• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

اینترنت بهتر است یا اینترانت؟

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع m@s0ud
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
پاسخ : اینترنت بهتر است یا اینترانت؟

کلا احتمال میدم اینترانت دسترسی های اینترنت رو نداشته باشه

شبکه ای درونی

هر دو خوبن ولی احتمالا وسعت اطلاعاتی اینترنت بیشتر باشه

بد نیست اول معنی انترانت رو بدونیم :

An intranet is a network based on TCP/IP protocols (an internet) belonging to an organization, usually a corporation, accessible only by the organization's members, employees, or others with authorization.

اگر احیانا کمی در مورد شبکه های کوچک اداری بدونید متوجه میشید که محدود به یک شرکت هست.

به عنوان مثال، شما در دانشکدتون یک شبکه دارید که صرفن اطلاعات مربوط به دانشکده در اون موجود هست، و دانشگاه اعلامیه هارو در شبکه ی کلی دانشگاه که یک پله بالا تر هست میذاره تا برای همه در دسترس باشه.

عموما این طور هست که دانشگاه به شبکه ی داخلی دانشکده دسترسی نداشته باشه (‌به خاطر شباهت های اسمی بین بخش ها که ممکنه باعث اختلال بشه ) ولی خوب ممکنه به بخشی دسترسی داشته باشه!

انترانت می تونه روی بیس اینترنت باشه، یا شبکه داخلی خود دانشگاه. که این بستگی به توپولوژی و ساختار شبکه داره.

و اینکه اینترنت جهانی قابل دسترسی باشه یا نه میشه یک گیت براش در نظر گرفت و ارتباط یک طرفه یا دو طرفه ایجاد کرد. و این ارتباط میتونه قابل کنترل باشه.

در واقع این میشه فقط بخش های مورد نیاز رو قابل دسترسی گذاشت. یا دسترسی رو بست.

یعنی من از پایین به بالا دسترسی دارم ولی از بالا به من دسترسی وجود نداره.

در این صورت سرعت دسترسی افزایش پیدا می کنه.
مثلا اگر سایت سنجش روی شبکه ی داخلی باشه افراد می تونن مستقیم و بدون نیاز داشتن به اینترنت، با سرعت بالا از شبکه ی داخلی اطلاعات رو دریافت کنن. ( اینطور تصور کنید که دانلود کردن یک فیلم از اینترنت در مقابل دانلود کردن فیلم از شبکه ی مدرستون ) که طبیعتا در یافت اطلاعات از شبکه داخلی سریع تر خواهد بود.

و این خوب بیشتر استفاده ی اداری خواهد داشت. یعنی دسترسی به اطلاعات افراد، عملیات بانکی. و امنیت شبکه ی داخلی هم بیشتر خواهد بود.

.

پ.ن: انقدرها چیزِ ترسناکی نـیست. یک چیز رایج در کشورهای دگ هم هست این؛ اما چون بد ترجمه شد اولین بار اسمش «اینترنت ملی!» ، همه فکر کردن قراره دسترسی به داخل محدود شه صرفا و خیلی بسته و ..!! بعضی هم مخصوصا به این ترسها دامن میزنن.

.
آها‌

دلم میخواد این عمو پیداش بشه ببینیم بعد این همه سال به کجا رسیده واقعا؟ الان یعنی چه برداشتی از قضیه داره؟ اونم بعد دیدن این همه ماجراها و مشکلاتی که پیش اومده و تهش حرفای اون موقع اش رو به روش بیارم و دقیقا بگم چیشددددد؟ چیشدد...

اگه نت ملی خوب بود خود سران ازش استفاده میکردن و سیم‌کارت سفید نداشتن
اگه اسلام واقعی بودن خودشون دنبال فساد و فحشا و دزدی نبودن
اگه آمریکا و اروپا اخ بود خودشون و توله هاشون اونجا نبودن
کافیه یا بازم بگیم که بفهمید ###مون تو نت ملی

دوستان من دیدم چند نفر می گن با نت ملی نمیشه سایت های .com و دامنه های خارجی رو رفت، خواستم بگم بر اساس چیزی که من می دونم به این ربطی نداره، هر چند منظور اینکه سایت های خارجی رو نمیشه رفت. دامنه یک اسم قابل درک توسط انسان هست که DNS (مثل شکن یا dns گوگل) اون رو تبدیل به آی پی می کنه. آی پی موقعیت سروری رو نشون میده که سایت روی اون میزبانی شده و کلا هر دستگاه متصل به اینترنت آی پی داره و میشه موقعیت مکانی حدودیش رو با اون مشخص کرد. حالا اگر دامنه ی یک سایت .ir باشه، مثلا حتی یک سایت خارجی، اما هاستش هرجایی جز ایران، مثلا آلمان که هاستش محبوب هست باشه، در نهایت اون دامنه به آی پی تبدیل میشه و چون اون آی پی تو خارج کشور هست بلاک شده. برعکس، اگر دامنه ی یک سایت .com باشه (مثل سمپادیا) ولی هاستش تو ایران باشه، در نهایت دامنه به آی پی تبدیل میشه که توی شبکه ی داخلی ایران در دسترسه. پس در دسترس بودن یک وبسایت به موقعیت مکانی هاست بستگی داره، نه پسوند دامنه.

رفع اسپم: اینترانت خیلی بده. رقابت جهانی پلتفرم های داخلی رو از بین می بره و به نظرم باعث میشه وب ایران بشه یه چیزی مثل صنعت خودرو که با وجود کیفیت خیلی داغون پلتفرم ها مردم مجبورن ازشون استفاده کنن. پلتفرم های جایگزین نتونستن به کیفیت مرجع تقلید خارجیشون برسن، حتی تو مواردی که مثلا برنامه ای اوپن سورس بوده و شرکت ایرانی فقط کدش رو کپی کرده، آیکون و اسم و تمش رو عوض کرده و وصلش کرده به سرور. نمونه ی بارزش هم تلگرام و کلون های ایرانی با تغییر که پر از باگ و مشکلاتن مثل شاد، سروش و...

پ.ن: تاریخ رو ندیدم در اصل مخاطبم ده سال پیش زندگی می کنه

Back
بالا