پاسخ : بحران آب شوخی نیست!
بازده نه تنها پایین نمیاد، بالا هم میره! من این تابستون رفتم یه جا یک هفته تفریحی کشاورزی کردم، بذر اصلاح شده زده بودن بهش و آبیاری قطره ای میکردن. هر سال از همون زمین 30 تن گندم برداشت میشد، امسال 150 تن! به عبارتی هر سال سی میلیون در میومد، امسال صد و پنجاه میلیون!به نقل از Fitz William . Darcy :آره خب! اما تا اون 94 درصده درست شه، هنوز کلی کار مونده!! بعدم فقط بحث آب نیس، وقتی تو کشاورزی رو میخوای اصلاح کنی، نـباید اینطور ش ک کیفیت محصول، بهره وری و بازده و .. بیاد پایین. نمیگم الان اینطور شده ها ، کلا گفتم!
_______
این متن برا آذر 91 هس! جالب بود بنظرم .. و البت اون نکتهِ موندن زیر کشت آبیاری قطره ای هم بسیار مهم بود. :)
الان یه ماده ای اضافه میکنن بهش سوراخ های لوله ها نمیگیره.به نقل از Lily Delicated :این که زیر کشت به روش آبیاری قطره ای هم بمونن مهمه! همین هفته قبل داشتم با یکی صحبت میکردم که چند سال قبل همه باغش رو به روش قطره ای آبیاری میکرد و یه مدت هم خیلی راضی بود اما الان دوباره برگشته به همون روش غرقابی! پرسیدم "خب شما که انقد هزینه کردید این سیستم رو پیاده کردید باز چرا از همون روش قدیمی استفاده میکنید؟!" گفت" من باید هرچند وقت یه بار سوراخ لوله هایی که از زیر درخت ها رد میشدن با سوزن باز میکردم که لای و املاح مسدودش نکنه اما نمیدونستم و این کارو نکردم حالا همه بسته شدن و منم وقت ندارم برم همه رو دونه به دونه کلی زحمت بکشم باز کنم!
باید روش نگه داری از این سیستم هم آموزش بدن که اینجور مشکل ها پیش نیاد. میدونم الان جهاد کشاورزی لوله میده برای اجرای روش قطره ای و وام کم بهره هم میده اما نمیدونم دوره آموزشی هم میذاره یا نه.