پاسخ : کار در دوران دانشجویی
یه نکته ای که باید بهش توجه بشه اینه که در 90% مواقع کار در دوران دانشجویی، نمیتونه درآمد بالایی داشته باشه. معمولا افراد برای کسب تجربه و رزومه ی کاری توی این دوران کار میکنن. و اون 10% هم طبیعتا در زمینه های رشته ی تحصیلیشون نمیتونن کار کنن.
اما کارای پیشنهادی که میشه انجام داد
1- اولین گزینه که همه هم گفتن، تدریسه. تدریس میتونه هم درس های دبیرستان رو در بر بگیره و هم درسها ی دانشگاه. به خصوص بچه های سمپاد که میتونن از لیبل "تیزهوشان" استفاده کنن و به خصوص برای تدریس درس های کنکوری، مخاطب زیادی رو جذب کنن.
2- دومین گزینه یه کمی شاید عنکبوت وار باشه، اما خب بالاخره راهیه واسه درآمد.
اونم انجام پروژه های دانشجوییه! مثلا یکی که برنامه نویسی بلده، خب از سال پایینی ها یا بالایی ها، پول بگیره واسشون پروژه انجام بده
این حرکت به جرات میگم در 99% از دانشگاه ها جواب میده.
3- این گزینه مخصوص کساییه که زیاد به درامد کوتاه مدت اهمیت نمیدن. میتونید برید توی زمینه هایی که بعدها میخواید کار کنید، به عنوان کاراموز کار کنید. نکته ای که هست اینه که کارآموز در اول، یک فرد تو سری خور هست! ولی این کارآموزی دوتا فایده داره:
الف) اینکه تجربه ی کاری پیدا میکنید. وقتی وارد بازارکار میشید به راحتی متوجه این مساله خواهید شد که تجربه ی کاری حتی به صورت کارآموز، در سطح خوبی قابل قیاس با مدرک تحصیلیتون خواهد بود
ب) اگه یه جایی برید کارآموزی و اونجا خوب فکرتون رو به کار بندازید، خیلی زود میتونید در همون دوران کارآموزی اونجا مشغول به کار شید. مطمئن باشید هیچ کارفرمایی، کارمند خوب رو ول نمیکنه. حتی اگه دانشجو باشه! من خودم به شخصه سال اول یه جایی رفتم و به صورت رایگان شروع به کار کردم! واقعا فقط بیگاری بود، اما بعد از چندماه، شرکت باهام قرارداد بست و نزدیک یک سال همونجا کار کردم و باعث رشد زیادی شد.
به طور خلاصه بهتون توصیه میکنم این دیدگاهی که اکثر دانشجویان دارن رو کنار بزارید. فکر نکنید مثلا چون فلان دانشگاه فلان رشته رو میخونید، حالا همه باید شما رو همون اول با بهترین حقوق استخدام کنن! مطمئن باشید باید سخت زور بزنید تا توی بازار کار وارد بشید. در نتیجه ، سعی کنید به مزایای کم راضی باشید، بعد از کسب فرصت، حالا شروع کنید به نشون دادن خودتون و توانایی هاتون :)