تغییرات جدید

• شروع کننده موضوع

نسترنگار

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان ۱ تهران
رشته دانشگاه
پزشکی بهشتی
سلام!

تصمیم گرفتیم که یک سری تغییرات اساسی در جهت بهبود انجمن تاریخ و تمدن داشته باشیم. به نوعی تکمیل محتوا و افزایش بحث و بررسی دیدگاه های مختلف درباره مسائل تاریخی. یعنی برای بخش هایی که تاپیک ندارن الان رو سعی کنیم براشون تاپیک بزنیم به این صورت که انجمن تاریخ و تمدن به نوعی مرجع اطلاعاتی کاملی بشه که درباره موضوعات مختلف که میتونه شامل شخصیت های تاریخی, وقایع مهم, سلسله ها و ... باشه. در کنار اطلاعات با منبع موثّق, دیدگاه های مختلف هم داشته باشیم. و این دیدگاه ها متمایز کننده بحث ما از مطالبیه که میشه توی کتاب ها و اینترنت خوند.

به همین دلیل از همه بچه هایی که در هر ضمینه اطلاعات تاریخی دارن درخواست میکنیم که بیان و به تولید محتوا کمک کنن. کسایی هم که چیز زیادی از تاریخ نمیدونن ولی علاقه دارن میتونن با خوندن اطلاعات اولیه توی بحث ها شرکت کنن.

این جوری که برای یک موضوع یک تاپیک اصلی و تعدادی تاپیک با موضوعات و مباحث جزئی تر داشته باشیم.

مسلّماً مطالب کپی پیستی نمیخوایم.

حالا بیاین بگین که کدوم بخش ها به نظرتون جالب تر هستن؟ کدوما جای بحث بیشتری دارن و کجا مطلب و بحث کم داریم؟

sayna

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
دبيرستان فرزانگان ۱
شهر
تهران
دانشگاه
علوم پزشكى شهيدبهشتى
رشته دانشگاه
پزشكى
پاسخ : تغییرات جدید

هر چیزی باشه فقط می دونم انجمن تاریخ نیاز نداره بشه یک مرجع ِ کامل . ( این همه مرجع تاریخی ریخته تو نت )
نیاز داره بشه یه کانون تحلیل .

• شروع کننده موضوع

نسترنگار

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان ۱ تهران
رشته دانشگاه
پزشکی بهشتی

خیلی خب باشه پس سعی میکنیم تاکیدمون رو بذاریم روی نظرات و تحلیل های کاربران. ولی یه اطلاعات اولیه و مختصر که بشه بر پایه اون بحث کرد رو هم داشته باشیم

sayna

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
دبيرستان فرزانگان ۱
شهر
تهران
دانشگاه
علوم پزشكى شهيدبهشتى
رشته دانشگاه
پزشكى

اون که بدیهیه .

خب الآن دقیقا هدف تاپیک چیه ؟ اگر قراره نظر داده بشه که تو پیشنهادات و انتقاداتم میشه داد . وقتی میگید تغییرات جدید کاربرا انتظار یه حرکت خفن دارن ، بعد بشینن راجع به اون نظر بدن !

• شروع کننده موضوع

نسترنگار

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان ۱ تهران
رشته دانشگاه
پزشکی بهشتی

حرکت خفن :D

قصدمون اینه که بچه ها بیان کمک کنن که محتوا رو کامل کنیم. به نوعی بعد از کامل شدن، خود به خود تاپیک هایی که موضوعشون یکیه ادغام میشن و انجمن کاملا مرتب میشه. این شکلی مثلا اگر یک نفر بخواد درباره اروپای باستان تحقیق کنه خیلی راحت به نتایج خوبی میرسه. (کم هم نیستن ولی ادغام کردن خیلیاشون الان ایده خوبی نیست) + به زودی یک بخش اهداف انجمن هم میزنیم مرتبط با همین بخش

• لایک
امتیازات: tezar

ادیبَک

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
سنندج
سال فارغ التحصیلی
1392
دانشگاه
Lund University
رشته دانشگاه
Law
اینستاگرام

خیلی خوبه که بخوایم انجمن رو هدف دار کنیم.اما خب این کار باید در طول زمان تحقق پیدا کنه؛
به نظر من اول باید اهداف مورد نظر رو شناسایی و تکمیل کنیم ؛ بعد به زمینه سازی بپردازیم و بعد به راحتی شاهد بهره وری خواهیم بود.
به نظر من اولین قدم ما برای هدف دار کردن جلوگیری از کپی پیسته؛ همون طور که بیشتر دوستان خبر دارن ویکی پدیا شده منبع تاریخی انجمن ما؛یعنی یه موضوعی پیش میاد همه سری میرن:google/fa.wikipedia.org!!! :rolleyes:

پس اول باید این فرهنگ غلط کپی کردن رو دُرُستش کنیم! به جای اینکه برای بیشتر کردن اطلاعاتمون توو سایت های غیر رسمی بگردیم بهتره از منابع و کُتُب تاریخی استفاده کنیم.

قدم دوم ایجاد یک تاپیک برای معرفی منابع تاریخی برای کاربر هاست؛هرکس کتاب یا منبع تاریخی مطمئنی سراغ داره میتونه معرفی کنه و یا نسخهPDF اون رو برای داونلود بذاره" اینجوری یک تاپیک مملو از منابع تاریخی خواهیم داشت.

قدم سوم پرورش دادن مناظره و مباحث تاریخیه؛ ببینید در مباحث تاریخی انتخاب موضوع زیاد مهم نیست! بلکه نوع بحث کردن افراد و به نتیجه رسوندن بحث مهمه!
برای مثال آخرین میزگرد انجمن؛ هرچقدر تلاش کردیم به مسیر اصلی هدایتش کنیم بازم منحرف شد و آخرش هم افراد زیادی نتونستن شرکت داشته باشن.
حالا اینم دلایل خاص خودش رو داره از جمله کم بودن اطلاعات تاریخی و مطالعات تاریخی فرد و ... .

تا به اینجا فک کنم اصلی ترین موارد رو ذکر کردم.نظری هست؟

• شروع کننده موضوع

نسترنگار

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان ۱ تهران
رشته دانشگاه
پزشکی بهشتی

خب پس ما به زودی یک لیست از اهداف انجمن رو درمیاریم.
خب مسئله اس که پیش میاد، طولانی بودن متن های تاریخی که توی جاهای مختلف مینویسن و در دسترس نبودن کتاب های تاریخی برای همه افراد (مخصوصاً توی تابستون که مدرسه ها تعطیلن) به علاوه اینکه مطالب کتاب رو باید تایپ کرد ولی کپی پیست خیلی راحت تره! ولی این مشکل رو به مرور زمان میشه حل کرد + اگر بیشتر وقت رو روی بحث هایی که خودمون میکنیم بذاریم هم این مشکل تا حدی حل میشه.

خب این تاپیک رو که همین الان هم داریم که. اون رو هم ولی میتونیم کامل تر بکنیم.

قدم سوّم فکر میکنم مهم ترین بخش باشه. اگر بتونیم محتوای خوبی تولید کنیم مطمئناً بچّه ها بیشتر میان این جا و بحث و مناظره بیشتری خواهیم داشت.

sayna

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
دبيرستان فرزانگان ۱
شهر
تهران
دانشگاه
علوم پزشكى شهيدبهشتى
رشته دانشگاه
پزشكى

به نقل از نـــیـــــرمـــــان :
به نظر من اولین قدم ما برای هدف دار کردن جلوگیری از کپی پیسته؛ همون طور که بیشتر دوستان خبر دارن ویکی پدیا شده منبع تاریخی انجمن ما؛یعنی یه موضوعی پیش میاد همه سری میرن:google/fa.wikipedia.org!!! :rolleyes:
این الآن تغییرات جدیده ؟ :د والا این که قانون ِ سایت و انجمنه . بعدم بحث ِ ما تولید محتواس الآن . اسپم پاک کردن که دیگه هدف ِ انجمن محسوب نمیشه.
قدم دوم ایجاد یک تاپیک برای معرفی منابع تاریخی برای کاربر هاست؛هرکس کتاب یا منبع تاریخی مطمئنی سراغ داره میتونه معرفی کنه و یا نسخهPDF اون رو برای داونلود بذاره" اینجوری یک تاپیک مملو از منابع تاریخی خواهیم داشت.
:-? چیزی که گفتی ، غیر از اینه؟
خب مسئله اس که پیش میاد، طولانی بودن متن های تاریخی که توی جاهای مختلف مینویسن و در دسترس نبودن کتاب های تاریخی برای همه افراد (مخصوصاً توی تابستون که مدرسه ها تعطیلن) به علاوه اینکه مطالب کتاب رو باید تایپ کرد ولی کپی پیست خیلی راحت تره! ولی این مشکل رو به مرور زمان میشه حل کرد + اگر بیشتر وقت رو روی بحث هایی که خودمون میکنیم بذاریم هم این مشکل تا حدی حل میشه.
:-? الآن صرف این که تو یه مطلب رو کپی پیست نکنی ولی بری از یه کتاب تایپ کنی ، اون رو با ارزش می کنه؟ کپی پیست که به معنای ِ ctrl+c - ctrl+v نیست صرفا .
الآن مشکل ما نداشتن مطالب تاریخی نیست . الآن کتاب خونه‌ی من پر ِ کتاب تاریخی ؛ علافم هستم ، الآن بشینم برای فصل به فصلشون تاپیک بزنم ، بعدم مطالبش رو تایپ کنم! :D ولی مشکل انجمن این نیست الآن . مشکل انجمن ناتوانیش در جذب و نداشتن پتانسیل بحث برای کاربراست .
چیزایی که به نظر من لازمه :
1. سواد تاریخی کاربرا خیلی بالا نیست ؛ نباید مباحث سخت باشن و یک جورایی باید بخش تحلیلی تاریخ به کمکمون بیاد . مثلا اگر تاپیک می زنید برای انقلاب فرانسه ، صرفا این جوری نباشه که دو نفرتون دو تا کتاب بگیرید دستتون بیاید بخش بخشش رو بگید . ( صد جور مختلفم که بُلدش کنید و رنگ و وارنگ و اینا فایده نداره :D ) جوری باشه که دائم یه سوالاتی مطرح شه ، که خیلی هم نیازی به سواد بالا نداشته باشه . در هر صورت کاربرا توی بحث باشَن . ( خودم عملیش می کنم اینو اصلا :> )
2. یک سری تاپیکا باید نابود شَن :D تاپیکایی که ایجاد بحث نمی کنن و الآن توی صفحه‌ی اول انجمن هم هستن ، باید یا یه جوری برن پایین ، یا نمیدونم ... چون الآن بیانگر ِ ماهیت انجمن تاریخن ، با این که نباید همچین ماهیتی داشته باشه .
3. کاربرا باید تشویق شن به خوندن کتاب تاریخی . یا دنبال منابعش باشن . حالا یا توی این تاپیکه که بالا لینکش هست ، یا مثلا ما کتابای تاریخیمون رو بزاریم تو قفسه کتابامون ، یه جوری تبلیغ شه براش ...

• شروع کننده موضوع

نسترنگار

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان ۱ تهران
رشته دانشگاه
پزشکی بهشتی

یعنی بیایم یه کاری بکنیم که دیگه کاربران وقتی میخوان پست بدن به کپی پیست حتی فکر هم نکنن.

نوشتن از کتاب با ارزش نمیکنه ولی وقتی یک نفر یه چیزی رو از کتاب مینویسه اولاً یعنی اون چیز رو خونده و دماً منبعش یک کتابه. نمیدونم به این هم کپی پیست میگن یا نه ولی به هر حال ما مطلب خام که از یه جای دیگه برداشته شده رو نمیخوایم.

۱. نهایت سعیمون رو میکنیم که بحث پیچیده مطرح نشه. (فکر میکنم برای شروع بحث هایی که توی کتاب درسی تاریخ سوّم راهنمایی هست خوب باشن چون همه خوندنشون و یک دید کلّی دارن. (توی دبیرستان فقط سوما تاریخ دارن؟!))
(خودم عملیش می کنم اینو اصلا :> )
جا داره بگم خیلی تعجّب کردم! :D

۲. قبول دارم؛ احتمالا بحث توی چند تا از تاپیکای خوبی که اون عقبا گم و گور شدن رو میاریم بالا

۳. این واقعاً کار سختیه. ایده ای ندارم چه جوری باید انجام دادش.

sayna

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
دبيرستان فرزانگان ۱
شهر
تهران
دانشگاه
علوم پزشكى شهيدبهشتى
رشته دانشگاه
پزشكى

به نقل از نسترنّگار :
جا داره بگم خیلی تعجّب کردم! :D
شما خیلی بیجا کردین :- " مگه من چمه ؟P:
. نهایت سعیمون رو میکنیم که بحث پیچیده مطرح نشه. (فکر میکنم برای شروع بحث هایی که توی کتاب درسی تاریخ سوّم راهنمایی هست خوب باشن چون همه خوندنشون و یک دید کلّی دارن. (توی دبیرستان فقط سوما تاریخ دارن؟!))
یه سری مباحثم میشه از اونجا شروع شه ، ولی لازم نیست طبق یه روند کلی پیش بریم چون کتاب کاملی نیست . بعدم مباحث هر چه قدر کلی تر شروع شن جنبه‌ی تحلیلیشون بیشتره . آره فقط سوم دارن و کتاب چرتی هم دارن .

ادیبَک

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
سنندج
سال فارغ التحصیلی
1392
دانشگاه
Lund University
رشته دانشگاه
Law
اینستاگرام

حرف شما دُرُس! ولی خب بعضی بحث های ساده هم طرفدار نداره..! و در مورد همون جریان کپی کردن! من رایج ترین شکلشو گفتم :D
اما واقعا اطلاعات تاریخی بیشتر کاربرا کمه؛ به نظرم باید این انجمن کاری کنه که این تاپیک ها صرفا مباحثه چند نفر نباشن؛ یه سری آموزش ها و فایده هایی هم برای کاربرای دیگه داشته باشن؛ظاهرا ما مباحثه راه میندازیم اما استقبال نمیشه... ما باید موضوعاتی رو انتخاب کنیم که هم ساده باشن و هم جذاب...اما فعلا معیار خاصی سراغ ندارم؛ چون هرکس سلیقه ی خاص خودش رو داره"

در مورد کتاب تاریخ سوم راهنمایی هم نظر خوبیه اما همون طور که SaYnA گفت کتاب چندان کامل و دقیقی نیست،صرفا وقایعی رو توضیح داده اونم به صورت ناقص و مختصر.

• شروع کننده موضوع

نسترنگار

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان ۱ تهران
رشته دانشگاه
پزشکی بهشتی

خب من نظرم اینه که به جای اینکه کاربرا رو علاقه مند کنیم به یک کار غیر ممکن (خوندن کتاب تاریخی :D) بیایم خودمون اول هر بحث یه سری توضیحات مختصر بدیم که بشه با همون توضیحات بحث کرد و به نوعی "کار راه انداز" باشن.

حالا شما بگین چه تاپیکی خوب و قابل بحثه.

sayna

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
دبيرستان فرزانگان ۱
شهر
تهران
دانشگاه
علوم پزشكى شهيدبهشتى
رشته دانشگاه
پزشكى

منظورم این نبود که وایسیم کاربرا کتاب تاریخ بخونن بعد بحث شه که :D کلا گفتم یکی از رسالتای انجمن هم می تونه تبلیغ باشه .
خب چی بگم دیگه ؟ یه سری تاپیک بحث برانگیز :D مثلا بحث جنگ سرد داشت خوب پیش می رفت ولی نشد دنبال بشه . ( ببینیدش هیچ جا خبری از متن طولانی از جایی نیست ، خیلی جاها برداشت ِ کاربراست فقط ) ؛ یه سری تاپیکا می تونن راجع به وقایع این مدلی باشن . یه سری تاپیکا کلی باشن . مثلا روابط ایران و انگلیس . بشینیم پیشینه‌ش رو تحلیل کنیم . یه سری تاپیکا می تونن شخصیت محور باشن ، مثلا شخصیت ِ رئیس جمهورای آمریکا و تاثیرشون روی تاریخ ( با این مدل خیلی موافق نیستم ، زده میشه به جاده خاکی ِ بیوگرافی)

• لایک
امتیازات: N.M

ادیبَک

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
سنندج
سال فارغ التحصیلی
1392
دانشگاه
Lund University
رشته دانشگاه
Law
اینستاگرام

به نظر من میتونیم یه ایده جدید هم به اسم اشتباهات تاریخی بزنیم! که مثلا فلان پادشاه اگه اون دستور رو نمی داد به نفعش بود! یا مثلا اگه فلان کشور ها جنگ نمی کردن چیا عوض میشد! اینجوری قدرت تحلیل تاریخی هم بالا میره و نوعی بازی با تاریخه و اون حالت خشکی تاریخ از بین میره.

• شروع کننده موضوع

نسترنگار

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان ۱ تهران
رشته دانشگاه
پزشکی بهشتی

یه تاپیکی هم بود قدیما فک کنم مربوط بود موضوعش ولی در کل ایده خوبیه

AUGUST II_PRINCE OF SAMPA

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
ﻫﺎﺷﻤﯽ ﻧﮋﺍﺩ II
شهر
ﻣﺸﻬﺪ
ﭘﺎﺳﺦ : ﺗﻐﯿﯿﺮﺍﺕ ﺟﺪﯾﺪ

اگه تاپیکا یکم چالش برانگیز باشه خیلی عالیه
تاپیکایی که میایم بیان میکنیم در سال فلان فلان شدو بعد ارتش از اونطرف رفتو بعد فلانو اگه اینکار نمیشد این میشد برای ایجاد بحث و جذب اکثریت مناسب نیست
مثلا خودم تاپیکایی که سر ماهیت یک مسیله ی تاریخی بحث بشه رو پیشنهاد میکنم،مثل مثلا جنگ های ایران اعراب رو بررسی کنیم و بعد ماهیتش فکر کنم سال پیش یکی از بچه های کلاسمون راجبش کنفرانس داشت کل زنگ رو بحث کردیم و چون چیزیه که سر ماهیتشو خوبی و بدیش میشه حرف زدو جوانبو بررسی کرد و مسیله ی جالبی میشه
اینجور چیزا بنظرم مناسبن

• شروع کننده موضوع

نسترنگار

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان ۱ تهران
رشته دانشگاه
پزشکی بهشتی
اهداف انجمن

خب قراره که برای انجمن تاریخ و تمدّن یک چشم انداز :D و یک سری اهداف داشته باشیم. فعلاً اهداف کلّی رو این جا گفتم. (این شکلی نیست که هیچ کدوم الان نباشن ولی توی این چارچوب میخوایم ادامه بدیم.)

۱. افزایش بحث و گفت و گو ها درباره دوره های مهم تاریخی، افزایش جنبه تحلیلی تاریخ و تولید محتوای بیشتر

۲. علاقه مند کردن کاربران به انجمن تاریخ و تمّدن

۳. طبقه بندی دوره های تاریخی، منظم تر کردن انحمن. همون چیزی که توی پست اول گفتم

۴. سومین میزگرد تاریخ و تمدّن

یعنی ببینید، طوری باشه که آخر سر ما یک انجمن منظم و مرتب داشته باشیم با یک سری نظرات و بحث و گفت و گوهای کاربران که بشه از این بحث ها بعداً هم استفاده کرد.

AUGUST II_PRINCE OF SAMPA

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
ﻫﺎﺷﻤﯽ ﻧﮋﺍﺩ II
شهر
ﻣﺸﻬﺪ

خوب یه چیز دیگه
این موضوعاتی که برای میزگردو اینا مثلا انتخاب میشه زیاد سخت نباشه
یا تاپیکا یا هرچی
کی حوصله داره ببرای یه میزگرد یه کتاب 1752 صفحه رو بخونه(جدا در مورد جنگ جهانی رفتم کتاب بگیرم همینقدر قطر داشت)
مثلا موضوعاتی که همه یه سطحی از اطلاعات ازش داشته باشن و بعد بتونن اونجا اونایی که بیشتر دارن بیشتر اطلاعات بدن
مثلا در مورد روسیه شاید اکثر بچه ها مثلا مستند روسیه سرزمین تزارها که از منوتو پخش میشدو دیده باشن,پس اکثرا تا حد لازمی میدونن چی به چیه و نمیدونم رومانوفا کیا بودنو بویارا کیانو پتر کبیر کی بودو ایوان مخوف و ...
این میشه یک سطح کافی از اطلاعات برای شروع یک بحث که نتیجش میشه شرکت تعداد بیشتر افراد و وقتی شرکت انجام شد و دیگه باید تلاش بشه تا جذابش کرد,فرد خودش تشویق به بیشتر دونستنو پیدا کردن مطلب راجب به یک چیزی میشه
اما اینطوری که موضوع گنگ باشه یا از یکی بخای بره راجب کل مطلب کتاب بخونه هیچکی حوصلشو نداره
باید تو انتخاب موضوعات از همه چی بیشتر دقت کرد که با مخاطبینمون بخونه و نحوه ی ارایه ی اون موضوع از خودش مهمتره که در چه قالبی مناسبه که ارایه بشه

sayna

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
دبيرستان فرزانگان ۱
شهر
تهران
دانشگاه
علوم پزشكى شهيدبهشتى
رشته دانشگاه
پزشكى

نمی خوام گیر الکی بدم ولی این تاپیک الآن چه دلیلی داره وجودش غیر از این که اثبات کنید ما به فکر انجمنیم ؟
تغییرات جدید وقتی به کار برده میشه اسمش که تغییرات جدید در کار باشه . وقتی قرار باشه شیوه‌ی انجمن عوض شه ، قوانین عوض شن ، طرح جدید اضافه شده باشه . نه صرفا : پیشنهاد بدین چی کار کنیم .
این کارو توی پیشنهادات و انتقاداتم میشه انجام داد مدیران :D
به نقل از نسترنّگار :
یه تاپیکی هم بود قدیما فک کنم مربوط بود موضوعش ولی در کل ایده خوبیه
اشتباهات نبود ؛ ولی شبیهش بود .

این ُ میگید دیگه؟

• لایک
امتیازات: N.M

یلدا-ق

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان 1 تهران
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
95
مدال المپیاد
نجوم

به نقل از SaϔnA.M :
یه سری تاپیکا می تونن شخصیت محور باشن ، مثلا شخصیت ِ رئیس جمهورای آمریکا و تاثیرشون روی تاریخ ( با این مدل خیلی موافق نیستم ، زده میشه به جاده خاکی ِ بیوگرافی)
دقیقا یه همچین تاپیکی توی سیاست بود،به جاده خاکی کشده شد،ولی نه جاده خاکی بیوگرافی،جاده خاکی فراماسونری!و بعدشم جاده خاکی دلار! نمیدونم چرا اصلن تاپیک "شخصیت محور" عاقبت به خیر نمیشه :-?? شاید دلیل اصلیش این باشه که ما اکثرمون فک میکنیم یه شخصیت شامل یه بیوگرافی و یه لیستی از کارهاش میشه و چیز خاص دیگه ای نداره،پس حوصلمون سر میره ازش و میریم سراغ مسائل جانبیش

بالا