نيلوفر من واقعا تبريك ميگم. تو افتخار مدرسه اي
ممنون :)
تو اين وضعيتي كه نتايج مدرسه اصن راضي كننده نيس تو فك ميكني چه اشكالاتي وجود داشت كه نتيجه ي بهتري نگرفتن امسالي ها؟ يا تو چه اشكلاتي نداشتي كه متفاوت بودي با بقيه بچه ها؟
معلم های امسال همش میگفتن که کلاس شما خوبه!شما از پارسالی ها بهترید اما در نهایت دیدیم که نتایج پارسالی ها به مراتب بهتر بود البته پارسال 2 رقمی ریاضی نداشتیم. آدم نباید مثه کبک سرشو بکنه زیر برف و واقعیت ها رو نبینه، این که یه معلم یا حتی چندتا یا اصلا همه شون بگن تو هیچی نمیشی یا تو هیچی حالیت نیس دلیل نمیشه که تو ناامید شی و همچنین حتی اگه همه بگن تو خیلی شاخی دلیل نمیشه که واقعا باور کنی شاخ هستی و به وضعیت واقعیت توجه نکنی.یه مشکل که تو مدرسه ما هست جوّ کلاسه متاسفانه بچه ها به سال آخر که میرسن دوستی و معرفت و اینا همش یادشون میره. فکر می کنن اگه دوستشون رو عقب بندازن خودشون جلو میفتن،فک میکنن فقط خودشون باید بهترین کتاب و بهترین معلم رو داشته باشن و هزارتا دروغ میگن و پنهون کاری میکنن مبادا تو کنکور دوستشون یه تست بیشتر از اونا بزنه. شک نکنید که کسی با دروغ، زیر آب زدن، حسادت، خراب کردن دیگران، نفاق و دورویی و پنهون کاری به جایی نمی رسه. تو خیلی شهرهای دیگه بچه ها اطلاعات و تجربیاتشون رو واقعا صادقانه در اختیار هم دیگه قرار میدن و به دوستاشون به چشم رقیبی که باید پوزشو بزنن نگاه نمی کنن!
يه تصور عمومي وجود داره كه همه بچه ها من جمله خود من فك ميكنيم تابستون شروع پيش و تموم كردن پايه س. در طول سال وقت اصلي رو بايد گذاشت روي پيش و تستاش و تست پايه. عيد به بعد هم فقط جمع بندي و مرور. تو اين مدلي بودي يا شيوه ي كارت كاملا متفاوت بود؟ راستش من حس ميكنم انجام دادن همزمان اين كارا واقعا سخته. نشدني حتي. مثن من مطمئنم پايه رو تا آخر تابستون تموم نميكنم. در مقابل از اين كه از مهر به بعد نميتونم وقت براي پايه بذارم هم مطمئنم. واقعا درگيري ذهني دارم سر اين قضيه!
من از اول با برنامه کانون پیش رفتم و هیچ وقت عقب نموندم. تو تابستون پایه رو تقریبا تموم کردم. اکثرا میخوان که تابستون پایه رو تموم کنن اما اول مهر که میشه می بینن نتونستن! الان باید حداکثر تلاشتو بکنی که پایه رو تا جایی که می تونی تموم کنی اما این به این معنی نیس که طی سال دیگه قرار نیس پایه بخونی. اون موقع هم پایه میخونی،هم پیش. سعی نکن قبل عید درس ها رو تموم کنی. کسی که همه درس ها رو خوب خونده باشه و قبل عید تموم کنه،بعد از عید سرگردون می مونه که:"خب؟حالا چی کار کنم؟حالا چی بخونم؟چرا ساعت مطالعه ام یهو انقد افت کرد؟" و از طرفی هم قبل عید مجبور میشه درس ها رو سمبل کنه که تموم شه. اما هستن کسانی که تواناییشون بالا هست و قبل عید همه درس ها رو با کیفیت بالا میخونن و بعد عید یه بار دیگه تقریبا کامل میتونن مرور کنن اما واقعا انگشت شمار هستن.
بطور كلي چقد از وقتتو صرف عموميا ميكردي و چقد براي اختصاصي؟ هر كدومو تو ماه ها ي خاصي ميخوندي يا در طول سال هيچ وقت نبود كه كتابيُ كنار بذاري؟
من همه درس ها رو طی سال میخوندم و هیچ وقت نشد یه درس رو بذارم کنار حتی برای 2 هفته.من به این توجه میکردم که هر درس با توجه به وضعیت خودم نیاز به چقدر زمان داره. مثلا برای ادبیات اون اوایل تقریبا درحد ریاضی وقت میذاشتم اما از همون اول هفته ای 2-3 ساعت بیشتر زبان نخوندم
گفتي خودت برنامه نوشتي. برنامه اي كه نوشتي بلند مدت بود يا در حد كارهاي روتين هفته؟ برنامه ت شامل چه چيزايي ميشد؟ مثن اولين باري كه برنامه نوشتي ميدونسي كه قراره تو اين موقع از سال تا فلان فصل فلان درس رو خونده باشي؟ بعد چجوري تونستي يه برنامه منطقي بنويسي؟ من برنامه مينويسم اصن ماورائي ميشه!
من با برنامه کانون پیش می رفتم. هر جمعه بعد آزمون منابع و مباحثی که قرار بود واسه آزمون بعدی بخونم رو لیست میکردم بعد هر شب قبل خواب با توجه به این که از اون لیست چی بافی مونده برنامه فردامو می نوشتم.
يه جمله باحالي گفتي كه درسُ يجوري ميخوني انگار آخرين باريه كه براش وقت ميذاري. من نقطه ي مقابلم. اينقد وقت كم ميارم و فشار زياد ميشه كه يجوري ميخونم كه نهايتا پاسخگوي امتحان فرداش باشه! چجوري تونستي مديريت كني كه اين اتفاق نيفته؟
برای وقتی که میذاشتم ارزش قائل بودم و جوری میخوندم که وقتی بعد 1 ساعت از پای کتاب بلند شدم با وجدان راحت بگم:"من واقعا 1 ساعت رو خوندم!" وقتی بخونی همه حواست به درس نباشه و کیفیت نداشته باشه داری وقتتو هدر میدی.
جدا˝ خيلي خوشحال شدم وقتي رتبه تو شنيدم. برات آرزوي موفقيت دارم ؛)