• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

چرا مردم ایران مثل ژاپنی‌ها برای کتاب صف نمی‌کشند؟!

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع نگار
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
پاسخ : چرا مردم ایران مثل ژاپنی‌ها برای کتاب صف نمی‌کش

به نظر من بیشتر اینکه بیاییم مستقیما کتابخونیو تبلیغ کنیم ؛ بایستی حس کنجکاوی و ... رو تقویت کنیم .

یه مثال میزنم از تبلیغات کتابخونی اییران : سایت booki.ir رو بیضیاتون میشناسین . یه بخش مسابقه ای داره این سایت که چن سوال از یه کتاب مطرح میکنه بعدشم به چندین نفر جایزه میدن . تا اینجاش تا حدودی خوبه ولی کتابایی که باید بخونیم همگی کتابای مذهبی هستن که خوب این چیز خوبی نیست .

کتابای کتابخونه ها هم (حداقل تو شهرستانا) چنگی به دل نمیزنه . تو موضوعات عقیدتی یه طرفه هستن اکثرا .

به نقل از معصومه :
هنوز من قانع نشدم...
من میرم اینستا ..جملات نغز هست،،حدیث هست،،،شعر هست..میرم فیسبوک داستان کوتاه هست،،مقاله فن پیجا هست،،،گروپ داریم تو شبکه های اجتماعی مختلف،،اطلاعات جالب و به درد بخور و روز رشتمونو بچه ها میزارن...
تفریح-علم-مطالب جدید،،،همشو بیرون کتابا دارم،،،چرا کتاب?چه برتری داره? ??? ?
چون که کتاب بار ها و بار ها باز خوانی می شه و لب کلام را برای شما نوشتن
و معمولا در کتاب ها(البته کتای هایی که فروش میره نه کتاب هایی که با پول خودشون چاپ می کنن تا بشن نویسنده!)مطالب به درد بخوری یافت میشه
2-کتاب فرهنگ گفتگو را بالا می برد
3-معمولا کتاب ها جامعه را عقلانی تر می کنند
4-معمولا داستان ها خشونت را در جامعه کم می کنند چون کارشان گفتن احساسات طیف های گوناگونه مثلا اگر فئودال های قدیم کتاب های رمانی در بارهی فقر می خوندد و می فهمیدند رعیت ها و کارگر ها واقعا چه احساسی دارن لزومه رفتارشون تغیر می کرد
5-کتاب خواندن ادم ها را صبور می کند
6-کتاب به شما یاد می دهد چطوری تاثیر گذار بنویسید
7-کتاب اطلاعات شما راجع به چیز هایی می برد بالا که فکر می کنید نیازی به ان ها ندارید(البته منظورم کتب تخصصی و دانشگاهی نیست) ولی همین اطلاعات جایی که فکرش را نمی کنید به کاتون میاد
در مورد تفریح هم:
من جدیدا یکی از دغدغه هام اینه که جونیم بگذره بدون این که تفریح کنم!
تفریح خیلی مهمه
کسی که از زندگیش لذت می بره می تونه برای جامعه اش هم کار کند
وقتی پدر بزرگم از جوونی هاش می گه دلم می گیره این زندگی که ما خودمون را در خونه زندان کردیم کجا اون شکار رفتن ها و تماشا و گشت و گذار ها کجا
الان وقت تماشا و گشت گذاره ولی ما به چکاری مشغولیم؟
سه چهار ماه پیش وقت شکار بود ولی ما خودمان را در خانه حبس کرده بودیم
و می کنیم
متاسفانه

32

من الان حال ندارم نقل قول کنم،
ولی
تو اینستا و فیس بوکم نظرات بقیه رو میخونم.
در ضمن تنوع بر عکس گفته شما اون جا بیشتره تفریحشم بیشتره.
در ضمن اینحا درصد افرادی که تو شبکه های اجتماعی کار مفید میکنن مهم نیست.الان من مهمم! میگم خوبه!

به معصومه پاسخ ۲۸رو برای شما نوشتم :)

دليلش كاملا مشخصه
مشكل اينجاست كه ايرانيا خيلي مشكلات اساسي تري دارن تا كتاب خوندن
كلي از ايرانيا الان مشكل غذا دارنو مسكنو اشتغال
وقتي طرف اينقدر درگير اينكارهاست ديگه جايي براي كتاب خوندن ميمونه؟؟؟؟
اين بحث در مقايسه ي بين ژاپن و عربستان قابله بحثه بيشتر

اصلا ای کاش تاپیکی به عنوان هدف از زندگی وجود داشت
الان بش احساس نیاز کردم
تمام این ها باید روش بحث بشه
زندگی توحیدی چیست؟
جزیاتش چیه؟

به نقل از Radical :
ببینید دوستان برای من تفاوتی نمیکنه کتابی که میخونم به صورت پی دی اف باشه یا توی گوشیم باشه یا واقعا کتاب کاغذی باشه

کتاب خوندن یعنی افکار یک فرد دیگری رو خوندن (کتاب میتونه علمی باشه یا رمان )و باید تحت شرایطی خونده بشه که برای دریافت هدف کتاب وقت کافی و تمرکز کافی وجود داشته باشه!!! بعد هم بشه چندین و چند بار خوندش! و بشه برسی ش کرد! :)

اما خوب اغلب شبکه های اجتماعی مثل فیس بوک میتونند تزریق تفکر کنند یعنی اون طور که دوست دارند فکر مخاطب رو عوض کنند نه اون طور که هست و باید باشه

علاوه بر این که حین خوندن آدم تمرکز لازم و کافی رو برای بررسی کتاب نداره

بعدش هم ممکنه دسترسیش به اون فایل از بین بره به شخصه برای من چندین مرتبه اتفاق افتاده که بعد از خوندن یک مطلب ص رو بستم و بعد که خواستم صحتش رو چک کنم دیگه نتونستم مطلب مذکور رو پیدا کنم :)

از این ها که گذشته حداقل در ایران کتاب های بسیار مفیدی وجود داره که شما نمیتونید فایل پی دی اف ش رو پیدا کنید!
خوب اگر هدف اشنایی با نظرات و عقاید بقیس، خوب تو شبکه های اجتماعیم هست..

به معصومه :

ببینید شما از شبکه های اجتماعی به راحتی نمیتونید شناخته کاملی از افکار داشته باشید

برای مثال با خوندن ۱۰۰ تا تک بیت از حافظ نمیتونید ادعا کنید شناخت کاملی از حافظ دارید من به شخصه میتونم طوری ابیات رو انتخاب کنم که شما فکر کنید حافظ یک خدا ناباور هست و میتونم طوری پیدا کنم که تصور کنید سرش اژ سجاده بلند نمیشده

شبکه های اجتماعی هم دقیقا همینه

از طرف دیگه...آشنایی با عقاید به تنهایی فایده ای نخواهد داشت ، چیزی که کتاب به شما میده زندگی کردن و فکر کردن و دیدن با نگاه نویسنده هست

یعنی شما با خوندن یک کتاب قبل از عقاید با بینش نویسنده نسبت به دنیا برخورد میکنید که این بینش در اغلب موارد با بینش شما تفاوت داره و موجب میشه خیلی چیزها رو ببینید که قبلا نمیدیدید یا به خیلی چیزها فکر کنید که قبلا فکر نمیکردید :)

هر آدمی یک دنیایی داره و دنیای هر آدمی یک منطقی داره(که میتونه این منطق درست یا غلط باشه)

کتاب به شما کمک میکنه با منطق های مختلف زندگی کنید! یا حداقل شاهد زندگی هایی با منطق های مختلف باشید ...

شما میدونید عقاید من چیه و من هم میدونم عقاید شما چیه

اما شاید بار ها حس کرده باشیم که هم دیگرو درک نمیکنیم علت هم اینه که صرفا نتیجه تفکرات هم دیگه رو میبینیم

یعنی صرفا آشناییم با عقاید هم ؛ اما نمیدونیم چطور دنیا رو دیدیم که به این جا رسیدیم!

+در ضمن باز هم تکرار میکنم منظورم از کتاب صرفا کتاب کاغذی نیست :)

به نقل از Radical :
به معصومه :

ببینید شما از شبکه های اجتماعی به راحتی نمیتونید شناخته کاملی از افکار داشته باشید

برای مثال با خوندن ۱۰۰ تا تک بیت از حافظ نمیتونید ادعا کنید شناخت کاملی از حافظ دارید من به شخصه میتونم طوری ابیات رو انتخاب کنم که شما فکر کنید حافظ یک خدا ناباور هست و میتونم طوری پیدا کنم که تصور کنید سرش اژ سجاده بلند نمیشده

شبکه های اجتماعی هم دقیقا همینه

از طرف دیگه...آشنایی با عقاید به تنهایی فایده ای نخواهد داشت ، چیزی که کتاب به شما میده زندگی کردن و فکر کردن و دیدن با نگاه نویسنده هست

یعنی شما با خوندن یک کتاب قبل از عقاید با بینش نویسنده نسبت به دنیا برخورد میکنید که این بینش در اغلب موارد با بینش شما تفاوت داره و موجب میشه خیلی چیزها رو ببینید که قبلا نمیدیدید یا به خیلی چیزها فکر کنید که قبلا فکر نمیکردید :)

هر آدمی یک دنیایی داره و دنیای هر آدمی یک منطقی داره(که میتونه این منطق درست یا غلط باشه)

کتاب به شما کمک میکنه با منطق های مختلف زندگی کنید! یا حداقل شاهد زندگی هایی با منطق های مختلف باشید ...

شما میدونید عقاید من چیه و من هم میدونم عقاید شما چیه

اما شاید بار ها حس کرده باشیم که هم دیگرو درک نمیکنیم علت هم اینه که صرفا نتیجه تفکرات هم دیگه رو میبینیم

یعنی صرفا آشناییم با عقاید هم ؛ اما نمیدونیم چطور دنیا رو دیدیم که به این جا رسیدیم!

+در ضمن باز هم تکرار میکنم منظورم از کتاب صرفا کتاب کاغذی نیست :)
این نگاه های مختلفو قبول دارم،ولی من فیلم زیاد میبینم،،،به نظرم حتی بهتر از کتاب این قضیه رو داره.
بعد هدف من مثلا حافظ شناسی نیست..خوندن 4 تا بیت با مفهوم و خوبه که حوصله خوندنش از کتاب رو ندارم ولی تیکه تیکه میزارن جلوم، اونم میخونم

به معصومه :

فیلم هم نتیجه عقاید هست نه نوع بینش نسبت به دنیا :)

بعد هم اغلب با دنیای واقعی تفاوت زیادی داره و شما شاهد روند فکر کردن شخصیت های فیلم نیستید، صرفا عمل کرد رو میبینید

اغلب کتاب ها (نه همشون) نوع بینش نویسنده رو به حد فوق العاده ای شرح میدن

بعد هم فیلم ها و سریال های یک منطقه صرفا نمایانگر اینه که مردم اون منطقه اوقات فرغت شون رو با چه نوع فیلمی پر میکنند و چیزی از فرهنگ و سطح فکر و دنیای حقیقیشون به شما نشون نمیده :)

اما کتاب این طور نیست ، در هر جامعه ای کتاب ها بر اساس حقایق همون دوران و نوع نگرش نویسنده نسبت به دنیای حقیقی هست
یا حتی اگر دنیای خیالی هم باشه باز هاله ای از تفکرات نویسنده و نگرش نسبت به دنیا رو داره

:)
بعد شما در خوندن کتاب از قدرت تخیل استفاده میکنید و تصویرسازی میکنید خوب این خودش به درک حالت روحی نویسنده و شخصیت های داستان کمک میکنه :)

گرچه شما میتونید از شبکه های اجتماعی هم داستان بخونید یا کتاب به صورت پی دی اف بخونید واقعا این خیلی عالیه.... من خیلی اژ کتاب هایی که میخونم پی دی اف هست ... اما باید بدونید بیشتر تزریق تفکر صورت میگیره نه تفکر! :)

Back
بالا