واسه تجربی اگه رتبهت خوب شد که خب اولویت با اون چارتا رشتهی کذاست؛ مشروط به داشتن استعداد و علاقهی لازم. اما یه عده فک میکنن اگه مثلآ پزشکی و داروی شهر خودشون یا جای نزدیک قبول نشدن آخر دنیاس و تنها راه باقی مونده اینه که بمونن واسه سال بعد و یک سال از زندگیشون رو کـاملـاً هدر بدن. تصمیم برای موندن تا سال بعد شاید دو سه ماه اول عاقلانه به نظر بیاد امّا از عید به بعد خورهی جون طرف میشه و آسایش و آرامش رو ازش صلب میکنه. اما حقیقت اینه که رشتههای دیگهای هم هستن توی پزشکی که مثل آبخوردن میشه ازشون پول درآورد. یه نمونهش فیزیوتراپیه. حجم درس و فشار روانی به شدّت کمتر و خیلی زودتر از چیزی که فکرش رو بکنید میتونه شما رو به پول برسونه. یا مثلآ همین بیناییسنجی که محمد گفت. اطلاعاتم دقیق نیستن اما فکر میکنم شما با مدرک کارشناسی حتی بتونید به راحتی یک کلینیک -یا هرچی که اسمش هست- باز کنید و کارتون رو انجام بدین و اگه کمی زرنگ باشین و کار رو از شهرهای کوچیک شروع کنید، بدون رقابت آنچنانی کارتون که بسیار بسیار سادهتر و کماسترس هست در مقایسه با مثلآ یک پزشک انجام بدید و به پول خوبی هم برسید.
این دوتا تا جایی که اطلاع دارم "راحتترین پول" ممکن هستن بین رشتههای درجه دوی تجربی. اگه از لحاظ مادّی مآمون هستید و لاقه و استعدادش رو دارید رشتههای علوم پایه در انتظار شمان! دخترها به این دلیل که قبل و بعد از ازدواج فشار مالی زیاد به گردنشون نیست به نظرم میتون نخیلی موفق باشن تو این رشتهها. خصوصـاً زیستشناسی که گرایشهای فوقالعاده جذّابی داره برای ارشد و دکترا و دست دانشجو خیلی بازه برای انجام دادن کارهای مختلف پژوهشی؛ از تخصصهای گیاهی تا جنینشناسی هر کدوم زمینهی کار و زیبایی خاص خودشون رو دارن! یه نقطهی مثبت خیلی پررنگ در مورد این رشتهها -علوم پایه و خصوصآ زیستشناسی- اینه که به رغم وجود عدم اهتمام زیاد به این رشتهها توی کشور خودمون اگه ایدههای جالب داشتهباشید و واقعآ دل به کار بدید، توی سطوح بالا میتونید اپلای کنید واسه ادامه تحصیل خارج از کشور و شانس خوبی برای فاند گرفتن دارید. باز هم میگم برای ورود به این رشتهها شرط اول علاقهس و دوم داشتن منبع مالی مناسب. و اینکه سعی کنید حتی الامکان دختر باشین، چون شانس موفقیت دخترها بیشتره تو این زمینه.
دربارهی پرستاری اگه کسی چیزی میدونه رو کنه. من این اندازه میدونم که درآمدش خیلی جذّاب نیست! روانشناسی/روانپزشکی هم. من هیچی نمیدونم در مورد این دوتا!
در مورد پزشکی، دارو و دندون هم زیاد تحقیق کردم. سؤالی امّا ندیدم اینجا.
در مورد دام هم اطلاعات تقریبآ ندارم، اما اینطور فهمیدم که رشتهی کم بازدهیه و کلآ قشر مظلومی حساب میشن! یه دانشجوی دام زحمت و کار زیادی داره (در حدّ پزشکی حتی) تا فارغ بشه اما بعد در حقّش کملطفی زیاد میشه! درآمدش معمولآ متناسب با زحمتش نیست و توی جامعه هم جایگاهی که باید رو نداره.
توصیه میکنم حتمـاً یه نگاهی به
اینجا بندازید. واسه من که خیلی مفید بود.