انجمن کتابخانه ی موسیقی

• شروع کننده موضوع

peihaghi

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه حلی 1
شهر
تهران
دانشگاه
امیر کبیر
رشته دانشگاه
مکانیک (ساخت تولید)
همانطور که برای معرفی کتاب توسط کاربران انجمن قفسه کتاب مان درست شد ، انجمن کتابخانه ی موسیقی هم میتونه بسیار جالب باشه .
هر کسی یک تاپیک برای خودش میزند و در آن آهنگ هایی که به نظرش ارزشمند و زیبا آمده اند را مشخص میکنند .
با این تفاوت که در هر پست برای هر آهنگ باید لینک دانلود آن و لیریک آن هم موجود باشد (در صورتی که آهنگ لیریک داشته باشد )

از مدیران محترم تقاضا دارم با بررسی درخواست من این انجمن را تأسیس کنند .

Admin2

لنگر انداخته
عضو کادر مدیریت
مدیر کل
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1389
پاسخ : انجمن کتابخانه ی موسیقی

آخه موضوع کتاب متفاوت از اینه. کتاب یک چیز مفید و کاربردیه. انجمن قفسه کتاب هم گسترش دهنده یک کار فرهنگی و تشویق کنندست. محتوا هم تولید میشه. رقابتی هم شکل میگیره. ولی خب برای موسیقی من هیچ خروجی نمی بینم. شما چه فایده ای میبینی برای چنین انجمنی ؟

نام مرکز سمپاد
شهید حقانی
شهر
بندرعــباس
سال فارغ التحصیلی
1392

به نقل از محمّد :
آخه موضوع کتاب متفاوت از اینه. کتاب یک چیز مفید و کاربردیه. انجمن قفسه کتاب هم گسترش دهنده یک کار فرهنگی و تشویق کنندست. محتوا هم تولید میشه. رقابتی هم شکل میگیره. ولی خب برای موسیقی من هیچ خروجی نمی بینم. شما چه فایده ای میبینی برای چنین انجمنی ؟
ا
موسیقی یک هنر پر طرفداره تقریبا پر طرفدار ترین هنر...با این کار میشه آشنا شد با انواع کارهای خواننده ها و موزیسین ها و...
مثلا شما میتونی با آهنگ های خاصی آشنا بشی....شاید با اساتید موسیقی که نمیشناسیشون و نمیدونستی آشنا بشی و...

شقایق س.

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان - فرزانگان ناحیه یک
شهر
زابل - کرمان
سال فارغ التحصیلی
96
دانشگاه
فردوسي مشهد
رشته دانشگاه
مترجمي زبان فرانسه

اگه باشه بهتره زیر انجمن بشه به نظرم...(صرفا یک پیشنهاد :-")

• لایک
امتیازات: sayna

Admin2

لنگر انداخته
عضو کادر مدیریت
مدیر کل
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1389

باز میگفتین فیلم ، یک چیزی ! ولی موسیقی اینکه یک انجمن باشه که بچه ها بیان بگن ما ااز این آهنگ ها خوشمون اومده و این لینک دانلود و لیریکش چندان فایده ای نداره. یعنی چیزیه که میشه تو اینترنت هم پیداش کرد. چیز خاصی نیست.

Kinder

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید هاشمی نژاد ۱
شهر
مشهد
سال فارغ التحصیلی
94
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
مهندسی عمران/جامعه‌شناسی

اگر مثلاً انجمن قفسه ی کتاب یا آرشیو فیلم ها (که در دست احداثه!) وجود داره، برای ابراز علایق و این که "من این کتاب/فیلم رو دوست دارم" نیست، بلکه این نظر و نقد و بررسیه هر اثره که به موضوع ارزش میده و باعث میشه این انجمن ها بازده مثبت داشته باشن.

حالا این که مثلاً ما لینک دانلود و متن یک آهنگو بذاریم چه سودی داره؟ چطور میشه روش نظر داد؟

• شروع کننده موضوع

peihaghi

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه حلی 1
شهر
تهران
دانشگاه
امیر کبیر
رشته دانشگاه
مکانیک (ساخت تولید)

1. گذاشتن لینک آهنگ خوب واسه اینه که اگه کسی نشنیده بشنوه ! متنش هم خب واسه اینه که بدونه طرف آهنگ راجع به چیه .
2. فقط مسئله معرفی آهنگ نیست . معرفی ، نقد ، و صد البته در مورد کلیپش هست . (کلیپ خیلی آهنگها مفهومی بسیار غنی داره )
3. در نقد و توضیحات آهنگ خیلی توضیحات خوبی میتونه داده بشه که به افزایش اطلاعات هنری و موسیقایی فرد بیانجامه .
4. فقط باید از وجود موسیقی های زائد خصوصاً رپ و تعدادی از موسیقی های پاپ جلوگیری بشه .

settareh

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
تهران

یادم می‌یاد یک زمانی گذاشتن لینک دانلود آهنگ تو سایت ممنوع بود و سرش انجمن موسیقی رو یه پاکسازی اساسی کردن . هنوزم هست؟
بعدم این که خیلی‌ها هستن که هرچی گوش می‌دن مال همون خواننده‌های زائد (!) ه ٬ جوابی دارین به اونا بدین که آهای شماها موسیقی زائد گوش می‌دین نباید تاپیک داشته باشین؟ :-"

• لایک
امتیازات: N.M
  • شروع کننده موضوع

peihaghi

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه حلی 1
شهر
تهران
دانشگاه
امیر کبیر
رشته دانشگاه
مکانیک (ساخت تولید)

به نقل از ستـاره :
یادم می‌یاد یک زمانی گذاشتن لینک دانلود آهنگ تو سایت ممنوع بود و سرش انجمن موسیقی رو یه پاکسازی اساسی کردن . هنوزم هست؟
بعدم این که خیلی‌ها هستن که هرچی گوش می‌دن مال همون خواننده‌های زائد (!) ه ٬ جوابی دارین به اونا بدین که آهای شماها موسیقی زائد گوش می‌دین نباید تاپیک داشته باشین؟ :-"
موسیقی زائد یک تعریفی داره :
موسیقی که آهنگ سازیش و متنش ضعیف باشن .
مثلاً not afraid آهنگ زائد حساب نمیشه چون متن خیلی قوی ای داره .
ولی مثلاً آهنگای ساسی مانکن نه آهنگ سازی قوی دارن نه لیریک قوی .

همونطور که توی کتابخونه هر کسی نمیاد قفسه بزنه توی اینجا هم خوب هرکسی نباید قفسه بزنه !
قفسه های غیر قانونی هم خب حذف باید بشن ! خیلی ساده !

واقعاً لینک دانلود انقد بحث مهمی نیست انقدر بهش گیر میدین !
منظورم این بود که اطلاعات اولیه آهنگ رو میذارن و بعد نقد های خودشون و بررسی های تخصصی آهنگ (مثلاً چه سازی استفاده شده یا چه ترکیب های قشنگی توش هست )

settareh

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
تهران

منظورم از موسیقی زائد!! ٬ خواننده هایی بودن که بحث راجع‌بهشون ممکنه شر بشه تو سایت و قبلا هم یه دور شر شده :D

• شروع کننده موضوع

peihaghi

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه حلی 1
شهر
تهران
دانشگاه
امیر کبیر
رشته دانشگاه
مکانیک (ساخت تولید)

به نقل از ستـاره :
منظورم از موسیقی زائد!! ٬ خواننده هایی بودن که بحث راجع‌بهشون ممکنه شر بشه تو سایت و قبلا هم یه دور شر شده :D
این انجمن یه مدیر داره که اون مدیر مسئول جلوگیری از پست دادن راجع به خواننده های شر یا لا اقل آهنگ خواننده های شره .

N.M

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
فرزانگان یک
شهر
تهران
مدال المپیاد
طلای دوره ۲۷ المپیاد ادبی
دانشگاه
دانشگاه تهران
رشته دانشگاه
ادبیات فارسی

ببينين، مساله اينه كه نمي‌شه حد و مرز تعيين كرد. مرزِ زائد و غير زائدش كجاست؟ تو قفسه كتاب و آرشيو فيلم، درباره‌ي كتاب/فيلمِ كم ارزشيم اگه پست گذاشته بشه آسيبي به سايت نمي‌زنه ولي موسيقي اين طور نيست.
بعدم همين الان، تو تاپيكاي انجمن موسيقي توي "محفل متال بازا" و "بررسي موسيقي ملّي" و چن تا تاپيك مشابه، همين روندِ آهنگ معرفي كردن و بحث درباره‌ي يه آهنگ و نقدش هست ديگه.

نام مرکز سمپاد
شهید حقانی
شهر
بندرعــباس
سال فارغ التحصیلی
1392

واقعا فک میکنید قراره لینک دانلود بزاریم؟
شما از موسیقی فقط دانلود و گوش کردنشو میدونید...
معنای تک تک شعر ها میتونن باشه نحوه ساخت آهنگ نت های صدایی خواننده
سازها و...
که هیچ کدوم شر ساز نیست توی یک آهنگ قرار نیس فقط اسم خوانندش و ژانرش باشه ... بعدم موسیقی زائد اتفاقا مرز خوبیم داره مرز اینجاست که تحلیل کننده بتونه حداقل ۶-۷ خط تحلیل در مورد آهنگ بگه بدون مسائل سیاسی یا ضد ارزش.... خیلیا موسیقیایی گوش میدن که نمیتونن اینکارو کنن پس خودشون بیخیال میشن...

من هم میگم زیر مجموعه موسیقی باشه. و قوانینش کمی محکم خیلی عالیه

• شروع کننده موضوع

peihaghi

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه حلی 1
شهر
تهران
دانشگاه
امیر کبیر
رشته دانشگاه
مکانیک (ساخت تولید)

دقیقاً !

این هم یک آپشنیه که اگه کسی خودش اهل موسیقیه میتونه واسه آهنگ های معرفی شدش بذاره .
آپشنم اینه که مثلاً منی که گیتار میزنم بیام برای آهنگ x که توش گیتار داره تبلاچر در بیارم یا معرفی کنم.
البته اینی که طرف بیاد یه یه تبلاچر واسه آهنگش بذاره نباید دلیل بر به جا بودن و درست بودن آهنگش باشه .
مثلاً منم میتونم بیام واسه فلان آهنگ 6.8 افشین که مخصوص قره آکورد در بیارم ولی هیچ ارزشی نخواهد داشت و پست پاک میشه .

Mozartine

کاربر حرفه‌ای

به نقل از PeiHaghi :
همانطور که برای معرفی کتاب توسط کاربران انجمن قفسه کتاب مان درست شد ، انجمن کتابخانه ی موسیقی هم میتونه بسیار جالب باشه .
هر کسی یک تاپیک برای خودش میزند و در آن آهنگ هایی که به نظرش ارزشمند و زیبا آمده اند را مشخص میکنند .

کتاب تو این زمینه خب فرق داره با آهنگ. ممکنه جفتشون یه حس رو بدن ولی اونجوری که تو میشینی یه کتابو نقد میکنی و مثلا از سمبل هاش, ادبیاتش و اینا حرف میزنی یکی اینکه اونقد در مورد نفس آهنگ نمیشه نظر داد, میشه اومد عملکرد آهنگساز یا خواننده رو بررسی کرد و یا حالا بچه هایی که ساز میزنند در مورد گامشم یه حرفی بزنند.
یعنی یا خیلی تخصصی میشه نقدا یا صرفا میشه معرفی آهنگ و لینک.

و همون حرفی که ستاره زد, یکی اینکه همه تسلط ندارند روی موسیقی که بتونن آهنگ ارزشمند رو از آهنگ "زائد" تشخیص بدن, از طرف دیگه به کسی گیر نمیشه داد که این چه کوفتیه انتخاب کردی, چون جواب میده سلیقه هر کس محترمه و از این حرفا.

نام مرکز سمپاد
شهید حقانی
شهر
بندرعــباس
سال فارغ التحصیلی
1392

به نقل از •Silmarillion• :
کتاب تو این زمینه خب فرق داره با آهنگ. ممکنه جفتشون یه حس رو بدن ولی اونجوری که تو میشینی یه کتابو نقد میکنی و مثلا از سمبل هاش, ادبیاتش و اینا حرف میزنی یکی اینکه اونقد در مورد نفس آهنگ نمیشه نظر داد, میشه اومد عملکرد آهنگساز یا خواننده رو بررسی کرد و یا حالا بچه هایی که ساز میزنند در مورد گامشم یه حرفی بزنند.
یعنی یا خیلی تخصصی میشه نقدا یا صرفا میشه معرفی آهنگ و لینک.

و همون حرفی که ستاره زد, یکی اینکه همه تسلط ندارند روی موسیقی که بتونن آهنگ ارزشمند رو از آهنگ "زائد" تشخیص بدن, از طرف دیگه به کسی گیر نمیشه داد که این چه کوفتیه انتخاب کردی, چون جواب میده سلیقه هر کس محترمه و از این حرفا.
ا
فک میکنم من جواب شمارو دادم پست های قبلیو منو بخونین درست متوجه میشید که اون مشکل آهنگ زائد حل شدس..

Seti

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان 1 تهران.
شهر
تهران.
مدال المپیاد
مدال طلای دورۀ بیست و شش المپیاد ادبی.
دانشگاه
دانشگاه تهران
رشته دانشگاه
ادبیات فارسی/ادبیات فرانسه

خب چرا همین‌کار رو راجبِ یه آلبوم؛ یا راجب ِ باند ها انجام نمی‌دید؟ خیلی باند ها هستند که واقعاً ناشناخته‌ن تو همه ژانر ها ولی پیدا می‌شن آدمایی که گوش کنن به اون‌ها. این‌جوری کلی تر هم میشه.

و اینکه میشه قبل از تاپیک زدن، به آدما یه سری پیش‌نیاز ها ارائه داده بشه هم برای تشخیص ِ موسیقی ِ زائد و خوب، و هم برای نقد.

hermes

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان شهیداژه ای 1
شهر
اصفهان
سال فارغ التحصیلی
92
دانشگاه
صنعتى اصفهان
رشته دانشگاه
مكانيك

محمد رضا ، PeiHaghi ِ عزیز ! :D

میشه شما ضمن مشخص کردن یه چهارچوب و ساختار کلی از هر پست ِ هر قفسه ، یه پست رو به عنوان مثال ، اینجا برای بقیه بزنین؟
یه آهنگ رو!و تمام چیزایی که میخواستین تو قفستون باشه!

• شروع کننده موضوع

peihaghi

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه حلی 1
شهر
تهران
دانشگاه
امیر کبیر
رشته دانشگاه
مکانیک (ساخت تولید)

من برای آهنگ painkiller از گروه Judas priest یه پست میزنم .

THIS IS THE PAINKILLER​
موسیقی آهنگ painkiller شاید یکی از تهاجمی ترین آهنگ های این گروه و حتی شاید کل موسیقی متال باشد . آهنگ با اینتروی سرعتی و خشن درام شروع می شود ؛ بهترین شروع برای آلبوم سنگینی مانند Painkiller . این اینترو باعث می شود که کسانی که به آهنگ های اولیه جوداس پریست عادت داشتند زده بشوند اما کسانی که طالب هوی متال ناب هستند ، قطعاً شیفته ی این اینترو می شوند .
پس از سولوی درام گیتار های دوقلوی گیتاریست ها شروع به کار می کنند . ریف جالبی که هر دو گیتاریست میزنند کاملاً بی عیب و نقص ، حس Painkiller (مسکن) را می رسانند .
سپس ووکال پر قدرت با صدای زیر وارد می شود .
FASTER THAN A BULLET​
پس از ورس اول ، کوروس سرعتی و پرقدرت با ترکیب محکم ووکال و گیتار و درام ، شنونده را وادار به همخوانی می کند .
و ورس دوم بی وقفه شروع می شود .
پس از ورس دوم کوروس با جیغ خواننده تمام شده و نمایش گیتار های دوقلوی جوداس پریست شروع می شود .
در ادامه ی این آهنگ روندی شبیه به همین طی می شود ولی سولوهای سرعتی گیتار همچنان شنونده را به وجد می آورند .
از ویژگی های آهنگ این است که هیچ اهمیتی ندارد که بفهمید لیریک چیست یا ووکال چه می گوید . میتوانید صدای خواننده را یک ساز موسیقیایی حساب کنید .
به طور کلی آهنگ به گونه ای خواهد بود که یا شیفته ی آن می شوید یا از آن هیچ چیز درک نمیکنید . ولی اگر آن را درک کنید حس مسکن را به خوبی به شما منتقل خواهد کرد .

این پست خیلی جای کار داره ولی ساختار یک پست رو میرسونه .
همونطور که دیدید با یک بخش از کوروس متن رو شروع کردم .
درباره ی اینتروی آهنگ صحبت کردم و کمی هم درمورد حسی که آهنگ منتقل میکنه .
درباره ی سولو های گیتار هم توضیح دادم و حسی که هر بخش آهنگ باید منتقل کنه را هم گفتم .
حالا چندین برداشت از این متن دارم .
1. اصلاً راجع به متن لیریک صحبت نکردم که متوجه بشید لینک و لیریک فقط برای مطالعه ی بیشتر هستن و هیچ تأثیری روی قدرت متن ندارند .
2. همونطور که دیدید اصطلاح سخت هم اصلاً استفاده نکردم . ولی اگه واقعاً یک پست کامل باشه میتونم یک جا جداگانه تخصصی تر راجع به مطلب توضیح بدم و تبلچرش رو بذارم و لیریکش .

حالا بعداً بیشتر توضیح خواهم داد.

به نقل از سـ. :
خب چرا همین‌کار رو راجبِ یه آلبوم؛ یا راجب ِ باند ها انجام نمی‌دید؟ خیلی باند ها هستند که واقعاً ناشناخته‌ن تو همه ژانر ها ولی پیدا می‌شن آدمایی که گوش کنن به اون‌ها. این‌جوری کلی تر هم میشه.

و اینکه میشه قبل از تاپیک زدن، به آدما یه سری پیش‌نیاز ها ارائه داده بشه هم برای تشخیص ِ موسیقی ِ زائد و خوب، و هم برای نقد.

اتفاقاً این رو هم میخواستم بگم .

اصلاً مهم نیست که ما داریم خواننده معرفی میکنیم یا گروه یا آهنگ . مهم اینه که یه حرفی در مورد هر چیزی داشته باشیم . مثلاً من در مورد گروه x حرف به خصوصی ندارم و اون ها رو هم انقدر جالب نمبیبینم که حتی معرفی کنم .
ولی گروه y یک ویژگی خاصی دارن یا یک آهنگ قشنگی دارن یا یه نکته ی قابل مطرح کردن دارن . پس من راجع بهشون پست میدم .

بذارید یه جمع بندی کنم :
در انجمن مربوطه هر کسی میاد یک پست میزنه در مورد یک آهنگ .
این آهنگ باید چندین شرط داشته باشه .
1. از نظر موسیقیایی حرفی برای گفتن داشته باشه (این شرط کافیه . و خب یه مرزی براش میذاریم که در پست های قبل در موردش بحث شد )
2. از نظر متن حرفی برای گفتن داشته باشه (شرط کافی ولی باید توسط مدیر(ان) بررسی شه )
3. نکته ی قابل توجه داشته باشه (مثلاً در این آهنگ خواننده صداش رو به زیرترین حد ممکن میرسونه ، یا تلفیق متفاوتی توی آهنگ داشته باشه )

بعد این فرد میاد نکات موسیقیایی آهنگ رو میگه ( مثل زیبا شدن این بخش همنوازی ویولن و پیانو ) .
نظر خودش رو در مورد آهنگ میگه
احساسی که آهنگ منتقل میکنه
و از همه مهمتر آهنگ رو نقد میکنه . (منظورم از نقد گرفتن ایراد ها و یادآوری خوبی ها )

حالا هر کسی با توجه به نکته ای که توی آهنگ میبینه میتونه مطالب بیشتر هم توی پستش بذاره . مثلاً کلیپ آهنگ رو نقد کنه یا نتش رو بذاره و...

حالا هر مشکلی سوالی ایرادی دارین بپرسین

parnian.d

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزنگان1 بندرعبّاس
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
داروسازی

من به عنوان کسی که فکر میکنه موسیقی میتونه حتی از کتاب و فیلم هم مفید تر باشه، باز با این ایده مخالفم.

1.موسیقی یه چیز خیلی شخصیه. کتاب مفید رو میشه تعریف کرد اما موسیقی مفید رو نه. شاید موسیقی ای که من باهاش سیر و سلوک میکنم به نظر تو خیلی بی مزه باشه.
اما کتاب این جوری نیست.

2.خوندن یه کتاب به نسبت گوش دادن به موسیقی خیلی وقت میبره. پس خیلی لازمه که تو قبل از شروع خوندن کتاب، اون رو بشناسی.
اما موسیقی این جوری نیست. حتی اگه هیچی از آهنگ هم ندونی کل دانلود و شنیدنش به اندازه ی 5صفحه کتاب خوندن طول نمیکشه. من ترجیح میدم به جای این که برم یه عالمه نقد از یه آهنگ بخونم، خودم دانلودش کنم و ببینم چی به چیه!

3.اگه قراره موسیقی اصولی و پدر مادر دار رو معرفی کنیم، تعداد افرادی که این موسیقی رو میشناسن تو سایت زیاد نیستن. از اون گذشته، برای این کار تاپیکای خوبی تو انجمن موسیقی هست.

اصلاً مگه هدف انجمن موسیقی چیه؟ همین اطلاعاتت اگه بره تو یه تاپیک که بقیه هم بتونن بیان توش نظر بدن، خیلی مفید تر واقع میشه.

بالا