودرنتیجه استرس کم تر.
ضمنا" من گفتم معمولا" !

Bahar.no

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 4
شهر
طهران

1. به نظر خودم به معناي حضور در واقعيته . يعني بدوني كجايي ، چيكار ميكني ، قراره چي بشه . و اگه موضوع مهميه ، افكارمون رو روش معطوف كنيم .
به عبارتي مركز افكار.
تعريف تمركز رو هم يادمه يبار خوندم . تمركز يك توانايي ذهنيه . كه به خيلي از مؤلفه ها بستگي داره . مثلا سن . نوع موضوع مورد نظر . شرايط و .. .
اما من معلمي داشتم دوم راهنمايي ، كه ميگفت هر چقدر هدف براتون مهم تر باشه ، تمركزتون بالاتر ميره .
شايد محرك تمركز ، انگيزه باشه .
٢ . با فكر كردن به موضوع . به نظر من افكار خيلي مهمن . سعي در در نظر نگرفتن شرايط و اطراف و ديگر افكار .
٤. به نظرم اين افراد شنونده هاي خوبي هستن . و به اطرافشون دقت ميكنن .

shaqayeq.m

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان زینب
شهر
سیستان
سال فارغ التحصیلی
1396
رشته دانشگاه
زبان و ادبیات انگلیسی

من راستش دوره ی راهنمایی اصلا نداشتم :|
ولی الان احساس میکنم اون قدر که باید دارم :>
اگه ندارین سعی کنین تقویتش کنین خیلی چیز خوبیه ;))

• لایک
امتیازات: swz

nilofar banihashem

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبيرستان فرزانگان/فرهنگ
شهر
بجنورد
رشته دانشگاه
روان شناسی

تمركز ادمايي ندارن كه حواس شؤون پرته وقتي كه فكرشون درگيره
تمركز خيلي بحث كليه كه نمشيه يه جمله توضيحي داد

fatemeh-s

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
بهشهر
رشته دانشگاه
پزشکی

چطوری از دست افکار مزاحم راحت شم دارم درس میخونم یه دفعه ب طور ناخودآگاه حواسم میره..... ب ناکجا آباد!!!!

• لایک
امتیازات: swz

Aramesh_Z

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان امام رضا (ع)
شهر
لاهیجان
سال فارغ التحصیلی
96
رشته دانشگاه
دامپزشکی

به نقل از fatemeh-s :
چطوری از دست افکار مزاحم راحت شم دارم درس میخونم یه دفعه ب طور ناخودآگاه حواسم میره..... ب ناکجا آباد!!!!
تمرکز یه چیز اساسی توی درس خوندنه
جایی ک درس میخونی باید مرتب باشه وگرنه حواست پرت میشه
باید هدف داشته باشی . مثلا برای خودت زمان بذاری که تا یک ساعت مثلا 2 درس رو بخونم یا مثلا اگه خانواده یه ساعت دیگه میخوان برن بیرون به خودت اجبار کنی که تا اون موقع 3 یا 4 درس رو بخونی . اینطوری بعد از 6،5 دیقه حواست کامل میره روی درس
بین درس خوندن نباید الکی وقت رو تلف کنی . مثلا همه ی جزوه ها و کتابهاتو باید بذاری کنارت ک حتی برای پیدا کردن کتابها و جزوه هات مجبور نباشی از جات بلند شی
هر چیزی ک وقتی بهش نگاه میکنی و باعث میشه حواست پرت شه و در واقع تورو یاد چیزی میندازه موقع درس خوندن از جلوت بردار
با تلویزیون و موسیقی و اینجور چیزا هم تمکرز بهم میریزه [ البه من خودم اگه آهنگ گوش نکنم تمرکزم بهم میریزه :-? در واقع فقط با آهنگ درس میخونم که خب شرایط هر کسی با فرد دیگه فرق میکنه ]
بهتره جزوه ها تمیز نوشته شده باشه ، کلا هر چیز مرتبی خوبه :د
بهتره بعد از مدرسه تا 45 دیقه استراحت بکنی که خستگیت برطرف شه و بعد از اون شروع به درس خوندن بکنی .
به بقیه هم بگو موقع درس خوندن تو اتاقت نیان :د

بالا