اشکالات درسی رشته تجربی

ابوالفضل

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
سبزوار
رشته دانشگاه
پزشکی
پاسخ : اشکالات درسی

به نقل از The Sniper :
بچه ها اين درسته ؟‌
26) در ريشه ي پشتي نخاع، دندريت، جسم سلولي و آکسون نورون هاي حسي قرار دارند.

دندريت نورون حسي مگه مياد توي ريشه پشتي نخاع ؟؟ من فكر ميكردم فقط آكسونش مياد توي ريشه پشتي و دندريتش بيرون از نخاغ تموم ميشه

فک کنم شما یه سوتفاهم براتون ایجاد شده....... نخاع در واقع همون چیزیه که بین ستون مهره ها وجود داره و اعصابی که بهش وصلن جز دستگاه عصبی محیطی هستن....حالا هر کدوم از این اعصاب دو تا بخش داره...بخش پشتی که محتوی نورون حسیه و بخش شکمی که محتوی نورون حرکتیه.......پس درون ریشه پشتی نورون حسی وجود داره با همه چیزهاش..... :)

امیدوارم متوجه شده باشید (;

farshad5346

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
سمپااااد
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
91

شاید به نظر بیاد که جسم سلولی نورون های حسی (مثل نورون حسی عضله چهار سر ران) تو همون اطراف ماهیچه هست ولی نورونهای حسی بر خلاف نورونهای حرکتی و رابط جزو نورونهای تک قطبی هستن یعنی آکسون و دندریت هر دو از یک نقطه جسم سلولی خارج شدن و در طرفین جسم سلولی با فاصله نسبتا زیاد قرار دارن .برای همینه که جسم سلولی نورونهای حسی در ریشه پشتی نخاع و در قسمتی هست که بهش گره نخاعی میگن....این موضوع در مورد نورونهای حرکتی صدق نمیکنه.

The Sniper

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
اردبیل

به نقل از HotMe :
فک کنم شما یه سوتفاهم براتون ایجاد شده....... نخاع در واقع همون چیزیه که بین ستون مهره ها وجود داره و اعصابی که بهش وصلن جز دستگاه عصبی محیطی هستن....حالا هر کدوم از این اعصاب دو تا بخش داره...بخش پشتی که محتوی نورون حسیه و بخش شکمی که محتوی نورون حرکتیه.......پس درون ریشه پشتی نورون حسی وجود داره با همه چیزهاش..... :)

امیدوارم متوجه شده باشید (;
چه ربطي داره؟ من منظورم اين بود كه دندريت نورون حسي مياد توي نخاع يا نه.

به نقل از امپراطور استقامت(John Cena) :
شاید به نظر بیاد که جسم سلولی نورون های حسی (مثل نورون حسی عضله چهار سر ران) تو همون اطراف ماهیچه هست ولی نورونهای حسی بر خلاف نورونهای حرکتی و رابط جزو نورونهای تک قطبی هستن یعنی آکسون و دندریت هر دو از یک نقطه جسم سلولی خارج شدن و در طرفین جسم سلولی با فاصله نسبتا زیاد قرار دارن .برای همینه که جسم سلولی نورونهای حسی در ریشه پشتی نخاع و در قسمتی هست که بهش گره نخاعی میگن....این موضوع در مورد نورونهای حرکتی صدق نمیکنه.

آهان. داشتم همين فكر رو ميكردم كه چطور همچين چيزي ممكنه . كاملا درسته چون تك قطبي هست ميتونه آكسون در كنار جسم سلولي و با فاصله كم از دندريت باشه.
مرسي

kimiyakim

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
Earth Kingdom
دانشگاه
علوم پزشکی ایران
رشته دانشگاه
پزشکی

به نقل از HotMe :
چرا نداشته باشه؟؟؟؟

متن صریح کتابو مینویسم

بعضی از سلول های عصبی هیپوتالاموس هورمون اکسی توسین و ضدادراری رو میسازن که این 2 تا هورمون در هیپوفیز پسین ذخیره میشوند...تا موقع لازم ترشح شوند

دقت کن انتقال دهنده عصبی به مایع بین سلولی ترشح میشه ولی این ها میرن تو خون........
میدونم اینارو ولی تخته سیاه کلا برا آدم ده گانگی! ایجاد میکنه!بازم ممنون! :)

ابوالفضل

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
سبزوار
رشته دانشگاه
پزشکی

به نقل از The Sniper :
چه ربطي داره؟ من منظورم اين بود كه دندريت نورون حسي مياد توي نخاع يا نه.

صورت سوالی رو که کردی بخون از دوباره :) :D

دندريت نورون حسي مگه مياد توي ريشه پشتي نخاع ؟؟ من فكر ميكردم فقط آكسونش مياد توي ريشه پشتي و دندريتش بيرون از نخاغ تموم ميشه

The Sniper

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
اردبیل

بچه ها چندتا سوال از فصل 5 زيست 1 داشتم.
توي شكل 69 كه دستگاه نايي رو شرح داده؛ ناي ها دقيقا كدوما هستن ؟ اون انشعابات ناي هستن ديگه ؟
در ماهي آبشش چطوري با آب ارتباط داره ؟ از طريق دهان ؟ ماهي ناي داره ؟‌

كتاب مهروماه نوشته كه شش پرندگان در دهنگام بازدم هواي تهويه شده ( كم اكسيژن ) را به ناي تحويل ميدهد. ولي كتاب درسي اينو نگفته. نظر شما چيه در موردش

gjit

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان

ژنتیک آرامفر نوشته در اواخر اینترفاز(g2) پروتئین سازی افزایش می یابد. چرا؟

farshad5346

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
سمپااااد
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
91

تو دستگاه نایی حشرات همون لوله هایی که در سراسر بدن پخش شده اند نای هستن که سطح تنفسی جانور محسوب میشن.........

در مورد ماهی یه نکته هست که تو متن نگفته و از شکل میشه فهمید. اونم اینه که سطح تنفسی ماهی که همون آبشش ها هستن خارج از بدن جانور قرار دارن(برخلاف شش های ما)...بنابر این رشته های آبششی مستقیما با آب در تماس اند.....یه جمله ای هم میگن که آبشش چین خوردگی پوست به سمت خارج بدن و شش چین خوردگی پوست به سمت داخل بدن است..از اینجا هم میشه فهمید که آبشش ها خارج از بدن هستن و در تماس مستقیم با آب.

این جمله مرتبط با سیستم تنفسی پرندگان هم به صورت دیگه ای ذکر شده..تو توضیح شکل (آخرین جمله)نوشته: هنگام بازدم هوای تهویه شده ی حاصل از دم قبلی از کیسه های هوادار پیشین(جلویی )خارج میشود...مطمئنا راه خروج این هوا از بدن ورودش از این کیسه ها به نای هست...کلا تو این قسمت خیلی با کلمات بازی میکنن ولی هم دم و هم بازدم دو نکته دارن اگه زیاد تکرار کنید دیگه راحت میشه براتون..

در مورد مرحله G2 اینترفاز هم نظر من اینه:چون طبق گفته کتاب تو این مرحله تمهیدات لازم برای تقسیم هسته فراهم میشه بنابراین میزان فرآیندهای رونویسی و ترجمه (برای پروتئین سازی)به ماکزیمم میرسه...چون رونویسی اولین قدم برای ساخت پروتئینهاست...یه جور دیگه هم میشه توجیه کرد که چون سانتریولها و میتوکندری و کلروپلاست تو این مرحله مضاعف میشن و سانتریولها که کلا پروتئینی هستن (لوله های پروتئینی میکروتوبول) و میتو کندری و کلروپلاست هم آنزیمهاشون باید مضاعف بشه تا خودشون هم بتونن دوبرابر بشن بنابراین میزان پروتئین سازی در این مرحله خیلی زیاده

The Sniper

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
اردبیل

فرمايشتون درست هست آقا امپراطور ولي سوال من اينه كه آيا شش ها هم مثل كيسه هاي هوادار پيشين مستقيما هواي تهويه شده رو به ناي ميريزن يا نه. كتاب مهروماه گفته آره ولي من توي كتاب درسي هيچي در اين مورد پيدا نكردم :|

farshad5346

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
سمپااااد
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
91

در هنگام دم هوا از نای گذشته و وارد کیسه های هوادار عقبی میشه و هنگام بازدم هوا از کیسه های هوایی عقبی وارد شش ها میشه و در دم بعدی از شش ها وارد کیسه های هوادار پیشین....که اینم بخاطر جریان یکطرفه هوا درون شش های پرندگان است..از شکل نه چندان واضح کتاب هم میشه فهمید که هوای شش ها اول وارد کیسه های هوادار پیشین میشه و سپس از این کیسه ها به نای تخلیه میشه...چون طبق این شکل کیسه های هوادار جلویی با نای ارتباط مسقیم دارن ولی شش ها فقط با کیسه های هوادار در ارتباطن و ارتباط مستقیمی با نای ندارن

The Sniper

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
اردبیل

بچه ها توي آزمون هاي قلمچي چندتا نكته رو اشكال داشتم.
1) اصولا نبايد هيستون در پروكاريوت ها وجود داشته باشه ديگه ؟؟

2) استواي هسته و غشاي هسته چه ربطي به هم دارن ؟

3) تري زومي هميشه به تخمك مربوط ميشه ؟ ممكن نيست اسپرم 2تا 21 داشته باشه و باعث ترومزومي بشه ؟؟

نام مرکز سمپاد
ضروری
شهر
ضروری
سال فارغ التحصیلی
0

قلمچی بعدی ژنتیک و مسائل مربوط به احتمالات و دودمانه میاد ... بدبخت شدیم! (حداقل من یکی که اولین بارمه و بووووق بلد نیستم!)

کسی راه کاری داره که حداقل بتونم 30% بزنم؟ (بدون احتساب نگاه به گذشته؟؟؟!!!!)

farshad5346

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
سمپااااد
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
91

پروکاریوتها هم مثل یوکاریوتها به همراه DNA خودشون پروتئین دارن اما این پروتئینها هیستونی نیستند...

استوای هسته مثل استوای سلول میمونه که تو متافاز گفته میشد...استوای هسته رو در مورد تقسیم قارچ ها بکار میبرن که میتوز هسته ای دارن یعنی بدون اینکه غشای هسته تجزیه بشه دوک تقسیم تشکیل میشه(اونم داخل هسته..برخلاف تقسیم میتوز بقیه) که در این صورت کروموزومها باید بجای اینکه در متافاز در استوای سلول ردیف بشن باید در استوای هسته قرار بگیرن چون غشای هسته در مرحله پروفاز تجزیه نشده.....غشای هسته هم همون پرده ی دو لایه ای هست که محتویات هسته رو از سیتوپلاسم جدا میکنه و هنگام تقسیم هسته در پروفاز تجزیه میشه(البته به جز میتوز قارچها)

تریزومی 21 عمدتا ناشی از تخمکهای غیرطبیعی هست ولی میتونه ناشی از اسپرم غیرطبیعی هم باشه که هنگام آنافاز میوز کروموزوم اضافی دریافت کرده..

IQ_HIGH:کتاب ژنتیک تخته سیاه رو بگیر از اول شروع کن به حل کردن مسایلش...هرروز براش وقت بزار .فوقش تو 12 روز تموم میکنی چارش اینه هر روز بری سراغش...بعدش دیگه خیلی راحت میشه برات

The Sniper

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
اردبیل

به نقل از جــــــــان سیــــــــنا :
پروکاریوتها هم مثل یوکاریوتها به همراه DNA خودشون پروتئین دارن اما این پروتئینها هیستونی نیستند...

استوای هسته مثل استوای سلول میمونه که تو متافاز گفته میشد...استوای هسته رو در مورد تقسیم قارچ ها بکار میبرن که میتوز هسته ای دارن یعنی بدون اینکه غشای هسته تجزیه بشه دوک تقسیم تشکیل میشه(اونم داخل هسته..برخلاف تقسیم میتوز بقیه) که در این صورت کروموزومها باید بجای اینکه در متافاز در استوای سلول ردیف بشن باید در استوای هسته قرار بگیرن چون غشای هسته در مرحله پروفاز تجزیه نشده.....غشای هسته هم همون پرده ی دو لایه ای هست که محتویات هسته رو از سیتوپلاسم جدا میکنه و هنگام تقسیم هسته در پروفاز تجزیه میشه(البته به جز میتوز قارچها)

تریزومی 21 عمدتا ناشی از تخمکهای غیرطبیعی هست ولی میتونه ناشی از اسپرم غیرطبیعی هم باشه که هنگام آنافاز میوز کروموزوم اضافی دریافت کرده..

IQ_HIGH:کتاب ژنتیک تخته سیاه رو بگیر از اول شروع کن به حل کردن مسایلش...هرروز براش وقت بزار .فوقش تو 12 روز تموم میکنی چارش اینه هر روز بری سراغش...بعدش دیگه خیلی راحت میشه برات

ببخشيد من متوجه نشدم كه استواي سلول چي هست اصلا ؟؟
مرسي

The Sniper

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
اردبیل

بچه ها يه سوال از ژنتيك

در بررسي يك صفت با 4 نوع ژن الل چه نسبت ژنوتيپ خالص دارند ؟

من حلش ميكنم ميشه يك چهارم ولي دكتر دادگستري حلش كرده چهار دهم !
به نظر من بايد 4 ضربدر 4 كنيم تا كل حالات ممكن به دست بياد ( 16 حالت ) ولي دادگستري اينطوري حل كرده كه تعداد حالات رو 10 در نظر گرفته و حل كرده و به جواب 4 دهم رسيده. اشتباه نگرده به نظر شما ؟‌

z.n1994

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 2 مشهد
شهر
سر همه شهرا
مدال المپیاد
اره زبان تو راهنمایی که بودیم رتبه آوردم.کامپیوتر هم
دانشگاه
دانشگاه علوم پزشکی مشهد
رشته دانشگاه
پزشکی

نه درسته.تعداد کل ژنوتیپا میشه تعداد الل*(تعداد الا+1)/2
n*(n+1)/2
ینی واسه 4 تا الل میشه 4*5 /2 ینی 10
کلا 4 تا ژنوتیپ خالص داریم دیگه(به تعداد الل ها)
ینی میشه همون 0/4

The Sniper

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
اردبیل

ببخشيد براي چي آخه ؟‌ مگه نسبت نميخوايم ؟ نسبت يه چيزي تو مايه هاي درصد حساب كردنه ديگه نبايد نسبت AA رو با AB يكي بگيريم كه چون دو نوع AB داريم يكيش AB هست و يكيش هم BA .
دكتر دادگستري در ادامه همين سوال يكي ديگه حل ميكنه و ميگه اگر چه نسبت از افراد ژنوتيپ خالص دارن ؟؟ ولي اينيكي رو مثل من حل ميكنه و يك چهارم ميشه.

يعني بايد در سوال اول نسبت انواع خالص به كل انواع رو در نظر گرفت ؟؟‌

====

يه سوال از گردش مواد؛ صداي اول قلب دقيقا از كجا تا كجا هست ‌؟ توي جزوه گام اول و برخي جزوه هاي ديگه دقيقا از نقطه R شروع ميشه و تا S ادامه پيدا ميكنه ولي دكتر دادگستري ميگه روي S هست ، از يه پزشك ديگه پرسيدم اونم گفت روي S شنيده ميشه. البته دكتر دادگستري هم پزشك متخصص هست و اصلي ترين قسمت كارش همين ECG هست بعيده اشتباه كنه روي اين مورد ولي من از نظر كنكوري ميخوام بدونم صداي اول قلب از كجا تا كجا هست ؟؟

مرسي

z.n1994

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 2 مشهد
شهر
سر همه شهرا
مدال المپیاد
اره زبان تو راهنمایی که بودیم رتبه آوردم.کامپیوتر هم
دانشگاه
دانشگاه علوم پزشکی مشهد
رشته دانشگاه
پزشکی

a b c d انواع الل ها
انواع ژنوتیپ:
aa ab ac ad
bb bc bd
cc cd
dd
حساب کن دیگه 4 تا خالص داره تعداد کل ژنوتیپا هم که 10 تاس میشه 4 دهم دیگه.کجاش مشکل داری؟

متن کتاب گفته بعد از QRSینی بعد S دیگه ولی شکل کتاب شروع انقباضو روی R نشون داده.اینو منم مشکل داشتم چون معلمای دکترمون میگفتن S تستا میگفتن آر.ولی نگران نباش تو تستا یه جوری میاد که میفهمی درسته یا نه(خیلی به این گیر نمیده که دقیقا کجا)

kimiyakim

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
Earth Kingdom
دانشگاه
علوم پزشکی ایران
رشته دانشگاه
پزشکی

یک سوال ژنتیکی:برای یک صفت تک ژنی 4آللی چندنوع آلبومن در جمعیت گیاه گندم دیده میشود؟
جواب:16تا
من اصلا متوجه نشدم چرا16تا شد! :D :-??

farshad5346

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
سمپااااد
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
91

استوای سلول دقیقا همون مصداقی رو داره که درمورد استوای زمین تو کتابای جغرافی بکار میرفت.....در واقع اگه سلول رو به صورت کره فرض کنیم سطح دایره ی عظیمه (که تو هندسه بود) رو به عنوان استوای سلول میشه درنظر گرفت....

بالا