پاسخ : انجمن کتابخانه ی موسیقی
من برای آهنگ painkiller از گروه Judas priest یه پست میزنم .
THIS IS THE PAINKILLER
موسیقی آهنگ painkiller شاید یکی از تهاجمی ترین آهنگ های این گروه و حتی شاید کل موسیقی متال باشد . آهنگ با اینتروی سرعتی و خشن درام شروع می شود ؛ بهترین شروع برای آلبوم سنگینی مانند Painkiller . این اینترو باعث می شود که کسانی که به آهنگ های اولیه جوداس پریست عادت داشتند زده بشوند اما کسانی که طالب هوی متال ناب هستند ، قطعاً شیفته ی این اینترو می شوند .
پس از سولوی درام گیتار های دوقلوی گیتاریست ها شروع به کار می کنند . ریف جالبی که هر دو گیتاریست میزنند کاملاً بی عیب و نقص ، حس Painkiller (مسکن) را می رسانند .
سپس ووکال پر قدرت با صدای زیر وارد می شود .
FASTER THAN A BULLET
پس از ورس اول ، کوروس سرعتی و پرقدرت با ترکیب محکم ووکال و گیتار و درام ، شنونده را وادار به همخوانی می کند .
و ورس دوم بی وقفه شروع می شود .
پس از ورس دوم کوروس با جیغ خواننده تمام شده و نمایش گیتار های دوقلوی جوداس پریست شروع می شود .
در ادامه ی این آهنگ روندی شبیه به همین طی می شود ولی سولوهای سرعتی گیتار همچنان شنونده را به وجد می آورند .
از ویژگی های آهنگ این است که هیچ اهمیتی ندارد که بفهمید لیریک چیست یا ووکال چه می گوید . میتوانید صدای خواننده را یک ساز موسیقیایی حساب کنید .
به طور کلی آهنگ به گونه ای خواهد بود که یا شیفته ی آن می شوید یا از آن هیچ چیز درک نمیکنید . ولی اگر آن را درک کنید حس مسکن را به خوبی به شما منتقل خواهد کرد .
این پست خیلی جای کار داره ولی ساختار یک پست رو میرسونه .
همونطور که دیدید با یک بخش از کوروس متن رو شروع کردم .
درباره ی اینتروی آهنگ صحبت کردم و کمی هم درمورد حسی که آهنگ منتقل میکنه .
درباره ی سولو های گیتار هم توضیح دادم و حسی که هر بخش آهنگ باید منتقل کنه را هم گفتم .
حالا چندین برداشت از این متن دارم .
1. اصلاً راجع به متن لیریک صحبت نکردم که متوجه بشید لینک و لیریک فقط برای مطالعه ی بیشتر هستن و هیچ تأثیری روی قدرت متن ندارند .
2. همونطور که دیدید اصطلاح سخت هم اصلاً استفاده نکردم . ولی اگه واقعاً یک پست کامل باشه میتونم یک جا جداگانه تخصصی تر راجع به مطلب توضیح بدم و تبلچرش رو بذارم و لیریکش .
حالا بعداً بیشتر توضیح خواهم داد.
به نقل از سـ. :
خب چرا همینکار رو راجبِ یه آلبوم؛ یا راجب ِ باند ها انجام نمیدید؟ خیلی باند ها هستند که واقعاً ناشناختهن تو همه ژانر ها ولی پیدا میشن آدمایی که گوش کنن به اونها. اینجوری کلی تر هم میشه.
و اینکه میشه قبل از تاپیک زدن، به آدما یه سری پیشنیاز ها ارائه داده بشه هم برای تشخیص ِ موسیقی ِ زائد و خوب، و هم برای نقد.
اتفاقاً این رو هم میخواستم بگم .
اصلاً مهم نیست که ما داریم خواننده معرفی میکنیم یا گروه یا آهنگ . مهم اینه که یه حرفی در مورد هر چیزی داشته باشیم . مثلاً من در مورد گروه x حرف به خصوصی ندارم و اون ها رو هم انقدر جالب نمبیبینم که حتی معرفی کنم .
ولی گروه y یک ویژگی خاصی دارن یا یک آهنگ قشنگی دارن یا یه نکته ی قابل مطرح کردن دارن . پس من راجع بهشون پست میدم .
بذارید یه جمع بندی کنم :
در انجمن مربوطه هر کسی میاد یک پست میزنه در مورد یک آهنگ .
این آهنگ باید چندین شرط داشته باشه .
1. از نظر موسیقیایی حرفی برای گفتن داشته باشه (این شرط کافیه . و خب یه مرزی براش میذاریم که در پست های قبل در موردش بحث شد )
2. از نظر متن حرفی برای گفتن داشته باشه (شرط کافی ولی باید توسط مدیر(ان) بررسی شه )
3. نکته ی قابل توجه داشته باشه (مثلاً در این آهنگ خواننده صداش رو به زیرترین حد ممکن میرسونه ، یا تلفیق متفاوتی توی آهنگ داشته باشه )
بعد این فرد میاد نکات موسیقیایی آهنگ رو میگه ( مثل زیبا شدن این بخش همنوازی ویولن و پیانو ) .
نظر خودش رو در مورد آهنگ میگه
احساسی که آهنگ منتقل میکنه
و از همه مهمتر آهنگ رو نقد میکنه . (منظورم از نقد گرفتن ایراد ها و یادآوری خوبی ها )
حالا هر کسی با توجه به نکته ای که توی آهنگ میبینه میتونه مطالب بیشتر هم توی پستش بذاره . مثلاً کلیپ آهنگ رو نقد کنه یا نتش رو بذاره و...
حالا هر مشکلی سوالی ایرادی دارین بپرسین