• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

بررسی مکاتب فلسفی - نهیلیسم

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع shekoofeh
  • تاریخ شروع تاریخ شروع

کدام مکتب یا گروه را برای بررسی و تحلیل انتخاب می کنید ؟

• پراگماتیسم

رای‌ها: 4 9.8%
  • سوفسطائیان

رای‌ها: 6 14.6%
  • ماتریالیسم ( ماده گرایی )

رای‌ها: 11 26.8%
  • نهیلیسم

رای‌ها: 20 48.8%

• رای‌دهندگان
    41
پاسخ : بررسی مکاتب فلسفی - نهیلیسم

خوب الان میخوای بگی نوشته خود کامو نیست؟؟؟؟

وقتی یک نویسنده میخواد فکر خواننده ی کتابو با فکر خودش یکسو کنه جمع به کار میبره .... کتاب بیگانه داستانه اما فلسفه پوچی نظریه هاشه پس باید طوری بنویسه که به خواننده مفاهیمش القا بشه...

منظورم هیچکدوم از این ها نبود ! :|
مکتبی رو که کامو خواسته در موردش بنویسه بیشترین اهمیت رو برای فرد قائله یعنی من مهمه نه ما . درست همون چیزی که رعایت نکرده .
سه حالت ممکنه : 1- تصور ما درباره ی نهیلیسم اشتباهه 2- نهیلیسم هرگز نمی تونه به صورت عملی به زندگی وارد بشه و فقط می تونه به صورت انتزاعی باقی بمونه چون با سرشت ما انسان ها سازگاری نداره 3- بزرگان و سردمداران این مکتب هم نتونستن اون رو برای خودشون نهادینه کنن. حداقل کامو که نتونسته .
مخاطب قرار دادن هم می تونه قابل قبول باشه اما " ما " چیزیه که من توقع نداشتم برای انتقال مفاهیم ازش استفاده بشه . ( منظورم اینه که به عنوان بخشی از دستور زبان برای شرح وقایع میشه ازش استفاده کرد اما مفاهیم فرق می کنن . )

به تعریف دیگه پوچ گرایی یعنی هر چیز بی معنا و دور از عقل!پوچ گرایی دقیقا مقابل واقع گرایی قرار میگیره!پوچ گرا سعی میکنه با نشون دادن پوچی موقعیتهای روزمره زندگی حقیقی تری رو برای خودش پیدا کنه!
پوچ گرایی میتونه دارای جنبه هایی از فراواقعگرایی یا سورئالیسم هم باشه!چون سعی در نشون دادن پوچی موضوع های روزمره و عادی داره!

به نقل از SPARK :
فقط من یه سوال همیشه تو ذهنم مونده : چرا همه ی نهلیستها خودکشی نمیکنن؟ اگه واقعا همه چیز رو پوچ و بیهوده میبینن دیگه چه دلیلی دارن زنده بمونن؟

در همه ی انسان های نیاز به بقا وجود داره حتی اگه آگاهانه انکار باشه فکر می کنیم یه بخشیش به این برگرده

• لایک
امتیازات: scare

به نقل از ساقي :
با توجه به مطالبی که گفته شد میشه این طور برداشت کرد ؟!
نهیلیسم برای این به وجود اومده که هر کس خودش از صفر شروع کنه و هر چی رو که جامعه و محیط بهش تحمیل می کنه کنار بذاره و خودش به دنبال ارزش ها بگرده و ماهیت حقیقت رو جستجو کنه . حقیقتی که حتی ممکنه وجود نداشته باشه و این خود شخصه که باید بهش پی ببره . برای همین هم از پوچی شروع می شه .همه چیز باید بی ارزش بشه تا بشه به دنبال ارزش های جدید گشت .
این تنها توضیحی بود که من برای خودم پیدا کردم که بتونه حضور اسم عده ی زیادی از کسانی که از بزرگان این مکتب به حساب میان رو در لیست بزرگان اگزیستانسیالیسم توجیه کنه .
( هر چند که تقریبا هیچ کدوم قبول نداشتن ! )

دوستان حیفه این تاپیک بخوابه ها ... :-"
شدیدا بات موافقم

خب اولا تشکر می کنم از تمامی کسانی که شرکت کردن!
این تاپیک از قسمت مهم ها برداشته میشه ولی کارشو ادامه میده و جاشو به مکتب بعدی میده! امیدوارم ادامه پیدا کنه و بیشتر بشه علاقه ی شما و میزان فعالیت شما نیز! :)

بحث رو کامل دنبال نکردم فک کنم دیر رسیدم .فقط لازم دونستم ک بپرسم چرا نیچه ک بنیانگزار مکتب پست مدرنه دائما به طرزی مرتجعانه و افراطی،یونان باستان رو به نوعی یه آرمانشهر معرفی میکنه؟
یه سوال دیگه ک به موضوع ربط بیشتری داره:

روی آوردن یونان باستان به هنر واقعا دلیلش چیه؟این یه نوع فرار از اصل حقیقتی ک بهش رسیده بودن یعنی پوچی جهان،نیست؟

Back
بالا