maziar
مازیمون
- نام مرکز سمپاد
- علامه حلی
- شهر
- تهران، استانبول، کوالالامپور، اُسلو!
- دانشگاه
- Universitetet i Oslo
- رشته دانشگاه
- ریاضی، CS، نانو الکترونیک
پاسخ : فرهنگ خاموش!
بله این حق با شماست. ولی باز هم باید پذیرفت که زبان فارسی با وجود کمال زیباییش و فراوانی لغت هاش باز هم زبانی نیست که برای استفاده های علمی مناسب باشه.
میشه از راست به چپ بودنش ایراد گرفت تا از نوع الفباش.
فارسی زبان بیان کردنه. برای توضیح دادن شاید بهترین زبان باشه. ولی برای بیان مسایل مرتبط با ریاضی ( فیزیک کامپیوتر و امثالهم ) خیر.
در مورد ویکی پدیا. من خودم هم این کارو بار ها کردم! مثلن در مورد چغازنبیل شما توقع احتمالن اصلن در مورد اینکه مطلب انگلیسی داره یا نه مطمین نیستید ولی میبینید مطالب انگلیسی بسیار کامل تر از مطالب فارسی هست. و خوب با وجود اینکه افراد زیادی تلاش می کنن برای افزودن مطلب و بارور کردنش باز هم این تلاش مدت طولانی زمان می بره.
پس این کار صرفن برای رسیدن به اطلاعاتی هست که از نظر منبع قوی تر و از نظر توضیحات کامل تر باشن.
و فارسی باید درست صحبت بشه. نه اینکه (( طوری شود که طوری شده باشد! ))
ما حتا شخصیت های بزرگ کشورمون از نظر زبانی به شدت در سطح پایینی هستن.
حتا نوشته هایی که از جناب خامنه ای یا خمینی رو می تونید بخونید. این افراد از نظر فارسی حرف زدن گاهی از یک بچه ی دبستانی در استفاده از کلمات ناشی تر هستن.
یا بگذریم از احمدی نژاد و ادبیات ظنز کودکانش.
حالا بگذریم از برگزار کننده های نماز جمعه که از هم سواد علمی بی بهرن هم از سواد لغوی.
به نقل از NEO :یه موردی که چند وقتیه چراغ خاموش بین همسن و سالای ما شدیدا باب شده علاقه به بیان احساسات از طریق فینگلیش نوشتن و خودداری از استفاده معادلهای فارسی و رایج اونهاست.
یعنی جوری افراط تو انگلیسی صحبت کردن ما ایرانیها به وجود اومده که سعی میکنیم برای باحال نشون دادن یا گاهی اوقات مسخرهبازی یا حتی به رخ کشیدن سطح سواد انگلیسیمون به صورت نامحدود از کلمات انگلیسی به صورت فینگلیش استفاده کنیم که حاصلش شده تخریب و گند زدن به زبان فارسی.
کلماتی مثل فیلینگ گود، آکوارد، سریسلی و ... رو این روزها تو فضای مجازی به وفور میشه پیدا کرد.
حتی تو سطح دیگهای من تو همین سمپادیا چندین بار دیدم طرف توی یک بحث که نیاز به منبع هست میاد و از ویکیپدیای فارسی مطلبی رو پیدا میکنه ولی بعد لینک انگلیسی اون رو توی مطلبش قرار میده که آره منم انگلیسی بلدم!
یا مثلا موقعی که میخوان تولد رو تبریک بگین صرفا میان و یک HBD میزارن.
خود این مسئله باعث میشه در دراز مدت از ارزش زبان فارسی کم بشه و به مرور به نقطهای نزدیک بشیم که فارسی حرف زدن برامون کسرشان و یا حتی یه کار زشت تلقی بشه.
پ.ن: این پست مخاطب خاص نداره.
بله این حق با شماست. ولی باز هم باید پذیرفت که زبان فارسی با وجود کمال زیباییش و فراوانی لغت هاش باز هم زبانی نیست که برای استفاده های علمی مناسب باشه.
میشه از راست به چپ بودنش ایراد گرفت تا از نوع الفباش.
فارسی زبان بیان کردنه. برای توضیح دادن شاید بهترین زبان باشه. ولی برای بیان مسایل مرتبط با ریاضی ( فیزیک کامپیوتر و امثالهم ) خیر.
در مورد ویکی پدیا. من خودم هم این کارو بار ها کردم! مثلن در مورد چغازنبیل شما توقع احتمالن اصلن در مورد اینکه مطلب انگلیسی داره یا نه مطمین نیستید ولی میبینید مطالب انگلیسی بسیار کامل تر از مطالب فارسی هست. و خوب با وجود اینکه افراد زیادی تلاش می کنن برای افزودن مطلب و بارور کردنش باز هم این تلاش مدت طولانی زمان می بره.
پس این کار صرفن برای رسیدن به اطلاعاتی هست که از نظر منبع قوی تر و از نظر توضیحات کامل تر باشن.
و فارسی باید درست صحبت بشه. نه اینکه (( طوری شود که طوری شده باشد! ))
ما حتا شخصیت های بزرگ کشورمون از نظر زبانی به شدت در سطح پایینی هستن.
حتا نوشته هایی که از جناب خامنه ای یا خمینی رو می تونید بخونید. این افراد از نظر فارسی حرف زدن گاهی از یک بچه ی دبستانی در استفاده از کلمات ناشی تر هستن.
یا بگذریم از احمدی نژاد و ادبیات ظنز کودکانش.
حالا بگذریم از برگزار کننده های نماز جمعه که از هم سواد علمی بی بهرن هم از سواد لغوی.