• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

الهه‌های ایران باستان با نام اساطیر غرب...

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع Elnaz1
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
پاسخ : الهه های ایران باستان با نام اساطیر غرب ...

به نقل از Iman.Mage :
و یه نکته‌ی دیگه:

میگم که؛ شما راجع به اسطوره شناسی اطلاع خاصی نداری. فکر کردی همینطوری یکی رفته خوشش اومده گفته بیا ما هم داشته باشیم؟! اساطیر و خدایان و الهه ها باور های مهم و اصلی مردم رو نشون میدن. مگه اعتقادات اصلی مردم به این راحتی عوض میشه که بری یه جا یه چیزی ببینی خوشت بیاد؟! بعدشم یهو مثلا همه‌ی مردم مصر میان باور میکنن لابد؟!
عذر میخوام شما واسه بچه 4 ساله چجوری توضیح میدی پس ؟؟؟
مگه من گفتم کسی باور میکنه ؟؟؟؟
پس چرا کتابش دیگه چاپ نشده ؟؟؟
بعدش من از همون اول اصلا دعوا نداشتم ولی شما جبهه گرفتی
خیلی مسالمت آمیزتر میتونستی صحبت کنی
حالا یا من قانع میشدم یا تو
بله
اگه شما خونده باشی نه تنها الهه ها و خدایان بلکه خیلی چیزهای دیگه هم جزو باورهای اصلی مردم هستن و کاملا هم روش سفت و سختن
حتی به خاطر همین عقاید جنگ های چندین ده ساله هم رخ داده
اینم که گفتم دیگه بقیش با خودتونه به این خاطره که من نیومدم دعوا کنم و اگه کسی میخواد دعوا کنه من دهن به دهن نمیشم ;)

این طور برداشت کردم که میگی چون ایرانیان باستان خدایانی برای پدیده هایی مثل باد یا صفاتی مثل راستگویی داشتن و سایر تمدنها م خدایانی برای این چنین مواردی داشتن پس اونها خدایانشون ر از ما الهام گرفتن و گفتن: اه چه باحاله اینا خدا دارن ما نداریم بریم بسازیم.
فقط اساطیر ایران و یونان نیستن که تا حدودی بهم شبیهن تقریبا تو تمامی ادیان داستانهای مشابهی پیدامیشه و خیلی از این داستانها فراتر از واقعیتن, شباهت بین اینها میتونه دلایل متعددی داشته باشه, شاید کاملا تصادفیه, باورهای قدیمیتر بر جدیدترها اثر گذاشته یا اینکه همه این باورها به ریشه ای برمیگردن که اون ریشه در همه یکسانه
همونطور که میدونید آیینهای ایران باستان و بین النهرین و یونان و روم ریشه های پگانی داره; همگی اساطیرشون ر از مظاهر طبیعت گرفتن و در موارد پیشرفته تر موضوعاتی مثل صلح و جنگ, عشق پاک و شهوانی و نفرت و ... بهش اضافه شده; ویژگیهای مورد پسند ر ب خدایان و ناپسند ر ب اهریمنها نسبت میدن; اینها موضوعاتین ک هر انسانی باهاش روبرو میشه و میخواد علتش ر بدونه, چرا باد میوزه؟ چرا بارون میباره؟ علم تجربی نیست و کسی چیز درستی از مثلا دما و فشار هوا نمیدونه پس باورهای ماوریایی برای توضیحشون شکل میگیره
+تمدنها اولیه (بجز تمدنایی مث مایاها) تو محدوده هلال حاصلخیز شکل گرفتن یعنی از جلگه خوزستان تا جلگه نیل, با توجه ب قدمت زیاد و نداشتن مشکلات اولیه مث تامین غذا یا مسکن فرصت اینو دارن تا به مسائل دیگه بپردازن و دین شکل بگیره, ی تمدن زودتر و یکی دیگه دیرتر اما همه دنبال هدف یکسانی بودن. مثلا همه خدایی برای گیاهان متصور میشن چون گیاه و کشاورزی بین اونا مشترکه اما هر تمدن با روایتی متفاوت
در مورد شباهت بین آیینهای میتراییسم ایرانی, میتراییسم رومی و مسیحیت خیلی بحث میشه و مثالهای متعدی از شباهتهای بینشون هست درعین حال تفاوتهایی هست ک نمیشه نادیده گرفت البته تاثیر میتراییسم رومی بر مسیحیت ر سخت میشه انکار کرد
یا باورهای مشترکی در اسلام و آیینها و اساطیر ایران باستان هست: عمر هزار ساله برای نوح/زال , گذر ابراهیم/سیاوش از آتش و ... یا مثلا خیلی از ادیان مختلف به نوعی آرمانشهر که ب وسیله منجی ساخته میشه معتقدن; چرا چون تماما چیزاییه ک مردم دوست دارن

@ الناز:

من اگه لحنم تند بوده ببخشید.
چرا کتابش دیگه چاپ نشده؟ اینو نمیدونم. استدلالی که از کتاب نقل می کنید خیلی ضعیفه و اصلا به لحاظ تاریخی امکان نداره الهه های مصر و بابل از الهه های ایرانی گرفته شده باشه. تو پست های قبلی گفتم دلیلش رو.

عذر میخوام شما واسه بچه 4 ساله چجوری توضیح میدی پس ؟؟؟
نمیدونم منظورت چیه. اگه میخوای بگی بعد ها واسه بچه هاشون گفتن و اونا باور کردن؛ نه اینطوری نیست. اصولا مردم باید خودشون به یه چیزی معتقد باشن تا بتونن به نسل بعد منتقلش کنن.

بله
اگه شما خونده باشی نه تنها الهه ها و خدایان بلکه خیلی چیزهای دیگه هم جزو باورهای اصلی مردم هستن و کاملا هم روش سفت و سختن
حتی به خاطر همین عقاید جنگ های چندین ده ساله هم رخ داده

آفرین. پس امکان نداره به این راحتی که تو پست های قبلی گفتی به صرف اینکه یه جا (ایران) یه چیزی دیدن بشه جزو عقاید مردم مصر یا بابل.

به نقل از Wanderring :
این طور برداشت کردم که میگی چون ایرانیان باستان خدایانی برای پدیده هایی مثل باد یا صفاتی مثل راستگویی داشتن و سایر تمدنها م خدایانی برای این چنین مواردی داشتن پس اونها خدایانشون ر از ما الهام گرفتن و گفتن: اه چه باحاله اینا خدا دارن ما نداریم بریم بسازیم.
به نقل از Iman.Mage :
نمیدونم منظورت چیه. اگه میخوای بگی بعد ها واسه بچه هاشون گفتن و اونا باور کردن؛ نه اینطوری نیست. اصولا مردم باید خودشون به یه چیزی معتقد باشن تا بتونن به نسل بعد منتقلش کنن.
مثال من یه مثال خیلی بچه گانه بوده
مسلما خود من هم میدونم اینجوری نیست

به نقل از Wanderring :
فقط اساطیر ایران و یونان نیستن که تا حدودی بهم شبیهن تقریبا تو تمامی ادیان داستانهای مشابهی پیدامیشه و خیلی از این داستانها فراتر از واقعیتن, شباهت بین اینها میتونه دلایل متعددی داشته باشه, شاید کاملا تصادفیه, باورهای قدیمیتر بر جدیدترها اثر گذاشته یا اینکه همه این باورها به ریشه ای برمیگردن که اون ریشه در همه یکسانه
همونطور که میدونید آیینهای ایران باستان و بین النهرین و یونان و روم ریشه های پگانی داره; همگی اساطیرشون ر از مظاهر طبیعت گرفتن و در موارد پیشرفته تر موضوعاتی مثل صلح و جنگ, عشق پاک و شهوانی و نفرت و ... بهش اضافه شده; ویژگیهای مورد پسند ر ب خدایان و ناپسند ر ب اهریمنها نسبت میدن; اینها موضوعاتین ک هر انسانی باهاش روبرو میشه و میخواد علتش ر بدونه, چرا باد میوزه؟ چرا بارون میباره؟ علم تجربی نیست و کسی چیز درستی از مثلا دما و فشار هوا نمیدونه پس باورهای ماوریایی برای توضیحشون شکل میگیره
+تمدنها اولیه (بجز تمدنایی مث مایاها) تو محدوده هلال حاصلخیز شکل گرفتن یعنی از جلگه خوزستان تا جلگه نیل, با توجه ب قدمت زیاد و نداشتن مشکلات اولیه مث تامین غذا یا مسکن فرصت اینو دارن تا به مسائل دیگه بپردازن و دین شکل بگیره, ی تمدن زودتر و یکی دیگه دیرتر اما همه دنبال هدف یکسانی بودن. مثلا همه خدایی برای گیاهان متصور میشن چون گیاه و کشاورزی بین اونا مشترکه اما هر تمدن با روایتی متفاوت
در مورد شباهت بین آیینهای میتراییسم ایرانی, میتراییسم رومی و مسیحیت خیلی بحث میشه و مثالهای متعدی از شباهتهای بینشون هست درعین حال تفاوتهایی هست ک نمیشه نادیده گرفت البته تاثیر میتراییسم رومی بر مسیحیت ر سخت میشه انکار کرد
یا باورهای مشترکی در اسلام و آیینها و اساطیر ایران باستان هست: عمر هزار ساله برای نوح/زال , گذر ابراهیم/سیاوش از آتش و ... یا مثلا خیلی از ادیان مختلف به نوعی آرمانشهر که ب وسیله منجی ساخته میشه معتقدن; چرا چون تماما چیزاییه ک مردم دوست دارن
بله حرف منم همینه
مردمای گذشته میخواستن بدونن دلیل وجود آب چیه ؟ آتش چجوریه ؟ و ... اما با علم محدودشون به جایی نمیرسیدن بنابراین یه داستان ساختن و دلیل اون پدیده رو واسه خودشون با خدایان توجیه کردن
درست مثل زمانی که دانشمندان قرن جدید نیرو دیدن اما عامل نیرو رو پیدا نکردن با میدان توجیهش کردن !!
اما حرف من اینه که میگم با توجه به چیزی که از توی یه کتاب قدیمی و معتبر خوندم اینه که اولین الهه ها از ایران بودن
جالبه بدونین زمانی که ملل مختلف همدیگرو شناختن در ابتدا پدیده های اون سرزمین رو متفاوت با سرزمین خودشون میدونستن
مثال بچه گانه ::: آب اینا با آب ما فرق میکنه ! و اگه آب اینا از یه خدا هس پس مال ما هم از یه خدای دیگه هست
بنابراین داستان ها متفاوت اما با یک ریشه هست

به نقل از Iman.Mage :
@ الناز:

من اگه لحنم تند بوده ببخشید.
چرا کتابش دیگه چاپ نشده؟ اینو نمیدونم.
چون بین علمای تاریخ خیلی اختلاف پیش اومد
همچنین وقتی یه جلدش به زبان یونانی چاپ شد نزدیک بود قیامت برپا بشه

در هر حال منم نمیگم 100 % این مسئله درسته
متاسفانه ماها روی عقایدمون خیلی سفت و سختیم و با اولین چیزی که ممکنه با عقاید ما فرق داشته باشه جبهه میگیریم
من زمانی که این تاپیک رو باز کردم قصدم این بود که بشینیم و بررسی کنیم
شاید واقعا درست در میومد
نه اینکه با اطلاعات قبلی خودمون در مقابل بقیه جبهه بگیریم
مشکل ما ایرانیا دقیقا همینه
هیچ وقت حاضر نیستیم از عقایدمون کمی فاصله بگیریم و با دیدی فراتر از نوک دماغمون به دنیا نگاه کنیم و نتیجش جایگاه تاسف باریه که تو دنیا از خیلی لحاظ ها داریم [-(

خب الناز جان؛ من از اول تاپیک هم چند بار گفتم. یکی دوتا از این عکسایی که میگی رو بیار که تاریخش قبل از نقاشی های خدایان مصری و بابلی باشه.
من زمانی که این تاپیک رو باز کردم قصدم این بود که بشینیم و بررسی کنیم
شاید واقعا درست در میومد
ولی شما از همون اول تاپیک با قاطعیت تمام میگفتی که اساطیر همه از ما گرفته شده.

مردمای گذشته میخواستن بدونن دلیل وجود آب چیه ؟ آتش چجوریه ؟ و ... اما با علم محدودشون به جایی نمیرسیدن بنابراین یه داستان ساختن و دلیل اون پدیده رو واسه خودشون با خدایان توجیه کردن
درست مثل زمانی که دانشمندان قرن جدید نیرو دیدن اما عامل نیرو رو پیدا نکردن با میدان توجیهش کردن !!
اما حرف من اینه که میگم با توجه به چیزی که از توی یه کتاب قدیمی و معتبر خوندم اینه که اولین الهه ها از ایران بودن
جالبه بدونین زمانی که ملل مختلف همدیگرو شناختن در ابتدا پدیده های اون سرزمین رو متفاوت با سرزمین خودشون میدونستن
مثال بچه گانه ::: آب اینا با آب ما فرق میکنه ! و اگه آب اینا از یه خدا هس پس مال ما هم از یه خدای دیگه هست
بنابراین داستان ها متفاوت اما با یک ریشه هست
الآن این جریانی که میگی اگه درست باشه، واسه همه‌ی مردم دنیا پیش اومده، نه اینکه فقط واسه ایرانیا پیش اومده باشه بعد بقیه از رو دست اونا کپی کرده باشن. +یکی از دوستان هم به تمدن های دور از دسترس مثل مایاها اشاره کرد که نمیتونه با ایران در ارتباط بوده باشه.

مشکل ما ایرانیا دقیقا همینه
هیچ وقت حاضر نیستیم از عقایدمون کمی فاصله بگیریم و با دیدی فراتر از نوک دماغمون به دنیا نگاه کنیم و نتیجش جایگاه تاسف باریه که تو دنیا از خیلی لحاظ ها داریم [-(
دقیقا یکی از عقایدی که اکثر ایرانیا بهش چنگ انداختن و هیچ چیزی مخالفش رو قبول نمیکنن عقیده‌ی غلط "ایران تو همه چیز بهترین و اولینه یا یه زمانی بوده" هست. یعنی مردم دوست دارن فکر کنن باهوش ترین مردم دنیا هستن، اولین خدایان رو داشتن، دوست دارن فکر کنن واقعا یه روز تو دنیا اسمش روز جهانیه کوروشه و ... (که این چند تا نمونه ای از شایعات دروغ ایرانیه). کلا اگه بدون تعصب ایرانی بحث کنیم به خیلی جاها میرسیم.

الآن اگه بخوایم بحث به یه جایی برسه لازمه یکی از مدارک تاریخی (مثل نقاشی یا سنگ نوشته یا ...) که تو کتاب اومده رو بگی.

به نقل از Iman.Mage :
خب الناز جان من از اول تاپیک هم چند بار گفتم. یکی دوتا از این عکسایی که میگی رو بیار که تاریخش قبل از نقاشی های خدایان مصری و بابلی باشه.
الآن اگه بخوایم بحث به یه جایی برسه لازمه یکی از مدارک تاریخی (مثل نقاشی یا سنگ نوشته یا ...) که تو کتاب اومده رو بگی.
کتاب رو هم اکنون ندارم چون مال یکی از آشنایان بوده
سعی میکنم دوباره ازش بگیرم

به نقل از Iman.Mage :
.ولی شما از همون اول تاپیک با قاطعیت تمام میگفتی که اساطیر همه از ما گرفته شده.
اون که به دنبال شدت بحث شما بود
ولی خب بیخیال

به نقل از Iman.Mage :
دقیقا یکی از عقایدی که اکثر ایرانیا بهش چنگ انداختن و هیچ چیزی مخالفش رو قبول نمیکنن عقیده‌ی غلط "ایران تو همه چیز بهترین و اولینه یا یه زمانی بوده" هست. یعنی مردم دوست دارن فکر کنن باهوش ترین مردم دنیا هستن، اولین خدایان رو داشتن، دوست دارن فکر کنن واقعا یه روز تو دنیا اسمش روز جهانیه کوروشه و ... (که این چند تا نمونه ای از شایعات دروغ ایرانیه). کلا اگه بدون تعصب ایرانی بحث کنیم به خیلی جاها میرسیم.
آخه مشکلش اینه که ماهایی که الان خودمونو ایرانی الاصل و از نژاد ایرانی میدونیم 100 درصد ایرانی نیستیم
هرکدوممون نژادی از عرب ، ترک یا مغولی داریم
و خیلی جالب تر اینه که یه بار تو خارج یه بنده خدایی تاریخ شناس بود و میگفت ماها آریایی الاصل هستیم چون خشایارشاه آریایی زمانی که به اروپا اومد دیگه به ایران برنگشت و همین جا موند
البته در این جا یه =)) براش لازم دونستم ولی کلا موافقم
ایرانیا فکر میکنن طاق آسمون باز شده افتادن پایین
کلا ایرانی اگه نرمال بود که اسمش ایرانی نبود !!!

اما خب این عقیده خیلی جاها به کار اومده
مثلا چرا اسم مثلث پاسکال شد مثلث خیام - پاسکال؟؟؟
خب مسلما ایرانی ها تا قبل از حمله مغول ها ( که قبل از انقلاب صنعتی اروپا و مساوی با دوران رونسانس بوده ) توی خیلی چیزا تو اوج بودن و گاهی لازمه اونا ثابت بشه که کار خود ایرانی ها بوده

و اما اینکه هر از گاهی یه نفر میاد یه چیزی خلاف رای بقیه میگه هیچ اشکالی نداره
تازه من یه کتابی خوندم که نویسنده اش ثابت کرده بود که در روز عاشورا علی اصغر 2.5 سال داشته نه 6 ماه
حضرت علی اکبر هم 16 سال داشته نه 24 و ..
اما خودت میدونی که عقیده مردم چیه
خیلی چیزها بر اساس روایات مردم تغییر کرده و همین مردم حاضر به عوض کردن عقیدشون نیستن حتی اگه اصلش براشون اثبات بشه

حتی بحث سر اینکه آدم اولین موجود بشر نیست و از جایی به نام بهشت رانده نشده رو میخوم بذارم
خدا بهم رحم کنه :-ss

اما خب این عقیده خیلی جاها به کار اومده
مثلا چرا اسم مثلث پاسکال شد مثلث خیام - پاسکال؟؟؟

این عقیده‌ی "ایرانیا یکن" هیچ جا به کار نیومده.
این که خیام چه کارایی تو علم ریاضیات زمان خودش کرده بوده هم ربطی به این عقیده نداره.
و اما اینکه هر از گاهی یه نفر میاد یه چیزی خلاف رای بقیه میگه هیچ اشکالی نداره
تازه من یه کتابی خوندم که نویسنده اش ثابت کرده بود که در روز عاشورا علی اصغر 2.5 سال داشته نه 6 ماه
حضرت علی اکبر هم 16 سال داشته نه 24 و ..
اما خودت میدونی که عقیده مردم چیه
خیلی چیزها بر اساس روایات مردم تغییر کرده و همین مردم حاضر به عوض کردن عقیدشون نیستن حتی اگه اصلش براشون اثبات بشه

حتی بحث سر اینکه آدم اولین موجود بشر نیست و از جایی به نام بهشت رانده نشده رو میخوم بذارم
خدا بهم رحم کنه
آره خیلی خوبه که آدم حقیقت رو بررسی کنه. اما هرچی خلاف اکثریت بود هم الزاما درست نیست. خود من افکاری دارم که هیچ کسی رو ندیدم باهاش موافق باشه و متاسفانه به خاطر جو متعصبانه نمیشه مطرحش کرد. علاوه بر بعضی معتقدان خشک، این روزا بی خدا ها هم متعصب شدن، تاریخ پرستای ایرانی هم که دیگه دست کلیساهای قرون وسطی رو از پشت بستن.
مهم مستدلل فکر کردنه. مثلا تو این تاپیک وقتی هنوز مدرکی ارائه نکردید (چون کتاب پیشتون نیست الآن) منطقیه که اسنادی که قبلا ارائه شده رو درست در نظر بگیریم.

+ اگه مدرکی ارائه کنید خوش حال خواهم شد که فکرم رو اصلاح کنم.

به نقل از Iman.Mage :
این عقیده‌ی "ایرانیا یکن" هیچ جا به کار نیومده.
این که خیام چه کارایی تو علم ریاضیات زمان خودش کرده بوده هم ربطی به این عقیده نداره.آره خیلی خوبه که آدم حقیقت رو بررسی کنه. اما هرچی خلاف اکثریت بود هم الزاما درست نیست. خود من افکاری دارم که هیچ کسی رو ندیدم باهاش موافق باشه و متاسفانه به خاطر جو متعصبانه نمیشه مطرحش کرد. علاوه بر بعضی معتقدان خشک، این روزا بی خدا ها هم متعصب شدن، تاریخ پرستای ایرانی هم که دیگه دست کلیساهای قرون وسطی رو از پشت بستن.
مهم مستدلل فکر کردنه. مثلا تو این تاپیک وقتی هنوز مدرکی ارائه نکردید (چون کتاب پیشتون نیست الآن) منطقیه که اسنادی که قبلا ارائه شده رو درست در نظر بگیریم.

+ اگه مدرکی ارائه کنید خوش حال خواهم شد که فکرم رو اصلاح کنم.

مشکل مردم ما اینه که هر حرفی رو بدون سند قبول میکنن! و اگه به نفعشون باشه که دیگه هیچ!

برید کتاب ارابه خدایان رو بخونید متوجه میشید که کلا تمام ایزدان باستانی به هم مربوط میشدن
چون که یکسری عوامل غیر انسانی اونا رو به انسان ها القا کردن
حالا جن بودن یا موجودات فضایی مهم نیست هر چی بودن خودشون رو به عنوان خدا معرفی کردن

اولین بودن تو شرک و چند خدایی بودن افتخار داره ؟

Back
بالا