پاسخ : چرا سرعت نور حداکثر سرعت انتقال اطلاعات است؟
از نظر میزان تاخیر که به سرعت انتقال اطلاعات(زمانی که طول میکشه یه کوچکترین واحد داده از مبدا به مقصد بره تو شبکه این به پینگ معروفه)بستگی داره آره ولی از نظر حجم اطلاعات مبادله شده(که این نوع سرعت رو با میزان داده رد و بدل شده در واحد زمان اندازه گیری میکنند) اصلا نمیشه با نور این رو مقایسه کرد(یعنی اینا دو تا بحث جدا از همه)
مثلا من فرض میکنم از یه سیم n بایت در ثانیه اطلاعات رد میشه میتونم یه سیم دیگه بزارم انتقال دیتا رو به 2n بایت تغییر بدم ولی نمیتونم سرعت دیتا رد و بدل شده رو از سرعت نور کمترش کنم(اما میشه با کوتاه کردن فاصله بین مبدا و مقصد تاخیر رو کم کرد)
منظورم همین بود.ولی فکر نمیکردم تجربی باشه آخه انیشتین وقتی میخواست از کوانتوم ایراد بگیره درباره ی (اون قسمت که وقتی این ذره رو نگاه مکنی بلافاصله اون یکی هم خاصیت مشخصی پیدا میکنه)از این(سرعت نور حداکثر سرعت انتقال اطلاعات است) استفاده کرد.برا همین فکر میکردم دلیل منطقی وجود داره.
خب با توجه به اینکه سرعت انتقال نور بیشترین سرعت موجوده (شاید فعلا ) واسه همین میان به اطلاعاتی که توسط نور انتقال داده میشه هم میگن بیشترین سرعت انتقال فک نمیکنم این رو بشه اثبات خاصی براش در نظر گرفت
چون اطلاعات و نور جدا از هم که نیستن مثلا بیان اطلاعات رو بذارن پشت نور بگن تا فلان جا ببر
میان از طریق همون نور و تغییراتی که میتونن توی خاصیتاش بدن اطلاعات رو انتقال میدن
من از این بیشتر نمیدونم واسه همین نمیتونم اظهار نظری بکنم
خیییلی باحاله پ با این نظریه میشه گفت سرعتی بالا تر از نور نیست اما سرعتی بالا تر از انتقال اطلاعات نوری هست
ولی خب نمیشه به صورت عملی استفاده کرد و فقط تئوریه واسه همینه که شاید بازم میشه گفت که انتقال نوری بیشترین سرعت رو داره چون عملیه
نه خوب شاید به چشم نیاد ولی اگر از دید مولکولی نگاه کنی حل میشه.شما وقتی یه مولکول رو می بری اون ور نیروی بین مولکولی که فکر کنم همون الکترو مغناطیس است(شیمیم خوب نیست) تغییر میکنه که با سرعت نور مولکول بعدی متوجه این موضوع میشه پس باز هم تاخیر وجود داره.البته باز هم بگم حدس میزنم و شیمیم خوب نیست.
همونطور که گفتین سرعتی بالاتر از نور نیست ولی به این نکته توجه کنید که منظور از این جمله سرعت نور در خلا و یا-با تقریب خوبی- هوا بوده...
این نکته مهمه. پس اگه اطلاعات توسط آنتن های مخابراتی، مخابره بشه سریعتر از اینه که با فیبر نوری منتقل بشه.
البته به صورت تجربی هم مشاهده شده که فیبرنوری 33درصد دیرتر از آنتن ها انتقال اطلاعات میکنه که درصد قابل توجهی هم هست.