به نقل از Cheetah :ی سوال
اگه این آدم -خودمون!- بریم مثلا رو یه سیاره ای که طول روز توش میفرقه ...
چی به سر این ساعت بدن میاد؟
درودبه نقل از Lorca :ماجرای ساعت بدن، با اینکه خودتون رو عادت بدین به اینکه یک ساعت مشخص از خواب بیدار بشین یکی نیست؛ اولی کار یک سری پروتئین هست به نام Circadian Clock Proteins که با همکاری با رسپتورهای نوری و همچنین با بالا و پایین شدن rate تخریب، ساعت بدن رو مشخص می کنن... این مقاله رو بخونین : http://www.rcsb.org/pdb/education_discussion/molecule_of_the_month/download/CircadianClockProteins.pdf
پدیده ی دومی با همکاری حافظه هست.
این پست فکر کنم جوابی باشه برای شمابه نقل از s.l.v.n :اولا که ساعت بدنی یک سیر کادینه ( سیرکادین: یکپدیده که هر 24 ساعت تکرار میشه)این پدیده خیلی مهمه و برای تنظیم خواب و بیداری بسیار مهم است و توسط قسمتی از مغز ( بالای کیاسمای بینایی) کنترل میشود این پدیده توسط نوری که به چشم میرسد تنظیم میشود
مثلا یک موش رو در محیطی که اصلا نور نبود گذاشتند بعد خواب و بیداریش منظم نبود
و اگه میزان نور درست نباشد یعنی مثلا اگر شما الان از ایران بری آمریکا یک بیماری میگری به نام بیماری جت
که باعث میشه طرف بی حال بشه فکر کنم رو اشتها هم تاثیر میزاره و....
بله من اینو اضافه کنم که ماله اکثر افراد از چند دقیقه کمتر از 24 ساعت تا چند دقیقه بیشتر از 24 ساعت هست. افرادی که سیرکادینشون بیشتره به جغد معروفن. چون از 24 ساعت بیشتره هر شب چند دقیقه دیرتر می خوابن و صبا به تبعش دیرتر بیدار می شن و این چرخه تکرار می شه. آدمایی که معمولا تا 6 صب تو پارتین احتمالن از این دسته ان. افرادی که سیرکادینشون کمتره شبا زودتر می خوابن و صبا به تبعش زودتر بیدار می شن و کلن آدمای سحر خیزین(اسم پرندش یادم نیست پرستو؟). اصولن با هورمون ملاتونین که به هورمون تاریکی معروفه کار می کنه. یعنی ترشح که می شه آدم خوابش می بره. تا اونجا که می دونم سیرکادین و زمانش ژنتیکیه. به نظرم خیلی خنده داره و ظلمه که اکثر شرکتا راس 8:00 کارو شروع می کنن با توجه به اینکه بعضی ها سحر خیزن و بعضی ها سحر نخیزن. یه مساله دیگه هم هست مقدار ساعت خوابه که اونم ژنتیکیه(البته خوب دوروی یه سکه ان دیگه). مثلا تا اونجا که یادم می یاد انشتین 11 ساعت می خوابیده و ناپولئون 4 ساعت.به نقل از s.l.v.n :اولا که ساعت بدنی یک سیر کادینه ( سیرکادین: یکپدیده که هر 24 ساعت تکرار میشه)این پدیده خیلی مهمه و برای تنظیم خواب و بیداری بسیار مهم است و توسط قسمتی از مغز ( بالای کیاسمای بینایی) کنترل میشود این پدیده توسط نوری که به چشم میرسد تنظیم میشود
مثلا یک موش رو در محیطی که اصلا نور نبود گذاشتند بعد خواب و بیداریش منظم نبود
و اگه میزان نور درست نباشد یعنی مثلا اگر شما الان از ایران بری آمریکا یک بیماری میگری به نام بیماری جت
که باعث میشه طرف بی حال بشه فکر کنم رو اشتها هم تاثیر میزاره و....
4 ساعت؟ فک کنم 4 دقیقه باشه ها.4ساعت تفاوت داشته باشه 60 درصد بيشتر از بقيه افراد سيگار ميکشن
تا اونجا که می دونم مقدار ساعتو نمی شه تغییر داد ولی می تونه تو طول روز بچرخه. مثلا سوپورا یا شب کارا یا کسایی که مهاجرت می کنن. اینا همون مثلا 8 ساعت خواب و 16 ساعت بیداری رو دارن ولی ساعت خواب مثلا از 12 شب تا 8 صب نیست و می تونه تغییر کنه.ولی یه معلم زیست میگفت ساعت بدن چیزی نیس که مث حساسیت به سرما بشه عوضش کرد ...
یعنی اونا که تو نروژ زندگی می کنن خوابشون منظم نیست؟ یا مثلا شب کارا؟ فک کنم نور تاثیر داره ولی تنها عامل نیست.مثلا یک موش رو در محیطی که اصلا نور نبود گذاشتند بعد خواب و بیداریش منظم نبود