آزادی حمل اسلحه ، آری یا خیر ؟

• شروع کننده موضوع NEO
  • تاریخ شروع
  • شروع کننده موضوع

NEO

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
بوشهر
رشته دانشگاه
مهندسی نفت
توی کشوری مثل آمریکا شما برای خرید سلاح گرم فقط کافیه تابعیت اون کشور + عدم سوء سابقه قتل + پول کافی داشته باشید تا بتونید هر تعداد اسلحه و هر نوعش رو که میخواید تهیه بکنید .
برخلاف باور عامه و مخصوصا مردم ایران (چیزی که من تو این مدت دیدم) خرید اسلحه در آمریکا به کلت کمری یا سلاح های شکاری ختم نمیشه و شما میتونید انواع مسلسل و اسلحه های اتوماتیک ، نارنجک و بمب صوتی و گاز اشکاور و حتی بازوکا و در کل هر وسیله ای که بشه باهاش آدم کشت رو بخرید !
همونطور که انتظار میره هم احتمال اینکه یک آمریکایی با اسلحه کشته بشه در مقایسه با سایر کشور های دنیا ۲۰ برابر بیشتر هست !
طبیعتا جنایت هایی هم که در این کشور اتفاق میفته هم بسیار بزرگتر و وحشتناک تر از هر کشور توسعه یافته دیگست .
برای مثال فقط در ۶ ماهه آخر سال ۲۰۱۲ که آخرین اونها هم دیروز اتفاق افتاد ، ۲۵ بچه دبستانی بین سنین ۵ تا ۱۰ سال و ۲ معلم در یک مدرسه کشته شدن یا حادثه ای که حدود ۶ ماه پیش و همزمان با اکران فیلم شوالیه تاریکی بر میخزد اتفاق افتاد و ۱۲ نفر هم در یک سینما کشته و ۵۸ نفر دیگه هم زخمی شدند .
نمیدونم مایکل مور رو میشناسید یا نه ؟

l3637_Bowling_for_columbin.jpg

ولی اگر نمیشناسید مایکل مور یکی از مشهورترین مستند سازان آمریکایی و از منتقدان نظان حاکم بر آمریکا و کاپیتالیسم هست .
یکی از مستند های این کارگردان اسمش هست "بولینگ برای کلمباین" که اون رو بعد از یه کشتار دست جمعی دریک دبیرستان در سال ۱۹۹۹ که توسط دو جوان ۱۷ و ۱۸ ساله در یکی از مدارس آمریکا صورت میگره و طی اون ۱۲ دانش آموز و ۲ معلم کشته میشن میسازه و در اون به انتقاد از آزادی حمل اسلحه در آمریکا میپردازه .

r239_247664_614.jpg

جالب اینجاست که این فیلم برنده جایزه اسکار بهترین فیلم مستند سال ۲۰۰۳ هم میشه و در مراسم اهدای جوایز مایکل مور بعد از اومدن روی سن برای دریافت جایزه جدای از تعارفات و حرف های مسخره ای که بعضی ها برای تشکر ادا میکنن ، مکررا به جورج بوش رییس جمهور وقت اهانت میکنه و میگه : Shame on you mr bush ... Shame on you

موارد ذکر شده در بالا تنها بخش کوچکی از حوادث بزرگ اتفاق افتاده در آمریکاست و میتونید برای اطلاعات بیشتر مرگبارترین تیراندازی های مراکز آموزشی آمریکا رو بخونید .
البته این لیست جدای از کشتارهای بزرگ خارج از مدرسه و مراکز آموزشی هست !

حالا بحث رو تا همیجا داشته باشید .

میایم به کشور خودمون ایران ، جایی که حمل سلاح سرد درش جرمی برابر با حمل سلاح گرم داره و افساد فی العرض محسوب میشه و مجازاتش اعدام هست .
قانونی که اخیرا تصویب شده و یکی دو سال هم از عمرش میگذره و اصلی ترین دلیلش هم جلوگیری از زورگیری و شرارت هایی هست که اخیرا در شهر های بزرگ خیلی باب شده و من خودم به شخصه کاملا قبولش دارم .
در ایران گرچه حمل اسلحه به طور کامل غیر مجاز نیست [nb]در مواردی مثل اسلحه های شکاری اونم در بعضی فصول سال[/nb]ولی قوانین کشوری در رابطه با اون بسیار سخت گیرانه است .

با تمام این تفاسیر شما چقدر با آزادی حمل اسلحه موافقید ؟!

alex delpiero

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید سلطانی (شعبه دیگری ندارد ...)
شهر
کرج
مدال المپیاد
سال 1388 قبولی المپیاد نجوم مرحله اول ، سال 1389 و 1390 قبول مرحله اول المپیاد کامپیوتر
دانشگاه
دانشگاه تهران
رشته دانشگاه
مهندسی برق
پاسخ : آزادی حمل اسلحه ، آری یا خیر ؟

توی ایران که کاملا مخالفم ....
همینطوری که آزاد نیست از در و دیروا هر شب 100 نفر خفت گیر تو یه دونه خیابون هست ....
دیگه چه برسه آزاد هم باشه ....

شاكسول

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1
شهر
اصفهان - تبريز
دانشگاه
علوم پزشکی شهرکرد
رشته دانشگاه
دندانپزشکی

با صراحت ميتونم بگم با آزاد بودن حمل اصلحه كاملا مخالفم چه در كشور هاي غربي چ خاور ميانه وجاهاي ديگ... البته اگه به فرهنگ جامعه و امنيت اجتماعي افراد تو كشور خودمون توجه كنيم حداقل يه گاز اشك آور واسه دخترا لازمه ك اونم نميشه تشخيص داد ك طرف اونو واسه چي ميخواد پس حكومت هم مجبوره ك اينطور سختگيري كنه!در غير اين صورت جامعه ميشه هر كي هركيو هر كي مثلا از قيافه يا لباس طرف خوشش نياد ميره ميزنه ميكشه طرفو :|
+ممنون از پستتون مفيد بود.

Toobiii

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان ۲
شهر
تهران
مدال المپیاد
شیمی
دانشگاه
شهید بهشتی
رشته دانشگاه
پزشکی

نه به اون شوری شور,نه به این بی نمکی... نه مث آمریکا که دیگه همه چی مجازه داشتنش,نه مث اینجا که کلا ممنوعه...
اگه همه طبق قانون رفتار میکردن با ممنوع بودن کاملش موافق بودم,چون اون جوری خب خیلی امنیتش بیشتر هست...ولی از اونجا که هیچوقت چنین چیزی رخ نمی ده فکر میکنم همراه داشتن یه اسلحه کوچیک یا از این اسپری های اشک آور,حداقل برا کسایی که دایم تو جاهای خطرناک رفت و آمد دارن,یا هر روز باید از مسیر های ناامن رد بشن لازمه...
ولی دیگه نه اینکه یه آدم معمولی بتونه مسلسل و اینا داشته باشه,خب به چه دردش میخوره آخه... :-??

alireza007

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان علامه حلے 10 (پاسداران)
شهر
طهران
مدال المپیاد
خدا عالمه!
دانشگاه
؟
رشته دانشگاه
؟

با این نا امنی های اخیر چرا که نه؟!

alex delpiero

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید سلطانی (شعبه دیگری ندارد ...)
شهر
کرج
مدال المپیاد
سال 1388 قبولی المپیاد نجوم مرحله اول ، سال 1389 و 1390 قبول مرحله اول المپیاد کامپیوتر
دانشگاه
دانشگاه تهران
رشته دانشگاه
مهندسی برق

به نقل از طـوبـــــــی :
نه به اون شوری شور,نه به این بی نمکی... نه مث آمریکا که دیگه همه چی مجازه داشتنش,نه مث اینجا که کلا ممنوعه...
اگه همه طبق قانون رفتار میکردن با ممنوع بودن کاملش موافق بودم,چون اون جوری خب خیلی امنیتش بیشتر هست...ولی از اونجا که هیچوقت چنین چیزی رخ نمی ده فکر میکنم همراه داشتن یه اسلحه کوچیک یا از این اسپری های اشک آور,حداقل برا کسایی که دایم تو جاهای خطرناک رفت و آمد دارن,یا هر روز باید از مسیر های ناامن رد بشن لازمه...
ولی دیگه نه اینکه یه آدم معمولی بتونه مسلسل و اینا داشته باشه,خب به چه دردش میخوره آخه... :-??

به نقل از アーカンソー :
با این نا امنی های اخیر چرا که نه؟!

خب شما فکر نمی کنید که در صورت آزادی همونطور که شما می تونید بخرید اون فرد خلافکار هم می تونه بخره و طبیعتا چون استفاده بیشتری برای اونها داره در استفاده از اونها ماهر تر هستند و مثلا به شما کمکی نمی کنه که از خودتون دفاع کنید .....

mahdi59

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
دبیرستان علامه حلی تهران11
شهر
تهران
مدال المپیاد
انشا الله طلای فیزیک

دختره به پسره میگه ما به درد هم نمی خوریم
پسر اگر تفنگ نداشته باشه میره قرص می خوره.
اگر داشتع باشه مثله وقایع آمریکا میره .......................

Toobiii

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان ۲
شهر
تهران
مدال المپیاد
شیمی
دانشگاه
شهید بهشتی
رشته دانشگاه
پزشکی

به نقل از alex delpiero :
خب شما فکر نمی کنید که در صورت آزادی همونطور که شما می تونید بخرید اون فرد خلافکار هم می تونه بخره و طبیعتا چون استفاده بیشتری برای اونها داره در استفاده از اونها ماهر تر هستند و مثلا به شما کمکی نمی کنه که از خودتون دفاع کنید .....
مشکل اینه که چه ممنوع باشه و چه نباشه اون خلافکاره اسلحه رو داره...
اگه واقعا اجرا میشد این قانون منم با ممنوعیت کاملش موافق بودم...

• شروع کننده موضوع

NEO

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
بوشهر
رشته دانشگاه
مهندسی نفت

به نقل از طـوبـــــــی :

دقیقا چه قانونی ؟ :-?
یعنی بل فرض اگر شما یک اسلحه داشته باشی و کسی مزاحمت بشه قاعدتا باید بزنی و بکشیش که حتی اگر قانون در این مورد طرف تو هم باشه و مقصر شناخته نشی ، خودش در آینده باعث انواع بیماری های روحی روانی میشه .

Toobiii

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان ۲
شهر
تهران
مدال المپیاد
شیمی
دانشگاه
شهید بهشتی
رشته دانشگاه
پزشکی

به نقل از NEO :
دقیقا چه قانونی ؟ :-?
یعنی بل فرض اگر شما یک اسلحه داشته باشی و کسی مزاحمت بشه قاعدتا باید بزنی و بکشیش که حتی اگر قانون در این مورد طرف تو هم باشه و مقصر شناخته نشی ، خودش در آینده باعث انواع بیماری های روحی روانی میشه .
طبق قانون حمل نکردن اسلحه... اگه هیچکس هیچ نوع اسلحه ای نداشت و قانونو همه رعایت میکردن و امنیت بیشتر بود آره,کلا ممنوع بودنش بهترین حالته...

من نگفتم هر کی مزاحم شد بکشیمش که... :D گفتم یه اسلحه ی کوچیک یا حداقل اسپری اشک آور و اینا همراه باشه که اگه یه وقت تو شرایط خطرناکی قرار گرفت اون شخص,بتونه حتی با تهدید هم شده خودشو نجات بده,... برا خانومایی که تو مسیر های خطرناک رفت و آمد دارن به خصوص لازمه...
بعد تنها استفاده ی اسلحه کشتن نیس,مثلا زدن به دست یا پای کسی که میخواد آدمو بکشه فکر نکنم خیلی باعث عذاب وجدان بشه...

• لایک
امتیازات: fdd

mysterious queen

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان٣
شهر
مش‍‌هد

من فکر می کنم چون بیش تر جنایت ها در حالت عصبانیت رخ می ده و هر فرد ممکنه به هر دلیلی عصبانی بشه و نتونه خشم خودش رو کنترل کنه و به یه حالت جنون آنی دچار بشه و به دیگران آسیب برسونه (چه قدر طولانی شد :D) بهتره که حمل سلاح چه سرد و چه گرمش ممنوع باشه اما وسایل دفاعی مثل اسپری و اینا خوبه و بهتره که همراه آدم باشه..
از همه ی این ها که بگذریم، کشور ما در این سال ها دارای قشر جوان هست، و قشر جوان هم که هیجانات بسیاری داره و به همین دلیل این خوبه که این قانون منع حمل اسلحه در کشور ما وجود داره.
وقتی یه بچه ی 17 ساله با چاقو آدم می کشه دیگه وای به روزی که حمل سلاح سرد هم آزاد بشه.
همین الان داریم بی جنبه بودن رو در شب چهارشنبه سوری می بینم. حالا این که مربوط به وسایل آتش زاست و شاید چندان مربوط نباشه( :-")، اما بحث ریسک پذیری جوانان کاملا مشخص می شه..

+جای دبیر زبان فارسیمون خالی...:-"

farshidGCD

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
-
سال فارغ التحصیلی
91
دانشگاه
MMU
رشته دانشگاه
IBM - ID

البته توی آمریکا "مالکیت اسلحه" به این راحتی که گفتی هم نیست، بجز چند ایالت، توی اکثر آمریکا فرد باید کلی تاییدیه سلامت روانی و این چیزا داشته باشه، و البته مالکیت شخصی اسلحه های تمام اتوماتیک هم ممنوعه[nb]فک کردی آمریکا واقعا مثل GTAست؟ :P[/nb]
اما خب تهیه اش راحت تره، فرضا دوست یا یکی از اقوام من اسلحه داره، من میتونم بدون اجازه بردارم و برم باهاش آدم بکشم :D
اسلحه های تمام اتوماتیک کلاس assault rifle[nb]مثل m4 یا AK-47[/nb] رو هم میشه تهیه کرد، چون مالکیت حقوقیش آزاده، کافیه یک بیزنس خونگی داشته باشی (که تاسیس بیزنس های خونگی هم به راحتی آب خوردنه) تا بتونی تحت پوشش اون assault rifle بگیری
این از این

اما راجع به آزادی حمل، خب از طرفی مالکیت خصوصی اسلحه چیز خوبیه :D حال میده (دفاع شخصی و اینا همش بهانس :)) یک در ده هزار تیری که شلیک میشه شاید برای دفاع شخصی باشه)
از طرف دیگه هم همون مشکلاتی که پیش میاد

به نظر من آزادی مالکیت شخصی باید باشه، اما عمومیش در حد اسلحه های سبک و غیر اتوماتیک (یا نیمه اتوماتیک ولی خیلی گرون، که زیاد کسی نتونه بخره)

farshidGCD

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
-
سال فارغ التحصیلی
91
دانشگاه
MMU
رشته دانشگاه
IBM - ID

اما تو یه زاویه دیگه؛ چندتا نمودار[nb]توی نمودارا چندتا کشور رو که بیشتر اسمشونو میشنویم انتخاب کردم، چون کشورای دارای بیشترین تفنگ به ترتیب رو نداشت یا اگه داشت من نیافتم[/nb] ببینیم:

نمودار تعداد اسلحه شخصی در دنیا
[nb]1[/nb]
GunPO.png

نمودار قتل ها در دنیا[nb]2[/nb]
Homicides.png

نمودار قتل به وسیله اسلحه شخصی در دنیا[nb]3[/nb]
Gunhomicide.png

خب طبق این نمودارا، آمریکا با 270 میلیون اسلحه که میشه حدود 88درصد جمعیتش، سالی 9000 قتل از 14000 تا (64%) قتل هاش با اسلحه ست، که خب زیاده
اما دقت کن، آمریکا! با بالاترین نرخ مالکیت اسلحه، جمعیت 311 میلیونی و همونطور که گفتیم، آسون بودن تهیه اسلحه
ولی برزیل (9.4% دارای اسلحه - مالکیت شخصی تو مایه های ایران، ینی فقط شکاری مجازه) 25000 قتل با اسلحه گرم بیشتر از آمریکا داشته، به عبارتی 77%
و سایر جاها

خلاصه میخوام بگم که؛ محدودیت لزوما معنیش بهبود شرایط به دلخواه نیست، توی همین ایران من یادمه، خیلی روستاهای اطراف حتی ملت ak-47 داشتن! کلت کمری با قیمت 300-400 و بالاتر[nb]با دلار 1000 تومنی بود البته :D[/nb] راحت گیر میومد، حتی چندتا از دوستای من هم داشتن (بدون مجوز رو میگما! وگرنه کمری مجوزدار رو بابابزرگ من هم داشت)

shshsh

sh m
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 2
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
97
رشته دانشگاه
پزشکی

اسلحه، از اون چیزایی ــه که شوخی بردار نیس . یـَـنی چیزی ــه که نمیشه بعد از یه اشتباه، بگی "ببخشید" و همه چی هم تموم بشه . نمیتونی خیلی راحت، به خاطر یه شوخی ِ بچگانه، مغز طرفِ بپاشی تو دهنشُ بعد بگی ببخشید . آدمیزاد، آدمیزاد ـه و نه فرشته، پس عصبانی میشه و موقع ِ عصبانیّت، داغ ــه، نمیفهمه، و کاری میکنه که وقتی عقل ــِـش سر ِ جاش بیاد بدجوری پشیمون میشه . مثلا همین اتفاق اخیر توی ِ آمریکا، یارو اسلحه ورداشته، بیستُ شیش نفر آدمُ کشته و ... بنگ! یه گلوله هم تو مغز ِ خودش خالی میکنه . خب، شاید اگه اسلحه آزاد نبود، این پسر ِ احمق ِ بیس سالُ چند ماهه، هیچوقت نمیتونست بیست ــا بچه ِ شیش تا نه سالُ، پدر مادرشُ، چار تا معلمُ بکشه . آمریکا کشور ــیه که فرهنگ ِ مردم ــِـش، به مراتب بیشتر از ایران ــه . وقتی چنین اتفاق ــی تو آمریکا میفته، آیا میشه از ایران، ایران ــی که وسط ِ خیابون ِ پرترافیک به مردم چاقو میزنن و ماشین ــا رد میشنُ میرن، انتظاری داشت؟! اخباری که از زورگیری ــای ِ مختلف به دست ــمون میرسه، کم نیست . اگر در مملکت ــی که در روز ِ روشن زورگیری میکنند اسلحه آزاد باشد، آنگاه کدامین نفر خواهد توانست از خانه بیرون آید ؟! یه چیز ــایی هست که باید ممنوع باشن . مشروب، موادّ ِ مخدر، اسلحه، نمونه های ِ بارز ــِـش . طرف مست کرده، توهم زده، سلاح گرم / سرد هم دست ــِـشه، میزنه به سرش، یه عده ای رو میکشه . اصن میگیم یه نفرُ میکشه . آیا جون ِ یک نفر، بیشتر از لذت ِ گذرای موادّ ِ مخدر، بیشتر از یک لحظه غرق شدن در مشروب، ارزش نداره ؟! دوچرخه سواری برای زن ــا ممنوع ــه، قبول دارم که احمقانه ــس . امّا تو مملکتی که با راه رفتن ِ زن ــا ،بهشون تیکه میندازن، چه انتظاری میره واقعا ؟! واقعا فک میکنم یه جاهاییُ باید از خودمون شروع کنیم .

یغما

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
ارومیه

بخاطر فشار های عصبی که زندگی تحمیل میکنه و بخاطر جوگیری های خاص قشر جوان مخصوصا خوب نیست...

الان یه آدم اونقدر صبر نداره که چراغ قرمز به صفر برسه بعد حرکت کنه...سر چیزای جزیی تو خیابونا دعوا راه میافته....و سر همین دعواها...

مثلا حدود یک ماه پیش تو همنی شهر ما(تگزاس الان) ;;) توی یه مغازه دعوا میشه و یه آدم بی طرف که میره جداشون کنه کشته میشه

خب این نشون میده که اعصاب کلی جامعه متشنجِ،شاید توی یه کشور دیگه حتی لازم باشه...اما چون اینجا اصولا همه چی برعکسه :-"

نداشتنش خطر کمتری داره.

• شروع کننده موضوع

NEO

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
بوشهر
رشته دانشگاه
مهندسی نفت

اولا در رابطه با آمار و نمودار هایی که بالا گذاشتی یه سوال مهم پیش میاد و اونم اینه که چرا کشور های آفریقایی که سلاح گرم به وفور درشون یافت میشه و همیشه درشون کشت و کشتار هست اصلا توی لیست نیستن ؟ :-"
گذشته از اون وجود برزیل به عنوان کشور اول در زمینه قتل به کلی باعث تعجبم شد ، چون در خوش بینانه ترین حالت من همیشه مکزیک رو به عنوان ناامن ترین کشور آمریکایی (البته بعد از ایالات متحده) تصور میکردم .
بگذریم
به نقل از GCD :
اما راجع به آزادی حمل، خب از طرفی مالکیت خصوصی اسلحه چیز خوبیه :D حال میده (دفاع شخصی و اینا همش بهانس :)) یک در ده هزار تیری که شلیک میشه شاید برای دفاع شخصی باشه)
از طرف دیگه هم همون مشکلاتی که پیش میاد
به نظر من آزادی مالکیت شخصی باید باشه، اما عمومیش در حد اسلحه های سبک و غیر اتوماتیک (یا نیمه اتوماتیک ولی خیلی گرون، که زیاد کسی نتونه بخره)

کجاش چیز خوبیه ؟
درسته که در کل شلیک کردن حال میده ولی وقتی پای امنیت جامعه به وسط میاد قاعدتا مالکیت شخصی اسلحه به هیچ وجه جالب نیست .
گذشته از اون چه دلیل وجود داره که مالکیت اسلحه حتما شخصی باشه ؟
میشه مراکزی رو برای تیراندازی ساخت تا اسلحه رو به مردم اجاره بده [nb]همچین چیزی با نام کلوپ های تیراندازی در آمریکا وجود داره[/nb]

farshidGCD

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
-
سال فارغ التحصیلی
91
دانشگاه
MMU
رشته دانشگاه
IBM - ID

خیلی از کشورا توی آمار سوم (قتل با سلاح گرم) نبودن، از جمله ایران
فکر کنم بخاطر نبود سازمانای متمرکز آمارگیری و اینا باشه
یه چیز دیگه هم هست که، توی آفریقا خیلی از مناطقش جنگ های قبیله ای و... هست، که خب اینا رو نمیشه جزء قتل با اسلحه گرم حساب کرد

• لایک
امتیازات: JB

baseri

F@|-|!mEh
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 6
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1394
مدال المپیاد
نانو
دانشگاه
علوم پزشکی البرز

ولی اگه اخبار رو جدیدا شنیده باشید آمریکا هم داره کم کم میره به سوی ممنوعیت حمل اصلحه

حتما شنیدید که اوباما اعلام کرده به ازای تحویل اصلحه شون , تب لت و ... میده بهشون ...

تو ایران هم اصلا خوب نیست آزاد باشه ... امنیت همجوری یکم کمه چه برسه اصلحه آزاد شه ... طرف همینجوری با چاقو میاد هر چی داری رو میدزده چه برسه به اصلحه ای مثل تفنگ ...

tizechamoosh

Hasty Khoshg Daman
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
اراک
سال فارغ التحصیلی
1395
رشته دانشگاه
مهندسی عمران
اینستاگرام
بنظرم حمل صلاح سرد ازاد باشه، گرم ممنوع :)

بالا