به نظر شما کار زنونه مردونه داره؟؟

به نظر شما کار زنونه مردونه داره؟؟

• نداره

رای‌ها: 76 43.4%
  • داره

رای‌ها: 99 56.6%

• رای‌دهندگان
    175

Bahar_R

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان 1
شهر
تهران
دانشگاه
دانشگاه تهران
رشته دانشگاه
مهندسی مواد و متالورژی
پاسخ : به نظر شما کار زنونه مردونه داره؟؟

به نقل از منتظر؟! :
مغلطه نيست.

ببينيد شما وقتي براي امور ظاهري مثل لباس تفكيك مي كنيد مرد و زن رو خيلي عجيبه كه روحيات اون ها رو در نظر نمي گيريد .

وقتي به قول شما فيزيك متفاوته ( يكي ميتونه سبيل داشته باشه و ديگري نمي تونه ) چطور ممكنه روحيات اين دو با هم تفاوت نداشته باشه ؟
و اگه روحيات متفاوته چطور نمي تونيم بين كارهايي كه هركدوم متناسب روحيه اي خاص هستند تفاوت قايل بشيم؟
____
استدلال ؟
ببینید دقیقا مسئله سر همینه . ما نمی تونیم یه مسئله ی ظاهری مثل لباس رو با شغل یک نفر یعنی علایقش ، آیندش و نحوه زندگیش مقایسه کنیم . در تفکیک لباس صرفا عرف هست که میگه لباس زنونه اینه لباس مردونه اون یکی . البته اگر مردی لباس تعریف شده به عنوان زنونه رو بپوشه هم کسی نمی گه حق نداری فقط به نظر عجیب میاد .
مشکل این مقایسه اینه که شما فقط دارین تشبیه می کنین که لباس زنونه مردونه داره پس شغل هم باید داشته باشه . آیا دلیلی که برای زنونه مردونه بودن لباس میارید با زنونه مردونه بودن شغل یکیه ؟؟ خیر . بنابراین این دو چیز قابل مقایسه نیستن و این مقایسه غلطه .
روحیه دو وجه داره . 1.مربوط به جنسیت ، که تا حدی هم مربوط به فیزیک بدن و هورمون هاست و فقط یه سری کلیات هست .
2. مربوط به تیپ شخصیتی ، که چنین روحیات و سلایقی شخصیت فرد رو شکل میده و بسیار قوی تر از دسته اول هست .
اگر روحیات دسته ی دوم با شغلی تناسب داشته باشن روحیات دسته اول نمی تونن مانع بشن .
اینجا دو دلیل می شه برای زنونه مردونه بودن آورد : 1. روحیه : که در موردش گفتم .
2. توانایی جسمی و فیزیک بدن : این مسئله اصلا مانعی محسوب نمیشه چون کاملا قابل ارتقا هست . بوسیله ورزش و انجام بعضی فعالیت ها توانایی جسمی یک زن میتونه به اندازه ی یک مرد معمولی و بیشتر از اون بشه . اگر به شغلی علاقه داشته باشه میتونه توانایی جسمیش رو ارتقا بده .
الان شما چیزی که میتونید بوسیله ش نشون بدید که شغل زنونه مردونه داره اینه که عینا چند شغل رو مثال بزنید که تحت هیچ شرایطی یک زن یا یک مرد نمی تونه انجام بده . البته لطف کنید مثال هایی بیارید که واقعا شغل باشه نه مثل مادری .

استدلال ؟ شما به پستی که من دلایلتون رو با نقل قول قسمت به قسمت رد کردم جوابی ندادید . لزومی نمی بینم وقتی استدلال های قبلیم جوابی نگرفته استدلال جدیدی بیارم . :)

یلدا-ق

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان 1 تهران
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
95
مدال المپیاد
نجوم

به نقل از ..باران.. :
یه سری کارا هستن که فقط توی طبیعت خانوما یا آقایونن و جنس مخالفشون به هیچ وجه نمیتونه انجامشون بده مثل کارگری برای خانوما...

یه سری کارای دیگه هم هستن که متاسفانه توی جامعه ما بیشتر برای یه جنس تلقی میشن درحالیکه شاید جنس مخالف خیلی بهتر انجامش بده برای مثال ب نظر من خانوما مدیرای خیلی بهتر و لایق تری نسبت به آقایونن درمقابلش بنظرم یه مرد هم میتونه به اندازه ی یه زن اشپز کارامدی باشه(البته نه به همون اندازه تمیز و مرتب! :-")

درنهایت به استعداد و توانایی های شخصی خود فرد هم مربوط میشه...

پس درکل به جز استثنای اول بقیه کارا تقریبا برای هر دو جنس یکسانند...تقریبا البته!
آخه واقعا یعنی چی تو طبیعتشون هس یا نه؟ میشه یه تعریف عملی ازش بدین؟
به هیچ وجه نمیتونن انجامش بدن؟ هر نوع کارگری که شما مدنظرتون هست رو من براتون میتونم عینا مثال بزنم در خارج از کشور.اینکه "کم"ه دلیل نمیشه کلا نشه انجامش داد که!
مدیریت واسه یه جنس تلقی میشه؟ قطعا یه مرد میتونه از یه زن آشپز خیلی بهتر و تمیز تر و مرتب تری باشه.
"فقط" به استعداد ها و توانایی های شخصی خود فرد مربوط میشه.

آخه چطوری میشه لباس رو با شغل یکی دونست؟ ببینید لباس یه چیزیه که واسه دو جنس تعریف میشه،هیچ دلیل علمی و منطقی پشت این نیس که دامن در یه سری فرهنگ ها مال زن هاست فقط،کما اینکه تو اسکاتلند دامن یه لباس سنتی مردونه هم محسوب میشه.مرد روسری نمیپوشه چون در اسلام لازم نیس مرد موهاشو بپوشونه.این مسئله اعتقادی ه و بازم ربطی به روحیه و خصوصیات شخصی فرد نداره. اگه برای ما اینکه یه مرد دامن بپوشه مسخره س به خاطر اینه که تو عرف جامعه ما نبوده و نیست،اگه بود واسه ما هم عادی میشد قطعا.در گذشته هم تصور اینکه یه زن شلوار جین بپوشه مسخره بوده ولی الان کاملا عادی ه.

reyhane.kh

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
دیبرستان فرزانگان 1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
96
مدال المپیاد
برنز المپیاد نجوم و اخترفیزیک
دانشگاه
دانشگاه شریف
رشته دانشگاه
مهندسی صنایع

خُب در هر صورت هر جنسی یه توانایی ـای خاصّی داره .

دُرسته که شاید بیشترِ کارارو هر دو جنس میتونن انجام بدن ؛ ولی خُب کیفیتش فرق میکنه مثلا .

من به این اعتقاد دارم که زنا نمیتونن به اندازه مردا کارِ عملی انجام بدنُ اینا؛ ولی خُب تو تصمیم گیری و کارای ظریف و مدیریتُ اینا شاید خیلی

بهتر از مردا عمل میکنن.

{ صرفا منظورم این نبود که مثلا خیلی با ظرافتِ بیشتری نظافتای خونـرو انجام میدن مثلا .:-دبیلو:))}

+ و اینکه در کل تو تصمیم گیری جوانب خیلی بیشتری از مردارو در نظر میگیرن .:-?:)

...............

کاربر فوق‌فعال

شرمنده!!حال خوندن پستای دیگه رو نداشتم و فقط خواستم نظرم و بگم!!

+دو جنس زن و مرد برای مکمل بودن آفریده شدن!یعنی چی؟؟ یعنی اینکه زن آفریده شده تا کارایی که مرد نمیتونه انجام بده رو انجام بده و مرد هم آفریده شده تا کارایی که زن نمیتونه انجام بده رو انجام بده!
نمیشود گفت که کاری زنونه،مردونه داره! چون اکثر کارها رو همه میتونن انجام بدن! هم زن!هم مرد!
ولی خیلی از کارها......کارهایی که توش ظرافت داره و صبر و تحمل میخواد اکثر آقایون نمیتونن انجام بدن!
همچنین کارهای سنگین و مشکل رو اکثر خانوم ها نمیتونن انجام بدن!
گفتم اکثر،چون بعضیا میتونن!این اولین حالتشه! یعنی قدرت های ذاتی هردو جنس،طوریه که انجام دادن کاری مثل جنس مخالف واسه اون طرف سخت باشه!! (چی گفتم... :-" )

ولی حالت دوم....

بعضی از کارها هست که در شآن یک جنس نیست و عموما به گونه ای جا افتاده که انجام دادن اون باعث جدایی از جامعه ی حال حاضر میشه!
مثلا شما فکر کنید که یه خانوم با کامیون از این شهر به اون شهر بار ببره! با در نظر گرفتن شرایطی این عمل بد جا افتاده! یعنی یک کار غیر عادیه!

ولی به طور کل به نظر من،اگه از نظر محیط اشکالی پیش نیاد و هرکدوم بتونن کارهای دیگری رو بکنن،کار زنونه مردونه نداره! در غیر این صورت داره!!

خودمم نفهمیدم چی گفتم...... :-"

آیدا :)

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان امام رضا(ع)
شهر
لاهیجان

من که کلا از این جور چیزها سر در نمیارم! فقط شنیده هام رو در اختیارتون می ذارم!

خب ... روزی روزگاری من سر کلاس انگلیسی بودم و بچه ها و معلم مون در همین مورد بحث می کردن!

مثلا در مورد رانندگی معلممون پرسید : که رانندگی خانم ها بهتره یا مرد ها؟!

بیشتر بچه ها معتقد بودن که اکثر خانم ها اگه بخوان در حضور یکی ، رانندگی کنن دچار استرس میشن و برای همین نمی تونن خوب رانندگی کنن! ولی تنهایی ازهمه بهتر می رونند!

من نظری در مورد اون بحث نداشتم! :-"

ولی در کل فکر میکنم در یه سری کارها خانوم ها استادن و تو یه سری کارها آقایون!

fardin.k

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
شهيد بهشتي
شهر
خرم آباد

داره.مردا مي تونن كاراي زنونه رو انجام بدن ولي زنا نوچ [-(
مثلا زن كه نمي تونه بره بشه مكانيك چون وقتي مي خواد جك بزاره زير ماشين جونش در مياد
ولي مرد مي تونه خياطي كنه آشپزي كنه ظرف بشوره و...

Bahar_R

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان 1
شهر
تهران
دانشگاه
دانشگاه تهران
رشته دانشگاه
مهندسی مواد و متالورژی

به نقل از fardin.k :
داره.مردا مي تونن كاراي زنونه رو انجام بدن ولي زنا نوچ [-(
مثلا زن كه نمي تونه بره بشه مكانيك چون وقتي مي خواد جك بزاره زير ماشين جونش در مياد
ولي مرد مي تونه خياطي كنه آشپزي كنه ظرف بشوره و...
زن هایی که مکانیک هستن در کشورهای مختلف دنیا هستن و مشکلی هم با کارشون ندارن .
ضمنا قدرت بدنی با ورزش کاملا قابل ارتقا هست یک خانم با این ورزش ها میتونه به اندازه ی یک آقا قدرت بدنی پیدا کنه .
اصولا خیاطی و آشپزی و ظرف شستن به هیچ وجه زنونه نیست البته در خیلی از مراکز حرفه ای اینکار هم آقایون انجام میدن کارگر هایی که ظرف میشورن در رستوران ها هم اغلب مرد هستن . :)

shekoofeh

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1
دانشگاه
دانشگاه علوم پزشکی تهران
رشته دانشگاه
پزشکی

ضمنا قدرت بدنی با ورزش کاملا قابل ارتقا هست یک خانم با این ورزش ها میتونه به اندازه ی یک آقا قدرت بدنی پیدا کنه .

نه دیگه. :D ببین یه سری تفاوت های اثبات شده ی علمی هست. و اون اینه که هورمون تستوسترون تولید پروتئین رو چند برابر می کنه ، باعث رسوب کلسیم تو استخونا میشه ، رشد بافت های عضلانی رو تحریک می کنه. اینا با ورزش قابل ارتقا نیست ، واقعا دلیلی نداره یه زن اینکارو بکنه.

Women's lower body strength tends to be more closely matched to men's, while their upper body strength is often just half that of men's upper body strength.

Even controlling for athletic aptitude doesn't tip the upper body strength scales in favor of the female; an experiment comparing the hand grip strength of non-athletic male participants versus elite women athletes still revealed a muscle power disparity in favor of the menfolk

خواستم غلط علمی رواج ندی. :-"

منابع :
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17186303
http://link.springer.com/article/10.1007%2FBF00235103

Bahar_R

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان 1
شهر
تهران
دانشگاه
دانشگاه تهران
رشته دانشگاه
مهندسی مواد و متالورژی

قدرت بدنی در حد آقایون منظورم در حد انجام مشاغلی مثل مکانیک شدن هست .
تفاوت های بدنی قطعا وجود داره هیچکس هم نمی تونه نادیده بگیره ولی انجام مشاغل سخت رو غیرقابل انجام برای یک جنسیت نمی کنه .
البته در بدن سازی گاهی دارو هایی استفاده میشه که ترکیبات شبیه تستوسترون در اونها وجود داره .
دلیلش دیگه علاقه ی فردیه یه زنی ممکنه یه شغل سخت رو دوست داشته باشه و حاضر باشه کارهای لازم براش رو هم انجام بده . اگر دوست داشته باشه لزومی نداره انجام نده .

Liese

کاربر.
نام مرکز سمپاد
فرزانگان ۲
شهر
بندرعباس
سال فارغ التحصیلی
97
رشته دانشگاه
پزشکی

آره بـــعضی از کارا واقعا زنونه مردونه داره مثلا"بــــــرق کشی ساختمون یا بنایی" :-" :D

fitmal

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
farzanegan 2
شهر
کرمان (1 ر) - تهران (بقیه)
مدال المپیاد
یه سری مرحله 1 :-" 1 مرحله 2 :-"

صرفا استدلال بعضی از دوستان خیلی غیر منطقیه یعنی چون از بچگی برامون جا انداختن ک زن بتید فلان کار رو بکنه مرد فلان کارو ، این طرز فکر براتون ب وجود اومده
اگر به طرز فکر شما باشه مسابقه رزمی و وزنه برداری و ... زنان نباید وجود داشته باشه :-" چرا چون ظرافت زنانه نداره !
ب این فکر کردید ک شاید یکی اون شغلو داشته باشه و استعدادشو! چ اشکالی داره وقتی هر دو اینا هست اون کارو انجام بده؟
+من مثالی ک تو صفحه های اول زدمو دوباره تکرار میکنم
دیدگاه شما خیلی نژاد پرستانه است ، مگر نه اینکه میگید اشپزی و خیاطی ظرافت میخواد؟؟؟ پس چرا اگر یه جنس مذکر علاقه و تواناییشو داشته باشه میتونه انجام بده؟؟ اینم مثل همونه تعداد خانوم های مکانیک و... شاید کم باشه اما دلیل نداره ب خاطر کم بودن اونارو محروم کنیم

hosseinsohrabi

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید عسگری گنبد
شهر
ازادشهر

http://www.sampadia.com/forum/index.php/topic,101669.0.html تورو خدا یه سری به این لینک بزن تو انجمن روانشناسی هست نظر بده. وهم چنین این لینک http://www.sampadia.com/forum/index.php/topic,101668.0.html

usboy

کاربر حرفه‌ای

بنظرمن يخورده داره
البته هركدوم از اين دو جنس ميتونه به راحتي كاراي فرد مقابل رو انجام بده!!
اگر اون دختر هم از روز اول رفته بود پاي اوس بنا واستاده بود و شاگردي ميكرد الان ميتونست بنا باشه
در كل بنظرمن زنها بدرد كارهاي مديريتي و نظارتي ميخورن و مردها بدرد كارهاي اجرايي
بنظرمن زنها بسيار منطقي تر و مصلحت انديش تر تصميم گيري ميكنند
برعكس خيليا كه ميگن زنها احساسي عمل ميكنند،بنظرمن مردها احساسي ترن
درسته زنها مهربونترن و با احساستر
ولي مردها در يك لحظه از روي بي منطقي و بدون درايت و فكر قبلي،يك تصميم لحظه اي ميگيرن و كاري رو انجام ميدن و بعد از كرده ي خودشون پشيمون ميشن
مثالشم اينكه مرده دخترش معتاده ميزنه ميكشتش بعد تا آخر عمر عذاب وجدان ميگيره

Nightiingle

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
دبيرستان فرزانگان 1
شهر
تهران

ببينيد، قبول دارم كه به عنوان مثال، از دست هر زني برنمياد كه بره مكانيك شه. چون به طور ميانگين توان جسمي خانمها از آقايون كمتره.
ولي خيلي خانمها هستن كه هم توانايي جسميشو دارن هم علاقه شو هم استعدادشو. اصلا درست نيست كه بهش بگيم حق نداري اين كارو بكني چون اين شغل مردونه‌ست!

ولي مثلا مشاغلي مثل... رانندگي اتوبوس. :D اين دليل خاصي نداره كه براش جداسازي جنسيتي بذاريم. فرقي نداره هردوجنس قاعدتا ميتونن. فقط چون براي مردم تعريف شده كه زن بايد فقط كاراي ظريف لطيف و گلدوزي و... بكنه به نظرشون غلط مياد چنين چيزي.

در مورد اين كه زنها به اندازه كافي منطقي نيستن:
اين اصلا توجيه مناسبي نيست. پس ميليون ها زن كه در سراسر جهان قاضي و وكيل و پزشك و مهندس و نظريه پرداز و... هستن اصلا ثابت نميكنن كه زن ها هم ميتونن به اندازه مردها منطقي باشن، ولي وقتي بعضي مردها كارهاي ديوانه وار و غيرمنطقي اي (كاملا از روي احساس) انجام ميدن، مثلا قتل هاي ناموسي، اين كارها ابدا خدشه اي به شهرت "منطق مردانه" وارد نميكنه! ;;) خيلي جالبه.

زنان هم عقل دارن، ميتونن تشخيص بدن كي تصميمشون از روي منطقه، كي از روي احساساتشون.

salimi

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگانی نیستم
شهر
تهران
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
پزشکی

در جامعه ما آن چیز که عیان است چه حاجت به بیان است.

Nightiingle

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
دبيرستان فرزانگان 1
شهر
تهران

به نقل از mehRn@z :
در جامعه ما آن چیز که عیان است چه حاجت به بیان است.

ما همگي ميدونيم اوضاع تو جامعمون چه‌طوريه. بحث سر اينه كه آيا بايد اينطور باشه يا نه؟ يعني اين طرز فكر درسته يا نه؟

من اين مثالو تو يه تاپيك ديگه هم زده بودم:
هر شغلي يه تعريفي داره و كسي كه ميخواد شغلي رو بپذيره، بايد توانايي انجامشو داشته باشه. به جنسيت هم ربط خاصي نداره.
مثلا: متقاضي شغل x بايد بتونه 80 كيلو بار رو جابجا كنه.
ديگه اهميتي نداره كه متقاضي مربوطه مونث هست يا مذكر. چيزي كه مهمه اينه كه توانايي انجام اين شغل رو داره.

melika...

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان یک
شهر
اراک
مدال المپیاد
المپیاد کانگورو

ببین مسلما یک سری کارا به روحیه و توانایی های بدنی مرد و زن بستگی داره که اون جنسِ مخالف نمیتونه انجام بده

چرا هیچ زنی بنّا نیس؟

+تساوی حقوق زن و مرد خیلی با تشابه حقوق زن و مرد فرق داره!

Bahar_R

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان 1
شهر
تهران
دانشگاه
دانشگاه تهران
رشته دانشگاه
مهندسی مواد و متالورژی

به نقل از M.B.Z :
ببین مسلما یک سری کارا به روحیه و توانایی های بدنی مرد و زن بستگی داره که اون جنسِ مخالف نمیتونه انجام بده

چرا هیچ زنی بنّا نیس؟

+تساوی حقوق زن و مرد خیلی با تشابه حقوق زن و مرد فرق داره!
چون معمولا زن ها کار های سنگین انجام نمیدن ضمنا عرف اجازه نمیده یعنی این شغل رو به هر حال به یک خانم نمیدن .
ولی انجامش اصلا غیر ممکن نیست .
تساوی باید در فرصت ها باشه . یعنی هر فردی براش امکان انجام هر کاری در صورتی که ویژگی های لازم رو داشته باشه بدون توجه به جنسیتش وجود داشته باشه .دیگه اینکه انتخاب کنه اون شغل رو یا نه به خود شخص بستگی داره .

melika...

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان یک
شهر
اراک
مدال المپیاد
المپیاد کانگورو

به نقل از Bahar_R :
چون معمولا زن ها کار های سنگین انجام نمیدن ضمنا عرف اجازه نمیده یعنی این شغل رو به هر حال به یک خانم نمیدن .
ولی انجامش اصلا غیر ممکن نیست .
تساوی باید در فرصت ها باشه . یعنی هر فردی براش امکان انجام هر کاری در صورتی که ویژگی های لازم رو داشته باشه بدون توجه به جنسیتش وجود داشته باشه .دیگه اینکه انتخاب کنه اون شغل رو یا نه به خود شخص بستگی داره .

ببین بهار خودت هم داری اینو میگی که کارِ سنگین!ینی بدنشون اجازه نمیده

یا مثلا چرا زنا نگهبان نمیشن؟این ربطی به عرف داره؟نه!این برمیگرده به روحیشون...خب مسلما حساس ترن!کسی نگفته یه زن نمیتونه بنا باشه

اما زنا از پسِ کارای ظریف تر بیشتر بر میان!

Bahar_R

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان 1
شهر
تهران
دانشگاه
دانشگاه تهران
رشته دانشگاه
مهندسی مواد و متالورژی

به نقل از M.B.Z :
ببین بهار خودت هم داری اینو میگی که کارِ سنگین!ینی بدنشون اجازه نمیده

یا مثلا چرا زنا نگهبان نمیشن؟این ربطی به عرف داره؟نه!این برمیگرده به روحیشون...خب مسلما حساس ترن!کسی نگفته یه زن نمیتونه بنا باشه

اما زنا از پسِ کارای ظریف تر بیشتر بر میان!
خوب کار سنگین دلیل بر مناسب نبودنش برای زنی که از پسش بر بیاد نیست . بدن زنی که قوی باشه مثلا ورزش و بدنسازی کرده باشه اجازه میده .
اینکه زنا نگهبان نمیشن مربوط به شرایط و علایق شخصیه . از 1000 نفر شاید 1 نفر بخواد نگهبان بشه ولی امکان پذیر هست .
من صحبتم اینه که در مورد هیچ شغلی نمیشه یه گزاره ی همیشه صادق گفت که زن نمی تونه فلان کار رو انجام بده .

بالا