درک موقعیت در فضا

Madmazel Fairy Tale

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانـ/̵͇̿̿/'̿'̿̿̿ ̿ ̿̿ ½
شهر
Minsk
دانشگاه
BSMU
رشته دانشگاه
پزشکی
پاسخ : حس عمقی؟!

به نقل از یلدا-ق :
+نمیدونم به نوروساینس مربوطه یا نه ولی این سواله بدجوری منو درگیر کرده: اگه مارو مغزمون کنترل میکنه پس چی مغز مارو کنترل میکنه؟ :-?
ینی مغزخودش خودشو کنترل میکنه؟ :-?

فک میکنم سوالت رو یکم عامیانه تر میشه اینجوری گفت : اگه مغز به ما میگه فلان کارو بکن ، پس کی به مغز میگه به ما بگه فلان کارو بکنیم ؟! خب برای اینکه به جواب برسی باید درکتو از حیات و اینا یکم تغییر بدی ! یعنی صرفاً دلیل نمیشه همه ی این "بکن ، نکن" ها انسانی و دستوری باشه . صرفاً یه سری فعل و انفعالات فیزیکی و شیمیاییه . باید از سطح حیات انسان یکم درون تر و با جزئیات تر ببینی برسی به سلول و مولکول ، چون هر سلول اتفاقایی درونش میوفته که برای حیات اونو سازگار میکنه ( اکثراً تو طول تکامل و به روش " اگه آدم نباشی ، میمیری ! " این اتفاق افتاده ) حالا اگه مجموعه این سلول ها که خودشون هر کدوم کارای متفاوت میکنن با هم کار کنن میتونن یه اندام ، یه دستگاه و یه موجود زنده رو طوری تو محیط قرار بدن و جوری حرکاتش رو بسازن که با محیط تطبیق پیدا کنه . یعنی در واقع بهش میگن -> این کارو بکن ! الان باید این کارو بکنی ! اینه که به نفعته !

به نقل از نسترنّگار :
همه این مثال ها برمیگردن به کنترل اعضای بدن توسط مغز؛ اینکه مغز بدونه الان دست من کجاست تا بتونه بدون برقرار کردن رابطه چشمی تصمیمات لازم رو بگیره
به نظرتون یک اندام خاص توی مغز هست که این کار رو میکنه؟ اصلاً به مغز ربطی داره؟

کلاً در همه حال یه سری پیامای عصبی همیشه از طرف همه ی اعصای بدن به مغز ارسال میشه ( مثلاً هر ماهیچه های که تو دستت منقبض میشه یه پیام رو ارسال میکنه به مغز ) بعد مغز اینارو تحلیل میکنه و یه تصویری برای خودش از وضعیت بدن ما میسازه . بعدش هم اینکه مغز قدرت تحلیل داره ، اگه تحلیل کنه پس پیشبینی هم میتونه بکنه . مثن اگه فلان کارو بکنه فلان اتفاق میوفته . فک میکنم به همین دلیله که نحوه عمل اون موردایی که گفتی برای ما آسونه و برای مغز طبیعی . یجورایی با این کار مغز روش آزمون و خطا به حداقل میرسه :-?

• شروع کننده موضوع

نسترنگار

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان ۱ تهران
رشته دانشگاه
پزشکی بهشتی
پاسخ : حس عمقی؟!

با حس جدید به نام حس عمقی[nb]proprioception[/nb] آشنا شین! :D

حواس ۵ گانه مسئول رفتار های ما با دنیای بیرون هستن. به جز اونا چند تا حس دیگه (بین ۷ تا ۱۹ اگر اشتباه نکنم) هم داریم که کار های داخلی بدن رو انجام میدن.
یک حس مهم، حس عمقی یا حس موقعیته[nb]position sense[/nb] همون طور که گفتم این حس انقدر مهمّه که خیلی وقت‌ها اصلاً وجودش رو احساس نمیکنیم ولی به ما اجازه میده کار های پیچیده‌‌ای مثل رانندگی رو انجام بدیم.

حس عمقی به آدم اجازه میده که اعضای بدنش رو بدون احتیاج به نگاه مستقیم کنترل کنه. این حس مربوط به یک اندام خاص یا مغز به تنهایی نیست بلکه توسط همه دستگاه عصبی کنترل میشه. توی هر ماهیچه و مفصلی مقدار انقباض و انبساط اندازه گیری و به مخچه فرستاده میشه و بعد از اون مخچه حساب میکنه که هر کدوم از اندازم ها توی اون لحظه کجا باید باشن. سیستم خیلی دقیق نیست و برای کار هایی که دقّت بیشتری لازم دارن از چشم ها کمک گرفته میشه

این حس هم میتونه در اثر تمرین قوی‌تر بشه یا به خاطر بیماری یا استفاده نادرست دچار مشکل بشه. پیانیست های حرفه‌ای میتونن قطعه‌های پیچیده موسیقی رو با چشم بسته بزنن چون حس موقعیت انگشت‌هاشون رو به اندازه کافی تقویت کردن. (البته به جز قسمتی که برمیگرده به بلد بودن اون قطعه چون اگر همون پیانیست بخواد قطعه‌ای که تا حالا ندیده رو بزنه باید به دستاش نگاه کنه تا مهارت کافی پیدا کنه)

اردلان

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید هاشمی نژاد2
شهر
مشهد
مدال المپیاد
زیادن حال ندارم بگم
دانشگاه
عباسقلی خان
رشته دانشگاه
نرفتم ک هنوز
پاسخ : حس عمقی

ب نظر من یکی از مهمترین عواملی ک این حس دپند آن داره تمرین و نلاشه
همین پیانیستا با تمرین و تلاش بسیار میتونن به اینجا برسن و تایپست ها هم همینجور
ولی ی سوال

تایپیستا هر متنی رو بذاری جلوشون سری برات تایپ میکنن بدون اینکه ب مشکلی بخورن یا تو مفهومش گیر کنن
اما چرا مثلا پیانیستا وا3 قطعه های جدید با مشکل برمیخورن یا چرا مثلا ی نفری ک تو ی کاری حرفه ایه بعد ی چیز جدیدی ب تورش میخوره تا میاد اونو امتحان کنه میبینه ک ی چیزیش کمه و مشکل داره
همین پیانیستا اگه کسی ک وارده ی قطعه بنویسه پیانیستا میزنن و مسکلی هم ندارن اما اگه ی غیر حرفه ای بنویسه متوجه ایرادش میشن
تفاوت بین این پیانیستا با تایپیستا؟ :-?

• شروع کننده موضوع

نسترنگار

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان ۱ تهران
رشته دانشگاه
پزشکی بهشتی

فکر میکنم به خاطر این باشه که تنوع پیانو خیلی بیشتره. مثلاً کسی که فارسی تایپ میکنه با بیشتر کلمه ها آشنایی داره و خیلی کم پیش میاد که یه کلمه‌ای رو آشنا نباشه ولی ممکنه که یک قطعه موسیقی رو تا حالا ندیده باشه :-?.

Madmazel Fairy Tale

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهر
Minsk
دانشگاه
BSMU
رشته دانشگاه
پزشکی

هنوزم فک میکنم این حس عمقی ( که چقد عجیب شبیه به پست من بود توضیحش :-ذوق‌) ارتباط تنگاتنگی با حافظه داره . یعنی اگه بخواد واقعاً "عمل" کنه به یه تصویری از محیط بیرون احتیاج داره . اینو تو توضیحش ندیدم .. ولی فک نمیکنم بی تاثیر باشه .

اردلان

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید هاشمی نژاد2
شهر
مشهد
مدال المپیاد
زیادن حال ندارم بگم
دانشگاه
عباسقلی خان
رشته دانشگاه
نرفتم ک هنوز

به نقل از نسترنّگار :
فکر میکنم به خاطر این باشه که تنوع پیانو خیلی بیشتره. مثلاً کسی که فارسی تایپ میکنه با بیشتر کلمه ها آشنایی داره و خیلی کم پیش میاد که یه کلمه‌ای رو آشنا نباشه ولی ممکنه که یک قطعه موسیقی رو تا حالا ندیده باشه :-?.
من میگم نه
ی امار از مرحوم دکتر حسابی بودش ک با حروف الفبای ایرانی میشه 22میلیون کلمه ی با معنی ساختش
حالا هم تعداد حروف و دکمه ها وا3 تایپیستا ثابه و هم تعداد نت ها و کلید ها وا3 پیانیست ها
پس این موضوع رد میشه
ب نظر من کار جدی تر از این حرفاست

به نقل از Madmazel Fairy Tale :
هنوزم فک میکنم این حس عمقی ( که چقد عجیب شبیه به پست من بود توضیحش :-ذوق‌) ارتباط تنگاتنگی با حافظه داره . یعنی اگه بخواد واقعاً "عمل" کنه به یه تصویری از محیط بیرون احتیاج داره . اینو تو توضیحش ندیدم .. ولی فک نمیکنم بی تاثیر باشه .
سلام
بازم نه
(عجب مثال پرکاربدیه این پیانیسته)
مثلا همین پیانیستا و تایپیستا
شما اگه با ی تایپیست حرفه ای حرف بزنی و ب حرفاش دقت کنی میفهمی ک چیزی از اون بار اصلیه متنایی ک تایپ کرده بهره نبرده و فقط در حد ی سری اطلاعات سطحی نوشته بوده
حالا ی پیانیست (حرفه ای هم نبود،نبود)ک ی مدتی کار کرده
بد ی قطعه میزاری جلوش و اونم شرو ب نواختن میکنه خیلی هم قشنگ میره تو حس و اون بار معنوی رو ک قطعه داره رو قشنگ حسش میکنه
هم اون پیانیست داره از حافظه استفاده میکنه و هم این پیانیست
هم اون تایپیست داره عمل میکنه و هم این پیانیست ولی میبینی ک تفاوت از کجا تا کجاست
صرفا همین ی فاکتور حافظه=نه
ولی آره قبول دارم ک بی تاثیر هم نیستش
کار از ی جایی آب میخوره ک میره تو اون تاپیک ضمیر ناخودآگاه

حالا ی سوال
چرا اون تایپیست ک داره عمل میکنه و از حافظشم استفاده میکنه و هم عملا با اون تصویر از محیط خارجی کارشو ادامه میده وقتی متنشو تایپ میکنه نمیره تو بهرش؟
ولی این پیانیست هم ک داره عمل میکنه،از حافظش استفاده مکنه و عملا و دقیقا با تصویر خارجیش ادامه میده آنچنان میره تو بره کارش ک از خود بیخود میشه؟
چ چیزی باعث میشه ک این حس عمقی تو این افراد فرق کنه؟
عملا کار و سبک و ثیاقشون هم تو ی زمینست تقریبا
؟؟؟؟

پست متوالی ترکیب شد.

Madmazel Fairy Tale

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهر
Minsk
دانشگاه
BSMU
رشته دانشگاه
پزشکی

به نقل از اردلان :
من میگم نه
ی امار از مرحوم دکتر حسابی بودش ک با حروف الفبای ایرانی میشه 22میلیون کلمه ی با معنی ساختش
حالا هم تعداد حروف و دکمه ها وا3 تایپیستا ثابه و هم تعداد نت ها و کلید ها وا3 پیانیست ها
پس این موضوع رد میشه
ب نظر من کار جدی تر از این حرفاست
سلام
بازم نه
(عجب مثال پرکاربدیه این پیانیسته)
مثلا همین پیانیستا و تایپیستا
شما اگه با ی تایپیست حرفه ای حرف بزنی و ب حرفاش دقت کنی میفهمی ک چیزی از اون بار اصلیه متنایی ک تایپ کرده بهره نبرده و فقط در حد ی سری اطلاعات سطحی نوشته بوده
حالا ی پیانیست (حرفه ای هم نبود،نبود)ک ی مدتی کار کرده
بد ی قطعه میزاری جلوش و اونم شرو ب نواختن میکنه خیلی هم قشنگ میره تو حس و اون بار معنوی رو ک قطعه داره رو قشنگ حسش میکنه
هم اون پیانیست داره از حافظه استفاده میکنه و هم این پیانیست
هم اون تایپیست داره عمل میکنه و هم این پیانیست ولی میبینی ک تفاوت از کجا تا کجاست
صرفا همین ی فاکتور حافظه=نه
ولی آره قبول دارم ک بی تاثیر هم نیستش
کار از ی جایی آب میخوره ک میره تو اون تاپیک ضمیر ناخودآگاه

حالا ی سوال
چرا اون تایپیست ک داره عمل میکنه و از حافظشم استفاده میکنه و هم عملا با اون تصویر از محیط خارجی کارشو ادامه میده وقتی متنشو تایپ میکنه نمیره تو بهرش؟
ولی این پیانیست هم ک داره عمل میکنه،از حافظش استفاده مکنه و عملا و دقیقا با تصویر خارجیش ادامه میده آنچنان میره تو بره کارش ک از خود بیخود میشه؟
چ چیزی باعث میشه ک این حس عمقی تو این افراد فرق کنه؟
عملا کار و سبک و ثیاقشون هم تو ی زمینست تقریبا
؟؟؟؟

پست متوالی ترکیب شد.

من واقعاً ربط حرفتو با حرفم نمیفهمم ! :-? من اصلاً منظورم از "حافظه" ، "حفظ کردن" نبود‌ ! حس عمقی تو این افراد فرقی نمیکنه و پایه ش یکیه . حالا کاربرد متفاوتی داره .

• شروع کننده موضوع

نسترنگار

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان ۱ تهران
رشته دانشگاه
پزشکی بهشتی

منظور از توی بهر کار رفتن چیه؟ من این مورد رو می‌دونم که اگر کسی می‌خواد تایپش تند بشه باید وقتی داره تایپ می‌کنه به اون چیزی که داره تایپ می‌کنه فکر کنه؛ ولی دلیل اینکه توی عمقش نمی‌ره اینه که احتیاجی نداره، یعنی دلیلی نداره مغز روی اون موضوع تمرکز کنه

× باید دید از اون ۲۲ میلیون چه قدرشون استفاده می‌شن مثلاً اگر انگلیسی رو در نظر بگیریم، هر فرد انگلیسی به طور متوسط فقط از ۵.۰۰۰ کلمه استفاده می‌کنه (فارسی رو نمی‌دونم!) در حالی که انگلیسی بیشترین تعداد کلمات در جهان رو داره.

...roze...

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1
شهر
مشهد
پاسخ : درک موقعیت در فضا

فکر کنم اونا یک تصویر ذهنی از کاری که می خوان بکنن دارن و کم کم این تصویر اونقدر قوی می شه که دیگه بدون دیدن و نگاه کردن کاراشون رو می کنن :D

بالا