تکنیک شش کلاه تفکر [ درون گرایی ]

• شروع کننده موضوع Dawn
  • تاریخ شروع

براي برگزاري تكنيك شش كلاه تفكر ، كدام موضوع را مي پسنديد ؟

• رای‌دهندگان
    3
  • Poll closed .
  • شروع کننده موضوع

Dawn

کاربر فوق‌حرفه‌ای
شهر
تهران
یه تکنیکی هست که ابداع کنندش ادوارد دوبونو اِ.
درواقع ما 6 نوع سبک فکری داریم که 6 تا کلاه بر اساس اون که هر کدوم با یه رنگی مشخصن وجود دارن.بعد اون 6 نفر هر کدوم یکی از کلاه هارو سرش میذاره و باید راجع به یه مسئله ای که مشخصِ دقیقا با همون سبک فکری نگاه کنه. منتهی ما تو زندگی عادیمون معمولا تفکرامون مخلوطی از این 6 تاست حالا غلظتش متفاوته

کلاه سفيد=خنثي و منفعل. کسی که این کلاه رو گذاشته واقعيت‌ها رو بدون هيچ‌ قضاوتي مورد بیان میکنه یا صرفا نظرات بقیه رو تایید یا رد(بدون دلیل) میکنه.

کلاه قرمز =نشانه خشم، شور و هيجان . بينش هيجاني و جنبه‌هاي احساسي و غير استدلالي مد نظره.

کلاه سیاه= نشانه منفي‌نگري . بنابراین فردی که با این رنگ کلاه تو جلسه حضور پیدا می‌کنه، جنبه‌هاي منفي و بد بينانه موضوع رو میگه.

کلاه زرد =نشانه مثبت نگری . فرد صاحب کلاه زرد جنبه‌هاي مثبت و خوشبينانه موضوع مورد بررسی قرار می‌ده.

کلاه سبز= کسی که این کلاهُ داره ایده های خلاقانه بره اجرای طرح یا مسئله میده.

کلاه آبی= این کلاه کنترل کننده و سازمان دهنده اندیشه‌هاس. کسی که این کلاه را بر سر گذاشته، نظرات بقیه کلاه‌ها را مورد ارزیابی قرار میده.

حالا ما میتونیم یمسائلی رو بگیم که راجع به سایت یا هر چیز دیگه که به هممون ربط داره باشه و هر کس مث اینکه فقط یه کدوم از کلاه هارو سرش گذاشته رنگ تفکرش رو بگه و به مسئله نگاه کنه و راجع بهش بگه تا دیدگاه های مختلف رو ارزیابی کنیم :)

سیزیف

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فـرزانگان
شهر
مشهد
پاسخ : تکنیک شش کلاه تفکر

به نقل از Dawn :
کلاه سفيد=خنثي و منفعل. کسی که این کلاه رو گذاشته واقعيت‌ها رو بدون هيچ‌ قضاوتي مورد کنکاش قرار مي‌ده.
فردی منفعل هست که واقعیت هاروبدون هیچ کنکاشی قبول میکنه ودرواقع این تعریفی که گذاشتی اشتباه هست ومربوط به کلاه آبی هست
کلاه آبی= این کلاه کنترل کننده و سازمان دهنده اندیشه‌هاس. کسی که این کلاه را بر سر گذاشته، نظرات بقیه کلاه‌ها را مورد ارزیابی قرار میده.
درواقع فردکلاه آبی بایدبدون پیش داوری بقیه روموردکنکاش قراربده وارزیابی کنه.

• شروع کننده موضوع

Dawn

کاربر فوق‌حرفه‌ای
شهر
تهران

به نقل از سیزیف :
فردی منفعل هست که واقعیت هاروبدون هیچ کنکاشی قبول میکنه ودرواقع این تعریفی که گذاشتی اشتباه هست ومربوط به کلاه آبی هست درواقع فردکلاه آبی بایدبدون پیش داوری بقیه روموردکنکاش قراربده وارزیابی کنه.
مرسی که گفتی نمیدونم چرا اشتباه نوشته بودم :-?
خیلی خودمونی بخوام بگم سفید مث سیب زمینی میمونه :D.حداکثر کاری که میکنه اینه که نقاط مثبت و منفی رو دسته بندی میکنه.

سیزیف

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فـرزانگان
شهر
مشهد

اومم،خوب یک مسئله ای که من پیشنهاد میکنم بررسی بشه ارزیابی راندمانِ آموزش وپرورش متوسطه وتاثیری که روی دانش آموزها این روندهایِ انتخابیش میزاره هست

• شروع کننده موضوع

Dawn

کاربر فوق‌حرفه‌ای
شهر
تهران

به نقل از سیزیف :
اومم،خوب یک مسئله ای که من پیشنهاد میکنم بررسی بشه ارزیابی راندمانِ آموزش وپرورش متوسطه وتاثیری که روی دانش آموزها این روندهایِ انتخابیش میزاره هست
به نظرم خوبه به هممونم مربوط میشه.

سیزیف

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فـرزانگان
شهر
مشهد

خوب من خودم به شخصه کلاه سیاه هستم .من میگم آموزش وپرورش ازبیخ وبُن اشکال داره کارش:مثلا اینکه توضیح لازم روبرای خیلی ازمباحث نداده،بعضی مطلبا هم که جای گذاری وترتیبِ شون اشتباهه وبه وقت هم توجه ندارنداصلا،نمونش همین شیمی 2.
یکی دیگه ازمشکلات هم حفضی(املاء؟)پروردن دانش آموزهست که باعث میشه مثلاعده ی کثیری ازدانش آموزان وقتی وارددانشگاه شدن هیچی یادشون نیست ازدرسای دبیرستانشون.
نحوه یِ تدریس وامتحان گرفتن اشتباه ومشارکت نکردن دانش آموزان درتدریس وبکارنگرفتن روش هایِ درست وجذاب تدریس

فعالیت هایِ میدانی هم کم داریم،نوعِ درس هایی هم که برای دانش آموزان هررشته انتخاب میشه انتخاب درستی ندارن مثلا آموزش وپرورش با اطلاع به اینکه درس آمادگی دفاعی 90درصدش کاربردی نیست اومده وتویِ برنامه درسیمون قرارش داده
یامبحث هایِ ناقص وحتی کتاب درسی اشتباه!
پیش نرفتن بامعیارهماهنگ جهانی واینکه بعضی ازدرس هایِ کاملالازم رونداریم
تک بعدی بارآوردن دانش آموزهاوحتی خسته کردن وزده شدن ازدرس وبه طورصریح اگه بخوام بگم میشه بارآوردن افرادی که ازنظرتحلیل گری فلج هستندومیشه گفت 4 سالشون تقریبا هدر رفته وقدرت خلق وابتکارونوع آوری وخلاقیت وخیلی ارزش های انسانی شون ازپایبست تخریب شده
کسل شدن دانش آموزان وزده شدن ازعلم.

كياناز

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگـان ۱
شهر
اصفهـان
سال فارغ التحصیلی
96

نمی‌شه موضوع رو عوض کنید؟ آخه واقعاً مبحث‌ی نیس که بشه همه رنگ کلاهی رو سر گذاشت. (!) مثلاً ببین، من اومدم خوش‌بین باشم این شد:

به نقل از خودم :دی :
حالا می‌شه من کلاه زرد بزارم سرم؟!
خوب هیچ شکّی نیس که تمام حرف‌های کلاه‌مشکی عزیز درست‌َن، اما بیاین یه‌جور دیگه به قضیه نگاه کنیم.
آموزش‌وپرورش ایران تمام این مشکلات رو داره قبول، اما با این حال کم نیستن نخبه‌ها و مخترعان عزیزی که با وجود همین‌ها کلّی افتخار برای ایران آوردن. کم نیستن واقعاً چنینی افتخاراتی. پس می‌شه نتیجه گرفت ایران چه دانش‌‌آموز ـای مستعدی داره که با وجود این امکانات تا این حدّ دارن خودشون رو نشون می‌دن.

:/ نه آخه واقعاً چیه این؟ بچه که گول نمی‌زنم. :-سوت.
× ویرایش: خوب من کلاه زردُ گداشتم سرم، حالا بقیه، بقیه رنگ‌ ـا رو بررسی کنن. :)

سیزیف

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فـرزانگان
شهر
مشهد

کم هم نبودن کسایی که وقتی ازایران رفتن تونستن پیشرفت کنن،عاقبتِ مخترعین چی شد؟
یابا این اتوبوسارفتنُ مردن یارفتن خارج،یاموندنُ ذره ذره اب شدن
کیانازنظرخودت چیه؟

• شروع کننده موضوع

Dawn

کاربر فوق‌حرفه‌ای
شهر
تهران

اتفاقا کیاناز دقیقا میخوایم که از هر جنبه ای یه مسئله بررسی شه حتی اینکه تو بهش کامل سیاه نگاه کنی،اما باز باید راهی وجود داشته باشه که کلاه زرد بزاری.

• شروع کننده موضوع

Dawn

کاربر فوق‌حرفه‌ای
شهر
تهران

بچّه‌ها نمی‌خواین ادامه بدین؟ اگر علاقه‌مند!هستین موضوع جدید پیشنهاد بدید. :rolleyes:

Bahar.no

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 4
شهر
طهران

بيايد موضوعاتي كه به ذهنتون ميرسه رو بگيد ، از بينشون خوباشو انتخاب كنيم و يه نظر سنجي بذاريم .
و يه نظمي به تاپيك بديم و مشخص كنيم كي ، كدوم كلاه رو برداره .

ماهِ ـشاد

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان هفت تهران
شهر
تهران
دانشگاه
شهيد بهشتى تهران
رشته دانشگاه
اقتصاد

خب به نظرم برای دفعه اول و دستگرمی بهتره یکی از موضوعات جامعه شناسی انجمن جامعه شناسی رو برداریم :-?

Bahar.no

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 4
شهر
طهران

نظرتون راجبه اختلاف طبقاتي چيه ؟ :-?

• شروع کننده موضوع

Dawn

کاربر فوق‌حرفه‌ای
شهر
تهران

موضوع‌هایی که مد نظر خودم هست:
تاثیر تکنولوژی(هرچیز نه صرفا اینترنت) در روابط اجتماعی
تفاوت دنیای مجازی و حقیقی
تاثیرات مثبت و منفی کنترل بیرونی برای هر فرد

Bahar.no

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 4
شهر
طهران

موضوعاتي ميخوايم كه به روانشناسي مربوط باشن :-?
<< روانشناسي در ايران >> چطوره ؟

• لایک
امتیازات: fa_t

ماهِ ـشاد

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان هفت تهران
شهر
تهران
دانشگاه
شهيد بهشتى تهران
رشته دانشگاه
اقتصاد

به نقل از محـدثه ن. :
نظرتون راجبه اختلاف طبقاتي چيه ؟ :-?
به نقل از Dawn :
موضوع‌هایی که مد نظر خودم هست:
تاثیر تکنولوژی(هرچیز نه صرفا اینترنت) در روابط اجتماعی
تفاوت دنیای مجازی و حقیقی
تاثیرات مثبت و منفی کنترل بیرونی برای هر فرد
من خودم فک میکنم اختلاف طبقاتی و تفاوت دنیا مجازی و حقیقی بهتره از همشون. بچه ها ذهنیت بیشتری دارند
*اون روانشناسی در ایران هم خوبه به شرطی ک بچه ها حداقل ی بار پیش روانشناس رفته باشن اوضاع رو دیده باشند

• شروع کننده موضوع

Dawn

کاربر فوق‌حرفه‌ای
شهر
تهران

به نقل از محـدثه ن. :
موضوعاتي ميخوايم كه به روانشناسي مربوط باشن :-?
<< روانشناسي در ايران >> چطوره ؟
بله بله درسته.
پس از چیزایی که من گفتم سومی فقط روانشناسیه.
روانشناسي در ايران
اینم خوبه.

• شروع کننده موضوع

Dawn

کاربر فوق‌حرفه‌ای
شهر
تهران

به نقل از مهـشـاد :
من خودم فک میکنم اختلاف طبقاتی و تفاوت دنیا مجازی و حقیقی بهتره از همشون. بچه ها ذهنیت بیشتری دارند
*اون روانشناسی در ایران هم خوبه به شرطی ک بچه ها حداقل ی بار پیش روانشناس رفته باشن اوضاع رو دیده باشند
حالا چون میخوایم روانشناسانه تر شه مثلا اون تفاوت دنیای حقیقی و مجازی رو میشه از جنبه تاثیراتش رو شخصیت هم بحث کرد

Bahar.no

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 4
شهر
طهران

موضوع بهتر بگيد كه جذاب تر باشه .
اجباردر خانواده :-"
زود رنج بودن :-"

• شروع کننده موضوع

Dawn

کاربر فوق‌حرفه‌ای
شهر
تهران

اجبار خوبه یه جورایی کلی ترش همون تاثیرات کنترل بیرونیه دیگه :D ولی دومی رو همه میدونن دیگه بده که :ذی بحثی نیست :D

بالا