• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

آموزش خط تـــحــریـــری

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع amir abbasi
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
پاسخ : آموزش خط تـــحــریـــری

ب هم کلاسیایی که خطشون خوب نیس وختی دارن مینیویسن نگاه میکنم میبینم که اکثرا نحوه درست گرفتن خودکار یا مداد رو بلد نیستن...معمولا خط بد هم از این ناشی میشه...!

آقای امیر محمد میشه خودتون شروع کنید جلسه دوم رو؟

سرمشق جلسه اول رو نوشتیما :-" ;;)

به نقل از یغما :
آقای امیر محمد میشه خودتون شروع کنید جلسه دوم رو؟

سرمشق جلسه اول رو نوشتیما :-" ;;)

ﺁﻗﺎ اﻭﻟﻦ ﻛﻪ ﻣﻦ ﻓﻘﻄ ﻧﺒﺎﻳﺪ ﺗﻮ ﺗﺎﭘﻴﻚ ﻓﻌﺎﻟﻴﺖ ﻛﻨﻢ:-"
ﻳﻜﻲ ﺑﻴﺎﺩ ﻳﻪ ﺩﺳﺖ ﺧﻄ اﺯ ﺧﻮﺩﺵ ﺑﺰاﺭﻩ ﻳﻜﻲ ﺩﻳﮕﻪ ﺑﻴﺎﺩ ﺑﻬﺶ ﻛﻤﻚ ﻛﻨﻪ اﻳﺮاﺩاﺷﻮ ﺑﮕﻴﺮﻩ
ﻣﻦ ﺑﻪ ﺩﻟﻴﻞ ﻳﻪ ﺳﺮﻱ ﻣﺴﺎﻳﻞ ﺑﻌﺪ اﺯ ﺯﺩﻥ اﻳﻦ ﺗﺎﭘﻴﻚ ﻧﺘﻮﻧﺴﺘﻢ ﺯﻳﺎﺩ ﺑﻴﺎﻡ اﻳﻨﺠﺎ
ﻭﻟﻲ ﻗﻮﻝ ﻣﻴﺪﻡ ﻫﺮ ﻛﻤﻜﻲ اﺯ ﺩﺳﺘﻢ ﺑﺮ ﺑﻴﺎﺩ اﻧﺠﺎﻡ ﻣﻴﺪﻡ ... ﺧﻴﻠﻲ ﺯﻭﺩ :-"

خُب با اجازتون من ادامه بدم. ;D
یک چیزی که من تو نوشته ی خیلی ها دیدم این ِ که حروف ِ کشیده رُ خیلی نابجا استفاده میکنن.بنابراین الآن میخوام توضیح بدم که کجاها نمیشه از حروف کشیده استفاده کرد:
همون طور که تو شکل میبینین:
مورد ِ 1 و 4 و 7 :دو حرف ِ "س" و "ش" که دندانه دار هستند اگر به حروفی نظیر ِ ر ، ز ، د ، ذ متصل بشند حق نداریم بِکشیمشون و غلط املایی محسوب میشن.
مورد ِ 2:حروفی که یک دندانه دارن مثل ِ "پ" و "ت"و..اگر به تنهایی به حرف دیگه ای متصل بشن نمشه کشیدشون و غلط املایی محسوب میشن.این در حالی هست که در مورد ِ 3 اگر دو حرف ندانه دار کنار همدیگه قرار بگیرن حق ِ کشیدنشونُ داریم.(اینُ مطمئن نیستم ولی فکر میکنم فقط دومیُ میتونیم بکشیم.)
مورد ِ 5 و 6:حروفی مثل ِ "مـ" و "کـ" رُ هیچ وقت نمیتونیم بِکشیم.
ویرایش:حروف "س" و "ش" رُ میتونیم به حرف "ا" متصل کنیم و در مورد ِ "ر" هم در صورتی که قوس ندیم غلط املایی محسوب نمیشه.

67794303079743006299.jpg

+فعلاً همین ها رُ یادم میاد.
+اگر موافق هستین ادامه بدم.

به نقل از سـحر :
یک چیزی که من تو نوشته ی خیلی ها دیدم این ِ که حروف ِ کشیده رُ خیلی نابجا استفاده میکنن.بنابراین الآن میخوام توضیح بدم که کجاها نمیشه از حروف کشیده استفاده کرد:
همون طور که تو شکل میبینین:
مورد ِ 1 و 4 و 7 :دو حرف ِ "س" و "ش" که دندانه دار هستند اگر به حروفی نظیر ِ ر ، ز ، د ، ذ ، ا متصل بشند حق نداریم بِکشیمشون و غلط املایی محسوب میشن.

:o
این میگی حر س وقتی ب حروفی مثل "ر" و "ز" میچسبه نمیتونیم بکشیمش کاملا اشتباهه!

مثلا در این تصویر میبینید که در کلمه سزاوار حرف سین کشیده شده :)
http://epeico.com/blogfa/bic-meshki/dastneveshteha/17.JPG

در مورد شد هم همینطوریه!میتونیم بکشیمش و هیچ ایرادی نداره :)

درسته خطی که نوشته شده شکسته ست ولی خیلی از حروفش با نستعلیق فرقی نداره و یکسانه
میبینید که شین شد رو کشیده نوشته..
di-V41E.jpg

سین سارا رو هم میشه کشیده نوشت! :)

به نقل از #Alireza# :
:o
این میگی حر س وقتی ب حروفی مثل "ر" و "ز" میچسبه نمیتونیم بکشیمش کاملا اشتباهه!

مثلا در این تصویر میبینید که در کلمه سزاوار حرف سین کشیده شده :)
http://epeico.com/blogfa/bic-meshki/dastneveshteha/17.JPG

در مورد شد هم همینطوریه!میتونیم بکشیمش و هیچ ایرادی نداره :)

درسته خطی که نوشته شده شکسته ست ولی خیلی از حروفش با نستعلیق فرقی نداره و یکسانه
میبینید که شین شد رو کشیده نوشته..
di-V41E.jpg

سین سارا رو هم میشه کشیده نوشت! :)
ببینید اینایی که گفتمُ مسلماً از خودم در نیاوردم!شاید از نظر تحریری نمای زشتی نداشته باشه ولی غلط املایی محسوب میشه.

به نقل از سـحر :
ببینید اینایی که گفتمُ مسلماً از خودم در نیاوردم!شاید از نظر تحریری نمای زشتی نداشته باشه ولی غلط املایی محسوب میشه.

مگه من از خودم در آوردم؟!اونی که شما میگی خط معیار فارسیه که باش املا مینیویسی کتاب چاپ میشه که همه حروف باید همه دندونه هاشون گذاشته بشه!!

از نظر خط نستعلیق اشکالی نداره که مثلا "ش" شد کشیده نوشته بشه..یا "س" سارا کشیده نوشته بشه..هیچ اشکالی نداره :)

به نقل از #Alireza# :
مگه من از خودم در آوردم؟!اونی که شما میگی خط معیار فارسیه که باش املا مینیویسی کتاب چاپ میشه که همه حروف باید همه دندونه هاشون گذاشته بشه!!

از نظر خط نستعلیق اشکالی نداره که مثلا "ش" شد کشیده نوشته بشه..یا "س" سارا کشیده نوشته بشه..هیچ اشکالی نداره :)
اگر به عنوان تاپیک توجه کنید متوجه میشید که اینجا آموزش خط تحریری هست نه نستعلیق و چیزای دیگه.
+به درس هفتم کتاب زیان فارسی 2 هم میتونید مراجعه کنید.

به نقل از سـحر :
اگر به عنوان تاپیک توجه کنید متوجه میشید که اینجا آموزش خط تحریری هست نه نستعلیق و چیزای دیگه.
+به درس هفتم کتاب زیان فارسی 2 هم میتونید مراجعه کنید.
بله!خط تحریری هم زیر مجموعه ای از نستعلیقه!فقط با قلم و مرکب نوشته نمیشه!!

بله الان زبان فارسی دوم جلومه!!صفحه 33 اگه اونجا خوب نگاه کنید میبینید که سر رو دو جور نوشته یکی هم داخل پرانتز نوشته که روش ضربدر کشیده که غلطه!(سر رو هم با س کشیده نوشته هم معمولی)

همونجا میتونی ببینی که شادی رو هم دو جور نوشته هم با ش کشیده هم ش معمولی!

Back
بالا