اون افرادی که من گفتم جواب سوال اول شما بودنخواستم با این حرف اقای فرهادی رو تایید یا تکذیب کنم.
البته فکر میکنم شما اقای کیارستمی رو از درجه 1 ترین فیلمساز ایران بدونید؟! یا شاید هم درجه 1 ترین !بعد هم حمایت های گسترده ایشون از فرهادی بعد گرفتن گلدن گوب اسکار و لغو شدن مجوز فیلم جدیدش و ....
هرچند من خودم علاقه چندانی به ایشون به دلایلی ندارم !
2-خوب خوش حالم که قبول کردین از فیلم اخراجی ها حداقل در جشنواره ها استقبال نشد. اما درباره ی فروشش. فروش بالای یک فیلم صرفآ نشون دهنده استقبال از یک فیلم نیست. مثلآ جدایی نادر از سیمین به تنهایی تقریبآ فروشش 3 برابر کل 3 گانه اخراجی ها و رسوایی روی هم بود !
ولی اگر اسکار نبود این اتفاق نمی افتاد.البته شاید خیلی از مردم فکر میکنند فیلم منتخب اسکار فیلم خیلی خوبی هست.
فروش فیلم های اقای دهنمکی هم صرفآ بدلیل خوب بودن فیلم های ایشون نیست. کما اینکه دیدیم توی برنامه نظر سنجی شبکه 3 در برنامه نقدی که ایشون شرکت کردند و فکر میکنم اخرین برنامه ایشون بود قریب به 40 درصد بیننده ها رای به بی محتوا بودن رسوایی دادند.
از طرفی همین مردم که ایران که اخراجی هارو پر فروش ترین فیلم ایران کردند محبوب ترین فیلم تلویزیونی مورد علاقشون حریم سلطان و جومونگ و ... امثال این فیلم هاستو هرچند این مردم هیچ وقت از این فیلم ها حمایت نمی کنند اما به دلیل سبک خاص و فشار زندگی و سطح پایین درک هنری و ده ها دلیل دیگه این ها فیلم های مورد علاقشون هستند. به نوعی تایید حرف شخص خود شماست :
لزوما هر هنري كه استقبال عمومي ازش بشه مبتذله به اين معنا كه از لحاظ هنري خوب و عالي نيست
درباره جشنواره ها هم به جز جشنواره های امریکایی و فرانسوی فیلم اقای فرهادی بهترین فیلم خارجی حتی روسیه هم شد و همین طور المان.
شاید براتون جالب باشه
این جدول رو ببینید.
شاید بگیم چند جشنواره خاص سیاسی هستند بردن همه ی این جواز گواه خوب بودن فیلم اقای فرهادی هست به نظر من.
ولی فکر میکنم از توهم مقایسه اخراجی ها با یک جدایی باید دیگه خارج بشیم :)