- شروع کننده موضوع
peihaghi
کاربر فوقحرفهای
- نام مرکز سمپاد
- علامه حلی 1
- شهر
- تهران
- دانشگاه
- امیر کبیر
- رشته دانشگاه
- مکانیک (ساخت تولید)
اساساً ساز ها از نظر محدوده ی صداشون به چند دسته اصلی تقسیم میشن .
1. سوپرانو
2. آلتو
3. بیس یا باس
سوپرانو زیر ترین صدای هر ارکستر حساب میشه . مثلاً ویولن یک ساز سوپرانو هست .
آلتو بم تر از سوپرانو هست ولی خیلی بم نیست . ویولا ی ویولن آلتو از دسته ی این ساز هاست .
ساز بیس یا باس بمترین صدای ارکستره . ویولن سل یک سازه بیس محسوب میشه ولی بم ترین صدای یک ارکستر کلاسیک ، ویولن کنتر باس هست .
تقریباً تمامی آهنگ های مدرن ، از یک صدای بیس بهره مند هستند .
مثلاً توی بیشتر آهنگ های راک و متال از گیتار بیس استفاده میشه .
بیشتر آهنگ های جز یک صدای بیس دارن که یا گیتار بیسه یا ویولن کنتر باس .
من تا حالا قطعه ی کلاسیک بدون باس نشنیدم . حتماً یا ویولن سل هست یا کنتر باس البته ساز های دیگه ی باس هم در یک ارکستر کلاسیک وجود داره که دیگه واردشون نمیشیم . (مثل توبا که یه ساز بادیه )
اما بیشتر آهنگ های سنتی یا فلک صدای باس ندارن . زیاد هم دور از انتظار نیست ، چون ساز های باس نیاز به جعبه صوتی بزرگی نیاز دارن تا صداشون در بیاد و در زمان های قدیم ساختن چنین سازی دور از ذهن و بیفایده بوده .
البته توی یکی از کنسرت های شجریان من یک ساز باس هم دیدم .
1. سوپرانو
2. آلتو
3. بیس یا باس
سوپرانو زیر ترین صدای هر ارکستر حساب میشه . مثلاً ویولن یک ساز سوپرانو هست .
آلتو بم تر از سوپرانو هست ولی خیلی بم نیست . ویولا ی ویولن آلتو از دسته ی این ساز هاست .
ساز بیس یا باس بمترین صدای ارکستره . ویولن سل یک سازه بیس محسوب میشه ولی بم ترین صدای یک ارکستر کلاسیک ، ویولن کنتر باس هست .
تقریباً تمامی آهنگ های مدرن ، از یک صدای بیس بهره مند هستند .
مثلاً توی بیشتر آهنگ های راک و متال از گیتار بیس استفاده میشه .
بیشتر آهنگ های جز یک صدای بیس دارن که یا گیتار بیسه یا ویولن کنتر باس .
من تا حالا قطعه ی کلاسیک بدون باس نشنیدم . حتماً یا ویولن سل هست یا کنتر باس البته ساز های دیگه ی باس هم در یک ارکستر کلاسیک وجود داره که دیگه واردشون نمیشیم . (مثل توبا که یه ساز بادیه )
اما بیشتر آهنگ های سنتی یا فلک صدای باس ندارن . زیاد هم دور از انتظار نیست ، چون ساز های باس نیاز به جعبه صوتی بزرگی نیاز دارن تا صداشون در بیاد و در زمان های قدیم ساختن چنین سازی دور از ذهن و بیفایده بوده .
البته توی یکی از کنسرت های شجریان من یک ساز باس هم دیدم .