• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

    ثبت نام عضویت

چپ دستان و راست دستان

  • شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع Id
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
پاسخ : چپ دستان و راست دستان

فرقی ندارن!
من دست چپم!!
ی سری مشکلاتی هس!!
اما هر دوتا تو ی سری کارا خوبن!
دست راستا تو ریاضی و اینا
دست چپام تو هنریو تجسمی!
 
پاسخ : چپ دستان و راست دستان

یه سوال پیش میاد :-?
من اولش چپ دست بودم اما تو راهنمایی یه مشکلی برا دست چپم پیش اومد دو ماهی نتونستم ازش استفاده کنم
دگه از درسا عقب افتاده بودم برا همین تو یه هفته اخ با دست راستم مینوشتم اولش سخت بوداما تو دو روز یاد گرفتم
این درحالیه که هر راست دستی که میبینم نمیتونه با دست چپش بنویسه حتی با اینکه مجبور باشه مثلا یکی هست که دستش از 15-16 جا تو تصادف شکسته بود 3-4 ماه دستش تو گچ بود اما هرچی تلاش کرد نتونست با دست چپش بنویسه
به نظرتون این دلیلی بر فعال بودن مغز چپ دست ها نیست؟
 
تفاوت چپ دست ها و راست دست ها

images

brain.jpg
brainorg.jpg

به طور کلي، افراد چپ دست انعطاف پذيرتر، باهوش تر و سازگارتر از افراد راست دست هستند. شايد به اين فکر کنيد که اي کاش شما هم چپ دست بوديد و يا در مورد ساير مزاياي چپ دست بودن بينديشيد.
واقعيت اين است که حدود 90 درصد از مردم راست دست بوده و فقط 10 درصد چپ دست هستند.
يک نکته خيلي مهم که لازم است به آن توجه داشته باشيد اين است که، غالب بودن طرف چپ يا راست، در مورد کل بدن صادق است.
اگر کمي دقت کنيد،حتما متوجه خواهيد شد که با يک گوش بهتر از ديگري مي شنويد و يا با يک چشم بهتر از چشم مقابل مي بينيد. پس بايد توجه داشته باشيد که غالب بودن يک قسمت از بدن يک مورد عمومي است که در مورد تمامي قسمت هاي جفت بدن صدق مي کند.
اين که دقيقا چرا يک نفر راست دست و يا چپ دست مي شود، هنوز به صورت يک راز باقي مانده است ولي برخي نظريه ها در اين مورد وجود دارند. يک نظريه، ترشح زياد هورمون هاي جنسي قبل از تولد را عامل چپ دست شدن افراد مي داند.
از سوي ديگر، محققان دانشگاه دانشگاه کاليفرنيا آمريکا معتقدند که چپ دست و يا راست دست شدن افراد تا حد زيادي توسط ژنتيک تعيين مي شود
طبق نظر اين محققان، يک ژن اختصاصي جهت راست دست شدن وجود دارد که چنانچه فردي آن را به ارث ببرد، راست دست مي شود. نکته جالب اين است که حتي در صورت عدم وجود اين ژن باز هم معلوم نيست که آن شخص حتما چپ دست شود. يعني امکان راست دست شدن وي هنوز وجود دارد.
افراد راست دست به طور مشخص نيمکره مغزي سمت چپ شان بزرگ تر است. در 95 درصد از افراد راست دست قابليت هاي تکلمي در نيمکره چپ مغزي وجود دارد. در حالي که بر اساس پژوهش هاي دانشگاه کاليفرنيا، دو نيمکره مغزي در افراد چپ دست اندازه مشابهي داشته و موجب ايجاد ساختار مغزي منعطف تري مي شوند.
اين در حالي است که تنها در 70 درصد از چپ دست ها قابليت هاي تکلمي در نيمکره مخالف (راست) قرار دارد. اين طور به نظر مي رسد که احتمالا عدم وجود ژن راست دستي، به مغز اين افراد اجازه مي دهد تا به طور مساوي و متناوب با مغز راست دست ها رشد کند. نيمي از افراد باقي مانده از هر دو گروه چپ دست ها و راست دست ها از هر دو نيمکره مغزي شان استفاده مي کنند و بر طبق بررسي ها، اين گونه افراد از هوش بالاتري برخوردارند.
علاوه بر اين، ديده شده است که رابط مغزي بين دو نيمکره در افراد چپ دست 11 درصد بزرگ تر از راست دست ها است که نشانگر ارتباطات قوي تر و عميق تر دو نيمکره در پردازش اطلاعات است.
پروفسور گلين هامفريز معتقد است که در افراد راست دست، نيمکره راست تصوير کلي را مي بيند و نيمکره چپ بر روي جزئيات آن تصوير تمرکز مي کند در حالي که اين موضوع در مورد چپ دست ها وجود ندارد.
وي همچنين معتقد است که آسيب و تخريب مغزي مي تواند احساس درک انسان ها از جزئيات را در افراد راست دست و چپ دست به طرق مختلفي تحت تاثير قرار دهد.
يک موضوع بسيار جالب ديگر در مورد چپ دست ها اين است که بر اساس تحقيقات دانشگاه دوبلين، درآمد کارگرهاي چپ دست حدود 4 درصد بيشتر از راست دست هاست.
پژوهشگران اين دانشگاه بر اين باورند که چپ دست ها به ويژه مردان در مواجهه با يک موقعيت جديد خود را راحت تر تطبيق مي دهند زيرا در استفاده از سمت راست مغزشان واردترند.
اين ها جزء مواردي هستند که باعث مي شوند تا چپ دست ها بيشتر در نزد رئيس شان محبوب باشند.
چپ دست ها بيشتر مي ترسند
نتايج تحقيقات پيش از اين نشان داده بود که افراد چپ دست، نسبت به راست دست ها سازگاري بيشتري دارند. يک فرد چپ دست بسيار راحت تر از يک فرد راست دست مي تواند از دست راست خود براي انجام کارها استفاده کند. به نظر مي رسد افرد چپ دست به سرعت قادر به تعويض و دگرگزيني هستند.
اکنون روانشناسان در يک مطالعه جديد مي گويند افراد چپ دست در مواجهه با شرايط و موضوعات ترسناک، بيشتر دچار وحشت مي شوند.
اين روانشناسان پس از نشان دادن يک کليپ ترسناک به دو گروه از افراد چپ دست و راست دست در نهايت شگفتي متوجه شدند که پس از تماشاي اين کليپ افراد چپ دست بيشتر از راست دست ها مي ترسند.
حدود 10 درصد جمعيت جهان چپ دست هستند. ترکيب ژنتيکي که باعث غلبه چپ دستي بر راست دستي مي شود، ژن ?LRRTM نام دارد. افرادي با مقدار بيشتر اين ژن، چپ دست هستند. مراکز گفتاري افراد چپ دست و راست دست در قسمت چپ مغز قرار دارد. قسمت چپ مغز روي هماهنگي قسمت هاي مختلف و فرامين و دستورات متمرکز است، در حالي که قسمت راست مغز روي مفاهيم و احساسات کنترل دارد. تعدادي از افراد نيز با هر دو دست کار مي کنند.
اين روانشناسان خاطرنشان کردند که هرچند راست دست ها هم پس از تماشاي اين کليپ ترسيده بودند اما شدت واکنش ترس و وحشت در آن ها خيلي کمتر از افراد چپ دست بود.
دکتر کارولين چووهاري از متخصصان دانشگاه کوئين مارگارت در ادينبورگ در اين باره متذکر شد: ما در واقع براي اين شرکت کنندگان بخشي از فيلم سکوت بره ها را به نمايش گذاشتيم که مطمئن بوديم، حالت ترس را در بيننده ايجاد مي کند.
پس از پايان نمايش، فيلم را روي هر دو گروه شرکت کننده بررسي کرده و متوجه شديم چپ دست ها در خاطرات و حافظه شان بيشتر دچار آشفتگي شده بودند و رفتارهايي شبيه به کساني که دچار اختلال استرس پس از ضربه عاطفي شده اند از خود بروز مي دادند.
علاوه بر اين تحقيقات نشان داده اند که افراد چپ دست نسبت به مشکلات و آسيب هايي نظير ابتلا به آلرژي ها، بيماري هاي خودايمني، افسردگي، سوء مصرف مواد، الکل، سيگار، صرع، اسکيزوفرني و اختلالات خواب مستعدترند و بيشتر از افراد راست دست درگير حوادث جدي نظير سوانح رانندگي مي شوند.
بررسي آمار مي تواند به طور بالقوه نشان دهنده درگيري بيشتر افراد چپ دست با حوادث زندگي باشد که موجب مي شود درصد کمتري از اين افراد، طول عمر بيشتري داشته باشند.
همچنين بعضي از کارشناسان معتقدند، افراد چپ دست کمتر وابسته اند، چون مجبورند با دنيايي که براي آن ها ساخته نشده سازگاري پيدا کنند. دکتر پيترز مي گويد: چپ دست ها به علت داشتن تمايلات استقلال طلبانه در برابر فشارهاي اجتماعي مقاومت بيشتري دارند.

مشکلات چپ دست ها
اما در جامعه امروزي مشکلات زيادي براي چپ دست ها وجود دارد. اصول کلي جامعه و زندگي، غالبا براي راست دست ها طراحي شده اند.
علاوه بر اين، متاسفانه برخي خانواده ها به دلايل خرافي، ديد خوبي نسبت به چپ دست شدن فرزندشان ندارند و سعي مي کنند تا با انجام اعمالي نظير بستن دست چپ فرزندشان او را تحريک و وادار به راست دست شدن کنند. اين افراد بايد توجه داشته باشند که انجام اعمال فوق موجب خواهد شد تا فرزندشان در آينده قادر به انجام کارهاي ظريف با دست خود نبوده و در کارهاي روزمره شان دچار کندي محسوس شوند.
امروزه در دنيا چپ دست ها تقريبا يک جامعه براي خود درست کرده اند به طوري که روز 22 مرداد 13( آگوست) روز جهاني چپ دست ها ناميده مي شود. علاوه بر اين، در برخي نقاط دنيا فروشگاه هايي وجود دارند که اجناسي را مي فروشند که صرفا براي افراد چپ دست طراحي شده اند. کسي چه مي داند، شايد در آينده شهر يا کشوري هم مخصوص چپ دست ها ايجاد شود.
 
پاسخ : چپ دستان و راست دستان

من چپ دستم و اعتراف می کنم که باهوشم واقعا بقیه رو نمیدونم
 
پاسخ : چپ دستان و راست دستان

به نظر من چپ دستي راست دستي ملاك نيس
اخه داشتن هوش كه به اعضاي بدن ربطي نداره يا به خصوصيات رفتاري و ويژگي هاي متفاوت ادم.
هم راست دستا و هم چپ دستاتو خودشون هم خيلي تاپ سراغ دارن هم كسايي كه خيلي تعريفي نيستن .
 
پاسخ : چپ دستان و راست دستان

1.راست دستی و چپ دستی افراد ازطرفی ارثی و ازطرف دیگه هورمونیه(هورمونای مردانه بین7و8ماهگی جنین نقش اساسی ایفامیکنن)
2.چپ دستها میتونن افتخار کنن:درک اونا از فضای اطراف معمولا بهتر از راست دست هاست به ویژه شوق و استعداد هنری،ورزشی،موسیقی وریاضی آنها بسیاربیشتر از راست دستهاس
 
پاسخ : چپ دستان و راست دستان

من چپ دستم
همه جا خوندم اساسا( ;D ) ادمای چپ دست کمترن ، باهوش ترن و ظمنا اکثر ادمای بزرگ جهان چپ دست بودن =D> =D>
چپ دستا نسبت به راست دستا با هوش ترن و توی کارای هنری نسبت به راست دست ها قوی تر هستن
.
.
.
.
اساسا.... :)
 
پاسخ : چپ دستان و راست دستان

من تو وب فارسی چیز خاصی واسه نیمکره مغز پیدا نکردم ولی تو سایت Cnet که خیلی هم معتبره نتیجه یه آزمایش رو منتشر کردن و از لینک پایین می تونید مقاله رو به زبان اصلی بخونید ولی من خلاصشو می نویسم.
مغز انسان در حالت کلي (تاکيد ميکنم، کلي) از دو نيمکره راست و چپ تشکيل شده، در انسان ها يکي از نيمکره ها غالب به حساب مياد يعني اين نيمکره تو اون فرد قويتره و بيشتر کار ميکنه، در 90 درصد مردم دنيا نيمکره چپ نيمکره غالبه، هر کدوم از نيمکره ها نيمه ي مخالف بدن رو در کنترل دارن البته بعضی از کارها رو نیمکره ی غیر غالب انجام میده ولی اکثر کارها با نیمکره غالب انجام میشه. به همین خاطر هم تعداد افراد راست دست بیشتر از چپ دست هاست.
حالا یه روش جالب پیدا کردن واسه فهمیدن نیمکره غالب اونم اینه که وقتی دارید با موبایلتون حرف میزنید از کدوم گوشتون استفاده می کنید؟ اگه از گوش چپ استفاده می کنید یعنی نیمکره راست نیمکره غالب شماست و بالعکس.
من خودم تا حدود یه سال پیش نیمکره غالبم نیمکره چپ بود ولی با چنتا تمرین ساده (اگه خواستید میگم چه تمرین هایی) الان میتونم از نیمکره راستم به اندازه ی مطلوبی استفاده کنم که علاقه من به هنر و موسیقی رو شدیدا افزایش داده.

لینک:
http://news.cnet.com/8301-11386_3-57585076-76/which-ear-you-hold-your-cell-phone-to-may-reveal-brain-dominance/
 
پاسخ : چپ دستان و راست دستان

چه تمرینایی؟؟؟؟
 
پاسخ : چپ دستان و راست دستان

به نقل از آرزو؛-) :
چه تمرینایی؟؟؟؟
1- تا جایی که می تونید از دست غالب استفاده نکنید. (مثلا برای غذا خوردن یا کارهای سخت تر حتی واسه نوشتن البته تا جایی که براتون مقدره یا با دست غیر غالب با ماوس کار کنید)
2- به وقایع زندگی یه طور دیگه ای نگاه کنید. (مرحله بعدی این تمرین بررسی مسائل از تمام جوانبه یعنی خودتون رو واقعا درگیر اون واقعه یا مساله کنید)
3- اگه راست دست هستید خیال پردازی کنید (نه یکی دوبار بلکه ده ها بار در روز) و اگه چپ دست هستید خودتون رو با ریاضیات درگیر کنید (مرحله بعدی این تمرین فلسفه بافی هست، در مورد ساده ترین چیزای زندگی از خودتون سوال بپرسید، همیشه هم منتظر جواب درست نباشید حتی جواب غلط هم میتونه به رشد نیمکره راست شما کمک کنه، پیشنهاد میکنم کتاب های فلسفی بیشتر بخونید و با افراد منطقی بیشتر معاشرت داشته باشید.)
راحتترین و سریعترین راه مورد یک هستش، واقعا جواب میده. البته اگه کسی پتانسیل استفاده همزمان از دوتا نیمکره رو داشته باشه، بودن کسایی که نتونستن میان این دوتا ارتباط منطقی برقرار کنن و تغییر شخصیت دادن (مثلا قبلا برونگرا بودن و بعدا درونگرا شدن) البته درونگرایی اصلا بد نیست، خیلی از رهبران مطرح دنیا درونگرا هستن، من خودم دورنگرا هستم و مشکلی هم ندارم. میشه گفت درونگرا ها قشر ساکت و در عین حال با نفوذ، خلاق و متفکر جامعه هستن. بازم اگه خواستید در مورد درونگرا ها توضیح میدم.
 
Back
بالا