پاسخ : آمـوزش منظّـم ادیــت
مثل اینکه باید دوباره دست به کار بشیم و یه کمی آموزش بذاریم. اینجا مثل اینکه جز 3-4 نفر دیگه مشارکت کننده نداره... اشکالی نداره. پیج سنگین میشه با آموزش و هر آموزش هم کلی عکس، خودتون به مشکل بر می خورید.
این عکس رو توی پیج عکسهای ما دیدم و فکر کردم به اینکه واقعا مشکل داریم توی ادیت عکس. اینکه کسی متوجه نشه مشکل این عکس از کجاست دیگه خیلی مشکل ابتدایی یی هست...
فکر نمی کنم کسی باشه که مشکل این عکس رو نفهمه. ابتدایی ترینش اینه :
عکس کجه!
گاهی وقتا به خاطر پرسپکتیو این مشکل ایجاد میشه که خط های عمودی با هم موازی نیستند. برای صاف کردن این عکسها که پرسپکتیو عمودی دارن، نیاز داریم به یه عنصر افقی. عناصر افقی توی پرسپکتیو عمودی به سمت افق باقی می مونن، و به لحاظ کجی و راستی میشه ازشون استفاده کرد. توی برخی عکسها هم پرسپکتیو افقی دارم و از خطوط عمودی باید برای تراز کردن استفاده کنیم. توی همین عکس، بالای در، خطوط کاشی ها و ... می تونن کمک کنن برای تراز کردن این عکس.
اولین قدم برای تراز کردن عکس، باز کردنش توی فوتوشاپ و استفاده از ابزار Crop هست. (توی ورژن جدید فوتوشاپ، یعنی فوتوشاپ CC خیلی از مشکلات کراپ رو حل کردن. اما چون ممکنه همه دسترسی نداشته باشید بهش، همون توی CS6 بازش کردم.) اول از همه با کراپ کل عکس رو انتخاب کنید.
اگر موس رو بیرون عکس نگه دارید، کلیک کنید و بکشید، می بینید که عکس می چرخه. اونقدر بچرخونید تا عکس تراز بشه. بعد هم با زدن تیک اون بالا، عکس کراپ میشه.
چیزی که هنوز خودنمایی می کنه، عدم تقارن عکس هست. سمت چپ ستون ها تعداد کمتریشون معلوم هست. (به کادربندی و درستی و غلطی کار نداریم.) اینجا چندتا کار میشه کرد. اولین کار یه کراپ ساده بزنیم، سمت راست رو اندازۀ سمت چپ کنیم، خیلی هم شیک. الان دیگه بلدیم با کراپ کار کنیم. نتیجه میشه این :
اما اگه یه ذره نکته بین باشیم و عکاس، می فهمیم که کج بودن و عدم تقارن این سیستم، به این دلیله که عکاس وسط صحنه نایستاده بوده و عکس قطعا به لحاظ افقی هم پرسپکتیو دار شده! یعنی خوب میشه اگه بتونیم پرسپکتیو رو هم از بین ببریم. اگر تیزبین باشیم، اثرش توی کاشی ها کمی مشخص هست که با هم موازی نیستن. دست به کار میشیم! کل عکس رو با Ctrl+A انتخاب می کنیم، از منوی Edit -> transform -> perspective یا skew. شروع می کنیم گوشه های عکس رو جابجا کردن تا به نقطۀ دلخواه برسیم. بعدش هم باز با کراپ می تونیم عکس رو درست کنیم که گوشه های سفیدش پیدا نباشن (اگر موقع کار کمی دقت کنید این اتفاق نمی افته!) میرسیم به چیزی شبیه به این :
البته منکر این نیستیم که در بعضی عکسها پرسپکتیو بسیار بسیار به درد بخور هست، اما ینجا عکس رو کمی خراب کرده بود.
این عکس ایرادهای اساسی دیگری هم دارد (مثل کمبود داینامیک رنج به خاطر استفاده از دوربین موبایل و در نتیجه از دست رفتن بسیاری از دیتیل ها در نقاط تاریک (مثل داخل ساختمان) و نقاط روشن (مثل کاشی هایی که آفتاب دارند)، ادیت نامناسب رنگ، چراغ بالایی که از سقف آویزان شده و ...) اما هدف نشان دادن چگونگی ادیت عکسهای با تقارن، تراز و پرسپکتیو نامناسب بود.
امیدوارم دیگه شاهد عکسهای کج و معوج توی فروم نباشیم...! :) دوستانی هم که بحث نمی کنن، دوباره میگم، خیلی ضایعید...!