پاسخ : درس خوندن تو ماه رمضون
من یه مقدار کنکوری قدیمیم
ولی به هرحال ما هم شرایط شما رو داشتیم و میخوام نظرم رو بگم.
اول اینکه این خیلی بیمعنیه که آدمی که به روزه اعتقاد داره بیاد بگه چون کنکور دارم روزه نمیگیرم!!! اگه اعتقاد ندارین که هیچی. ولی خب اگر اعتقاد دارین مطمئن باشین کنکور، اونم کنکوری که ۱سال دیگه قرار هست برگزار بشه اصلا عذر موجهی نیست برای روزه نگرفتن!
اینایی که میگم همهش خطاب به کسانی هست که به روزه اعتقاد دارند و تواناییش رو هم دارند. یعنی چی!؟یعنی سالهای گذشته روزههاشون رو میگرفتن و الان فقط به خاطر کنکور شک دارن بین گرفتن و نگرفتن!
اولا که الان تازه اولای درس خوندنتونه!تو تابستون هم قرار نیست شما ۱۰-۱۲ ساعت درس بخونین. اونم ماه اول!! اگر فکر میکنید قراره این همه بخونید باید بهتون بگم که به احتمال ۹۰ درصد(در خوشبینانهترین حالت) میبرین خیلی زود. پس این کار رو نکنید.
ساعت مطالعهی خیلی خوب برای تابستون بین ۵تا ۸ ساعت در روز هست. ولی نه تو ماه اول که هنوز عادت به درس خوندن نکردید! از خوششانسی شما ماه رمضون دقیقا همین ماه اول هست برای شما که برای ما خب اینجوری نبود. دقیقا ماه دوم بود و وقتی بود که ما راه افتاده بودیم واسه درس خوندن و ماه رمضون یه مقدار مشکل ایجاد میکرد برای درس خوندنمون.
خلاصه اینکه در این ماه که میخواین شروع کنین اگر روزی ۵ساعت بخونین واقعا عالیه! اصلا لازم نیست بیشتر بخونید.
همهچیز که مادی نیست بچهها! ماه رمضون کلی برکات معنوی داره برای روح آدمی که بهش اعتقاد داره. اگر براتون برکت معنوی نداره کلا ماه رمضون که نگیرید روزه به نظرم. چون فلسفهی روزه گرفتن گرسنگی و تشنگی کشیدن نیست! فلسفهش اون جلای روحی و معنوی هست.
درضمن... یه بخشی از تلاش با شماست. یه بخشیش هم با خداست. پس سعی کنین رابطهتون رو اگر با خدا بهتر نمیکنید امسال بدتر هم نکنید دیگه...منظورم از این جمله این نیست که خدا به عبادت شما نیاز داره و با خدا معامله کنید که روزه بگیرید عوضش بهتون موفقیت بده ها!!!! نه اصلا!!!! منظورم اینه که برکت معنوی این ماه رو برای نزدیک شد نبه خدا از دست ندید.
واللا به خدا مام روزه گرفتیم. کنکور هم دادیم. بد هم نشدیم. شکر خدا!راضیایم! این همه هم از بچههامون روزه نگرفتن، رتبههاشونم از ما بدتر شد.
درضمن! این رو هم بگم که از قبل واسه خودتون ماه رمضون رو غول نکنید! من قبل از شروع ماه رمضون میترسیدم خیلی! میگفتم حالا چی میشه درس خوندنم!درحالیکه خب من اصلا ساعت روز و شبم رو هم جابهجا نکردم و تو این ماه مثل بقیهی ماهها ۶-۸ ساعت میخوندم. فقط هفتهی آخر دیگه رمق نداشتم و روزی ۳ ساعت میخوندم. اون یک هفته هم اصلا من رو عقب ننداخت! در ضمن برکت درس خوندنم هم بیشتر بود تو این ماه. به خاطر اینکه ظهر ناهار نمیخوردم. من بعد از ناهار رسما تا ۲-۳ ساعت جنازه میشم چون شکمم پر میشه!
شما الان این چیزها رو هنوز متوجه نمیشید چون اول راهید. ولی ارزش یک ساعت بعد از عید که نزدیک کنکوره برای درس خوندن بیشتره از ارزش دو هفته درس خوندن تو تابستون. اگه خیلی به فکر اینید که از وقتتون درست استفاده کنید، بچسبید به روزهای بعد از عیدتون که خیلیها که تابستون زیاد میخونن اون موقع میبرن...وقتی که ارزش زمان توش خیلی بالاتر از بقیهی وقتهاست.
(برنامهی خودم هم اینجوری بود که از ۹صبح درس میخوندم تا ۲ بعد از ظهر. بعد هم ۳ تا ۶. بعد از افطار هم اصلا نمیخوندم.)
خلاصه اینکه اگر نمیخواید روزه بگیرید عذر و بهونهی الکی نیارید. سرتون رو بگیرید بالا و بگید نمیخوام بگیرم! با خودتون و خدا هم رودربایستی نداشته باشید!
موفق باشید همگی. التماس دعا :)
(خدا خیر بده آقای Saeyyd رو که شماها دیگه نمیشناسیدش...سال بالایی ما بود. رتبهی یک شاهد و رتبهی ۶۹ کشوری ریاضی سال ۸۹. اون این حرفها رو به من زد و خدا خیرش بده واقعا. اونم وقتی که همه بهم میگفتن حماقته روزه گرفتنم.)
(راستی من الان خودم هم دوباره همین شرایط رو دارم. یعنی دوباره کنکور دارم و ماه رمضونه و گرمه و تابستونه و یه عده میگن روزه نگیر و ... ولی دیگه خداروشکر تجربهی کنکور قبلی باعث شده بدونم کار درست چیه :) )