سوالات و مشکلات کنکوری‌های ۹۳

nasma

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
بهشتي
شهر
مراغه
پاسخ : سوالات و مشکلات کنکوری‌های ۹۳

قبلنا فكر ميكردم خلاقم! خيلي مخم كار ميكنه و هندسه 1 و 2 تنها درسي هست كه توش مشكل ندارم ولي انگار هندسه 2 X_X گاج سفيد

فرمولاي عجيب خصوصا براي فصل تجانس داره! ولي ابي كانون يه جور ديگه! نمي دونم چكار كنم؟! !

ranjame

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
حلی
شهر
طهران
دانشگاه
صنعتی آریامهر
رشته دانشگاه
م.شیمی

به نقل از k93 :
قبلنا فكر ميكردم خلاقم! خيلي مخم كار ميكنه و هندسه 1 و 2 تنها درسي هست كه توش مشكل ندارم ولي انگار هندسه 2 X_X گاج سفيد

فرمولاي عجيب خصوصا براي فصل تجانس داره! ولي ابي كانون يه جور ديگه! نمي دونم چكار كنم؟! !

ببین اون فرمول های عجیب غریبی که میگی در واقع واسه فصل 3 یا 4 هندسه تحلیلیه که حضرت احضر اون را تو گاج سفید آورده؛ و بهتره که روابطی را که آورده ؛ مثلن ماتریس تبدیلات را با حل سوال زیاد خوب یاد بگیری
بعضی چیزا هم هست که مستقیما ربطی به کنکور و اینا نداره؛ مثلن تو مثلثات کنکور نیازی نیست همه انواع معادلات کلاسیک را بلد باشی حل کنی ولی اگه یاد بگیریشون هم درک ریاضی ات را بالا می بره هم روح سوادت را...

• لایک
امتیازات: nasma

ranjame

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
حلی
شهر
طهران
دانشگاه
صنعتی آریامهر
رشته دانشگاه
م.شیمی

به نقل از k93 :
حس ميكنم مثلا سينماتيك و ديناميك يادم رفته!!يا اصلا من هنوز پيش 1 رو جمع نكردم (انقدر كه به پايه ها اهميت دادم!) #-o چه احساس بدي!
الان احساس ميكنم فردا كنكور منم هيچي بلد نيستم حتي تو خوابم ديدم سوالا رو گذاشتن و من نمي تونم جواب بدم :-? :-s
در ادامه و تکمیل حرفای شـــــــیرین: یکی از کارهایی که می تونی انجام بدهی اینه که بعد از دو هفته یا حداکثر یک ماه از خوندن یک مطلب درس اختصاصی از خودت آزمونش را بگیری که خیر دنیا و آخرتت توشه!

يه سوالم دارم در مورد زبان فارسي3، آيا زبان فارسي 2 پيش نيازش هست!؟آيا كلمات مشكل(املاها!) معنيشون هم مهم است؟! زيادي رفتم تو نخش يا نه قد سه تا كتاب ادبيات بايد وخت روش گذاشت!؟ :-/
بستگی به این داره که چقدر با زبان فارسی آشنایی؛ اگه در حد صفر کیلومتره زبان فارسی ات (مثلن فرق نوع و نقش را نمی دونی) درس های مربوط به دستور زبان و ویرایش زبان فارسی 2 را بخوان؛اگر هم تو سطح تقریبا خوبی قرار داره (کلیت درس را می دونی و می خواهی با ریزه کاری ها آشنا شی) همون زبان فارسی 3 را بخوانی بهتره
واسه ادبیات و زبان فارسی پیشنهادم اینه کلن: (البته اگه آزمون قلم چی میدین)
از الان تا 7 فروردین که ادبیات 2 را کامل می گیره ادبیات 2 بخوانید؛ از 7 فروردین تا 15 اردیبهشت ادبیات 3؛ از 15 اردیبهشت تا 15 خرداد هم زبان فارسی
در مورد املا و معنی هم فقط اونایی را بلد باید باشین که خود کتاب معنی کرده؛ مثلن یکی از خود را بیازمایید های زبان فارسی یادمه به تفاوت املایی و معنایی بعضی از کلمه ها پرداخته بود مثل گریز و گزیر؛ استعفا و استیفا ... بعد جلوش معنی هاشون را هم نوشته بود؛ در این موارد باید معنی را بلد باشید اما لغت های املا - به شرطی که تو کتاب ادبیات در انتهای کتاب یا قسمت توضیحات معنی اش نیومده باشه - را نمی خواهد بدونید

نام مرکز سمپاد
حلی
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1395
دانشگاه
تهران

به نقل از k93 :

تجانس که اصلا فرمول نداره! فقط باید مثلا دوتا نقطه در نظر بگیری که راحت بشه متجانسش رو پیدا کرد! (مسئله مربوط به خط)
کلا هندسه فرمول خاصی نداره فقط یه فرمول هست برای دوران که کلی هست و اون رو گاج گفته که باز اون رو هم به نظر من اگه درستون نرسیده به دوران مقاطع مخروطی نمیخواد حفظ کنی فقط دوران های معروف 90 180 270 رو بلد باش :) یادمه ماتریس های تبدیلات هم گفته بود بازم اگه مشکل داری بزار داخل هندسه تحلیلی درستون برسه بعد یاد بگیر !
در ضمن فرمول دوران حفظ کردن نمیخواد :D :
-
مشتقش cos x
مشتقش sinx
-
فرمول بلای خانمان سوز کنکوری هاست! سعی کنید سوال هارو با حداقل اطلاعات قبلی حل کنید! و احیانا اگه فرمولی توی کتاب گفته شده اثباتش رو بلد باشید (مثل انرژی طناب در یک دوره که توی تمرینای فصل موج گفته اثبات کنید)

• لایک

ranjame

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
حلی
شهر
طهران
دانشگاه
صنعتی آریامهر
رشته دانشگاه
م.شیمی

یک سوتی که من اوایل سال کنکور میدادم موقع تعیین علامت؛ فرض کنید می خواهید نامعادله زیر را حل کنید
پ.ن: نامعادله: ایکس تقسیم بر یک منهای ایکس کوچکتر است از یک :دال
(1-x)/x < 1
Tu Halle In NaaMoaadele Baayad Havaasetoon Baashe Nayaayd Tarafeyn Ro Dar x Zarb Konido ... :D Dalilesham Ine Ke Shomaa Nemidoonid In x Ke Zarb Mishe Alaamatesh Chie Chon Alaamate Manfi Baraaye x Jahate Naa Moaadele Ro Avaz Mikone
1-x < x => x > 1/2
Balke Baayad 1 Ro Az Tarafeyn Kam Konid o Naa Moaadele Ro Be Soorate Zir Dar Biaarid:
(1-2x)/x < 0 => x < 0 Yaa x >1/2
دیدم نیست در شهر نگاری که دل از ما ببرد گفتم خودم دست به کار شم :-"

sadafak

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان دو
شهر
تهران
رشته دانشگاه
پزشکی

بچه‌ها من یه سوالی راجب ترتیب حوندن درسا داشتم.مثلا تو یه بازه زمانی مث عید که همش تعطیلیم و 4-6 درس میخایم بخونیم روزی با چه ترتیبی خونده بشه بهتره بازدهش بالاتره ینی؟آخه بعضی وقتا هس یه درسیُ وقتی صب میخونی نه تنها ازون درس هیچی نمیفهمی بقیه روزتم کاملا میریزه بهم..چیکار باید کرد؟!

ranjame

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
حلی
شهر
طهران
دانشگاه
صنعتی آریامهر
رشته دانشگاه
م.شیمی

به نقل از saaad:D :
بچه‌ها من یه سوالی راجب ترتیب حوندن درسا داشتم.مثلا تو یه بازه زمانی مث عید که همش تعطیلیم و 4-6 درس میخایم بخونیم روزی با چه ترتیبی خونده بشه بهتره بازدهش بالاتره ینی؟آخه بعضی وقتا هس یه درسیُ وقتی صب میخونی نه تنها ازون درس هیچی نمیفهمی بقیه روزتم کاملا میریزه بهم..چیکار باید کرد؟!

اینکه چه زمانی چه درسی را بخوانی بستگی به خودت داره؛ مثلن من صبح با عمومی شروع می کردم که یک کم تو فرم درس خوندن بیام بعد می رفتم سراغ اختصاصی؛ یک روز در میون هم 11 ساعت 12 ساعت باس درس خوند :D مثلن یک روز 2 ساعت عمومی 3 تا 3 ساعت اختصاصی یک روز 2 تا یک ساعت و نیم عمومی 3 تا 3 ساعت هم اختصاصی
اگر هم منظور از ترتیب خوندن درسا اینه که چه درسی را باید خواند؛ من واسه کسایی که برنامه ریزی می کنم بهشون این را می گم راجع به کنکور خوندنشون:
از الان تا عید => پیش 2
زمان عید => تست پیش 2 + خواندن اختصاصی پایه
عید تا 15 اردیبهشت => عمومی پایه؛ تست از پایه و پیش؛ اگه مطلب نخوانده از پایه باقی مونده دیگه نباید خوند؛ تنها راه چاره اش اینه که در خلال تست زدن درس یاد بگیرین
15 اردیبهشت تا 15 خرداد => عمومی پایه؛ آزمون گرفتن از کتابای سازمان سنجش
15 خرداد تا 2 روز مونده به کنکور => دور دنیا در 4 ساعت

nasma

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
بهشتي
شهر
مراغه

يكي به هر زباني به من بگه صفحه عمود بر محور يا موازي صفحات ديگر چطوري ميشه كه انطوري ميشه!:)

اصلا ملتفت نميشم!صفحه كاملا فضا رو ميپوشونه درسته!؟ خوب وقتي فرضا موازي صفحه xy شد جز در جهت z ها همه جارو ميپوشونه ديگه!!؟

ولي چرا فقط معادلش ميشه z=z"!شايد خيلي سطح پايينه ولي من وقتي يك نكته رو ملتفت نميشم ديگه نميرم سراغ يه بحث ديگه!

نام مرکز سمپاد
حلی
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1395
دانشگاه
تهران

به نقل از k93 :
يكي به هر زباني به من بگه صفحه عمود بر محور يا موازي صفحات ديگر چطوري ميشه كه انطوري ميشه!:)

اصلا ملتفت نميشم!صفحه كاملا فضا رو ميپوشونه درسته!؟ خوب وقتي فرضا موازي صفحه xy شد جز در جهت z ها همه جارو ميپوشونه ديگه!!؟

ولي چرا فقط معادلش ميشه z=z"!شايد خيلي سطح پايينه ولي من وقتي يك نكته رو ملتفت نميشم ديگه نميرم سراغ يه بحث ديگه!
گوشه دیواره خونتون رو محور مختصات در نظر بگیر! ببین میفهمی یا نه! :-"

• لایک

nasma

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
بهشتي
شهر
مراغه

به نقل از CrazyB0y :
گوشه دیواره خونتون رو محور مختصات در نظر بگیر! ببین میفهمی یا نه! :-"
گوشه مگه شكافته نميشه!؟ يعني منفيا صفحه ندارن!:))؟ من اينطوري تو مخم تصور ميكنم كه صفحه موازي xz از بي نهايت تا بي نهايته با

y ثابت!

نام مرکز سمپاد
حلی
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1395
دانشگاه
تهران

به نقل از k93 :
گوشه مگه شكافته نميشه!؟ يعني منفيا صفحه ندارن!:))؟ من اينطوري تو مخم تصور ميكنم كه صفحه موازي xz از بي نهايت تا بي نهايته با

y ثابت!
تو فقط مثبت رو در نظر بگیر !
اگه ارتفاع خونتون 4 متر باشه سقف میشه z=4 :-"

• لایک

nasma

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
بهشتي
شهر
مراغه

به نقل از CrazyB0y :
تو فقط مثبت رو در نظر بگیر !
اگه ارتفاع خونتون 4 متر باشه سقف میشه z=4 :-"
:-?? هيچي! :D چي داري ميگي!؟ :-/ ~X( :-s

ranjame

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
حلی
شهر
طهران
دانشگاه
صنعتی آریامهر
رشته دانشگاه
م.شیمی

به نقل از k93 :

گام به گام با این استدلال بیا جلو شاید به دردت خورد: (به طور شهودی اش را CrazyB0y توضیح داد اما واسه اثبات ریاضی وار آن چیزی که به طور شهودی درک کردین)

صفحه موازی xy > بردار نرمال عمود بر صفحه ی xy => بردار نرمالمون میشه حاصلضرب خارجی بردار های یکه ی i و j که همون k هستش. => مولفه های x و y بردار نرمال صفر هستند و معادله صفحه به ترتیب زیر (پست بعدی) به دست می آد:

• لایک

ranjame

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
حلی
شهر
طهران
دانشگاه
صنعتی آریامهر
رشته دانشگاه
م.شیمی

n = (0,0,1) , Mahale Barkhord Baa Mehvare z (0,0,t)
Moaadele Safhe: 0(x-0) + 0(y-0) + 1(z-t) = 0 => z = t

Arghavan S

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
---
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
0

به نقل از k93 :

یه آسانسور رو تصور کن که توی یه ساختمون بی‌نهایت‌طبقه‌ی بی‌نهایت‌واحدی داره بال‍ا و پایین می‌ره. خُب؟
با این آسانسور می‌شه رسید به هر واحدی توی هر طبقه‌ای. یعنی اگه شماره‌ی طبقه رو ندونیم، همه‌ی واحدها می‌تونن مقصدمون باشن.

حال‍ا واحدهای ساختمون رو نقاطِ فضا درنظر بگیر، طبقه‌ی اول رو صفحه‌ی ایکس‌اوایگرگ، و هر طبقه رو یه صفحه‌ی موازیِ صفحه‌ی ایکس‌اوایگرگ. اگه مقدارِ زِد رو مشخص نکنیم، همه‌ی نقاطِ فضا انتخاب می‌شن. اما اگه زِد رو بدونیم، دقیقاً یه صفحه از اون همه صفحه‌ی موازیِ ایکس‌اوایگرگ رو مشخص کرده‌ییم و درباره‌ش حرف می‌زنیم. گرفتی؟ :ی

• لایک

nasma

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
بهشتي
شهر
مراغه

احسنتم! متشكر از شما دوستان بابت راهنمايي كاملا تفهيم شد. >:D<

حالا يه خورده ديگه از مشكلم موند! ;;) وقتي فاصله از خط يا نقطه اي خواسته ميشه مقصود از صفحه اي معلومه ديگه!؟ من اين قسمتا رو قاطي

ميكنم يعني فكر مي كردم معادل مختص يه دونه صفحه هست!

راستي يه سوال ديگه دارم در مورد حساب ديف و انتگ به نظرتون زيادي ور رفتن با دنباله ها شرعا و عرفا حكمش چيه!؟ بي خيال بپرم سمت

حد و مشتق يا نه تا تهش برم؟! مثلا نشر الگو چند صدتا تست داره منم ميخوام تا نزده نرم سراغ مشتق و حد! :|پيش نياز يا هم نياز كه نيست؟!

اصلا كنكور چندتا از دنباله يا مرتبط با دنباله سوال داريم!؟

ranjame

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
حلی
شهر
طهران
دانشگاه
صنعتی آریامهر
رشته دانشگاه
م.شیمی

به نقل از k93 :
احسنتم! متشكر از شما دوستان بابت راهنمايي كاملا تفهيم شد. >:D<

حالا يه خورده ديگه از مشكلم موند! ;;) وقتي فاصله از خط يا نقطه اي خواسته ميشه مقصود از صفحه اي معلومه ديگه!؟ من اين قسمتا رو قاطي ميكنم يعني فكر مي كردم معادل مختص يه دونه صفحه هست!
ببین این سوال می تونه به چند روش مطرح شه؛ فاصله نقطه از نقطه؛ نقطه از خط، نقطه از صفحه، دو تا خط موازی از همدیگه؛ خط موازی با یک صفحه؛ اینا هر کدوم راه حل جداگونه داره؛ حالا کدومش را میخای بدونی؟ هم اینجا می تونی بپرسی هم از کتاب نشر الگو هندسه تحلیلی می تونی استفاده کنی

راستي يه سوال ديگه دارم در مورد حساب ديف و انتگ به نظرتون زيادي ور رفتن با دنباله ها شرعا و عرفا حكمش چيه!؟ بي خيال بپرم سمت

حد و مشتق يا نه تا تهش برم؟! مثلا نشر الگو چند صدتا تست داره منم ميخوام تا نزده نرم سراغ مشتق و حد! :|پيش نياز يا هم نياز كه نيست؟!

اصلا كنكور چندتا از دنباله يا مرتبط با دنباله سوال داريم!؟
اصولن تا قبل از عید خواندن هیچ مطلبی به طور دقیق نباید فراموش شه؛ خواندن دنباله ها هم همین طور؛ یکی از اوجب واجباته و خیر دنیا و آخرت توشه؛ هر چند که الآن زمان خوندنش نیست ولی به هر حال از نظر اینکه باید خونده شه یا نه؛ عاره باید خونده شه. تو کنکور هم معمولن 2 تا تست ازش میاد از اون معمول ترش اینه که 1 تست مربوط به محاسبه مجموع جملات دنباله است یکی اش هم مربوط به پیدا کردن n مناسبی که از اونجا به بعد جملات دنباله همگرا میشن
موفقون و منصورون

nasma

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
بهشتي
شهر
مراغه

علي عزيز ضمن تشكر منظورم از قسمت اول سوالم(!) در مورد فاصله نقطه از صفحه، صرفا خود صفحه رو باهاش كار دارم! يعني يك صفحه از بيشمار
صفحه فاصلش خواسته ميشه ديگه از نقطه يا خطوطي!؟ راستي فرمودين نشر الگو آيا چاپ 89 به درد ميخوره؟! باتوجه به اين كه كتاب تغييراتي

نداشته يا نه مي فرماييد كتاب قطور چاپ 92 خوبه! ضمنا من منبعم گاج است و كوله پشتي.

سپاسگزارم

ranjame

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
حلی
شهر
طهران
دانشگاه
صنعتی آریامهر
رشته دانشگاه
م.شیمی

به نقل از k93 :
علي عزيز ضمن تشكر منظورم از قسمت اول سوالم(!) در مورد فاصله نقطه از صفحه، صرفا خود صفحه رو باهاش كار دارم! يعني يك صفحه از بيشمار
صفحه فاصلش خواسته ميشه ديگه از نقطه يا خطوطي!؟ راستي فرمودين نشر الگو آيا چاپ 89 به درد ميخوره؟! باتوجه به اين كه كتاب تغييراتي

نداشته يا نه مي فرماييد كتاب قطور چاپ 92 خوبه! ضمنا من منبعم گاج است و كوله پشتي.

سپاسگزارم

اگه درست سوال را فهمیده باشم (فاصله نقطه تا صفحه دلتا = فاصله بی شمار صفحه گذرنده از اون نقطه تا صفحه ی دلتا؟)... لزومن این تساوی برقرار نیست چون ممکنه صفحه ای از نقطه مذکور بگذره و صفحه دلتا را قطع کنه اون وقت فاصله صفر میشه که در واقع این طور نیست. فاصله نقطه از صفحه یعنی طول خطی که از اون نقطه به صفحه عمود میشه؛ که برای به دست آوردنش دو راه وجود داره
یکی اینکه از فرمول موجود تو کتابای کمک آموزشی استفاده کنی (به خاطر وجود ادیتور بسی بسیار زیبای اینجا نمی تونم بنویسمش) اگه فارسی بخواهیم بگیم میشه اندازه جاگذاری مختصات نفطه در معادله صفحه تقسیم بر جذر مجموع مربعات ضرایب ایکس و ایگرگ و ضد :D
یک راهش هم اینه که معادله خط گذرنده از اون نقطه را بنویسیم (بردار هادی خط همون بردار نرمال صفحه است) بعد این معادله خط را به صورت پارامتری (بر حسب t ) در بیاریم وانگهی آن را در معادله صفحه جاگذاری کنیم تا t حاصله حاصل بشه بعد فاصله محل برخورد خط گذرنده را با نقطه اولیه به دست بیاریم
توصیه ام اینه که از روش اول (فرمولی) فعلن استفاده کنید چون من - الان که دارم اینجا تایپ می کنم - مطمئن نیستم خطی که معادله واسش مینویسیم خط عمود بر صفحه باشد. به احتمال قوی این طور هست چون بردار هادی مون را همون بردار نرمال صفحه انتخاب کردیم...
موفقون و منصورون!

ranjame

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
حلی
شهر
طهران
دانشگاه
صنعتی آریامهر
رشته دانشگاه
م.شیمی

همین الان یک قانونی خواندم در حل مسائل که کنکور یکی از مصداق هاشه؛ فکر کنم بد نباشه اینجا شـِـر کنم:
10 درصد اول سوال 90 درصد وقت را می گیره و 90 درصد باقی مونده ی سوال 10 درصد وقت را :D طرد و عکس ادبی هم داره!
پ.ن خارجکی اش هم میشه این:
the first 10 percent of the task takes 90 percent of the time and the remaining 90 percent takes the remaining 10 percent
یک جمله دیگه:
the least your will settle for is the most you can expect to get
پس از الان انقدر استرس رتبه کنکور نداشته باشین بشینین درس بخونین ذهنتون ارضا شه! :-سه ممیز چهارده :-" :D

بالا