پاسخ : رشته موسیقی
به نقل از مُحسن :
یه ذره دیر برای این کار اقدام کردی، به هر حال:
اولا اینکه رشته آهنگسازی مربوط به دوره کارشناسی نیست، این رشته توی مقطع فوق لیسانس وجود داره و بعد از گذروندن دوره لیسانس توی هر کدوم از رشته های موسیقی امکان انتخابش هست. پس آهنگسازی افتاد برای فوق لیسانس:)
بعد اینکه، شما اگه به موسیقی کلاسیک علاقه داری، باید رشته نوازندگی ساز های جهانی رو انتخاب کنی، این رشته مربوط به موسیقی کلاسیک هست و اکثر واحد هاش هم توی محدوده موسیقی کلاسیک غربی هست و تقریبا با همه ساز ها هم آشنا خواهید شد.
اینکه توی این رشته قبول بشی چند تا مورد رو نیاز داره:
1) اولا رتبه خوب توی کنکور هنر، کنکور هنر اکثر رشته های پرمتقاضیش مثل موسیقی، طراحی صنعتی و نقاشی و ... نیمه متمرکز هست، یعنی صِرف رتبه خوب در کنکور شما نمیتونی توی اون رشته قبول بشی و نیاز به امتحان عملی هست، همونطور که دروس در کنکور ضریب دارند ، امتحان عملی شما هم یک ضریبی داره که اتفاقا ضریبش هم بالا و تاثیر گذار هست، اما از همه مهمتر اول اینکه کنکور رتبه خوبی بیاری، اینکه چه رتبه ای خوبه رو من نمیدونم، میتونی بررسی کنی و حدود مناسب رو پیدا کنی.
2) بخش امتحان عملی، ببین کلا امتحان عملی به این صورت هست که شما باید یک ساز تخصصی داشته باشی و جدای از اون ساز به پیانو هم آشنا باشی، اینکه با پیانو آشنایی کامل و نوازنده حرفه ای باشی الزامی نیست، اما در حد معمول باید بدونی، چون اصولا موسیقی کلاسیک، تئوری و همه مبانیش با این ساز تعریف و نوشته شده، گام ها رو وقتی تعریف می کنند توی کتاب های تئوری موسیقی با پیانو اینکار رو انجام میدن! پس لازم هست پیانو بلد باشی! بدون پیانو خنده داره یادگرفتن موسیقی کلاسیک!
امتحان اینطوریه که شما وقتی رفتی اونجا اول چند تا سوال از اطلاعات عمومی موسیقی میپرسه، یه نمره ای میده که ضریب 2 داره! بعد چند تا سوال مبانی نظری و عملی مثل سرایش و هارمونی و ریتم میپرسه، به علاوه اینکه مثلا برای تربیت شنوایی دو تا نت پیانو رو میزنه میگه چه نت هایی بودن و ... که اینام یه ضریب 3 دارن! بعد نوبت نوازندگی هست، شما باید توی ساز تخصصیت که جزو ساز های ارکستر سمفونیک باشه قطعه ای رو اجرا کنی، به اون هم یک امتیاز میدن با ضریب 4 ، یه بحث دشیفراژ هم هست که یه مبحث ارکستری هست که همون دیکته موسیقی هست! یه نت میزارن جلوت باید توی همون لحظه اجراش کنی، که با تمرین زیاد میشه این دشیفر رو هم خوب کرد! البته سال های اخیر گویا از هرکی نمیپرسن.
با این حساب شما بهتره از الان به فکر نوازندگی و تئوری موسیقی باشی و تا حدی هم با پیانو آشنا بشی! اما اینکه پیانو بلد باشی نه، فقط در حد آشنایی. ولی ساز تخصصیت رو باید مسلط باشی.
کلا رشته موسیقی به طور پیشفرض برای هنرستانی ها هست که از راهنمایی ساز میزنند و این دروس رو هم دارن! برای همین این چیز ها پرسیده میشه، اما به هر حال خیلی سخت نیست ، اگر پارسال شروع میکردی میتونستی خیلی آروم و راحت همه این اطلاعات و پیش نیاز ا رو به سطح خوبی برسونی اما تو یه سال بخوای اینارو یاد بگیری + رتبه خوب کنکور هنر یه ذره سخته:)
نوازندگی ساز های ایرانی هم همینطوره، با این تفاوت که ساز تخصصی ما ایرانی خواهد بود که محدود هستند و حتما باید ردیف داشته باشن مثل سنتور و تار و ...
به این نکته دقت داشته باش توی امتحان عملی باید قطعه کلاسیک باشه یا تو نوازندگی ساز ایرانی حتما باید یک دستگاه رو حفظ باشی و قطعه ضربی هم داشته باشی! نمیتونی بری اونجا با پیانو سبک بلوز اجرا کنی یا با سنتور قطعه های غیر سنتی، استاد ها خیلی سلیقه ای برخورد میکنند.
اینجا هم جای خوبیه که محتوای رشته ها و سرفصل دروس دانشگاهیشو ببینی:
http://motaleat.sanjesh.org/sarfasl/index.htm
سلام
دوست عزیز میدونم که قصد شما از این حرف ها فقط راهنمایی بوده ولی
اکثر حرفاتون اشتباهه و ممکنه ، نه تنها من ، بلکه بقیه رو هم گمراه کنه !!
اولا که رشته اهنگسازی و حتی نوازندگی ، در مقطع کارشناسی ( لیسانس ) هم دانشجو می پذیره !!
دوم اینکه ، موسیقی کلاسیک مربوط میشه به آهنگسازی نه ساز های جهانی !!
همینطور با تحقیق هایی که داشتم ، مناسب ترینشون رو واسه خودم ، اهنگسازی میبینم !!
و همینطور واسه اهنگسازی ، حتما حتما باید پیانو بلد باشیم !!
همینطور " ساز شناسی " " سلفژ " هارمونی " تئوری "
زمان کافی واسه یادگیری سلفژ و هارمونی و تئوری هست ولی یه مقدار زمان واسه یادگیری پیانو کمه !!
که البته با یه ذره تمرین بیشتر ، و یه رتبه خوب تو کنکور ، میشه راحت قبول شد !!!
و اینکه کی گفته رشته موسیقی واسه هنرستانیا ئه ؟؟ و اونا راحت تر قبول میشن ؟؟؟
99 درصد رتبه های 1 تا 10 کنکور هنر از کسانی تشکیل میشه که رشتشون ریاضی - تجربی - انسانیه !!
دلیلش هم واضحه !! چون کسی که میره هنرستان ، عملا بچه درسخونی نیس ! ولی بچه های هنرستانی ، درسخونن معمولا و عمومیا رو اکثرا بالا میزنن ! درک عمومی ریاضی و فیزیک رو بالا میزنن !! بقیه درسا هم که کاری نداره خوندنشون !!