دنیای مجازی

با فیلترینگ فیسبوک موافق هستید؟

• رای‌دهندگان
    113

.:$_$:.

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
پاسخ : برخی آرام آرام در حال عبور از خطوط قرمز هستند

شبکه های اجتماعی به دست افراد اداره میشه و گردش داره و بدون اونا هیچه پس اینکه بیان یه مبلغی رو بدن دور از ذهن نیست و حتی وظیفشونه
+
همیشه گوشی به دست بودن.....فکر و خیال محیط مجازی رو زندگی حقیقی افراد تاثیر گذاشتن دیده میشه بین افراد ولی به نظر من یه چیزی رو باید بهش توجه کرد این شبکه ها برای ارتباط واگاهی خوب هستن ولی یه عده ای کل کار و زندگیشون شده همینا ....کل روز رو به این فکر میکنه کهچه پستی بده که بیشتر لایک بخوره و چیزی که از این بدتره اینه که گاهی اوقات دیده میشه که وقتی پست هاش زیادی لایک نمیخوره یا استقبالی نداره میاد حریم هایی که واسه خودش تعریف کرده رو کنار میذاره تا باب میل خیلی ها باشه و لایک بیشتری بگیره و شاید با دیدن استقبال تشویق هم بشه و وضع شدیدتر
+
حریم و زندگی شخصی برای هر کس تعریف خاصی داره و بسته به اعتقادات و فرهنگ هست...عکس با موهای باز گذاشتن شاید واسه کسی عیب و هزار معنی بدی رو تداعی کنه و در کنار اون واسه چیز مهمی نباشه(صرفا مثال بود)....به خاطر همین اینطوری عکس گذاشتن واسه نفر اولی عبور از حریمه و واسه دومی یه چیز معمولوووو.چیزی که به نظر من مهمه نباید از حدی که واسه خودمون تعریف کردیم تحت جو و اشنایی با دیگران خارج بشیم

Nadiye

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان3
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
95

به نقل از VIVID :
سلام
مدتیه میبینیم که کلا بازار شبکه های اجتماعی خیلی داغ شده
من خودم یه بار شنیدم که حتی اینستاگرام به کسایی ک فالوور زیادی دارن حقوق میده
به نظر شما خوبه ک ما اینارو اینقد جدی بگیریم؟
یا مثلا قسمتی از زندگی شخصمون رو در اختیار مردم بگزاریم؟.
درباره سوال اول(اگه منظورت رو درست متوجه شده باشم :-" )
خب قطعا جواب نه...من خیلی ها رو دیدم که همش سرشون تو گوشیشونه که مثلا تعداد لایکاشون رو چک کنن و اینا
بعد عادم رو از کار و زندگی میندازه ، تو محیط کار هم باعث میشه طرف تمرکزش رو از دست بده (این رو تو معلما و منشیا زیاد دیدم :| )
یا مثلا وقتی داریم درس میخونیم گوشی و... هم کنارمون باشه
سوال دوم
جامعه خودمون رو میشناسیم دیگه توش پره از آدمای بی جنبه
مثلا خیلی هستن آدمایی که از صبح که صبحونه چی خوردن تا وقتی میخوان بخوابن رو به اشتراک میذارن :D
مسلما این خوب نیست چون این جوری داری بقیه رو به حریم شخصیت دعوت میکنی
و از لحاظ امنیتی هم ( وابسته به شبکه اجتماعی ) مشکل داره

+البته اینایی که گفتم مال مواقع در حد افراطه در حد معمولی به نظرم مشکلی نداره

A l p h a

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
هاشمی نژاد 1
شهر
مشهد
سال فارغ التحصیلی
1392
دانشگاه
فردوسی مشهد
رشته دانشگاه
کامپیوتر - معماری کامپیوتر
تلگرام

دنیا الان به شدت داره به سمت دنیا مجازی میره چون ما قدرت و یا گاهی اجازه ی زندگی کردن تو دنیای واقعی رو اونطوری که میخوایم نداریم
وقتی دو نفر تو دنیای مجازی به هم چت میکنن ، وقتی ریلیشن شیپ میزنن ، یا وقتی خانوم ها عکس های بدون حجاب میزارن ،به خاطر اینه که قدرت یا اجازه ی چنین کار هایی رو تو دنیای واقعی ندارن پس روی میارن به دنیای مجازی ، برای پر کردن اون کمبود ها یا انجام کاری هایی که دوسندارن و اجازه ندارن
در باره ی سوال دوم هم باید بگم تو دنیای مجازی معمولا کسی از زندگی خودش رو نشون نمیده ، همیشه یک انعکاس یا تصویری از اون به نمایش گذاشته میشه ، یک تصویری که نویسنده میخواد نشون بده و وقتی خواننده میخونه هیچی ازش نمیفهمه !
دنیای مجازی دنیای خیلی خوبه مخصوصا برای ما که تو کشوری هستیم که نمیتونیم تو بطن جامعه خودمون باشیم ! :)

ایلیا

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
حلی
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
97
مدال المپیاد
تلاشی بیهوده در المپیاد زیست شناسی!
دانشگاه
هنر تهران
رشته دانشگاه
عکاسی

قفل
میتونین توی این تاپیک بحث کنین:
http://www.sampadia.com/forum/index.php/topic,104000.0.html

sogand1374

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
تبریز

این دو موضوع ترکیب شدن با هم. اینجا بحث رُ میتونید ادامه بدید.

Shery

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
بجـنورد
سال فارغ التحصیلی
95
سلام ;;)
خب گشتم ولی تاپیکــــی رو با این عنوان پیدا نکردم!
اینجا میخوایم نظرمونو درباره دنیای مجازی بطور کل بگیم و بررسیش کنیم.
منظورم هم صرفا فیسبوک ، وایبر ؛ واتس آپ و.... نیست :D دارم بطور کلی درباره دنیای مجازی صحبت میکنم.

بنظر شما اینکه علاوه به زندگی روزانه و واقعی ای که داریم وارد یه فضایی به نام فضای مجازی و درگیر اون بشیم خوبه ؟! چرا ؟

و خب مطمئنن اونم مشکلات خاص خودشو داره...

مِهرنوش

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
‌‌‌‌فرز
شهر
الف
سال فارغ التحصیلی
96
رشته دانشگاه
پزشکی
پاسخ : دنیای مجازی

اول اول :>
خب بنظر من دنیای مجازی کاربرد خوبش فقط به دست اوردن اطلاعات علمی عمومی مذهبیو غیرس
اما متاسفانه متاسفانه ما ها امروز فقط به چشم یه سرگرمی بهش نگا میکنیم و از این طریق با افراد زیادی اشنا میشیم که خب شاید بتونین دوستای خوبی برای هم بشیم اما اخرش چیزی جز اتلاف وقت نیس

Shery

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
بجـنورد
سال فارغ التحصیلی
95

متاسفانه این دوستای خوبی که یه فرد تو دنیای مجازی ممکنه پیدا کنه... در اقصی نقاط کشور :D هستن
و حتی خب امکان داره هیچوقت نبینه اونارو از نزدیک :|

+ الان که دیگه تقریبا آخر تابستونــــه ؛ وقتی فکرکردم متوجه شدم که اوقات فراغتمو با نت پر کردم بیشتر...
و حتی اگه خانواده ام به پارکی جایی رفتن و من پشت کامپیوتر بودم ، ترجیح دادم همراهشون نرم و تو نت بمونم ...

خب از این بابت یکم ناراحتم الان!

++واسه خیلیامون الان چک کردن فیسبوک و سمپادیا و... شده جزو کارای روزانمون... این خوبه واقعا ؟!

فات

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
نیشابور
سال فارغ التحصیلی
1395
دانشگاه
علامه طباطبایی
رشته دانشگاه
اقتصاد نظری

به نظر من دنیای مجازی همونجور که میگی یه دنیاس.و تنها بدیش زمانیه که دنیای واقعیت و دنیای مجازیت باهم دچار مشکل بشن.باید سعی کنیم هرکدوم ازین ها رُ در جای خودشون حفظ کنیم.مثلن دلیل ندارِ یک انسان تک تک ریز و درشت زندگی واقعیشُ تو دنیای مجازیش هم بیان کنه.و کمی باید تو هر دوتاشون مراقبت هایی داشته باشیم.و مشکل دیگه اینکه هیچ وقت سعی نکنین شخصیتتون تو این دو تا دنیاتون متفاوت باشه.اینجوری ذهنتون واقعا" خسته میشه.و یا اینکه بخواین دنیای مجازیُ از دنیای واقعی و یا باالعکس مخفی نگه دارین.کلن دوتا دنیای مجزا ساختن خیلی ذهنُ خسته میکنه.
به نقل از مہرے(مہرنوش.و) :
اول اول هدیه :>
خب بنظر من دنیای مجازی کاربرد خوبش فقط به دست اوردن اطلاعات علمی عمومی مذهبیو غیرس
اما متاسفانه متاسفانه ما ها امروز فقط به چشم یه سرگرمی بهش نگا میکنیم و از این طریق با افراد زیادی اشنا میشیم که خب شاید بتونین دوستای خوبی برای هم بشیم اما اخرش چیزی جز اتلاف وقت نیس
نه نه قبول ندارم کاربرد خوبش فقط تحقیق و چیزیه که امروزِ بهش میگن علم یا چیز مفید.یکی از چیزهایی که شاید تو دنیای مجازی خیلی خوب یاد بگیریمش همین تعاملات و روابط هامون هست.تو دنیای واقعی شاید خیلی عملی نباشه.مثلن من که تو دنیای واقعیمون تعداد کمی هم سن و سال دارم و این دنیای مجازی منو برای رابطه با همسن و سالم آماده کرده که امروزه اطلاعات علمی عمومی و مذهبی محسوب نمیشه.
به نظرم اینکه به چشم سرگرمی بهش نگاه میکنیم مشکل نداره.من سرگرمیُ استفاده از وقتم برای زندگی کردن میدونم.حالا بستگی به هرشخص داره که میخواد چجوری سرگرم بشه.اینکه با آدمای زیادی آشنا میشیم و دوستیای خوبی داریم و شادیم و کلی چیز هست که از همین ارتباط هامون یاد میگیریم و این جزو بخش های دلپذیر زندگی مجازی هست و خیلی هم خوبه.چرا اینجوری فکر کنیم که اتلاف وقت هست واقعا"؟
به نقل از Shery :
متاسفانه این دوستای خوبی که یه فرد تو دنیای مجازی ممکنه پیدا کنه... در اقصی نقاط کشور :D هستن
و حتی خب امکان داره هیچوقت نبینه اونارو از نزدیک :|

+ الان که دیگه تقریبا آخر تابستونــــه ؛ وقتی فکرکردم متوجه شدم که اوقات فراغتمو با نت پر کردم بیشتر...
و حتی اگه خانواده ام به پارکی جایی رفتن و من پشت کامپیوتر بودم ، ترجیح دادم همراهشون نرم و تو نت بمونم ...

خب از این بابت یکم ناراحتم الان!

++واسه خیلیامون الان چک کردن فیسبوک و سمپادیا و... شده جزو کارای روزانمون... این خوبه واقعا ؟!
چه اهمیتی داره واقعا" صرفا" از نزدیک دیدن هم دیگه؟اصلا" دوستی این معنی نمیشه که همو ببینید!

ببین مشکل اینه که زیادی استفاده کردیم.زیادی استفاده کردن از دنیای مجازی و فراموش کردن دنیای واقعیمون مشکله.وگرنه هرکدوم ازین ها به تنهایی بد نیستن!مشکل از خودمونِ همونجور که میگی!

ایلیا

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
حلی
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
97
مدال المپیاد
تلاشی بیهوده در المپیاد زیست شناسی!
دانشگاه
هنر تهران
رشته دانشگاه
عکاسی

برای فردی مثل من که اگه وقتشو با این کارا پر نکنه واقعتا بیکار میمونه اره خوبه

Shery

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
بجـنورد
سال فارغ التحصیلی
95

فات : آره خب ؛ دوستی دیدن هم دیگه نیست ، ولی من بعضی از دوستایی که هرروز میبینمشون ؛ تو نت هم باهاشون حرف میزنم
و جالبه که فرق داره مدل اون فرد وقتی که تو نت باهاش حرف میزنم یا رو در رو...
اینکه آدم با یه سری افراد دوست باشه ولی نبینتشون باعث میشه که یکم مجهول باشه واسش... و خب طبیعیه

از طرفی بعضی چیزا هم دست خود آدم نیست ؛ خواه ناخواه وقتی زیاد وقتتو تو دنیای مجازی بگذرونی ، واست ارجحيت پیدا میکنه
طوری که ممکنه حتی از زندگی واقعیت یکم دور بشی...

+ ایلیا: خب خیلیامون تا حوصلمون سر میره میایم نت ؛ ولی اگه گزینه نت حذف بشه ممکنه کارای دیگه ای بکنیم شده حتی مطالعه یه کتاب
ولی اکثرا اینکارو نمیکنیم چون که اولین گزینه ای که به ذهنمون میرسه و نزدیکترین گزینس همین نت هستش...

آخرین ویرایش:

مِهرنوش

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
‌‌‌‌فرز
شهر
الف
سال فارغ التحصیلی
96
رشته دانشگاه
پزشکی

به نقل از ـفاتــــ :
نه نه قبول ندارم کاربرد خوبش فقط تحقیق و چیزیه که امروزِ بهش میگن علم یا چیز مفید.یکی از چیزهایی که شاید تو دنیای مجازی خیلی خوب یاد بگیریمش همین تعاملات و روابط هامون هست.تو دنیای واقعی شاید خیلی عملی نباشه.مثلن من که تو دنیای واقعیمون تعداد کمی هم سن و سال دارم و این دنیای مجازی منو برای رابطه با همسن و سالم آماده کرده که امروزه اطلاعات علمی عمومی و مذهبی محسوب نمیشه.
با یه تیکه از حرفت موافقم
اما ببین همین نت نشینیامون و دوستای مجازیمون باعث میشن که گوشه گیرو کم حرف شیم جوری ک مثلا به ندرت حرف بزنیم چون اغلب حرفامونو تایپ میکنیم
بعد خب این تعماملات اجتماعیو میتونیم از طریق دنیای حقیقیم بدستش بیاریم بعد اعتماد به نفسمون بیشتر شه!نه اینک صرفا بخاطر کمرویی با اشخاصی که در طول کل عمرمون نمیبینیمشون فقط حرف بزنیمو احساس کنیم الان دیگه همه چی تمومیم!

فات

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
نیشابور
سال فارغ التحصیلی
1395
دانشگاه
علامه طباطبایی
رشته دانشگاه
اقتصاد نظری

به نقل از Shery :
فات : آره خب ؛ دوستی دیدن هم دیگه نیست ، ولی من بعضی از دوستایی که هرروز میبینمشون ؛ تو نت هم باهاشون حرف میزنم
و جالبه که فرق داره مدل اون فرد وقتی که تو نت باهاش حرف میزنم یا رو در رو...
اینکه آدم با یه سری افراد دوست باشه ولی نبینتشون باعث میشه که یکم مجهول باشه واسش... و خب طبیعیه

از طرفی بعضی چیزا هم دست خود آدم نیست ؛ خواه ناخواه وقتی زیاد وقتتو تو دنیای مجازی بگذرونی ، واست ارجعیت پیدا میکنه
طوری که ممکنه حتی از زندگی واقعیت یکم دور بشی...
ببین همون اول هم گفتم که ساختن دو دنیا جدا و دو شخصیت خیلی ذهن آدم رُ خسته و نابود میکنه.اینکه حداقل این فرهنگ تو سایتی که خودمون هستیم (همینجا) به وجود بیاد هم ذهن شخصیِ خودمون راحته و هم راحت میتونیم تعاملات خوبی داشته باشیم.اما بازم تو داری با دنیای مجازی افراد حرف میزنی.با شخصیت دنیای مجازیشون دوست شدی نه هیچ چیز دیگه.هوم؟اینکه بقیه چند شخصیته هستن و چند رفتار متفاوت دارن به ما مربوط نیست اصلا".

خب این یکی قسمت شد مشکل اساسی.اینکه ما با گذروندن وقت زیاد دنیای واقعیمون رُ به خاطر دنیای مجازی نابود میکنیم.حالا این شده مشکل ما و باید بیایم و حلش کنیم که مربوطه به مباحثی مثله ترک اعتیاد به نت.و این نشونه بدی دنیای مجازی نیست اصلا".
خب خیلیامون تا حوصلمون سر میره میایم نت ؛ ولی اگه گزینه نت حذف بشه ممکنه کارای دیگه ای بکنیم شده حتی مطالعه یه کتاب
ولی اکثرا اینکارو نمیکنیم چون که اولین گزینه ای که به ذهنمون میرسه و نزدیکترین گزینس همین نت هستش...
ببین این مشکلاتی که میگی اکثرن مربوط به حوزه کنترل استفاده از نت هست!بدی های دنیای مجازی نیست.بدی های شخصیتی خودمون و به اصطلاح معتاد شدنمون هست.همین!
به نقل از پِلِه! :
با یه تیکه از حرفت موافقم
اما ببین همین نت نشینیامون و دوستای مجازیمون باعث میشن که گوشه گیرو کم حرف شیم جوری ک مثلا به ندرت حرف بزنیم چون اغلب حرفامونو تایپ میکنیم
بعد خب این تعماملات اجتماعیو میتونیم از طریق دنیای حقیقیم بدستش بیاریم بعد اعتماد به نفسمون بیشتر شه!نه اینک صرفا بخاطر کمرویی با اشخاصی که در طول کل عمرمون نمیبینیمشون فقط حرف بزنیمو احساس کنیم الان دیگه همه چی تمومیم!
ببین جدا از حرف زدن همین که تو جملات رو تایپ میکنی باعث میشه دایره لغات و خلاقیت جمله سازیت بالا بره.همین خلاقیت در جمله سازی از مهم ترین عوامل روابط اجتماعی مون هستند.حالا میگی ممکنه گوشه گیر بشیم.خب چرا از بحثایی که در دنیای مجازی میشه برای بقیه دوستان یا فامیل هاتون که با دنیای مجازی آشنایی ندارند حرف نمیزنین.اینکه شما از دنیای مجازی میتونید ایده بگیرید برای اینکه سر بحث باز کنید با بقیه افراد جامعه و اصلا" هم باعث نشه گوشه گیر بشیم.

ببین دنیای مجازی و دنیای واقعیمون باید باهم رشد کنن.من نگفتم صرفا" دنیای مجازی.من میگم دنیای مجازی خیلی میتونه به ما کمک کنه در روابطمون در دنیای واقعی.صرفا" دنیای واقعیُ دیدن و اینکه محدود کردن خودمون به دوستان مدرسه یا فامیل یا اصلا" شهر خودمون کار درستی نیست!
کی همچین حسی کرده واقن؟ :/

Shery

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
بجـنورد
سال فارغ التحصیلی
95

حق باتوئه ولی اینم باید در نظر بگیریم که بعضی چیزا ناخودآگاه بوجود میان ، و یهو آدم میبینه گرفتار یه سری مشکلات شده...

فات

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
نیشابور
سال فارغ التحصیلی
1395
دانشگاه
علامه طباطبایی
رشته دانشگاه
اقتصاد نظری

به نقل از Shery :
حق باتوئه ولی اینم باید در نظر بگیریم که بعضی چیزا ناخودآگاه بوجود میان ، و یهو آدم میبینه گرفتار یه سری مشکلات شده...
ببین این ناخودآگاه به وجود اومدن وقایع خودش جای بحث داره.ینی چی اصن؟ما نتیجه رفتار های خودمونُ تو بازه های مختلف میبینیم و اگر مشکلی برامون پیش بیاد میتونیم سریع اون رفتاری که نتیجش این شده رُ پیدا کنیم و اصلاح کنیم رفتار هامونُ.اینکه گوشه نشین بشیم رُ نباید بندازیم گردن دنیای مجازی.بلکه فقط به خاطر رفتار هامون تو دنیای مجازی هست.حالا باید این رفتار ها شناسایی بشن و بعدش اصلاح!

hamed.yas

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
هاشمی نژاد1
شهر
مشد
سال فارغ التحصیلی
1345
مدال المپیاد
مدال تو مشتم بود.از چنگم درآور
رشته دانشگاه
پزشک. دکتر. طبیب

همه جای دنیا دنیای مجازی یه جاییه که مردم اگه توش باشن پیشرفت میکنن..
اینجا دنیای مجازی یه جاییه که هر چی بیشتر توش باشیم بیشتر از کار و زندگی میفتیم و بیچاره میشیم! :-/ :-/ :-w :(

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان

مسئله اینه که دنیای مجازی هنوز واسه بعضی خانواده ها جا افتاده نیست و قبولش ندارن و همین موضوع باعث میشه افرادی که از این خانواده در همچین محیطی وارد میشن بیشتر به پنهونکاری بپردازن و شخصیت مجازی و حقیقیشون متفاوت باشه....
دنیای مجازی مثل دنیای حقیقی و روزمره افراده و این دو با هم در ارتباطن ورو هم تاثیر میذارن و احتیاط و رعاین اصول و.....تو هر دوش لازمه
دنیای مجازی فرصتی خوبی واسه یه سری از افراد ایجاد میکنه و باعث میشه خود واقعیشون رو نشان بدن و جدا از فرهنگ و اداب افراطی بعضی محیط ها برخورد کنند مثلا کسی که تو خانواده و محیطی بزرگ شده که اظهارنظر واسشون خوب نیست و اجازه داده نمیشه فرصتی فراهم میشه که نظراتش رو بیان کنه ولی تا حدودی هم مشکل سازه به این دلیل که نیازهای فرد تو دنیای مجازی ارضا میشه و تو دنیای حقیقی تلاشی برای رفعش نمیکنه

• لایک
امتیازات: Shery

فات

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
نیشابور
سال فارغ التحصیلی
1395
دانشگاه
علامه طباطبایی
رشته دانشگاه
اقتصاد نظری

به نقل از .:$_$:. :
مسئله اینه که دنیای مجازی هنوز واسه بعضی خانواده ها جا افتاده نیست و قبولش ندارن و همین موضوع باعث میشه افرادی که از این خانواده در همچین محیطی وارد میشن بیشتر به پنهونکاری بپردازن و شخصیت مجازی و حقیقیشون متفاوت باشه....
اینکه قبولش ندارن ینی چی؟ینی میترسن ازینکه شخصیت حقیقیشونُ در دنیای مجازی داشته باشن؟

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان

به نقل از ـفاتــــ :
اینکه قبولش ندارن ینی چی؟ینی میترسن ازینکه شخصیت حقیقیشونُ در دنیای مجازی داشته باشن؟
نه خب...یه سریا وقتی درگیر همچین محیطی میشن به مرور زمان جوری عوض میشن که ادم حالش بهم میخوره ازشون...همینا اصولا علنا اعلام میکنن که دنیای مجازی خوبه فلانه بهمانه و....در واقع میان یک تصویر ناجوری از دنیای مجازی و ادماش میسازن و وقتی خانواده ها اونا رو میبینن از این دنیا و ادماش میترسن و مسلما دوست ندارن فرزندانشون اونطوری باشن.....خیلیا عقلشون به چشمشونه

nils

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
‌‌فرزانگان
شهر
‌مشهد
سال فارغ التحصیلی
0
.

آخرین ویرایش:
بالا