ارتباط!

• شروع کننده موضوع

no one

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
اورمیه
دانشگاه
علوم پزشکی تبریز
رشته دانشگاه
پزشکی
یکی از بزرگ ترین ویژگی های انسان برقراری ارتباط بین هم نوعان خودش و نوع های دیگه هستش!
وقتی تو یه جامعه نگاه می کنیم می بینیم کسایی هستن که این ارتباط رو خیلی خوب برقرار می کنن! ولی بعضی ها نمی تونن!
این تونستن و نتوستن ریشه در چی داره؟
کسایی که خوب ارتباط بر قرار می کنن چه ویژگی هایی دارن؟
و کسایی که نمی تونن مشکلاتی دارن؟ یا اصلا مشکلی دارن؟
چی کار کنیم کسایی که نمی تونن به خوبی ارتباط، بتونن ارتباط خوبی برقرار کنن!؟
.
.

mysterious queen

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان٣
شهر
مش‍‌هد
پاسخ : ارتباط!

به نقل از no one :
.
.
در اعتماد به نفس افراد می تونه ریشه داشته باشه، در ویژگی های خانواده ای که توش بزرگ شده، همین طور بعضی وقت ها خود فرد راغب به ایجاد ارتباط هست اما دیگران دوست ندارند با اون رابطه داشته باشن، به دلیل اخلاقش و اینا...
باید خودش اعتماد به نفسش رو تقویت کنه، یا سعی در بهتر کردن اخلاقش داشته باشه..
البته این بخش کوچکی از دلایل هست.

• شروع کننده موضوع

no one

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
اورمیه
دانشگاه
علوم پزشکی تبریز
رشته دانشگاه
پزشکی

به نقل از mysterious queen :
در اعتماد به نفس افراد می تونه ریشه داشته باشه، در ویژگی های خانواده ای که توش بزرگ شده، همین طور بعضی وقت ها خود فرد راغب به ایجاد ارتباط هست اما دیگران دوست ندارند با اون رابطه داشته باشن، به دلیل اخلاقش و اینا...
باید خودش اعتماد به نفسش رو تقویت کنه، یا سعی در بهتر کردن اخلاقش داشته باشه..
البته این بخش کوچکی از دلایل هست.

مثلا چه ویژگی هایی در خانواده؟

روژین د.

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1 تهران
شهر
تهران
دانشگاه
علوم پزشکی تهران
رشته دانشگاه
پزشکی

من خیلی مشکلی ندارم تو ارتباط برقرار کردن.
فقط گاهی با ارتباط برقرار کردن با هم سن و سالای خودم (که سمپادی نباشن البته) به مشکل بر می‌خورم. واقعاً خیلی وقتا هم دیگه رو درک نمی‌کنیم. به خاطر اینکه هیچ وجه اشتراکی هم نداریم که راجعبش صحبت کنیم. :-?? یعنی نمی‌دونم، شاید ارتباطمون به بیشتر از چند جمله نکشه.

بعد جدا از بحث شرایط و اینا، فکر کنم یک مقدارش ذاتی باشه. خب بعضیا همیشه ترجیح میدن تنها باشن. :-? یعنی دنبال ارتباط برقرار کردن نیستن کلاً.

ariadne

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان چهار
شهر
تهـــــران .

بنظرم به ویژگی های خود افراد برمیگرده (که مسلمه !) ، که مثلا برونگرا ـن ، یا درونگرا .
برونگرا ها خب در برقراری ارتباط قوی تر از درونگرا ها عمل می کنن .

mysterious queen

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان٣
شهر
مش‍‌هد

به نقل از no one :
مثلا چه ویژگی هایی در خانواده؟
به عنوان مثال فرد در یک خانواده ای بزرگ شده باشه که زیاد اهل روابط اجتماعی نباشن...
یا بعضی وقتا که خانواده ها یه عقاید خیلی سنتی دارند که مثلا بچه هاشون(به ویژه دخترا) نمی ذارن ارتباطات خاصی داشته باشن، فرد در آینده ی زندگی و ارتباطاتش دچار مشکل خواهد شد..

babak_eb

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید اژه ای ۱
شهر
اصفهان
سال فارغ التحصیلی
91
رشته دانشگاه
روانشناسی
اینستاگرام

به نقل از no one :
یکی از بزرگ ترین ویژگی های انسان برقراری ارتباط بین هم نوعان خودش و نوع های دیگه هستش!
وقتی تو یه جامعه نگاه می کنیم می بینیم کسایی هستن که این ارتباط رو خیلی خوب برقرار می کنن! ولی بعضی ها نمی تونن!
.
.

ارتباط فقط ویژگیه انسان نیست .
میشه گفت تمام جانوران و یا حتی جانداران با هم ارتباط برقرار میکنن ولی این فرآیند در انسان پیچیده تر و پیشرفته تر شده ,
تا جایی که ما میتونیم راجع به اون بحث کنیم !!!!! :-?
خب ,
ما دو نوع ارتباط داریم :
1 - کلامی
2 - غیر کلامی

ارتباط کلامی شامل حرف هایی میشه که ما زدیم
ما به کمک زبان , لبها ,حنجره , ششها , دندانها و ... ارتباط کلامی ایجاد میکنیم .

ارتباط غیر کلامی شامل تمامی حرکات هایی میشه که ما انجام میدیم
مانند : سرعت گفتار , تکیه و مکث روی کلمات , بلندی صدا , ژست و حرکات بدن , حالت های چهره , کیفیت نگاه و ...

تقریبآ میشه گفت که همه ی آدما با اون دومی مشکل دارن
خیلی وقتا ما میدونیم که چی میخوایم بگیم , ولی نمیدونیم که چجوری بگیم ؟؟؟

حرف زدن و یا بهتر بگم "خوب حرف زدن" یه ویژگی محسوب میشه
که مثل خیلی دیگه از ویژگی ها ,
هم جنبه ی ارثی و مادر زادی داره (البته من پنج سال اول زندگی رو که بسیار هم اهمیت داره را جزو این قسمت حساب میکنم . چون خود فرد در این دوران , نقش تعیین کننده نداره)
و هم نیاز به تمرین .

...

ninja

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
شهرکرد
دانشگاه
اصفهان
رشته دانشگاه
پزشکی

به نظر من به تفکرات و انتظارات از طرف مقابل بستگی داره ...
این که میخوای چجوری جواب بده ... در چه حد صمیمیت برقرار کنه ... یا اصلا هدفش چی باشه. ...
و چیزی هم که هست ملاک هات از طرف مقابل مثلا به پولش اهمیت بدی به اخلاقش یا ...

Bahar.no

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 4
شهر
طهران

به نقل از no one :
.
.
به خانواده ای که توش بزرگ شده بستگی داره.... :>
البته این دلیل عمده اش هست اما دلایل دیگه کمرنگ تر از این هستن...
خانواده اگه با رفتارهای خودش با فرزند دقت داشته باشه که بهش اعتماد بنفس بده... باعث میشه روابط اجتماعی اون فرد در آینده بهتر و بهتر باشه...
و اینکه طوری با بچه رفتار کنن که اجازه ی حرف زدن و نظر دادن رو داشته باشه...

ایناز محمودی

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان محقق
شهر
اردبیل
دانشگاه
هرجا خدا بخواد
رشته دانشگاه
داروسازی یا شایدم پزشکی

توانایی برقراری ارتیاط هم مثل چیزای دیگه هم به ژنتیک مربوط میشه هم به محیط.
بعضی افراد بطور ارثی از توانایی بالایی در ارتباطات اجتماعی برخوردارن و این توانایی از همون بچگی خودشو نشون میده.
البته محیط هم خیلی موثره. اگه رفت وآمدها و ارتباطات اجتماعی خانواده درحد زیاد باشه بچه هم خود به خود مجبور به برقراری ارتباط میشه واگه به مدت طولانی با افراد زیادی برخورد کنه خیلی زود روابط اجتماعی رو یادمیگیره.

shekoofeh

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1
دانشگاه
دانشگاه علوم پزشکی تهران
رشته دانشگاه
پزشکی

به نقل از no one :
ریشه ش رو که بچه ها گفتن. هم ارثیه ، هم محیطی. ( ولی فکر کنم بیشتر محیطی باشه. )
که همَش به بچگی افراد برمیگرده. اینکه خانواده چطور باشون رفتار کردن ، چقدر توی موقعیت های ارتباطی قرار گرفتن و اینا.
خب ... کسایی که خوب ارتباط برقرار می کنن ؛ من فکر میکنم افراد قابل اعتمادیَن ، یعنی اطرافیانشون راحت می تونن باشون حرف بزنن.
بعد اینکه دوستای زیادی دارن و دوستاشون می تونن با هم خیلی متفاوت باشن.
بعد کسایی که نمی تونن هم ؛ مشکل دارن دیگه :D دوستای کمی دارن یا اصلا ندارن که این باعث میشه منزوی باشن و اینا ؛ افسردگی حتا.
باید بیشتر توی جمع ها قرار بگیرن ؛ یه چند تا از همونایی که خوب ارتباط میگیرن بیان باشون دوست بشن ... کارهایی به عهده شون گذاشته بشه که به واسطه ی اونها مجبور باشن ارتباط برقرار کنن و ... .
:D

mysterious queen

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان٣
شهر
مش‍‌هد

می شه منظورتون رو از ارثی بودن توانایی ارتباط توضیح بدین؟
گاهی بچه های باهوش بهتر ارتباط برقرار می کنن و گاهی این طور نیست و بچه های باهوش گوشه گیر تر هستند..

ali.mashi

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
هاشمــــ II
دانشگاه
علوم پزشکی مشهد
رشته دانشگاه
دندانپزشکی

می شه منظورتون رو از ارثی بودن توانایی ارتباط توضیح بدین؟
گاهی بچه های باهوش بهتر ارتباط برقرار می کنن و گاهی این طور نیست و بچه های باهوش گوشه گیر تر هستند..
توی این مورد باید مشخص کنید که منظور از هوش دقیقآ چیه. اگر صرفآ بخاطر بالا بودن رینج نمره های یه نفر این حرفُ بزنی اون موقع 2حالت وجود داره: طرف یا واقعآ باهوشه و گیرایی بالا داره /// یا اینکه ساعات مطالعش خیلی بیشتر از افراد دیگس که اصطلاح عامیانه‌ــش میشه خرخون :D

اگر حالت اول صادق باشه میتونیم بگیم که داشتن ضریب هوشیِ بالا میتونه به عنوان یکی از عوامل محیطی اثر مثبت توی توانایی ایجاد ارباط فرد داشته باشه

اما اگر حالت دوم باشه منطقی ترین دلیل واسه گوشه گیر بودن اینه که فرد خودش رو به قدری غرق در کتاب و دفتر و جزوه کرده که وقتی واسش نمیمونه تا بتونه "ارتباط" رو فرا بگیره :D
-؛------؛-----؛----
به طور کلی محیط خیلی تاثیر بیشتری از وراثت داره

mysterious queen

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان٣
شهر
مش‍‌هد

به نقل از Black Death :
توی این مورد باید مشخص کنید که منظور از هوش دقیقآ چیه. اگر صرفآ بخاطر بالا بودن رینج نمره های یه نفر این حرفُ بزنی اون موقع 2حالت وجود داره: طرف یا واقعآ باهوشه و گیرایی بالا داره /// یا اینکه ساعات مطالعش خیلی بیشتر از افراد دیگس که اصطلاح عامیانه‌ــش میشه خرخون :D

اگر حالت اول صادق باشه میتونیم بگیم که داشتن ضریب هوشیِ بالا میتونه به عنوان یکی از عوامل محیطی اثر مثبت توی توانایی ایجاد ارباط فرد داشته باشه

اما اگر حالت دوم باشه منطقی ترین دلیل واسه گوشه گیر بودن اینه که فرد خودش رو به قدری غرق در کتاب و دفتر و جزوه کرده که وقتی واسش نمیمونه تا بتونه "ارتباط" رو فرا بگیره :D
نه!
منظورم اصلا این نبود.
بعضی از بچه ها هستن که واقعا ضریب هوشی بالایی دارن(قبل از دوران مدرسه و تحصیل رو می گم) و توی بچگی در ارتباط با هم سن و سالاشون دچار مشکل می شن و نمی تونن ارتباط برقرار کنن...
به نظر من محیط هست ش که تاثیر گذاره.

M Gravity

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
Frz1
شهر
مشهد

بعضی از بچه ها هستن که واقعا ضریب هوشی بالایی دارن(قبل از دوران مدرسه و تحصیل رو می گم) و توی بچگی در ارتباط با هم سن و سالاشون دچار مشکل می شن و نمی تونن ارتباط برقرار کنن...

دقیقا همینطوره و علتش هم در واقع این هستش که آی کیو و داشتن روابط اجتماعی خوب دو مبحث کاملا جدا از همدیگه هستن :) روابط اجتماعی یک نفر دیگه با آی کیو سنجیده نمیشه بلکه کمیت دیگه ای به اسم EQ هستش که میسنجن باش
IQ به معنای Intelligence Quotient هستش و EQ به معنای Emotional Quotient هستش
وقتی کسی دارای آی کیو بالا هست یعنی این که تواناییش در حل مسائل ریاضی ، مسائل منطقی درک مفاهیم جمله ها و ... بیشتر هستش
اما ای کیو بالا یعنی طرف از اعتماد به نفس بالاتر و قدرت کلام بیش تری برخوردار هست که خب به مراتب موجب بالارفتن توانایی برقراری ارتباط اون فرد میشه( در واقع یه جور هوش احساسی و کنترل عواطف) :)
بنا بر این آی کیو بالا صرفا به معنی ای کیو بالا نیست (;
البته مطمئنا شرایط خانوادگی و این حرفا هم تاثیر داره و البته به نظر من روابط اجتماعی رو میشه با تمرین بالا برد برای مثال خود من تا دو سه سال پیش یه موجود خجالتی بودم که اصن ارتباط برقرار کردنو بلد نبود :D
اما بعد از اجرا چند تا کنسرت پیانو یا شرکت توی مصاحبه ها ی مختلف و داوری های مختلف طی این چند سال پیشرفتی کردم که خودمم موندم توش :D
تا جایی که آخرین بار که برای مصاحبه و داور.ی رفته بودم اون قد تاثیر گذار و باحال حرف زدم که هم خودم موندم هم داورا !
اصن اونجا من سخنرانی کردم به جای جواب دادن به سوالا:D
بنا بر این شاید بشه با تکرار و تمرین باعث افزایش اعتماد به نفس و در نتیجه افزایش سطح توانایی برقراری ارتباط خوب و موثر شد :D
نمیدونم منظورمو رسوندم یا نه :D

mysterious queen

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان٣
شهر
مش‍‌هد

به نقل از ♍ Virgo ♍ :
دقیقا همینطوره و علتش هم در واقع این هستش که آی کیو و داشتن روابط اجتماعی خوب دو مبحث کاملا جدا از همدیگه هستن :) روابط اجتماعی یک نفر دیگه با آی کیو سنجیده نمیشه بلکه کمیت دیگه ای به اسم EQ هستش که میسنجن باش
IQ به معنای Intelligence Quotient هستش و EQ به معنای Emotional Quotient هستش
وقتی کسی دارای آی کیو بالا هست یعنی این که تواناییش در حل مسائل ریاضی ، مسائل منطقی درک مفاهیم جمله ها و ... بیشتر هستش
اما ای کیو بالا یعنی طرف از اعتماد به نفس بالاتر و قدرت کلام بیش تری برخوردار هست که خب به مراتب موجب بالارفتن توانایی برقراری ارتباط اون فرد میشه( در واقع یه جور هوش احساسی و کنترل عواطف) :)
بنا بر این آی کیو بالا صرفا به معنی ای کیو بالا نیست (;
البته مطمئنا شرایط خانوادگی و این حرفا هم تاثیر داره و البته به نظر من روابط اجتماعی رو میشه با تمرین بالا برد برای مثال خود من تا دو سه سال پیش یه موجود خجالتی بودم که اصن ارتباط برقرار کردنو بلد نبود :D
اما بعد از اجرا چند تا کنسرت پیانو یا شرکت توی مصاحبه ها ی مختلف و داوری های مختلف طی این چند سال پیشرفتی کردم که خودمم موندم توش :D
تا جایی که آخرین بار که برای مصاحبه و داور.ی رفته بودم اون قد تاثیر گذار و باحال حرف زدم که هم خودم موندم هم داورا !
اصن اونجا من سخنرانی کردم به جای جواب دادن به سوالا:D
بنا بر این شاید بشه با تکرار و تمرین باعث افزایش اعتماد به نفس و در نتیجه افزایش سطح توانایی برقراری ارتباط خوب و موثر شد :D
نمیدونم منظورمو رسوندم یا نه :D
بله همین طوره.
ای کیو یا هوش هیجانی به وراثت برمی گرده؟ یا محیط؟

M Gravity

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
Frz1
شهر
مشهد

بله همین طوره.
ای کیو یا هوش هیجانی به وراثت برمی گرده؟ یا محیط؟

در این مورد اطلاعی ندارم :D
ولی احتمالا به هر دو
یعنی هم یک مهارت ذاتی هستش و صد درصد محیط هم روش تاثیر میذارهد
فرض. کنید شخصی که توی محیطی بزرگ شده باشه که هیچوقت خانواده حق اظهار نظر بهش رو نمیداده یا عقایدش رو از کودکی سرکوب میکرده مطمئنا نسبت به کسی که خانواده به تفکراتش بها میده هوش هیجانی کمتری خواهد داشت
تحقیق میکنم نتایج نهایی رو اعلام میکنم :D

Intellectuel

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان3
شهر
مشهد
رشته دانشگاه
l

به نظر من به محیط برمیگرده البته شاید هم یکم به وراثت ربط داشته باشه ولی محیط پرورشش میده

robomash

Lily Delicated
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان1
شهر
مشهد
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
مهندسی نرم افزار

توانایی برقراری ارتباط های اجتماعی تا حدود خیلی زیادی به محیط بستگی داره و اولین محیطی که هر انسان باهاش مواجه میشه و توش رشد میکنه خانواده است. بچه ای که تو یه خانواده کم جمعیت که ارتباط خوب و خیلی صمیمی با هم نداشته باشن رشد کنه مسلما با بچه ای که تو یه خانواده پر جمعیت و صمیمی که با اقوام و خویشانشون هم ارتباط زیادی دارن، از نظر توانایی برقراری ارتباط خیلی فرق داره.
متاسفانه این روزا جامعه داره به سمتی پیش میره که والدین چون مشغله زیادی دارن و وقت کمی برای خونه و خانواده دارن ترجیح میدن فقط یه بچه داشته باشن و برای همون یه بچه هم وقت زیادی صرف نمیکنن و سعی میکنن جای خالی خودشونو برای اون بچه با وسایل و امکاناتی که برای اون بچه فراهم میکنن پر کنن. مسلما در این حالت بچه ها منزوی و ضعیف از در ارتباطات اجتماعی بار میان.

mysterious queen

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان٣
شهر
مش‍‌هد

به نقل از Lily Delicated :
توانایی برقراری ارتباط های اجتماعی تا حدود خیلی زیادی به محیط بستگی داره و اولین محیطی که هر انسان باهاش مواجه میشه و توش رشد میکنه خانواده است. بچه ای که تو یه خانواده کم جمعیت که ارتباط خوب و خیلی صمیمی با هم نداشته باشن رشد کنه مسلما با بچه ای که تو یه خانواده پر جمعیت و صمیمی که با اقوام و خویشانشون هم ارتباط زیادی دارن، از نظر توانایی برقراری ارتباط خیلی فرق داره.
متاسفانه این روزا جامعه داره به سمتی پیش میره که والدین چون مشغله زیادی دارن و وقت کمی برای خونه و خانواده دارن ترجیح میدن فقط یه بچه داشته باشن و برای همون یه بچه هم وقت زیادی صرف نمیکنن و سعی میکنن جای خالی خودشونو برای اون بچه با وسایل و امکاناتی که برای اون بچه فراهم میکنن پر کنن. مسلما در این حالت بچه ها منزوی و ضعیف از در ارتباطات اجتماعی بار میان.
اما من فکر می کنم، ارتباط چندانی به تعداد نفرات خانواده نداره، بلکه به نوع تربیت و نگاه پدر و مادر بستگی داره. چون به عنوان مثال اگه تعداد اعضای خانواده ی خودشون کم باشه و خانواده ای که اهل ارتباطات اجتماعی باشن با دیگران رفت و آمد می کنن.
به گمان من حتی انیمیشن هایی که برای کودکان ساخته می شه، می تونه تاثیرات زیادی توی ارتباطات اون ها داشته باشه.

بالا